qazar 385 Napisano 2 Maja 2023 Godzinę temu, Herus napisał: Dostałem info ze dostawa mojego 65' S95C będzie w piątek. Może warto by zrobić oddzielny wątek na S90C/S95C ? @qazar kupiłeś S95C? Tak, wersje 77" 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marchello66 1 Napisano 2 Maja 2023 Akcje Philipsa są na giełdzie. To że akurat pakiet większościowy mają biznesmeni akurat z Chin. To nie ma żadnego znaczenia. Produkcja odbywa się w Polsce. I choćby z tego powodu warto wspierać producenta. A błędy kto ich nie popełnia. A jeszcze serwisy To firmy zewnętrzne. Które podpisują umowy gdy spełniają warunki konieczne do wykonania usługi. Producent zwykle się z nimi rozlicza po 180 dniach. Stąd i nastawinie. Samsung miał swoje serwisy. Założyli firmę zewnętrzna której są ich własnością i ona zajmuje się serwisem. To taki myk, by unikać podatków w kraju. To że ktoś trafił na kiepski serwis albo procedury są chore trzeba zgłaszać. Po to jest rzecznik praw obywatelskich, czy praw konsumenta nie mówiąc o przepisach unijnych. Itd.Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadGamer 30 Napisano 2 Maja 2023 (edytowane) 3 godziny temu, ebola1972 napisał: Philips już ponad 10 lat jest chiński. 🤦 🤦🤦 2 godziny temu, pmcomp napisał: Gwoli scisłosci do Chińczykow należy tylko Philips „telewizorowy”. 🤦🤦🤦 Chodzi o firmę a nie kto ma pakiet większościowy. Edytowane 2 Maja 2023 przez MadGamer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mike803 0 Napisano 2 Maja 2023 2 godziny temu, qazar napisał: Tak, wersje 77" 🙂 @qazar, @Herus, kurde ja też czekam na 77' i nie mam żadnej informacji o dostawie jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 2 Maja 2023 (edytowane) 59 minut temu, MadGamer napisał: 🤦 🤦🤦 🤦🤦🤦 No to poczytaj: https://en.wikipedia.org/wiki/TP_Vision 70% udzialow Chińczycy, 30% Holendrzy. Poniał? W fabryce w Gorzowie nie produkuje sie OLEDów. Tylko LCD. Edytowane 2 Maja 2023 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadGamer 30 Napisano 2 Maja 2023 Godzinę temu, Marchello66 napisał: Akcje Philipsa są na giełdzie. To że akurat pakiet większościowy mają biznesmeni akurat z Chin. To nie ma żadnego znaczenia. Produkcja odbywa się w Polsce. I choćby z tego powodu warto wspierać producenta. A błędy kto ich nie popełnia. A jeszcze serwisy To firmy zewnętrzne. Które podpisują umowy gdy spełniają warunki konieczne do wykonania usługi. Producent zwykle się z nimi rozlicza po 180 dniach. Stąd i nastawinie. Samsung miał swoje serwisy. Założyli firmę zewnętrzna której są ich własnością i ona zajmuje się serwisem. To taki myk, by unikać podatków w kraju. To że ktoś trafił na kiepski serwis albo procedury są chore trzeba zgłaszać. Po to jest rzecznik praw obywatelskich, czy praw konsumenta nie mówiąc o przepisach unijnych. Itd. Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Spróbuj to wytłumaczyć dzieciakom, do których i tak nic nie dociera. Dodam tylko że autoryzowane serwisy producenta w tym przypadku na przykład Samsung to z reguły oddzielnii mikroprzedsiębiorcy prowadzący swoją działalność i w ramach podpisanej umowy serwisują sprzęt, A jak to z nimi jest to zależy od danego "fachowca" w danym mieście, w moim mieście na przykład jest tylko jeden autoryzowany serwis Samsunga i niestety fachowiec w nim to typowy Januszek, taka małpka nakręcana Samsunga, z tekstami w stylu "Ponie!!! A co jo mom Ponu powidzić jak mi Samsung godo że ten cały cloubing (clouding😄) to cecho naturalno produktu to jo inoczej Ponu nie powim!!!" I Jak tu z takim dyskutować. Teraz, pmcomp napisał: No to poczytaj: https://en.wikipedia.org/wiki/TP_Vision Poniał? 9 minut temu, pmcomp napisał: Ty w ogóle Umiesz czytać po angielsku ze zrozumieniem??? Co co tam masz napisane??? Headquarters Amsterdam, Netherlands "Poniał?" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 2 Maja 2023 Godzinę temu, MadGamer napisał: Spróbuj to wytłumaczyć dzieciakom, do których i tak nic nie dociera. Dodam tylko że autoryzowane serwisy producenta w tym przypadku na przykład Samsung to z reguły oddzielnii mikroprzedsiębiorcy prowadzący swoją działalność i w ramach podpisanej umowy serwisują sprzęt, A jak to z nimi jest to zależy od danego "fachowca" w danym mieście, w moim mieście na przykład jest tylko jeden autoryzowany serwis Samsunga i niestety fachowiec w nim to typowy Januszek, taka małpka nakręcana Samsunga, z tekstami w stylu "Ponie!!! A co jo mom Ponu powidzić jak mi Samsung godo że ten cały cloubing (clouding😄) to cecho naturalno produktu to jo inoczej Ponu nie powim!!!" I Jak tu z takim dyskutować. Ty w ogóle Umiesz czytać po angielsku ze zrozumieniem??? Co co tam masz napisane??? Headquarters Amsterdam, Netherlands "Poniał?" A siedziba oznacza własciciela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 2 Maja 2023 Z Philipsem jest jak z Volvo obecnie (od wielu już lat). Mózgi (twórcy itd.) siedzą w Amsterdamie tak jak siedzieli 15 lat temu długo przed przejęciem przez TP Vision (są nawet ciągle te same twarze np. szef techniczny od TV z którym miałem właśnie spotkanie w EISA odnośnie linii na 2023 rok bo za moment będziemy je testować w redakcji) i wymyślają wszystko co widzimy w sklepach. Dlatego mówi się, że generalnie Philips nadal jest europejski. Nie ma tutaj porównania do TCL czy Hisense gdzie produkty są z Chin. W przypadku Philipsa jest inaczej. Chociaż w TCL za sprawy techniczne w TV i co tam się znajdzie na rynku EU odpowiada Polak. Dlatego pytam: Jakie to ma znaczenie? Nigdy nie zrozumiem obecnego kierowania się skąd pochodzi produkt. Jeden czort... Liczy się czy to dobry produkt i czy dobrze świeci. A może go nawet wykonać mieszkaniec MARSA 😜 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 2 Maja 2023 (edytowane) 29 minut temu, Gmeru napisał: Jakie to ma znaczenie? Nigdy nie zrozumiem obecnego kierowania się skąd pochodzi produkt. Jeden czort... Liczy się czy to dobry produkt i czy dobrze świeci. A może go nawet wykonać mieszkaniec MARSA 😜 Ale liczy się też serwis - na Philipsa raczej wszyscy narzekają że serwis nie lubi klientów z reklamacjami. Innymi słowy może i dział tech. jest w Amsterdamie ale dział reklamacji już jest chiński. Kolega też miał Philipsa i musiał z nimi się mocno przepychać by uznali rekalamcję. Edytowane 2 Maja 2023 przez klaus71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawkor 17 Napisano 2 Maja 2023 45 minut temu, klaus71 napisał: Ale liczy się też serwis - na Philipsa raczej wszyscy narzekają że serwis nie lubi klientów z reklamacjami. Innymi słowy może i dział tech. jest w Amsterdamie ale dział reklamacji już jest chiński. Kolega też miał Philipsa i musiał z nimi się mocno przepychać by uznali rekalamcję. Od siebie mogę napisać, że tak hejtowany Samsung serwis ma na medal. Wszystko załatwia się online, mega szybko i skutecznie. Miałem naprawiane już 3 telewizory tej marki i nie ma co narzekać. A jeśli chodzi o Philipsa to w moim otoczeniu parę ludzi sie już przejechało... Wiadomo, że każda marka ma jakąś awaryjność, ale w porównaniu do ilości sztuk sprzedanych to i tak jest niewielki odsetek awarii. Dziś nawet nowe auta klepią awaryjne już od saego początku użytkowania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
llukk 102 Napisano 2 Maja 2023 (edytowane) Godzinę temu, Gmeru napisał: Jakie to ma znaczenie? Nigdy nie zrozumiem obecnego kierowania się skąd pochodzi produkt. Jeden czort... Liczy się czy to dobry produkt i czy dobrze świeci. A może go nawet wykonać mieszkaniec MARSA 😜 Na dzień dzisiejszy w dziale rtv pełna zgoda ale biorąc pod uwagę wojnę na Ukrainie i wzajemne kształowanie się relacji Usa -Chiny .W każdym momencie jedna decyzja Bidena o nałożenie sankcji na określone firmy chińskie produkujące sprzęt rtv(tak jak Trump nałożył sankcje na huawei) zmieni podejście do -Skąd pochodzi produkt -tak jak teraz ma znaczenie dla państw nakładające sankcje na Rosję . Huawei zostało oskarżone o szpiegowanie na rzecz rządu Chińskiego ale nie pamiętam czy do tej pory przedstawione dowody na poparcie tych sankcji .Huawei w 2019 w ilości sprzedanych telefonów na świecie byl na drugim miejscu po Samsungu. Zbyt szybki rozwój i tempo wzrostu Huawei po prostu zagrażało interesom gospodarczym Usa ,a także Japoni czy Korei płd . Więc jedna decyzja Chin np . "jawne" poparcie wojskowe czy technologiczne dla Rosji i będzie ban na gospodarkę chin. Ps .nie zapominajmy także o napiętych relacjach Chiny-Tajwan (lider produkcji procesorów na świecie). gdzie potencjalny konflikt czy wojna ponownie zaburzy światowe łańcuchy dostaw w wielu działach elektroniki jak to ostatnio miało miejsce w 2020r. Więc jak najszybciej Niech Ukraina da łupnia Rosji w nadchodzących wielkimi krokami Kontrofensywie! Edytowane 2 Maja 2023 przez llukk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ebola1972 37 Napisano 2 Maja 2023 Wystarczy poczytać o flagowcu philipsa sprzed 5-6 lat modelu pus8102. Ten tv był również bardzo zachwalany w testach na tym portalu. Sprzedawał się jak świeże bułeczki. Na bieżąco śledziłem temat. Czy jakiś egzemplarz przeżył do tej pory bo padały jak muchy? Może jakieś niedobitki. Te które działają zapewne mają kurz pod matrycą. No i trochę się przy okazji dowiedziałem o serwisie MIK w Radomiu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marchello66 1 Napisano 2 Maja 2023 (edytowane) Mogę pisać o swoich doświadczeniach. Nie domniemaniach jak jakiś skrzynia robot. Miałem kiedyś wymarzony led Philipsa 21:9 który po 20 latach sprzedałem za ponad 1 tys. zł. I dział do dziś u kupującego. Wersja tylko 50",Teraz Oleda z super głośnikiem już jakiś czas, w drugim domu jest Samsung. A w mojej sypialni i gabinecie tylko Philips. Wszystko dział jak trzeba. A tęsknię za Blackberry. Pozdrawiam. Ps. Myślę ze przedmioty psują się tylko złym ludziom. Czują gdzie trafiły i chcą odejść. Wszystko co nas otacza na swój sposób żyje. PS. Taki żart Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Maja 2023 przez Marchello66 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 2 Maja 2023 1 minutę temu, Marchello66 napisał: Mogę pisać o swoich doświadczeniach. Nie domniemaniach jak jakiś skrzynia robot. Miałem kiedyś wymarzony led Philipsa 21:9 który po 20 latach sprzedałem za ponad 1 tys zł. I dział do dziś u kupującego. Wersja tylko 50",Teraz Oleda z super głośnikiem już jakiś czas, w drugim domu jest samsung. A w mojej sypialni i gabinecie tylko philips. Wszystko dział jak trzeba. A tęsknię za Blackberry. Pozdrawiam. Ps. Myślę rze przedmioty psują się tylko złym ludziom. Czują gdzie trafiły i chcą odejść. Wszystko co nas otacza na swój sposób żyje. Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Dlatego nie dziwie się, że niektórym Samsung z głównego wątku się psuje 🤣 3 godziny temu, Mike803 napisał: @qazar, @Herus, kurde ja też czekam na 77' i nie mam żadnej informacji o dostawie jeszcze Chyba zależy od sklepu, ja liczę, że do piątku będzie 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 2 Maja 2023 (edytowane) 6 minut temu, Marchello66 napisał: Ps. Myślę rze przedmioty psują się tylko złym ludziom. czyli pus8102 musiał trafiać tylko do złych ludzi LOL to tym bardziej lepiej z dala od serwisu który też nie lubi tych "złych ludzi" u których się psują ich tv. a może to były po prostu buble - nie ma co szukać drugiej "stalowej sosny" Edytowane 2 Maja 2023 przez klaus71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 2 Maja 2023 wszędzie są buble, kupujesz nowe auto za 300k i siedzisz tygodniami na serwisach, a niedorobieni mechanicy z ASO udają, że coś naprawiają i tak się kręci 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marchello66 1 Napisano 2 Maja 2023 A wracając do TCL to produkowane i projektowane jest w Turcji. W sumie oni kupili blackberry. Teraz co jest ważne własność czy intelektualna wiedzą i umiejętności. Właściciel to z poziomu komunizmu taki trochę grzyb żeby nie mówić pasożyt. Jeszcze ktoś mi komunizm zarzuci. Miłego wieczoru. Sorry taki dzień na wynurzenia. Na szczęście rzadko.Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 2 Maja 2023 TCL TV to są Chiny i nie mają nic wspólnego z Turcją. W Polsce jest też fabryka TCL z bardzo mocnym zapleczem technicznym gdzie są robione pomiary oraz spotkania na poziomie testów z naszego portalu. Są ultra mocni jeżeli chodzi o wiedzę techniczną. Parę dni temu był właśnie tam np. Vincent na badaniach (2 dni). Tutaj masz napisane wszystko na ten temat: https://hdtvpolska.com/tcl-skad-pochodzi-silnie-zakorzeniony-w-polsce-producent-tv-qled-i-miniled-analizujemy-historie-marki-produkty-i-pozycje-na-rynku/ Turcja TV to głównie Vestel czyli: Toshiba, JVC i Hitachi. Coś tam Panasonic też romansuje z Vestelem w najniższych modelach od kilku lat. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 2 Maja 2023 (edytowane) 7 godzin temu, qazar napisał: Tak, wersje 77" 🙂 Zalozcie nowy watek o S95C. 30 minut temu, Gmeru napisał: TCL TV to są Chiny i nie mają nic wspólnego z Turcją. W Polsce jest też fabryka TCL z bardzo mocnym zapleczem technicznym gdzie są robione pomiary oraz spotkania na poziomie testów z naszego portalu. Są ultra mocni jeżeli chodzi o wiedzę techniczną. Parę dni temu był właśnie tam np. Vincent na badaniach (2 dni). Tutaj masz napisane wszystko na ten temat: https://hdtvpolska.com/tcl-skad-pochodzi-silnie-zakorzeniony-w-polsce-producent-tv-qled-i-miniled-analizujemy-historie-marki-produkty-i-pozycje-na-rynku/ Turcja TV to głównie Vestel czyli: Toshiba, JVC i Hitachi. Coś tam Panasonic też romansuje z Vestelem w najniższych modelach od kilku lat. W tej fabryce tluczone są też na zewnetrzne zlecenie niskie i tanie marki np. Skymax. 4 godziny temu, Gmeru napisał: Z Philipsem jest jak z Volvo obecnie (od wielu już lat). Mózgi (twórcy itd.) siedzą w Amsterdamie tak jak siedzieli 15 lat temu długo przed przejęciem przez TP Vision (są nawet ciągle te same twarze np. szef techniczny od TV z którym miałem właśnie spotkanie w EISA odnośnie linii na 2023 rok bo za moment będziemy je testować w redakcji) i wymyślają wszystko co widzimy w sklepach. Dlatego mówi się, że generalnie Philips nadal jest europejski. Nie ma tutaj porównania do TCL czy Hisense gdzie produkty są z Chin. W przypadku Philipsa jest inaczej. Chociaż w TCL za sprawy techniczne w TV i co tam się znajdzie na rynku EU odpowiada Polak. Dlatego pytam: Jakie to ma znaczenie? Nigdy nie zrozumiem obecnego kierowania się skąd pochodzi produkt. Jeden czort... Liczy się czy to dobry produkt i czy dobrze świeci. A może go nawet wykonać mieszkaniec MARSA 😜 Tylko chińskie Volvo trzyma klase i jakość, a chińskie telewizory Philipsa niestety nie . Wystarczy poczytać historie na tym forum. Za to „co sie znajdzie” w dzisiejszych wspolczesnych TV kazdej marki odpowiada … ksiegowy , Edytowane 2 Maja 2023 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadGamer 30 Napisano 3 Maja 2023 W dniu 2.05.2023 o 16:32, pmcomp napisał: A siedziba oznacza własciciela? A co niby ma oznaczać???!!! 22 godziny temu, pmcomp napisał: Tylko chińskie Volvo trzyma klase i jakość, a chińskie telewizory Philipsa niestety nie 🤦 Volvo jest szwedzkie kolego, Philips holenderski tak jak pisałem. 22 godziny temu, pmcomp napisał: Wystarczy poczytać historie na tym forum. A kogo to obchodzi. PS: Nie wiedziałem że mój z pozoru niewinny temat spowoduje taką lawinę zdarzeń 🤷😁 W dniu 2.05.2023 o 18:26, Marchello66 napisał: Mogę pisać o swoich doświadczeniach. Nie domniemaniach jak jakiś skrzynia robot. Miałem kiedyś wymarzony led Philipsa 21:9 który po 20 latach sprzedałem za ponad 1 tys. zł. I dział do dziś u kupującego. Kiedyś sprzęt rtv był robiony inaczej, ja mam dwa kineskopy wiek na dzień dzisiejszy około 26 lat jeden Philips drugi Panasonic, mam jeszcze trzeci kineskop trochę większy też Panasonic ale młodszy 20 lat 😏 wszystkie działają a sporo też przeszły upadki itp itd A pomyśleć że jednego już prawie oddałem za 10% zniżki na s95b na szczęście został uniewinniony przed skazaniem na śmierć utylizacyjną 😁 W dniu 2.05.2023 o 18:26, Marchello66 napisał: Ps. Myślę ze przedmioty psują się tylko złym ludziom. Czują gdzie trafiły i chcą odejść. Wszystko co nas otacza na swój sposób żyje. PS. Taki żart A ja myślę że coś w tym jest, i to się nazywa karma. 35 minut temu, MadGamer napisał: W dniu 2.05.2023 o 16:32, pmcomp napisał: A siedziba oznacza własciciela? A co niby ma oznaczać???!!! Dla sprostowania żeby nie było, tam gdzie jest siedziba firmy tam też nazywamy jakiej narodowości jest ta firma. Akcje jakieś firmy są na giełdzie, to właściciel może się co jakiś czas zmieniać, tak jak było pisane to że pakiet większościowy posiadają biznesmeni z Chin to nie znaczy że philips jest chiński, jakby Apple sprzedał swój pakiet większościowy biznesmenom z Chin to też byś pisał że Apple jest chiński. OVER AND OUT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 3 Maja 2023 (edytowane) 3 godziny temu, MadGamer napisał: 🤦 Volvo jest szwedzkie kolego, Philips holenderski tak jak pisałem. A kogo to obchodzi. Niestety nie, sa chińskie. Mnie obchodzi, Chinole niszcza świat. Lubie ich żarcie ale ich permanentnie inwigilowany kraj absolutnie nie. Nie ma zadnych akcji chinskiego TP Vision (telewizyjny Philips) na zadnej gieldzie, zadnycn akcjonariuszy, sa dwaj wlasciciele. Nawet nie umiesz czytać ze zrozumieniem slowa pisanego, ktore ci zacytowano. Jak typowy Z-ek probujesz na sile udowodnic swoja teze, ktora jest neiprawdziwa i nie do udowodnienia. . Te twoje kineskopowce, TELEWIZORY dla przypomnienia, to znakomite obiekty muzealne. Nie odbierzesz na nich w Polsce i w Europie żadnego programu telewizyjnego . Moze jedynie gdzies w Afryce . Edytowane 3 Maja 2023 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadGamer 30 Napisano 3 Maja 2023 46 minut temu, pmcomp napisał: Niestety nie, sa chińskie. Mnie obchodzi, Chinole niszcza świat. Lubie ich żarcie ale ich permanentnie inwigilowany kraj absolutnie nie. Nie ma zadnych akcji chinskiego TP Vision (telewizyjny Philips) na zadnej gieldzie, zadnycn akcjonariuszy, sa dwaj wlasciciele. Nawet nie umiesz czytać ze zrozumieniem slowa pisanego, ktore ci zacytowano. Jak typowy Z-ek probujesz na sile udowodnic swoja teze, ktora jest neiprawdziwa i nie do udowodnienia. . Te twoje kineskopowce, TELEWIZORY dla przypomnienia, to znakomite obiekty muzealne. Nie odbierzesz na nich w Polsce i w Europie żadnego programu telewizyjnego . Moze jedynie gdzies w Afryce . Ale ty jesteś gł.pi naprawdę dyskusja z takim 🤡 nie ma najmniejszego sensu, a moje muzealne telewizory jak najbardziej odbierają cztery podstawowe kanały tutaj w Polsce. Powodzenia w życiu. PS: NIE PISZ DO MNIE WIĘCEJ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 3 Maja 2023 (edytowane) Godzinę temu, MadGamer napisał: Ale ty jesteś gł.pi naprawdę dyskusja z takim 🤡 nie ma najmniejszego sensu, a moje muzealne telewizory jak najbardziej odbierają cztery podstawowe kanały tutaj w Polsce. Powodzenia w życiu. PS: NIE PISZ DO MNIE WIĘCEJ. Sorry koleś … jaki to model kineskopowego Philipsa ma wbudowany tuner DVB-T (a moze DVB-T2) ? Bo nie wiem czy wiesz ale analogowa telewizje w tym kraju baardzo dawno wyłączono. Konkret poprosze, skoro masz to wystarczy zerknać na tzw. tabliczke znamionową. PS. jak brakuje argumentow merytorycznych to zazwyczaj, twoj przyklad to pokazuje, przechodzi sie na warczenie. To umiesz. Noooo … popieść mnie jeszcze . PS. masz szczescie, ze ja juz tutaj nie rzadze bo bym ci wyp…ił na zbity pysk . Z-ki sa niereformowalne, jak ty. Edytowane 3 Maja 2023 przez pmcomp 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 4 Maja 2023 W dniu 4.05.2023 o 00:05, pmcomp napisał: PS. masz szczescie, ze ja juz tutaj nie rzadze bo bym ci wyp…ił na zbity pysk . Z-ki sa niereformowalne, jak ty. wyp…ił na zbity pysk? Chyba jakieś żarty. Sorry ale są pewne granice. A potem narzekania z twojej strony, że na forum nikt nie pisze. Na pewno jest to zachęcające dla nowego użytkownika. Kończymy tą dyskusję rodem z rynsztoku nie dotyczącą S95B. 2 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MadGamer 30 Napisano 4 Maja 2023 Ja już mu w ogóle przestaje odpisywać, od tej pory jak będzie mnie zaczepiał to tylko przycisk zgłoś, ale niech moderacja coś z tym zrobi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach