SAM41 103 Napisano 15 Sierpnia 2023 @Gregory-86 po co odpisujesz temu trollowi tylko go nakręcasz on wie lepiej śmieje się z każdego kupił LG głupi Sony głupi samsunga głupi philipsa głupi panasonica głupi itp itd chyba tylko użytkownika tcl jeszcze sie nie czepił a może czepił tylko ja wszystkich wątków nie śledzę 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) Kto hejtuje szajsunga i zakłamuje fakty o oledach lg? 😜 Po za tym jak wrażenia z pink tintu w twoim egzemplarzu trollu lg? xD 4 godziny temu, Gregory-86 napisał: Usl ale zrobiłeś mi przyjemność. Naprawdę u mnie w domu było już z 30 osób odkąd wymieniłem s95b na a80l i każdy mówi ze tv dużo lepszy. A przede wszystkim każdy śmieje się z tych odpowiedzi samsunga jak czyścić qd oleda i żeby nie woda. A jak pokazuje te plamy na zdjęciach bo mi zostały to każdy w szoku jest. Ale co tam nikt sie nie zna. Tylko ty. dobrze tam w tym samsungu przynajmniej ci płaca, ze takie głupoty wypisujesz. Wiesz ja musiałbym zarabiać z 20 koła miesięcznie żeby się tak jak ty ośmieszać. Wiesz to trzeba mieć dużo samozaparcia w sobie żeby każdy mówi nie masz racji w ty dalej na stanowisku. No i pisz dalej bo lubimy się z ciebie ze znajomymi pośmiać. A najlepsze są teksty o TVN24 nieważne ze telewizji nie mam i jedynie na vod siedzę. Ale ty dalej z tymi tekstami. Fajnie się to czyta. pisz dalej 😂😂😂 4 godziny temu, Gregory-86 napisał: Procesor Sony też lepiej radzi sobie z obróbka obrazu. Google tv lepszy. Apk lepiej napisane. Jakbym chciał to wziąłbym a95k lub poczekał na a95l ale noe chciałem bo matryca samsunga wiec problemy. Także wiesz. I tych twoich 30 fagasow lepiej się zna na telewizorach niż 20 letni kalibrator, który jednoznacznie stwierdził, że szajsung niszczy soniacza 😸 Typ chyba musi zmienić zawód, bo 20 lat profesjonalnej pracy kalibratora zmarnowane 😅 Ty i 30 fagasów wiecie lepiej, że bardzo płaski obraz w sony lepszy 😆 Hahaha W dniu 1.08.2023 o 10:59, Usl napisał: Tylko tu na forum raczej podążamy za standardem filmowym 😅 No cóż 20 letni kalibrator chyba sprawę wyjaśnił, otwórz oczy 👀 Lepszy processing i płynność w Sony nie za bardzo pomaga, bo obraz wygląda bardzo płasko i niebiesko przy s95b A gugl tv to gorszy os od tizena, bo jest na oparty marnym mdtku 😆 Tizen oferuje lepszy input lag i nie jest na starych portach hdmi 2.0 🤣 W dniu 3.08.2023 o 19:46, jaczar napisał: monitor referencyjny Sony HX310 ma współczynnik kontrastu 1 000 000 :1 i jasność 1 000 cd/m2 utrzymywaną na całym ekranie takie same parametry ma ekran Retina XDR w iPadzie Pro i MacBooku Pro, mam oba oglądanie materiałów HDR na takim ekranie jest fajne przez krótki czas, tak mocno daje po oczach Czemu moderacja nie reaguje na wypisanie takich bzdur jak przyrównywanie maka do monitora referencyjnego? XDDDD Za takie wypisywanie bredni i wprowadzanie w błąd użytkowników powinien być perm 🍌 Nic dziwnego, że gościu łykający brednie marketingowe i wypisujący o milionowym kontraście w maku też daje się robić na fabryczną kalibrację sony 😆 Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez Usl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 15 Sierpnia 2023 https://www.apple.com/pl/macbook-pro-14-and-16/specs/ https://pro.sony/pl_PL/products/broadcastpromonitors/bvm-hx310#ProductSpecificationsBlock-bvm-hx310 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 15 Sierpnia 2023 Zgadzam się z tobą w 100% Samsung niszczy Sony ilością usterek z pewnością. A i zrobiłeś mi prezent do poduszki. Tizen podczas użytku przez pol roku na s95b zawiesił mi się ze 100x. Google tv wiesz ile. 0. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 15 Sierpnia 2023 28 minut temu, jaczar napisał: https://www.apple.com/pl/macbook-pro-14-and-16/specs/ https://pro.sony/pl_PL/products/broadcastpromonitors/bvm-hx310#ProductSpecificationsBlock-bvm-hx310 No jak mówię łykaj dalej brednie marketingowe 🥱 27 minut temu, Gregory-86 napisał: Zgadzam się z tobą w 100% Samsung niszczy Sony ilością usterek z pewnością. A i zrobiłeś mi prezent do poduszki. Tizen podczas użytku przez pol roku na s95b zawiesił mi się ze 100x. Google tv wiesz ile. 0. Obrazem chciałeś napisać 😅 Jeśli chodzi o usterki to jak tam twój pink tint i vertical banding? 😆 💯✖ lepsze to niż przestarzała specyfikacja z dużym input lagiem 😹 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 15 Sierpnia 2023 To co chciałem napisać napisałem. Niemożność wyczyszczenia bez spustoszenia matrycy. Zacinający się system. Ciemny obraz w filmach. Lepsze to niż sprawdzona konstrukcja od LG nie sprawiająca żadnych problemów. sam ta durnotę tworzysz czy zapożyczasz od innych. i nie pisz już do mnie bo skończyłem z tobą. Znudziłem się. Przestało mnie to bawić. Także znajdź sobie kogos innego do dyskusji. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 15 Sierpnia 2023 Żadnych problemów jak jesteś ślepy na colour tinting i vertical banding 😂 Na przyszłość nie czyść papierem ściernym może 😄 To nie stary crtek 🤭 Miłego katowania się w bardzo płaskim ciemnym zniebieszczonym obrazie na tej 💩 po prawej ☺️ Janusz może to ty myślisz po tym wypalonym 🔥 pedauenie 🧠 że im obraz ciemniejszy tym lepszy? 🤭 To by wszystko wyjaśniało 😏 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 15 Sierpnia 2023 10 godzin temu, Gregory-86 napisał: Usl ale zrobiłeś mi przyjemność. Naprawdę u mnie w domu było już z 30 osób odkąd wymieniłem s95b na a80l i każdy mówi ze tv dużo lepszy. A przede wszystkim każdy śmieje się z tych odpowiedzi samsunga jak czyścić qd oleda i żeby nie woda. A jak pokazuje te plamy na zdjęciach bo mi zostały to każdy w szoku jest. Ale co tam nikt sie nie zna. Tylko ty. dobrze tam w tym samsungu przynajmniej ci płaca, ze takie głupoty wypisujesz. Wiesz ja musiałbym zarabiać z 20 koła miesięcznie żeby się tak jak ty ośmieszać. Wiesz to trzeba mieć dużo samozaparcia w sobie żeby każdy mówi nie masz racji w ty dalej na stanowisku. No i pisz dalej bo lubimy się z ciebie ze znajomymi pośmiać. A najlepsze są teksty o TVN24 nieważne ze telewizji nie mam i jedynie na vod siedzę. Ale ty dalej z tymi tekstami. Fajnie się to czyta. pisz dalej 😂😂😂 Sorry ale jak można wymienić s95B na budżetowy a80l ? Przecież to krok wstecz- gorszy obraz, gorszy dźwięk. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 15 Sierpnia 2023 Lepszy dźwięk w szajsungu, czy aby na pewno? 😅 W sony cały ekran jest głośnikiem 😙 Co do obrazu to Janusz, nie zna się na m wcale xD Ważne, żeby można było myć szmatą z podłogi tv 😋 Noo, ale przecież tych 30 fagasów trzymających tv w trybie żywym nie może się przecież mylić 😂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 16 Sierpnia 2023 6 godzin temu, cureman napisał: Sorry ale jak można wymienić s95B na budżetowy a80l ? Przecież to krok wstecz- gorszy obraz, gorszy dźwięk. Budżetowy widzę ze cena 12 tys złotych czyli drożdży od s95b jak można taki telewizor nazwać budżetowym budżetowy to 4 tys powinien kosztować przecież @Gregory-86 pisał ze wymienił z uwagi na ogromne problemy z samsungiem 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 16 Sierpnia 2023 Otóż to tym bardziej ze a95k był tańszy wiec mogłem wziąć ten model na tak chwalonej matrycy qd oled. Jednakże powiedziałem nie. Nie chciałem mieć znowu problemów z czyszczeniem. za rtings The Sony A80L is excellent for watching HDR movies. Its near-infinite contrast ratio gives it perfect blacks, and the TV's good HDR brightness makes for an amazing viewing experience in a dark room. Of course, being a Sony TV, it has amazing processing features; it upscales low-resolution content extremely well, and low-bitrate content, which includes content from well-known streaming services, looks its best on this TV due to its amazing low-quality content smoothing. It's also configured well out of the box, giving you a great viewing experience without spending time or money on calibration. As typical of Sony, it's a standout TV for movies. I to mi wystarczyło 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 16 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, SAM41 napisał: Budżetowy widzę ze cena 12 tys złotych czyli drożdży od s95b jak można taki telewizor nazwać budżetowym budżetowy to 4 tys powinien kosztować przecież @Gregory-86 pisał ze wymienił z uwagi na ogromne problemy z samsungiem Nie porównuj ceny tylko modele tv, po pierwsze S95B to model premium i najwyższy model w serii w 2022. Ten sony nie jest modelem najwyższym w serii i nie jest premium. Jak toś chce przepłacać za budzetowca kto mu zabroni? 7 godzin temu, Usl napisał: Lepszy dźwięk w szajsungu, czy aby na pewno? 😅 W sony cały ekran jest głośnikiem 😙 Co do obrazu to Janusz, nie zna się na m wcale xD Ważne, żeby można było myć szmatą z podłogi tv 😋 Noo, ale przecież tych 30 fagasów trzymających tv w trybie żywym nie może się przecież mylić 😂 Może z tym dźwiękiem przesadziłem ale co do obrazu to jest mega średni. Ten sony ma słaby HDR, to nie jest model premium i to że kosztuje więcej od s95b to zwykła fanaberia Sony ( kup średni tv i płacę jak za premium ) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 16 Sierpnia 2023 Dla mnie nie ma znaczenia że nie jest najwyższym w serii. Dla mnie znaczenie ma tylko to, że przeważają zalety matryc LG nad wadami Samsunga. Co z tego, że będę miał "lepsza" matrycę skoro będę miał problemy z jej czyszczeniem. A wybacz dla mnie produkt, którego nie da się wyczyścić jest produktem, którego użytkował nie będę i tyle. Bo plama będzie mnie definitywnie drażniła. NIe będę się nad obrazem skupiał tylko nad plamą. Jeśli Sony za 2 lata czy 3 lata stworzy z Samsungiem, produkt który będzie pozbawiony tej wady to się zastanowię - może wymienię. Tylko czy Samsung to ogarnie nie wiem. Flip i fold pokazuje, że dalej mają problemy z odklejającą się folią i kryzą, a to już 5 wydanie tej serii. A co do dźwięku to nie wiem, jaki dźwięk płynie z sony a jaki był w samsungu. Telewizory oba - podpięte pod hwk-950k od samsunga i dźwięk leci z soundbara lub wh1000xm4 od sony czasami z galaxy buds pro od samsunga ale to rzadko. Z telewizora ani przez minutę nie leciał. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 16 Sierpnia 2023 2 minuty temu, Gregory-86 napisał: Dla mnie nie ma znaczenia że nie jest najwyższym w serii. Dla mnie znaczenie ma tylko to, że przeważają zalety matryc LG nad wadami Samsunga. Co z tego, że będę miał "lepsza" matrycę skoro będę miał problemy z jej czyszczeniem. A wybacz dla mnie produkt, którego nie da się wyczyścić jest produktem, którego użytkował nie będę i tyle. Bo plama będzie mnie definitywnie drażniła. NIe będę się nad obrazem skupiał tylko nad plamą. Jeśli Sony za 2 lata czy 3 lata stworzy z Samsungiem, produkt który będzie pozbawiony tej wady to się zastanowię - może wymienię. Tylko czy Samsung to ogarnie nie wiem. Flip i fold pokazuje, że dalej mają problemy z odklejającą się folią i kryzą, a to już 5 wydanie tej serii. A co do dźwięku to nie wiem, jaki dźwięk płynie z sony a jaki był w samsungu. Telewizory oba - podpięte pod hwk-950k od samsunga i dźwięk leci z soundbara lub wh1000xm4 od sony czasami z galaxy buds pro od samsunga ale to rzadko. Z telewizora ani przez minutę nie leciał. Rozumiem i szanuję twój wybór, przecież to ty będziesz oglądał, no i to twoje pieniądze. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 16 Sierpnia 2023 Oczywiście żeby było jasne zastanowię się nad telewizorem Sony z matrycą Samsung Display, jeśli naprawią czyszczenie. Telewizora Samsunga nie chcę, bo tizen i brak dolby vision. PS usl trolu moi znajomi nie oglądają na żywym w takiej ilości. Jedynie Krzysiek z żoną Eweliną ogląda, bo dziewczyna lubi takie kolory. i żeby było jasne bo ty nie ogarniasz bazy. Ja używam trybu kino i dolby vision, z wyłączonym upłynniaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 16 Sierpnia 2023 Teraz, Gregory-86 napisał: Oczywiście żeby było jasne zastanowię się nad telewizorem Sony z matrycą Samsung Display, jeśli naprawią czyszczenie. Telewizora Samsunga nie chcę, bo tizen i brak dolby vision. PS usl trolu moi znajomi nie oglądają na żywym w takiej ilości. Jedynie Krzysiek z żoną Eweliną ogląda, bo dziewczyna lubi takie kolory. Ja ciągle mam dylemat co kupić w rozmiarze 77. Boję się czy s95c nie będzie miał jakiś nowych wad, a LG mi nie pasuje z ich lustrem które wszystko odbija. Mam słoneczny salon. Tak źle i tak źle, ale w samsungu odbicia są dobrze tłumione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 16 Sierpnia 2023 Dylemat jest faktycznie. Jakbym miał oglądać na tym sony w bezpośrednim oddziaływaniu promieni słonecznych to też bym się zdenerwował. Tylko że ja zawsze konsumuje treści przy zasłoniętych roletach jak w kinie. Więc lustro mi nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 16 Sierpnia 2023 4 godziny temu, SAM41 napisał: Budżetowy widzę ze cena 12 tys złotych czyli drożdży od s95b jak można taki telewizor nazwać budżetowym budżetowy to 4 tys powinien kosztować przecież @Gregory-86 pisał ze wymienił z uwagi na ogromne problemy z samsungiem Budżetowy, bo sony jest słabe i przepłacone 😅 Jak to się można raczej wypowiadać w tematach o których się nie ma żadnego pojęcia xD 3 godziny temu, Gregory-86 napisał: Otóż to tym bardziej ze a95k był tańszy wiec mogłem wziąć ten model na tak chwalonej matrycy qd oled. Jednakże powiedziałem nie. Nie chciałem mieć znowu problemów z czyszczeniem. za rtings The Sony A80L is excellent for watching HDR movies. Its near-infinite contrast ratio gives it perfect blacks, and the TV's good HDR brightness makes for an amazing viewing experience in a dark room. Of course, being a Sony TV, it has amazing processing features; it upscales low-resolution content extremely well, and low-bitrate content, which includes content from well-known streaming services, looks its best on this TV due to its amazing low-quality content smoothing. It's also configured well out of the box, giving you a great viewing experience without spending time or money on calibration. As typical of Sony, it's a standout TV for movies. I to mi wystarczyło RTINGS 🤣 To ci co nie potrafią testować tv? XDDDD Rzeczywiście mocny argument do zakupu 😂 1 godzinę temu, Gregory-86 napisał: Dla mnie nie ma znaczenia że nie jest najwyższym w serii. Dla mnie znaczenie ma tylko to, że przeważają zalety matryc LG nad wadami Samsunga. Co z tego, że będę miał "lepsza" matrycę skoro będę miał problemy z jej czyszczeniem. A wybacz dla mnie produkt, którego nie da się wyczyścić jest produktem, którego użytkował nie będę i tyle. Bo plama będzie mnie definitywnie drażniła. NIe będę się nad obrazem skupiał tylko nad plamą. Jeśli Sony za 2 lata czy 3 lata stworzy z Samsungiem, produkt który będzie pozbawiony tej wady to się zastanowię - może wymienię. Tylko czy Samsung to ogarnie nie wiem. Flip i fold pokazuje, że dalej mają problemy z odklejającą się folią i kryzą, a to już 5 wydanie tej serii. A co do dźwięku to nie wiem, jaki dźwięk płynie z sony a jaki był w samsungu. Telewizory oba - podpięte pod hwk-950k od samsunga i dźwięk leci z soundbara lub wh1000xm4 od sony czasami z galaxy buds pro od samsunga ale to rzadko. Z telewizora ani przez minutę nie leciał. Przecież nie wszystkie sztuki mają problem z czyszczeniem, a i tak miałeś już ✌️ generację panelu qd-oled jak brałeś tego marnego przepłaconego soniacza 😹 W ogóle to że dałeś a niego więcej jak a95k pokazuje jakim Januszem Biznesu jesteś 🥸 Hahaha 1 godzinę temu, Gregory-86 napisał: Dylemat jest faktycznie. Jakbym miał oglądać na tym sony w bezpośrednim oddziaływaniu promieni słonecznych to też bym się zdenerwował. Tylko że ja zawsze konsumuje treści przy zasłoniętych roletach jak w kinie. Więc lustro mi nie przeszkadza. Tylko, że nawet w ciemności on odbija takie przedmioty jak metalowa rurka od odkurzacza 😆 2 godziny temu, Gregory-86 napisał: Oczywiście żeby było jasne zastanowię się nad telewizorem Sony z matrycą Samsung Display, jeśli naprawią czyszczenie. Telewizora Samsunga nie chcę, bo tizen i brak dolby vision. PS usl trolu moi znajomi nie oglądają na żywym w takiej ilości. Jedynie Krzysiek z żoną Eweliną ogląda, bo dziewczyna lubi takie kolory. i żeby było jasne bo ty nie ogarniasz bazy. Ja używam trybu kino i dolby vision, z wyłączonym upłynniaczem. Naprawili 😜 Jak wrażenia z braku hdr10+? 😄 Tak lubisz lagi? 🥶 Po 🔥🧠 nie ma dziwne 😸 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 16 Sierpnia 2023 W dniu 14.08.2023 o 08:42, Michal1992 napisał: Cześć. z telewizora nie jestem zadowolony. pomimo wczesniejszej ekscytacji radosc szybko zniknela. sprzety samsunga kupuje od zawsze. posiadam kilkanascie roznego rodzaju produktow od tego producenta. wiec nie zastanawialem sie dlugo zwlaszcza ze telewizor mial swietne opinie w inernecie a i w testach wypadal lepiej niz konkurencja. wiec mowie kupuje. zwlaszcza ze byl duzo lepiej wyceniony niz konkurencja. dlaczego nie dalo mi to do myslenia. w reklamie najjasniejszy telewizor na rynku. w praktyce odbiornik bardzo ciemny. kiedy ogladam filmy. nienaturalnie ciemne. brak szczegolow. dlaczego nikt o tym w tescie nie wspomnial. problem z czyszczeniem. nie wierze ze zaden z recenzentow nie czyscil tego telewizora. po prostu nikt o tym nie wspomnial. telewizora nie da sie wyczyscic, bez uszkodzenia matrycy. dodatkowo obraz nie jest ostry. nie wiem czy to "zaleta" oleda ale moj poprzedni philips lcd prezentowal duzo lepsza jakosc pod tym wzgledem. a byl to telewizor ktory kosztowal cos ok 4 tys ok 3 lat temu. wymienilem bo chcialem cos o lepszych kolorach. ale jakie bylo moje zdziwienie kiedy zobaczylem ze obraz jest mdly i niewyrazny. pierwsza wizyta w sklepie. pan mowi ze samsungi tak maja, ze to jest zgodne z amerykanska norma i ze tam ma byc. ze philips to philips a samsung to samsung. generalnie spuscil mnie na drzewo. jesli chodzi o czyszczenie to powiedzial ze przeciez samsung informuje ze wody uzywac nie mozna wiec popsul pan matryce i panu nie wymienia. cisnienie mialem chyba nie wiecie jak wysokie. malo co karetka nie przyjechala. ale uspokoilem sie i zadzwonilem do samsunga. i faktycznie potwierdzili to, ze uszkodzenie mechaniczne niepodlegajace gwarancji. odpuscilem. niepotrzebnie. trzeba bylo od razu isc do prawnika. po jakis 2 miesiacach. ogladalem mecz. wylaczylem tv poszedlem spac. rano syn mowi tato wlacz mi bajke. chcialem wlaczyc telewizor juz nie wstal. zadzwonilem do samsunga. od razu pani do mnie a czyscil pan telewizor. ja ze tak. pani to pewnie zalal pan elektronike. jesli to sie potwierdzi to naprawa na pana koszt. przyjechal serwisant. od razu zapytalem o to czyszczenie pan mowi ze kazdy samsung tak ma i takich zgloszen to ma setki. jak nie tysiace. ze juz nie jest w stanie tlumaczyc ludziom dlaczego tak jest. ale tak jest. po prostu cytat cos spier.... w procesie produkcji, ale niewiele pan z tym zrobi. co bedzie sie pan przez 10 lat sadzil. wymielil naszczescie plyte i tv gra. nastepnie po jakis 3 miesiacach kolejny problem. pojawila sie plama na wyswietlaczu. jakby od srodka nie w miejscu czyszczenia. pan przyjechal i mowi ma pan szczescie wymienie matryce. tylko niech pan unika dotykania. bo za cholere pan tego nie wyczysci.a ja wiem. bede unikal. wymienil. Na razie spokoj. Szkoda gadać 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, cureman napisał: Ja ciągle mam dylemat co kupić w rozmiarze 77. Boję się czy s95c nie będzie miał jakiś nowych wad, a LG mi nie pasuje z ich lustrem które wszystko odbija. Mam słoneczny salon. Tak źle i tak źle, ale w samsungu odbicia są dobrze tłumione. G3 już nie ma lustra i znacznie lepiej tłumi odbicia 😜 No najkorzystniej wychodzi s90c 😙 Dopłata do s95c jest kompletnie nieopłacalna zważając na to, że s95c ma też sporego black crusha 🤭 Najlepsze jest to, że właśnie EOTF wręcz by wskazywało, że mz2000 miałby go mieć zamiast s95c 😆 Jak to możliwe? 🙆 Czary? 🪄 Nie to szajsung i nie wiadomo 🤣 30 minut temu, Gregory-86 napisał: Szkoda gadać Dokładnie 😜 https://community.sony.pl/t5/smart-tv/niech-opatrznosc-was-chroni-przed-sony-oled/td-p/3679585/page/4 Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez Usl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 16 Sierpnia 2023 A ty dalej Usl nie ogarniasz ze ja z gwarancji nie korzystam. Gwarancja dla mnie nie istnieje. Jeśli tv się zepsuje. Kieruje roszczenie do sprzedawcy. Zadam wymiany na nowy wolny od wad. On naprawia. Wada ponownie się pojawia. Odstępuje od umowy. Kupuje kolejny. To są tzw. Uprawniania z rekojmi. Czy w końcu to pojmiesz. Z gwarancji - odpowiada Sony. Z rekojmi odpowiada sklep np. RTV euro AGD, media markt, media expert itp. To są 2 całkowicie rozne podstawy prawne. I inne są terminy. Termin z rekojmi to upraszczając 2 lata. Choć są rozne. Ale dla tv jest 2. Z gwarancji może być rok może być 10 lat. Gwarancja jest dobrowolna. Teraz tak Apple daje rok gwarancji w Polsce. Może oczywiście ze tak. Bo to jest dobrowolne. Kupiłem iPhone zepsuł się po roku i 3 miesiącach. Apple mówi na drzewo. Telefon po gwarancji. Ale kupiłem w media markt, expert, RTV euro AGD itp. Wiec wykorzystuje rękojmie. I naprawiają z rekojmi. Rozumiesz teraz. A jak iPhone ponownie się zepsuje. To mówię odstępuje od umowy i kupuje kolejnego. A oni zwracają mi wartość fakturową z dnia zakupu. Bo w przypadku odstąpienia umowa uważana jest za niezawartą. Zatem strony zwracają sobie to co świadczyły. Czyli ja im zepsuty telefon. A oni mi kasę. teraz pojmujesz. Bo już mój 4 letni siostrzeniec mówi ze on już to 2 tyg temu zrozumiał. I widzisz. Wcale te wypalenia to nie taki mit jak twierdziłeś a dość powszechne zjawisko. Zatem test rtings jest prawidłowo wykonany. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 16 Sierpnia 2023 10 minut temu, Gregory-86 napisał: Bo już mój 4 letni siostrzeniec mówi ze on już to 2 tyg temu zrozumiał. Tu nie pójdzie ci tak łatwo - koleś rozumie tylko pismo obrazkowe 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 15.08.2023 o 11:26, Usl napisał: Serio nie widzisz przepaści w jasności? 🤣 Może czas ⏳ się wybrać do okulisty? 👓 aż mnie te najjaśniejsze oko sowy oślepiło taka przepaść LOL jako pracownik samsunga jakoś dostajesz premię by wychwalać tą "przepaść" w jasności? W dniu 15.08.2023 o 11:51, Usl napisał: Szybciej się wypalić w kompletnie nierealnych warunkach 🤣 No chyba, że oglądasz w kółko to samo 18h na dobę 😆 Szajsung chwalił się w materiałach reklamowych, że qd-oled jest znaacznie mniej podatne na wypalenia, no ale jak się jest ślepym to rozumie, że się nie widziało 😂 no to dają w gwarancji 2 lub 5 lat na wypalenia czy tylko chwalą się w materiałach reklamowych? bo ja nawet nie widzę tego chwalenia się w materiałach reklamowych - za 1-1,5 roku będzie fala wypaleń i zobaczymy jak samsung je obsłuży lub oleje 32 minuty temu, Barnaba napisał: Tu nie pójdzie ci tak łatwo - koleś rozumie tylko pismo obrazkowe a może idzie na jakiś rekord https://www.zamyslenie.pl/aforyzm/stopien-glupoty-twojego-postepowania-jest-wprost-proporcjonalny-do-liczby-przygladajacych-7053909/ W dniu 14.08.2023 o 19:18, Usl napisał: No tak skoro oglądają pedauen 24 jak ty całymi dniami to 🧠 się nawet wypali, tu żadne algorytmy nie pomogą 😹 a ty to fan TVPrl i ekipy pancernych oni wypalają jeszcze szybciej Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez klaus71 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prodarek 85 Napisano 16 Sierpnia 2023 32 minuty temu, klaus71 napisał: aż mnie te najjaśniejsze oko sowy oślepiło taka przepaść LOL Ja powiem lepiej.. to na samsungu jak to na samsungu przesycone 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 16 Sierpnia 2023 Dzwonił do mnie kolega żona ogląda tvn24 ok 4h dziennie pacjent to Sony qd oled a95k kupiony na premierę chyba nie muszę tłumaczyć co się stało 4 tys nitów dajcie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach