Usl 215 Napisano 5 Sierpnia 2023 Więc musi być duży rozrzut jakościowy tak samo jak z black crushem i wypranymi kolorami w niskim APL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ass-ej 2 Napisano 7 Sierpnia 2023 Dopadło i mnie... To czym wyczyścić plamę na matrycy, tak aby nie zostały żadne smugi? 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 11 Sierpnia 2023 W dniu 1.08.2023 o 11:20, qazar napisał: Ale co mam w recenzji? Kolego ja mam oba TV w domu po kalibracji, bądź poważny. Kolory w smasung po kalibracji trybu gra, kolory nie są przesycone (jak na samsunaga ), tak samo jak krzywa EOTF mimo, że nie jest perfekcyjna to jest akceptowalna i nie ma przepaleń. Ale rozumiem, że kolejny teoretyk, który naoglądał się testów i wie lepiej 🙂 I zdecydowanie kolory w trybie gra na LG są wyblakłe Przecież Vincent wyraźnie mówi, że rozjaśnione EOTF na poziome 10% powoduje płaskie twarze w niskim APL, gluchy? 😅 W dniu 7.08.2023 o 19:24, Ass-ej napisał: Dopadło i mnie... To czym wyczyścić plamę na matrycy, tak aby nie zostały żadne smugi? Od kiedy masz tv, nowe sztuki może już mają poprawianą powłokę. Ile cię wyszedł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 11 Sierpnia 2023 W dniu 7.08.2023 o 19:24, Ass-ej napisał: Dopadło i mnie... To czym wyczyścić plamę na matrycy, tak aby nie zostały żadne smugi? Jedyne rozsądne wyjście to zlecić serwisowi. Nie znam sposobu na wyczyszczenie bez problemu niebieskiego zafarbu. Na szczęście mam już Sony na matrycy od LG, a tam czyszczenie zajmuje maks 5 sek i żadnych problemów. S95b poszedł w odstawkę. Ciekawe co sprzedawca z nim zrobił. Zreszta nie mój problem. Jak w samsungu są tacy mądrzy i tworzą powłoki których nikt nie jest wstanie wyczyścić, bo nie istnieje na tej planecie produkt który są wstanie polecić to niech przysyłają serwisantów do czyszczenia. Oczywiście powiedz ze jak w wyniku takiego czyszczenia powstanie niebieski zafarb to wymiana na ich koszt. A najlepiej zrób to @. Żeby mieć w razie co dowód w sądzie. Oczywiście nic nie rób na własna rękę. Ja znając problem nie czyściłbym niczym tylko zlecał ta czynność Samsungowi. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 11 Sierpnia 2023 @Gregory-86 najlepiej sprzedać kupić coś od LG a samsunga omijać szerokim łukiem oczywiście nie czyścić bo tego noe dw się wyczyścić to produkt niedopracowany tak samo jak flip ja już nie wiem ile razy moja koleżanka chodziła z ta odklejająca się folia do serwisu już po kilku dniach flip jest cały porysowany od paznokci normalny dramat Samsung robi coraz lepsze te sprzety nie dość ze się psują to jeszcze nie sposób je wyczyścić najlepiej zakodować sobie w głowie ze nie kupujemy ich produktów ze one nie istnieją i nie kupować nic na premierę czytać fora jakie problemy maja inni i dopiero wówczas kupować sprzet a przede wszystkim nie słuchać się sprzedawców oni proponują to na czym jest nalepeszy zarobek trudno im się dziwić każdy tak by robił @Usl jaka poprawiona powłokę weź nie żartuj to tak samo jak flip ma poprawiona folie poczytaj instrukcje obsługi flipa to tam są dopiero jaja 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 11 Sierpnia 2023 8 godzin temu, Usl napisał: Przecież Vincent wyraźnie mówi, że rozjaśnione EOTF na poziome 10% powoduje płaskie twarze w niskim APL, gluchy? 😅 Od kiedy masz tv, nowe sztuki może już mają poprawianą powłokę. Ile cię wyszedł? Widziałeś te płaskie twarze ? Ślepy? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) 8 godzin temu, SAM41 napisał: jaka poprawiona powłokę weź nie żartuj to tak samo jak flip ma poprawiona folie poczytaj instrukcje obsługi flipa to tam są dopiero jaja Pisałem z użytkownikiem s95b, który twierdził, że nie ma żadnych problemów z czyszczeniem. Składaki od zawsze można było porysowac paznokciem i folia też może schodzić. Trzeba było myśleć przed zakupem jak to problem. 3 godziny temu, qazar napisał: Widziałeś te płaskie twarze ? Ślepy? No masz pokazane w recenzji 😅 Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez Usl 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 11 Sierpnia 2023 @Usl produkt ma być tak wykonany żeby nie można było porysować paznokciem i folia też nie może schodzić jeśli schodzi to bubel i tyle miałem w przeszłości motorole składaka i tam nic nie schodziło miałem w przeszłości różne telewizory i powłoka też od czyszczenia nie schodziła tylko ten Samsung słabe produkty robi czy to telefony czy tleewozory czy pralki lodówki dosłownie wszystko z kim bym nie rozmawiał każdy ma z tym problemy także oled od LG mogę polecić każdemu bo świetny obraz i zero problemów od samsunga nie bo schodzi powłoka i szybko się wypala oraz problemy o których mowa w temacie także nie będę och powtarzał 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) 24 minuty temu, SAM41 napisał: @Usl produkt ma być tak wykonany żeby nie można było porysować paznokciem Powiedz to wszystkim posiadaczom składaków i hydrożelowych folii xD 24 minuty temu, SAM41 napisał: @Usl oled od LG mogę polecić każdemu bo świetny obraz i zero problemów Lg ma swoje problemy jak banding, colour tinting i wyskakujące linie pionowo na matrycy. Ostatnio czytałem jak skarżył się użytkownik oleda od lg, któremu ciagle się tv restartuje 😅 Podczas filmu na nf tv się sam restartuje kilkanaście razy 24 minuty temu, SAM41 napisał: @Usl samsunga nie bo schodzi powłoka i szybko się wypala oraz problemy o których mowa w temacie także nie będę och powtarzał Wypala w torture testach rtings, które nie mają nic wspólnego z realnym użytkowaniem? 😂 Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez Usl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 11 Sierpnia 2023 @usl już raz powiedziałem ma być tak wykonany żeby nie schodziła powłoka rysowała się filia czy odklejala się jeśli jest inaczej to dla mnie bubel niewarty zastosowania a jeśli chodzi o testy to problem nie jest czysto akademicki jest realny wiele oledow wypaliło się od TVP info TVN 24 Polsat News czy log kanałów także wcale nie jest to problem hipotetyczny a realny oled od LG jest lepszy dla mnie bo ma d vision i lepsze zabezpieczenia a i obraz jest zdecydowanie lepszy przynajmniej dla mnie ja oglądam obraz i ma mi się podobać a czy coś jest czy nie zgodne ze standardem czy jest dominanta niebieskiego czy różowego to mi lata ważne ze obraz obiektywnie jest dobry a na LG jest dobry to tak samo jak auto mnie nie obchodzi ile teoretycznie można osiągnąć na maksa tylko jak mi się jeździ jeśli dobrze do 150 to jestem zadowolony jeśli nie to nie spełnia moich oczekiwań Ferrari jest obiektywnie lepsze od audi suwa ale ja wole suwa bo jest wygldnoekszy tak samo podchodzę do tv wykresy słupki to to co mnie najmniej interesuje 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 11 Sierpnia 2023 Też jestem tego samego zdanie. Jeśli telewizor ma takie bolączki jak s95b to się nie kupuje. Jeśli flip czy fold ma takie ze więcej w serwisie niż u użytkownika to się nie kupuje i tyle. Jeśli natomiast chodzi o testy rthings to widziałem w życiu wiele oledow. Jeśli taki jest podpięty pod telewizje a użytkownik ogląda info kanały się wypali. Może nie od razu ale tak będzie i tyle. Po 4,5 latach jeśli ktoś meczy taki TVN 24 przez 4 h dziennie to opcji nie ma. Chyba ze ktoś włącza tv na 4 godziny raz w tyg to ok jest szansa. Także nie zmyslaj usl to temat realny. Mniej oglądaj testów a więcej wartościowych programów. Tak jak wspomniano obraz ma być dobry dla mnie a nie dla testera. To co tam sobie tester uważa to mało mnie obchodzi. Ja idę do sklepu uruchamiam yt netflixa czy Disney kilka pozycji jesli obraz mi się podoba na Sony biorę Sony jesli na panasonic biorę panasonic jesli na LG i tyle. Innymi słowy najlepszym testem jest moje oko i to jemu ma się podobać. Oczywiście idąc do sklepu na samsunga nie zwracam już uwagi i dotyczy to nie tylko tv. Po prostu nie interesuje mnie nic od tego producenta. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 11 Sierpnia 2023 Jak dobrze poszukasz to nawet znajdziesz na forum użytkownika lg oleda z 🫧 na matrycy 😆 A90J też to miał, więc matryce lg jednak nie są takie bezproblemowe 😅 5 minut temu, SAM41 napisał: @usl już raz powiedziałem ma być tak wykonany żeby nie schodziła powłoka rysowała się filia czy odklejala się jeśli jest inaczej to dla mnie bubel niewarty zastosowania To każdy składakbi hydrożelowa folia to bubel 😸 7 minut temu, SAM41 napisał: @usl jeśli chodzi o testy to problem nie jest czysto akademicki jest realny wiele oledow wypaliło się od TVP info TVN 24 Polsat News czy log kanałów także wcale nie jest to problem hipotetyczny a realny Jak ktoś ogląda te programy jak w teście po 18h na dobę to bardziej bym się martwił o wypalony mózg 🧠 17 minut temu, SAM41 napisał: @usl oled od LG jest lepszy dla mnie bo ma d vision Ale nie ma hdr10+ 😂 5 minut temu, Gregory-86 napisał: Także nie zmyslaj usl to temat realny. Mniej oglądaj testów a więcej wartościowych programów. Tak jak wspomniano obraz ma być dobry dla mnie a nie dla testera. To co tam sobie tester uważa to mało mnie obchodzi. Ja idę do sklepu uruchamiam yt netflixa czy Disney kilka pozycji jesli obraz mi się podoba na Sony biorę Sony jesli na panasonic biorę panasonic jesli na LG i tyle. Innymi słowy najlepszym testem jest moje oko i to jemu ma się podobać. Oczywiście idąc do sklepu na samsunga nie zwracam już uwagi i dotyczy to nie tylko tv. Po prostu nie interesuje mnie nic od tego producenta. 18h na dobę ten sam program, kto tak ogląda? 🤣 Nie ośmieszaj się 😆 Jakich wartościowych programów, tvpis info 24? 😂 Jest opcja, Vincent robił realny test w przeciwieństwie do rtings - 0 wypaleń 👇🏽 24 minuty temu, Gregory-86 napisał: Jeśli taki jest podpięty pod telewizje a użytkownik ogląda info kanały się wypali. Może nie od razu ale tak będzie i tyle. Po 4,5 latach jeśli ktoś meczy taki TVN 24 przez 4 h dziennie to opcji nie ma. 23 minuty temu, SAM41 napisał: @usl lg ma lepsze zabezpieczenia Jakie? 28 minut temu, Gregory-86 napisał: Innymi słowy najlepszym testem jest moje oko i to jemu ma się podobać. Ale tester ma lepsze 👁 od ciebie 31 minut temu, Gregory-86 napisał: Tak jak wspomniano obraz ma być dobry dla mnie a nie dla testera. To co tam sobie tester uważa to mało mnie obchodzi. Ja idę do sklepu uruchamiam yt netflixa czy Disney kilka pozycji jesli obraz mi się podoba na Sony biorę Sony jesli na panasonic biorę panasonic jesli na LG i tyle. No najlepiej testować tv w sklepie 🤣 W warunkach jakich tv nigdy nie będzie stał i jeszcze na trybie sklepowym 😹 47 minut temu, SAM41 napisał: @usl obraz jest zdecydowanie lepszy przynajmniej dla mnie ja oglądam obraz i ma mi się podobać a czy coś jest czy nie zgodne ze standardem czy jest dominanta niebieskiego czy różowego to mi lata ważne ze obraz obiektywnie jest dobry a na LG jest dobry to tak samo jak auto mnie nie obchodzi ile teoretycznie można osiągnąć na maksa tylko jak mi się jeździ jeśli dobrze do 150 to jestem zadowolony jeśli nie to nie spełnia moich oczekiwań Ferrari jest obiektywnie lepsze od audi suwa ale ja wole suwa bo jest wygldnoekszy tak samo podchodzę do tv wykresy słupki to to co mnie najmniej interesuje Obraz ma być jak najbliższy oryginałowi, ale skoro lubisz podróby 😸 Porównanie z samochodami kompletnie nie trafione 😄 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 11 Sierpnia 2023 Zrozum jedno. Wypalenia się pojawia na oled. Test jak najbardziej prawidłowy. Skoro wypalenia pojawiają się po kilku miesiącach to po 4 czy 5 latach pojawia się z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością jeśli ktos ogląda np. TVN 24 czy tvp info np przez 4h dziennie. Bo to test rozciągnięty w czasie. Takie moje zdanie. I nic tego nie zmieni. Oled to tv do vod i nie zawsze bo pasy czyli nierównomiernie zużyte pixele. Wiec problem pojawi sie prędzej czy później.oczywiście nie w takim stopniu jak paski info, ale jednak. Nikt nawet Sony w bravia core nie stosuje sie do formatu 16;9. Takich programów jest bardzo mało nawet na vod tego producenta. Idąc twoim tokiem rozumowania. Obraz jest idealny skoro Jest zgodny z norma a mi sie nie podoba. Wówczas muszę oglądać w ten sposób mimo tego ze moje oczy mówią nie. To w takim razie kto rządzi ja czy norma. Dla mnie jest odwrotnie. Jeśli ktoś chce dynamiczny niech tak ogląda. To jest jego telewizor i to jemu ma sie podobać. A ze jest niezgodny z norma nie ma to żadnego znaczenia. to nie norma rządzi a ja jako odbiorca treści. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) 45 minut temu, Gregory-86 napisał: Zrozum jedno. Wypalenia się pojawia na oled. Test jak najbardziej prawidłowy. Skoro wypalenia pojawiają się po kilku miesiącach to po 4 czy 5 latach pojawia się z prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością jeśli ktos ogląda np. TVN 24 czy tvp info np przez 4h dziennie. Bo to test rozciągnięty w czasie. Takie moje zdanie. I nic tego nie zmieni. Nie jest rozciągnięty w czasie, bo tv nie przechodzi cykle czyszczące i nie jest zmieniany content. Dla mnie istnieje też potwór 👾 spagetti 🍝 i nic tego nie zmieni 😂 Kompletnie nie masz pojęcia o technologii 🤣 45 minut temu, Gregory-86 napisał: Oled to tv do vod i nie zawsze bo pasy czyli nierównomiernie zużyte pixele. Wiec problem pojawi sie prędzej czy później.oczywiście nie w takim stopniu jak paski info, ale jednak. Nikt nawet Sony w bravia core nie stosuje sie do formatu 16;9. Takich programów jest bardzo mało nawet na vod tego producenta. Pasy to żaden problem jeśli tv jest również normalnie użytkowany i problem się nie pojawi. 45 minut temu, Gregory-86 napisał: Idąc twoim tokiem rozumowania. Obraz jest idealny skoro Jest zgodny z norma a mi sie nie podoba. Wówczas muszę oglądać w ten sposób mimo tego ze moje oczy mówią nie. To w takim razie kto rządzi ja czy norma. Dla mnie jest odwrotnie. Jeśli ktoś chce dynamiczny niech tak ogląda. To jest jego telewizor i to jemu ma sie podobać. A ze jest niezgodny z norma nie ma to żadnego znaczenia. to nie norma rządzi a ja jako odbiorca treści. Czyli jednak wolisz podróby zamiast oryginału 🤣 Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez Usl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 12 Sierpnia 2023 Tyle ze te cykle czyszczące niewiele dają. Miałem LG b7v i oglądałem TVN 24 ok 4h dziennie wypalił się. Miesiąc przed 5 letnim upływem ubezpieczenia. Wojna na Ukrainie przyspieszyła ten proces. Znajomy miał 854 od philipsa. Dzieciaki męczyły kanały z bajkami. I logo się utrwaliły. I nie tv nie wyświetlał tylko bajek. A różne treści ale bajki wyświetlały się często. I dzieci upodobały sobie jeden kanał. Inny kumpel oglądał na panasie Polsat News i też się wypalił. Także to nie mit a rzeczywistość. Test rthings jest jak najbardziej prawidłowy. I jak pokazuje Samsung oled wypala sie szybciej niż LG oled. Wiec gdzie widzisz nieprawidłowości w teście. Sam nie masz pojęcia. To są opinie wielu użytkowników. A co do pasów w filmach. To też jest powtarzalność. Wiec też pixele sie nierównomiernie zużywają. Co to znaczy normalnie użytkowany. Chyba ze normalnie dla ciebie to 2h dzinnie. Albo 2h tygodniowo. To ok może sie pojawia po 10 latach ale sie problemy pojawia. Jeśli ktoś maniak ogląda tv 8h dziennie. Filmy w kinowej wersji. Z maksymalna jasnością w HDR. To 10-12 tys godzin i zaczną sie problemy. Nawet logo netflixa czy yt moze się utrwalić. Bo to czerwień i intensywność. Jeśli ktoś meczy tv przez wiele godzin dziennie samym netflixem czy yt. ergo jest to problem jak najbardziej realny paneli oled. Czy kupiłbym co innego. Nie dlatego ze jestem świadomy ryzyka. A telewizji nie mam już od dłuższego czasu. Wiec jestem w jakiś sposób „chroniony” Gościu chyba nie pojmiesz. Większość ludzi wyciąga tv z kartonu i nawet trybu obrazu nie zmieniają. O kalibracji niewielu słyszało. A testy w necie czyta garstka z miliardów na Ziemi. Taka moja odpowiedz w tej kwestii. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 12 Sierpnia 2023 3 godziny temu, Gregory-86 napisał: Tyle ze te cykle czyszczące niewiele dają. 😂😂😂 3 godziny temu, Gregory-86 napisał: Miałem LG b7v i oglądałem TVN 24 ok 4h dziennie wypalił się. Mózg 🧠 też widać 😆 3 godziny temu, Gregory-86 napisał: Test rthings jest jak najbardziej prawidłowy. Nawet nie potrafisz poprawnie nazwy napisać, więc co ty możesz wiedzieć o prawidłowości testu 🤣 3 godziny temu, Gregory-86 napisał: Znajomy miał 854 od philipsa. Dzieciaki męczyły kanały z bajkami. I logo się utrwaliły. I nie tv nie wyświetlał tylko bajek. A różne treści ale bajki wyświetlały się często. I dzieci upodobały sobie jeden kanał. Inny kumpel oglądał na panasie Polsat News i też się wypalił. I co uznali im gwarancję? 3 godziny temu, Gregory-86 napisał: Samsung oled wypala sie szybciej niż LG oled. Wiec gdzie widzisz nieprawidłowości w teście. Sam nie masz pojęcia. Sony z matrycami od lg też się wypala szybciej niż lg w tym teście jak to wytłumaczysz, czary? 😅 3 godziny temu, Gregory-86 napisał: A co do pasów w filmach. To też jest powtarzalność. Wiec też pixele sie nierównomiernie zużywają. I po to są algorytmy, żeby do tego nie dopuścić 3 godziny temu, Gregory-86 napisał: Co to znaczy normalnie użytkowany. Chyba ze normalnie dla ciebie to 2h dzinnie. Albo 2h tygodniowo. To ok może sie pojawia po 10 latach ale sie problemy pojawia. Jeśli ktoś maniak ogląda tv 8h dziennie. Filmy w kinowej wersji. Z maksymalna jasnością w HDR. To 10-12 tys godzin i zaczną sie problemy. Nawet logo netflixa czy yt moze się utrwalić. Bo to czerwień i intensywność. Jeśli ktoś meczy tv przez wiele godzin dziennie samym netflixem czy yt. ergo jest to problem jak najbardziej realny paneli oled. Czy kupiłbym co innego. Nie dlatego ze jestem świadomy ryzyka. A telewizji nie mam już od dłuższego czasu. Wiec jestem w jakiś sposób „chroniony” Bzdury https://hdtvpolska.com/oled-tv-wedlug-testow-hdtvtest-problem-wypalania-jest-przesadzony/ 3 godziny temu, Gregory-86 napisał: Gościu chyba nie pojmiesz. Większość ludzi wyciąga tv z kartonu i nawet trybu obrazu nie zmieniają. O kalibracji niewielu słyszało. A testy w necie czyta garstka z miliardów na Ziemi. Taka moja odpowiedz w tej kwestii. No i co to wnosi do tematu? XDDDD 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 12 Sierpnia 2023 Za dużo gościu czytasz i tyle. Obejrzyj sobie katastrofy w przestworzach tam też były systemy. Także wiesz. zgodzę się natomiast z jednym. Nie warto oglądać kanałów informacyjnych. Człowiek lepiej się czuje. A czy philips uznał gwarancje. Tego nie wiem. Noe pytałem. Pewnie tak bo nie dzwonił do mnie żeby pisma pisać. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 12 Sierpnia 2023 (edytowane) To ty właśnie za mało czytasz 😆 Jak można za dużo czytać 🤭 Co mają systemy w samolotach do tv? 🤣 Najlepiej latać bez systemów i po wył 📴 wszystkie zabezpieczenia, bo niewiele dają przecież 😂😂😂 Pans nie uznaje wypaleń to na pewno, a Philips chyba też 😅 Edytowane 12 Sierpnia 2023 przez Usl 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 12 Sierpnia 2023 57 minut temu, Usl napisał: To ty właśnie za mało czytasz 😆 Jak można za dużo czytać 🤭 Co mają systemy w samolotach do tv? 🤣 Najlepiej latać bez systemów i po wył 📴 wszystkie zabezpieczenia, bo niewiele dają przecież 😂😂😂 Pans nie uznaje wypaleń to na pewno, a Philips chyba też 😅 Widzę gościu ze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Katastrofy w przestworzach pokazują ze systemy nie zawsze działają zgodnie z przeznaczeniem. Jeśli tak byłoby to do katastrof by nie dochodziło. A dochodzi. Cały czas. Tak samo pałace się elektryki. W jakim świecie ty żyjesz. Idealnie działających systemów nie ma. Teraz tak jesli systemy w tv by działały to do żadnych wypaleń by nie dochodziło. A dochodzi. co mnie obchodzi czy ktoś uznaje czy nie uznaje wypaleń. Za dużo czytasz. Ważne ze sąd uznaje. Samsung też coś tworzył o uszkodzeniach mechanicznych oledow przy czyszczeniu. Kilka paragrafów i szybko został sprowadzony do parteru. Kumpel jest wyszczekany. Wiec nie da sobie w kasze dmuchać. A ze większość ludzi przepisów nie zna to ładnie zgadza się z tym jaki tam makaron na uszy zapodają producenci. lepiej poczytaj sobie dobre materiały nt praw konsumenta niż na tematy wypalen czy uznają czy nie. Nie no kur… żart. Telewizor uszkodził się w czasie gwarancji i ktoś może tak to olać mówiąc nic nie zrobię bo powiedzieli ze nie uznają. Ile ty masz lat 15. Różnica miedzy nami jest taka ze ja wyrabiam sobie zdanie przez doświadczenie natomiast ty bazujesz ba doświadczeniach innych. Ze coś ktoś tam napisał ze się nie wypalają. Idę do znajomego. Kupił oleda uruchamiam czerwona plansze testowa i widzę wypalenia. Dlaczego. Przecież w internecie napisano ze to mit te wypalenia. Gdzie popełniłem błąd. Chyba już wiesz 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 12 Sierpnia 2023 Kiki style w dziecinnym wykonaniu. Szkoda czasu.👌 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 12 Sierpnia 2023 Dzięki, że się przedstawiłeś 😄 Nie musiałeś, bo każdy to widzi 😅 Godzinę temu, Gregory-86 napisał: Widzę gościu ze masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Katastrofy w przestworzach pokazują ze systemy nie zawsze działają zgodnie z przeznaczeniem. Jeśli tak byłoby to do katastrof by nie dochodziło. A dochodzi. Cały czas. Tak samo pałace się elektryki. W jakim świecie ty żyjesz. Idealnie działających systemów nie ma. Teraz tak jesli systemy w tv by działały to do żadnych wypaleń by nie dochodziło. A dochodzi. To nie znaczy, że nie działają 😂 Tak jak pisałem najlepiej wszystko po wył 📴 i w jaskini mieszkać 🤣 Godzinę temu, Gregory-86 napisał: co mnie obchodzi czy ktoś uznaje czy nie uznaje wypaleń. Za dużo czytasz. Ważne ze sąd uznaje. Samsung też coś tworzył o uszkodzeniach mechanicznych oledow przy czyszczeniu. Kilka paragrafów i szybko został sprowadzony do parteru. Kumpel jest wyszczekany. Wiec nie da sobie w kasze dmuchać. A ze większość ludzi przepisów nie zna to ładnie zgadza się z tym jaki tam makaron na uszy zapodają producenci. lepiej poczytaj sobie dobre materiały nt praw konsumenta niż na tematy wypalen czy uznają czy nie. Nie no kur… żart. Telewizor uszkodził się w czasie gwarancji i ktoś może tak to olać mówiąc nic nie zrobię bo powiedzieli ze nie uznają. Ile ty masz lat 15. Jeżeli wypaliłeś tv to używałeś tv niezgodnie z przeznaczeniem proste i sąd ci także nie uzna gwarancji. Ile ty masz lat 10? https://hdtvpolska.com/pan-tadeusz-wypalil-oled-tv-bo-ogladal-tvp-info-przez-11-godzin-dziennie-nie-badz-jak-pan-tadeusz-czytaj-instrukcje-telewizora-aby-uniknac-absurdalnej-sytuacji/ 1 godzinę temu, Gregory-86 napisał: Różnica miedzy nami jest taka ze ja wyrabiam sobie zdanie przez doświadczenie natomiast ty bazujesz ba doświadczeniach innych. Ze coś ktoś tam napisał ze się nie wypalają. Idę do znajomego. Kupił oleda uruchamiam czerwona plansze testowa i widzę wypalenia. Dlaczego. Przecież w internecie napisano ze to mit te wypalenia. Gdzie popełniłem błąd. Chyba już wiesz https://hdtvpolska.com/oled-tv-wedlug-testow-hdtvtest-problem-wypalania-jest-przesadzony/ Masz większe doświadczenia niż profesjonalny tester? XDD Aha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 12 Sierpnia 2023 Kończę temat z tobą bo szkoda czasu. Jak grochem o ścianę. I tak nie zrozumiesz. Po prostu za ciężkie tematy abyś pojął jak działają przepisy rekojmiane w polskim prawie. Może udaj się z rodzicami do rzecznika powiatowego lub niech ojciec na infolinie UOKiK zadzwoni. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 12 Sierpnia 2023 (edytowane) Po prostu za ciężkie tematy abyś pojął co to użytkowanie niezgodne z przeznaczeniem 😹 Ty zapewne myślisz, że można sobie kupić auto i rozwalać na zakrętach, później próbować je na gwaracji wymieniać, z tłumaczeniem: “nie wiedziałem, że trzeba skręcać”, ” nie wiedziałem, że trzeba hamować”, “nie wiedziałem, że ….”. Jesteś głupi, który wypalił tv to płac za to. Proste 😼 Świadomy użytkownik nie ma szans wypalić tv 😏 Edytowane 12 Sierpnia 2023 przez Usl 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SAM41 103 Napisano 12 Sierpnia 2023 @Gregory-86 nie tłumacz kolesiowi bo jego teksty powodują ze nic nie kuma i na przepisach się nie zna albo co bardziej prawdopodobne wie o co chodzi tylko wprowadza zamieszanie aby wątek liczył 1000 stron 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usl 215 Napisano 12 Sierpnia 2023 Następny inteligent, który myśli że rozbite auto 🚙 przyjmą mu na gwarancję 😂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach