Skocz do zawartości
Gmeru

Test przełomowego Samsung OLED S95B. Najlepszy telewizor OLED na rynku!

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry koleś … jaki to model kineskopowego Philipsa ma wbudowany tuner DVB-T (a moze DVB-T2) ? Bo nie wiem czy wiesz ale analogowa telewizje w tym kraju baardzo dawno wyłączono.
Konkret poprosze, skoro masz to wystarczy zerknać na tzw. tabliczke znamionową.
PS. jak brakuje argumentow merytorycznych to zazwyczaj, twoj przyklad to pokazuje, przechodzi sie na warczenie. To umiesz.

Noooo … popieść mnie jeszcze  .
PS. masz szczescie, ze ja juz tutaj nie rzadze bo bym ci wyp…ił na zbity pysk  . Z-ki sa niereformowalne, jak ty.
No właśnie nie wyłączono całkowicie TV analogowej. Te 4 podstawowe kanały nadal są nadawane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, raf7705 napisał:

No właśnie nie wyłączono całkowicie TV analogowej. Te 4 podstawowe kanały nadal są nadawane.

naziemnie? to może tylko Warszawa ma takie "luksusy" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jest i on 🫣 🤭

received_185217824430147.jpeg

Edytowane przez Herus
  • Lubię 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Herus, gdzie zamawiałeś? :) Mój dopiero spakowany więc pewnie wtorek środa będzie :(

Jak wrażenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezpośrednio od Samsunga. Ciężko mi cokolwiek powiedzieć teraz bo dopiero go zawiesiłem pod presją czasu 🤣🤦‍♂️ i się okazało że przy slim wall mount nie wziąłem pod uwagę odległości od otworu do samych haczyków i wisi za nisko o jakieś 20-30cm (nie cisnijcie mi bo i tak jestem sam na siebie zły :D).

Jutro po południu demontaż i ponowne mierzenie i wiercenie..

Gdyby ktos montował na te. Sam uchwyt to uwaga. Szablon do Qn900 ma inny rozstaw (szerokosc). Ja zrobiłem tak że pomiędzy uchwyt a tv podłożyłem szablon i wtedy go skleiłem. Różnicy wychodzi około 2cm

Co do tv:

Wersją fw 1130.

Produkcja Słowacja - 20.04 (nie wiem czy na Węgrzech też robią te OLEDy)

20230505_202131.jpg

20230505_202207.jpg

• Plusik 1
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Herus, wiem ja sie nie znam itd. Jednak całkiem logicznie. OLEDy maja swoja temperaturę pracy. Stad m.in. trzaski po wygaszeniu gdy stygnie. Nie było by bezpieczniejsze dla trwałości TV, by miał pewna odległość od ściany. Ja mam wieszak z możliwością oddalenia do 30 cm od ściany pod kontami. Ale to, aż tyle nie musi być. I wtedy kwestia wygody. Marketing nie o wszystkim pisze i informuje, bo jak by to wpływało na sprzedaż. Przecież nasza rola sprowadza sie do zakupu a potem s.... . Kupuj, Najlepiej co roku nowy model 🤐

W dniu 2.05.2023 o 19:06, qazar napisał:

wszędzie są buble, kupujesz nowe auto za 300k i siedzisz tygodniami na serwisach, a niedorobieni mechanicy z ASO udają, że coś naprawiają i tak się kręci 

Kupowałem, kiedy byłem jeszcze zdrowy i za 700 tys. I nigdy żadne sie nie psuło. A pierwszej zony auto stało po zakupie nowego w serwisie przez rok. Bo nie potrafili naprawić. Zepsuty wyjechał z fabryki 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Marchello66 napisał:

@Herus, wiem ja sie nie znam itd. Jednak całkiem logicznie. OLEDy maja swoja temperaturę pracy. Stad m.in. trzaski po wygaszeniu gdy stygnie. Nie było by bezpieczniejsze dla trwałości TV, by miał pewna odległość od ściany. Ja mam wieszak z możliwością oddalenia do 30 cm od ściany pod kontami. Ale to, aż tyle nie musi być. I wtedy kwestia wygody. Marketing nie o wszystkim pisze i informuje, bo jak by to wpływało na sprzedaż. Przecież nasza rola sprowadza sie do zakupu a potem s.... . Kupuj, Najlepiej co roku nowy model 🤐

Kupowałem, kiedy byłem jeszcze zdrowy i za 700 tys. I nigdy żadne sie nie psuło. A pierwszej zony auto stało po zakupie nowego w serwisie przez rok. Bo nie potrafili naprawić. Zepsuty wyjechał z fabryki 😁

Widać że dawno nie kupowałeś, świat elektroniki konsumenckiej i automotiv się „trochę” zmienił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy na tym TV można bez problemy zainstalować aplikacje XCloud i podłączyć pada od xboxa bezprzewodowo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 7.05.2023 o 13:03, Marchello66 napisał:

Im bardziej drogie auto i niby niemieckie to bardziej awaryjne.W Afryce,Pakistanie,Indiach  auta japońskie mają po 30 lat i 3 miliony kilometrów i zapierdzielają.Polaczek w Polsce ,UK i innych krajach  musi pochwalić się furą,mimo wielu nie zapłaconych alimentów w kraju lub innych długów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodałbym jeszcze nie ważne w jakim stanie technicznym ważne ze audi, BMW, mercedes. I potem wozi się taki po mieście z choinka na wyswietlaczu a potem dziwi dlaczego nie przeszło Przeglądu.  Jeździłem różnymi samochodami. Nie mówię Niemcy robią dobre auta. Ale pod warunkiem ze kupujemy nowe. Kiedy bierzemy auto jako 6 czy 7 właściciel to cudów oczekiwać nie możemy. I potem zaczyna się psioczenie. Ze w serwisie stoi. Ze to nie działa ze tamto problemy sprawia. Widziały gały co brały. Nie ma co oczekiwać ze 5 letnie audi z przebiegiem 500 tys będzie jak nowe z przebiegiem 5 km. Takie cuda tylko w baśniach braci Grimm. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, chciałbym wymienić swojego LG c9 na tego Samsunga, tylko teraz 65'

Po wszystkich kuponach i zwrotach wyjdzie 5100.

Warto czy poczekać? U mnie tylko Netflix, Disney itp. Zbyt szanuje swoje oraz domowników zdrowie psychiczne, by oglądać TVP czy TVN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak lubisz być testerem i dzwonić po infoliniach oraz zgłaszać do serwisu to wymieniaj. Ja obecnie nic samsunga już nie kupię. Ale kto co lubi. 
Na pewno celowałbym w coś co ma dolby vision i matryce oled produkcji LG. Czy to Sony czy LG, philips kto co lubi. 

• Plusik 1
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Ary napisał:

Hej, chciałbym wymienić swojego LG c9 na tego Samsunga, tylko teraz 65'

Po wszystkich kuponach i zwrotach wyjdzie 5100.

Warto czy poczekać? U mnie tylko Netflix, Disney itp. Zbyt szanuje swoje oraz domowników zdrowie psychiczne, by oglądać TVP czy TVN.

Ja bym brał, to świetny TV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie za 5 tys można dostać?

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc. Zamowilem S95B 65" w promocji ze smartfonem, dzieki czemu po zwrocie 2k i sprzedazy telefonu powinien wyjsc ok. 5200-5300 i rozwazam, czy go odbierac. Widze, ze dyskusja na temat telewizora jest dosc burzliwa (i czesto odbiegajaca od meritum :) ), tak wiec pytanie: czy moglby ktos podsumowac po krotce jego wady oraz mozliwe problemy i doradzic czy warto go brac za tyle? Uzytkowanie to Disney/Netflix/HBO i platforma Canal+.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłeś przez internet. Pamiętaj że to są odczucia subiektywne innych osób. Żeby nie napisać więcej. Masz 14 dni na zwrot. Jednak wątpię być zauważył większość bolączek które wymieniają inni. Ja mam Philipsa. Kilka lat podejmowałem decyzje. Wtedy o Samsungu oled nikt nie słyszał. Oczywiście to twoja własna decyzja. Pozdrawiam.

Ps. Używam jak piszesz wyżej. Tylko skyshow... sprawia problemy. Pewnie w innych platformach, też się zdarza ale na tyle rzadko że nie pamiętam. Światłowód 1Gb

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój po wymianie płyty i wyświetlacza działa bardzo dobrze. Łączy się bes problemu z MacBook. Internet działa. Wcześniej buły problemy. Przez 2 min brak dostępu do sieci. Jest znacznie jaśniejszy w ciemnych partiach obrazu. Na wcześniejszym panelu kiedy akcja w nocy lub pomieszczeniu całość zlewała się w czarna plamę. Także duży postęp. Wcześniej była masakra. 
Dalej natomiast nie wiem jak czyścić tv żeby nie zeszla powłoka matrycy czy pojawiła się plama. Wiem jedynie to ze Najlepej nie dotykać. Panele LG nie maja z tym problemu. 

czy warto za 5 tys. Musisz sobie odpowiedzieć sam. Moim zdaniem największy problem tego tv w tym momencie to czyszczenie. Jeśli masz małe dzieci a tv wisi nisko. To ja osobiście bym się noe decydował. Chyba ze zaakceptujesz plamy na wyswietlaczu od czyszczenia. Lub odkryjesz jak to czyścić. W media czerwonym sprzedawca powiedział mi ze czyszczenie tego tv to masakra. Nawet najmądrzejsi nie wiedza jak to robić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, wiem o czasie na zwrot.

Z tym czyszczeniem matrycy to slabo, bo mam male dziecko ktore lubi pokazac wprost co chce ogladac i raczej nie uda mi sie calkowicie uchronic TV przed dotykaniem. @Gregory-86 - u Ciebie tez sa problemy z plamami na matrycy, czy udaje Ci sie nie dotykac i nie dostrzegasz problemu?

Odnosnie roznicy w matrycach o ktorych piszezsz - czy to standardowy przypadek, ze matryce z TV dostepnych w sprzedazy sa felerne i dopiero po wymianie dzialaja lepiej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Gregory-86 napisał:

Mój po wymianie płyty i wyświetlacza działa bardzo dobrze. Łączy się bes problemu z MacBook. Internet działa. Wcześniej buły problemy. Przez 2 min brak dostępu do sieci. Jest znacznie jaśniejszy w ciemnych partiach obrazu. Na wcześniejszym panelu kiedy akcja w nocy lub pomieszczeniu całość zlewała się w czarna plamę. Także duży postęp. Wcześniej była masakra. 
Dalej natomiast nie wiem jak czyścić tv żeby nie zeszla powłoka matrycy czy pojawiła się plama. Wiem jedynie to ze Najlepej nie dotykać. Panele LG nie maja z tym problemu. 

czy warto za 5 tys. Musisz sobie odpowiedzieć sam. Moim zdaniem największy problem tego tv w tym momencie to czyszczenie. Jeśli masz małe dzieci a tv wisi nisko. To ja osobiście bym się noe decydował. Chyba ze zaakceptujesz plamy na wyswietlaczu od czyszczenia. Lub odkryjesz jak to czyścić. W media czerwonym sprzedawca powiedział mi ze czyszczenie tego tv to masakra. Nawet najmądrzejsi nie wiedza jak to robić. 

Miałem ten tv 7 miesięcy, kilkukrotnie czyściłem delikatną szmatką i lekko zwilżoną wodą destylowaną i zero plam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jerzykiler. Moja matryca po wymianie jak dzień do nocy. Wcześniej był bardzo duży problem. Obecnie sceny rewelacja. 
Dodatkowo skorzystałem z usług skalibruj.tv polecam każdemu. Faktycznie jest duzzza różniąca. Miedzy trybem filmmaker standardowym a skalibrowanym. Na oko to nie ma szans ustawić.
jesli chodzi o plamy to najlepej nie dotykać. jeśli już się dotknie to najlepej po serwis niech czyści, bo matryca a raczej czyszczenie to obecnie największa bolączka tego tv. No poza przycinkami tizena. 

quazar. Ja czyściłem h20 też destylowana i matryca do wymiany. Oczywiście po problemach bo serwis tak od razu wymienić nie chciał. Jeśli ktoś ma z tym problem to cisnąć samsunga i nie odpuszczać. To nie baterie za 10 zł tylko tv za 10 kola. najgorzej to czyszczenie. 
jak ktoś ma czas to proponuje wybrać się do sklepu media markt w magnolii we Wrocławiu i zapytać sprzedawców czym czyścić qd oled od samunga. Zobaczycie co powiedzą. 

No i teraz to działa mi przesyłanie obrazu z maca. A infolinia twierdziła ze Apple jest niekompatybilny. Dziwne ze działa. Pewnie płyta była uwalnia. Także cisnąć serwisy jak macie z tym problemy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to slabo brzmi z tymi matrycami - troche jakby mieli juz naprodukowanych telewizorow z losowej jakosci matrycami, a na serwisie dobre sztuki zeby wymieniac jak juz ktos bedize upierdliwy :) I byc moze plyty glowne tez maja jakies bogatsze (wersje na inne rynki w wieksza liczba funkcjonalnosci?).

Odnosnie czyszczenia - ci z MM faktycznie maja jaki srodekdo czyszczenia, czy powiedza, ze niczym, bo i tak bedzie widac :) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki z media się śmieją ze taki produkt nie istnieje. Najlepej nie dopuścić do powstania odcisków, zabrudzeń. A czyszczenie ograniczyc do przedmuchu sprężonym powietrzem. Niestety z samsungiem trzeba się kłócić bo przy pierwszym podejściu to zapomnij ze ci wymienia matryce. Coś faktycznie maja z tymi panelami i płytami w wersji fabrycznej. U mnie po wymianie różnica przed kalibracja była już znacząca. Natomiast po kalibracji jest tylko lepiej. Teraz po przebojach z samsungiem na oko jestem w stanie ocenić który obraz jest ok a który do wymiany. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Gregory-86 napisał:

No i teraz to działa mi przesyłanie obrazu z maca. A infolinia twierdziła ze Apple jest niekompatybilny. Dziwne ze działa. Pewnie płyta była uwalnia. Także cisnąć serwisy jak macie z tym problemy. 

Jeszcze pytanie odnosnie tego - to rozumiem dziala bezprzewodow, trzeba jedynie byc podlaczonym po WFi? Czy dziala tez przesylanie obrazu z Windowsa/Androida?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączyłem przez dedykowany program na Windows Home i działa bezprzewodowo. Stary laptop HP. Sieć 2.4, tv 5 GHz podłączone pod ten sam router.

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, jerzykiler napisał:

Jeszcze pytanie odnosnie tego - to rozumiem dziala bezprzewodow, trzeba jedynie byc podlaczonym po WFi? Czy dziala tez przesylanie obrazu z Windowsa/Androida?

dokładnie to nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale działa. Oczywiście chodzi o przesył bezprzewodowy. kablem hdmi to problemu nigdy nie było. Problem pojawiał się kiedy chciało się przesłać coś z maca na tv bezprzewodowo. O dziwo z iPhone działało zawsze. Więc jeśli ktoś ma sprzęty apple i mu nie działa to rozwiązanie - wymiana płyty. 

Jeżeli chodzi o windowsa i androida to nie jestem w stanie potwierdzić. Ponieważ sprzętow takowych nie posiadam. Korzystam li tylko z jabłkowego systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi