Miki1213 5 Napisano 23 Marca 2023 8 godzin temu, Jarkow1 napisał: Dzisiaj przez przypadek dotknąłem drugi koniec kabla hdmi włożonego do gniazda w telewizorze. Kabel ten nie jest używany przez żadne urządzenie a zdrowo mnie kopnął, tak więc chyba z uziemieniem też jest słabo. Biorąc pod uwagę moje problemy z trzaskającymi kolumnami podłączonymi do KD (a to już mój drugi S95b)chyba jest coś na rzeczy. Tez mam podłączone kino domowe i nic takiego nie ma miejsca, może warto sprawdzić kabel ? fakt faktem jest trochę problemów ale też nie róbmy z niego diabła z lg c2 tez miałem kilka nieprzyjemnych przygód i reklamacje za sobą… Tak naprawdę jedyny tv który działa do dzisiaj idealnie bardzo katowany to jest Q9FN tyle lat tyle godzin a cały czas jak nowy, szkoda bo liczyłem ze ten będzie dopracowany jak tamten… 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 23 Marca 2023 12 godzin temu, klaus71 napisał: w obecnej sytuacji jak qd-oled wypala się jak zwykły oled to ja wybieram to co ma rozsądną cenę Właśnie w tym problem, że LG spisało się lepiej. Więc Samsung i Sony mają problem... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 23 Marca 2023 1 godzinę temu, qazar napisał: Właśnie w tym problem, że LG spisało się lepiej. Więc Samsung i Sony mają problem... czyli qd-oled wypala się dużo szybciej? oj ciekawe jak oni będa pod tym względem serwisować monitory - tam jest 3 lata gwary z uwzględnieniem wypaleń 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 23 Marca 2023 Okazuje się, że LG naprawdę opanowało lepiej tę sztukę i nawet Digital trends, wspominał o wynikach i fakcie, że LG chwaliło się tym osiągnieciem na jednym ze spotkań. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 23 Marca 2023 W dniu 20.03.2023 o 20:51, qbek78 napisał: Cześć wszystkim. Dzisiaj mój 55s95b, po niecałych 4 miesiącach używania, wywalił takiego oto pięknego zielonego piksela. A taki byłem z niego zadowolony. Jutro zgłoszenie do Samsunga, zobaczymy jak podejdą do sprawy. Niestety ten model jest strasznie niedorobiony. Miałem 3 sztuki w każdym miałem inny problem. Odpuszczam sobie Samsunga. Kontrola jakości tam leży. Zawsze byłem za samsungiem ale wysiadam. W dniu 20.03.2023 o 22:54, pmcomp napisał: Dzisiaj miałem to samo. Pomny waszych wcześniejszych ostrzeżeń wziąłem mięciutką szmatkę i na początku lekko użyłem letniej wody z mydłem. Potem odsączyłem wodę i leciutko jakbym tarł pupcie nimowlaka dotarłem na sucho. Iiiiiii. Patrząc pod światło na to miejsce dookoła jest fioletowy kolor, a w wytartym miejscu lekko niebieski. Wygląda jakby zlazła jakaś powłoka. To jest maskara !!! Mam LG, miałem LG i takich cudów nie ma. Taka sama procedura czyści wszystko i njic na powłoce się nie odbarwia. Daj znać co powie na to serwis. Kto normalny myle telewizor mydłem na mokro..co powie serwis ? Że twoja wina 😕 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 23 Marca 2023 A potem się dziwią, że są plamy na TV i myją wodą z mydłem 😄 albo alko 😄 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 23 Marca 2023 15 minut temu, qazar napisał: A potem się dziwią, że są plamy na TV i myją wodą z mydłem 😄 albo alko 😄 iPhone mogę sobie myć i nitro. Zero problemów. Jeśli coś jest słabej jakości to i przetarcia woda nie przetrwa. Pamietam jak swojego czasu znajomy optyk czyścił każdemu klientowi okulary czystym spierytusem i co schodził anty. Nie. Natomiast jak żona wrzuciła bluzkę do prania na 40 stopni i próbowano jej wmówić ze temperatura za wysoka to wszyscy się z tego śmiali. Jak to mówią. Papier wszystko przyjmie. Człowiek powiedzieć może cokolwiek. Pytanie czy to się obroni. moim zdaniem jeśli po jednym przetarciu np. Woda nawet z mydłem czy nawet płynem do szyb schodzi powłoka to świadczy to o tym ze produkt jest wątpliwej jakości i tyle. Natomiast po kilku latach taki produkt będzie nadawał się jedynie do śmieci. Chyba ze ktoś wstawi do pudła i używał nie Brdzie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 23 Marca 2023 (edytowane) 10 minut temu, Gregory-86 napisał: iPhone mogę sobie myć i nitro. Zero problemów. Jeśli coś jest słabej jakości to i przetarcia woda nie przetrwa. Pamietam jak swojego czasu znajomy optyk czyścił każdemu klientowi okulary czystym spierytusem i co schodził anty. Nie. Natomiast jak żona wrzuciła bluzkę do prania na 40 stopni i próbowano jej wmówić ze temperatura za wysoka to wszyscy się z tego śmiali. Jak to mówią. Papier wszystko przyjmie. Człowiek powiedzieć może cokolwiek. Pytanie czy to się obroni. moim zdaniem jeśli po jednym przetarciu np. Woda nawet z mydłem czy nawet płynem do szyb schodzi powłoka to świadczy to o tym ze produkt jest wątpliwej jakości i tyle. Natomiast po kilku latach taki produkt będzie nadawał się jedynie do śmieci. Chyba ze ktoś wstawi do pudła i używał nie Brdzie. Używasz do czyszczenia mydła czy alko i oczekujesz że nie będzie żadnych skutków ubocznych? 🤔 Edytowane 23 Marca 2023 przez cureman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 23 Marca 2023 16 minut temu, cureman napisał: Używasz do czyszczenia mydła czy alko i oczekujesz że nie będzie żadnych skutków ubocznych? 🤔 Czy gdzieś napisałem ze używałem alkoholu czy mydła. Nigdzie tego nie napisałem. Jednakże tak uważam ze jeśli ktoś przetrze matryce woda z mydłem to nie powinno być żadnych plam. Bo niby dlaczego miałyby się pojawić. w jaki sposób chcesz usunąć tłuszcz od odcisków palców z tej hiper super matrycy qd oled. Chyba nie chcesz powiedzieć ze będziesz to czyścił na sucho. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 23 Marca 2023 34 minuty temu, Gregory-86 napisał: Czy gdzieś napisałem ze używałem alkoholu czy mydła. Nigdzie tego nie napisałem. Jednakże tak uważam ze jeśli ktoś przetrze matryce woda z mydłem to nie powinno być żadnych plam. Bo niby dlaczego miałyby się pojawić. w jaki sposób chcesz usunąć tłuszcz od odcisków palców z tej hiper super matrycy qd oled. Chyba nie chcesz powiedzieć ze będziesz to czyścił na sucho. A to wybacz myślałem że to Ty czyściłeś. Zawsze mikrofibra na sucho czyściłem i zero śladów. Zero, nigdy na mokro nie czyściłem. Czy jest jakiś dobry oled premium Panasonic z 2022 który można brać pod uwagę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 23 Marca 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, cureman napisał: Używasz do czyszczenia mydła czy alko i oczekujesz że nie będzie żadnych skutków ubocznych? 🤔 Tak, oczekuję że nie będzie żadnych skutków obocznych. Mydło w płynie jest ogólnie przyjętym na tej planecie środkiem czystości radzącym sobie z tłuszczem. PS. pokaż mi w instrukcji obsługi tego TV zapis, że NIE WOLNO używać wody z mydłem do czyszczenia ekranu tego TV !!! Edytowane 23 Marca 2023 przez pmcomp 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 23 Marca 2023 42 minuty temu, cureman napisał: A to wybacz myślałem że to Ty czyściłeś. Zawsze mikrofibra na sucho czyściłem i zero śladów. Zero, nigdy na mokro nie czyściłem. Czy jest jakiś dobry oled premium Panasonic z 2022 który można brać pod uwagę? Jeżeli dziecko weźmie np. Czekoladę i powie tata zobacz dotykając matrycy. To powiedz mi czym to zetrzesz na sucho. Jeśli tak to proponuje włączyć latarkę np. W telefonie i zobaczyć jak wyglada matryca po takim czyszczeniu. To nawet dzieci w przedszkolu wiedza ze żeby usunąć brud z rak należy użyć co najmniej wody. Teraz tak o czyszczeniu woda wspomina również Samsung na swojej stronie internetowej. Wiec jesli ktoś użyje h2O to wybacz ale nie sposób czynić mu zarzutu ze uszkodził ta super hiper matryce qd oled. Dlaczego ponieważ postąpił zgodnie z zaleceniami producenta. Podobnie jeśli użył jakiegoś płynu do czyszczenia np. Mydła. Chyba nie chcesz mi powiedzieć ze brudne garnki również czyścisz sucha szmata. Po prostu Samsung wypuścił na rynek wadliwy towar. Jeśli są setki komentarzy ze schodzi powłoka to chyba coś w tym jest. Żaden produkt nie powinien poddać się przetarciu woda z mydłem. Jak wspominają użytkownicy na forum. Bez jaj. Tak samo np. Płynem do naczyń, płynem do szyb czy nawet czystym spirytusem. Produkt powinien być zabezpieczony w odpowiedni sposób. A skoro nie jest to należy doprowadzić do stanu używalności. Pytanie czy się da to inna kwestia. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 23 Marca 2023 Mając w życiu pewnie więcej niż 30 tv LCD/plazmowych/ oled, nigdy nie wpadłem na mycie ekranu woda z mydłem! Co maja ludzkie ręce i ucichł mycie do sprzętu elektronicznego? Niektórym i instrukcja nie pomoże, gdy zdrowego rozsądku brak… Co do iPhone, to dopiero bzdura! Przypomnę, że Apple zmieniło instrukcje czyszczenia MacBooków/iPadów/iPhonów i dopuściło alko w trakcie COVID! 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 23 Marca 2023 (edytowane) 9 minut temu, qazar napisał: Co maja ludzkie ręce i ucichł mycie do sprzętu elektronicznego? A o so chodzi? Edytowane 23 Marca 2023 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 23 Marca 2023 (edytowane) Godzinę temu, pmcomp napisał: A o so chodzi? O słownik w iPhone i brak korekty przed puszczeniem 😉 Edytowane 23 Marca 2023 przez qazar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 23 Marca 2023 Godzinę temu, qazar napisał: Mając w życiu pewnie więcej niż 30 tv LCD/plazmowych/ oled, nigdy nie wpadłem na mycie ekranu woda z mydłem! Co maja ludzkie ręce i ucichł mycie do sprzętu elektronicznego? Niektórym i instrukcja nie pomoże, gdy zdrowego rozsądku brak… Co do iPhone, to dopiero bzdura! Przypomnę, że Apple zmieniło instrukcje czyszczenia MacBooków/iPadów/iPhonów i dopuściło alko w trakcie COVID! Skoro w życiu miałeś aż 30 telewizorów to o czym to świadczy. Średnio tv wymienia się co 5 lat wiec wychodzi ze powinieneś mieć lat 150, albo nieodpowiednio o nie dbałeś i musiałeś wymieniać co 1 maks 2. pytanie dlaczego. Czy w instrukcji jest napisane nie używać wody z mydłem. Nie widziałem. Nie używać alko ok jest. Także nie wolno konsumentowi czynić zarzutu z tego ze postąpił zgodnie z instrukcja. Czy Apple zmieniło czy nie zmieniło instrukcji nie ma znaczenia. Miałem 11 pro w czasie covida. Zero foli i innych szkieł na wyswietlaczu. Wchodząc do sklepu pamietam jak dziś psik psik dykta głównie na ręce do instytucji. Wszędzie. Skóra aż schodziła. Uszkodziła się matryca iPhone. Nie. Dlaczego bo jest dobrze zrobiona. Dlaczego zatem po przetarciu szmata ludziom schodzi powłoka z qd oleda czy to Samsunga czy Sony. Ponieważ jest słabej jakości i tyle w temacie. a czy ktoś czyści woda czy woda z mydłem nie ma to znaczenia. Woda z mydłem to nie zmywać do paznokci żeby uszkodzić strukturę. Bez jaj. Naprawdę uważasz ze to normalne zjawisko ze ktoś raz przeczyścił matryce woda z mydłem i zeszła powłoka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 499 Napisano 23 Marca 2023 Godzinę temu, qazar napisał: O słownik w iPhone i brak korekty przed puszczeniem 😉 iiii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 24 Marca 2023 11 godzin temu, Gregory-86 napisał: Skoro w życiu miałeś aż 30 telewizorów to o czym to świadczy. Średnio tv wymienia się co 5 lat wiec wychodzi ze powinieneś mieć lat 150, albo nieodpowiednio o nie dbałeś i musiałeś wymieniać co 1 maks 2. pytanie dlaczego. Czy w instrukcji jest napisane nie używać wody z mydłem. Nie widziałem. Nie używać alko ok jest. Także nie wolno konsumentowi czynić zarzutu z tego ze postąpił zgodnie z instrukcja. Czy Apple zmieniło czy nie zmieniło instrukcji nie ma znaczenia. Miałem 11 pro w czasie covida. Zero foli i innych szkieł na wyswietlaczu. Wchodząc do sklepu pamietam jak dziś psik psik dykta głównie na ręce do instytucji. Wszędzie. Skóra aż schodziła. Uszkodziła się matryca iPhone. Nie. Dlaczego bo jest dobrze zrobiona. Dlaczego zatem po przetarciu szmata ludziom schodzi powłoka z qd oleda czy to Samsunga czy Sony. Ponieważ jest słabej jakości i tyle w temacie. a czy ktoś czyści woda czy woda z mydłem nie ma to znaczenia. Woda z mydłem to nie zmywać do paznokci żeby uszkodzić strukturę. Bez jaj. Naprawdę uważasz ze to normalne zjawisko ze ktoś raz przeczyścił matryce woda z mydłem i zeszła powłoka. U mnie TV jest średnio rok, od takie hobby. Rozumiesz mam nadzieje jak inna jest budowa „szkła” w iPhone od tego w TV LCD/Oled ? Samo uszkodzenie matrycy ( np. Lekko wilgotną delikatną szmatką ) jest tak samo abstrakcyjne jak mycie jakiejkolwiek matrycy woda z mydłem. Swojego samsunga mam 5 miesięcy, zero uszkodzeń mimo czyszczenia matrycy, jak to wytłumaczysz ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 537 Napisano 24 Marca 2023 W moich tv (byłych i obecnych) czyszczenie polega na chuchaniu i delikatnym przetarciu miękką ściereczką. W większości tylko "odkurzam" ekran pronto duster'em. Żadnych przygód z powłoką ekranu nie miałem. Wody z mydłem, czy alko do czyszczenia matrycy nigdy bym nie użył. S95B również był przecierany (chuchany ) po montażu i nic się nie wydarzyło. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jurek F 29 Napisano 24 Marca 2023 Witam wszystkich. Moja teoria na temat czyszczenia jest taka, że mydło, środki do mycia garnków itp. w zależności od chemii, pozostawiają warstwę ochronną, nawilżającą, nabłyszczającą itd. Podobne efekty są po umyciu okularów z antyrefleksem. Niektóre zostawiają większe, niektóre mniejsze ślady np. w formie niebieskich przebarwień. U mnie na matrycy też było podobnie po czyszczeniu wodą. Ale mikrofibra byla wcześniej uzywana z inną chemią i pewnie dlatego taki efekt. Po chuchaniu i przetarciu nieużywaną szmatką wszystko wróciło do normy. Generalnie trudne to czyszczenie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 24 Marca 2023 11 minut temu, qazar napisał: U mnie TV jest średnio rok, od takie hobby. Rozumiesz mam nadzieje jak inna jest budowa „szkła” w iPhone od tego w TV LCD/Oled ? Samo uszkodzenie matrycy ( np. Lekko wilgotną delikatną szmatką ) jest tak samo abstrakcyjne jak mycie jakiejkolwiek matrycy woda z mydłem. Swojego samsunga mam 5 miesięcy, zero uszkodzeń mimo czyszczenia matrycy, jak to wytłumaczysz ? Tak to wytłumaczę, ze czyścisz na sucho. A ja zawsze czyściłem na mokro. 30 tv nie miałem. Miałem ich w życiu może z 5. Tv mam tylko w jednym pokoju. I teraz tak. Sony trinitron. Woda i szmata. Działał z 10 lat. Żadnych plam. Następnie bym Sony 40 cal 1080p z matowa matryca. Działał z 10 lat zero problemów tal samo czyszczony. Następnie jakis zakrzywiony Samsung. Działał z 2 lata. Tak samo czyszczony matryca raczej błyszcząca choć nie pamietam dokładnie. Zero plam. Następnie oled od LG działał 4 lata i 10 miesięcy. Czyszczony tak samo. Zero plam. Teraz tak wchodzi Samsung qd oled. Po jedym przetarciu smatka z mikro pojawia się plama. O czym to świadczy. Chyba mi nie powiesz ze wszystko jest ok. Gdzie w instrukcji jest napisane czyścić wyłącznie na sucho. Ba na stronie internetowej Samsung mówi na sucho a w razie np. Odcisków palców wilgotna szmatka. Czyli stosowałem się do zaleceń producenta. w tym czasie miałem też kilka monitorów i laptopów oraz tabletów i też czyszczone w ten sam sposób. A chyba na mokro MacBooka czy iPada czyści się częściej niż LG oled. Wiec jak mi to wytłumaczysz. Bo jak dla mnie to jest ewidentna wada materiałowa. I teraz tak jeśli wezmę iPada i przetrę woda z mydłem czy coś się stanie. Absolutnie nic. Ponieważ jak ktoś wcześniej napisał mydło jest ogólnie przyjętym na tej planecie produktem do usuwania tłuszczu wiec miał prawo oczekiwać ze nic się z tym nie stanie. Czy w instrukcji miał zapisy ze noe wolno. Proste. Powiedziec napisać każdy może co tam chce. pytanie czy jest to do obrony. Moim zdaniem nie. Ponieważ zgodnie z przepisami konsument ma prawo oczekiwać produktu odpowiedniej trwałości. Czy produkt jest odpowiedniej trwałości jeśli po jedym przetarciu mikrofibra z h20 schodzi powłoka. Odpowiedz sobie sam na to pytanie. jesli pracujesz dla samsunga to powiedz kierownictwu żeby nie tworzyli sztucznych problemów tylko wymienili ludziom te produkty na wolne od wad. Bo produkt jest ewidentnie niedopracowany. Być może brak odpowiedniego zabezpieczenia foli. Mało mnie to obchodzi.ważne ze wada jest. I próbowanie wmawiać ze jest inaczej jest nie do obrony. 14 minut temu, Groszek napisał: W moich tv (byłych i obecnych) czyszczenie polega na chuchaniu i delikatnym przetarciu miękką ściereczką. W większości tylko "odkurzam" ekran pronto duster'em. Żadnych przygód z powłoką ekranu nie miałem. Wody z mydłem, czy alko do czyszczenia matrycy nigdy bym nie użył. S95B również był przecierany (chuchany ) po montażu i nic się nie wydarzyło. To teraz zwilż ścierkę z mikrofibry przetrzyj matryce i zobacz jak będzie wyglądać. Jeśli się nie boisz. A następnie weź telefon przyświeć latarka i zobacz jak wyglada ta matryca. Jeśli usuwasz tłuszcz i zabrudzenia sucha ściera. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 24 Marca 2023 Chrystusie! ściana tekstu sprowadzająca się do… a kiedyś panie to były czasy i sprzęty a teraz nie ma ani czasów, ani sprzętów. Kolego zrozum, że czasy i elektronika się zmieniają, to ze kiedyś myłeś kineskopowy tv wodą po myciu podłogi, dziś nie znaczy nic… Ale cóż lepiej stworzyć kółko narzekających i potępiających w czambuł, używając abstrakcyjnych porównań i odwołań. TV mam swoje poważne problemy, ale jak się go dodatkowo traktuje w taki sposób, to ja się nie dziwie 🤷🏼♂️ 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 537 Napisano 24 Marca 2023 15 minut temu, Gregory-86 napisał: To teraz zwilż ścierkę z mikrofibry przetrzyj matryce i zobacz jak będzie wyglądać. Jeśli się nie boisz. A następnie weź telefon przyświeć latarka i zobacz jak wyglada ta matryca. Jeśli usuwasz tłuszcz i zabrudzenia sucha ściera. Wyluzuj Napisałem jak wycieram ekrany i tyle. Jak chuchnę i przetrę to nie jest na sucho (po chuchnięciu osadza się para wodna). Po co mam zmieniać coś co działa i nie szkodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarkow1 3 Napisano 24 Marca 2023 Ja proponuje pierwsze czyszczeniu nagrać na kamerze przed i po "operacji" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory-86 243 Napisano 24 Marca 2023 Godzinę temu, Jarkow1 napisał: Ja proponuje pierwsze czyszczeniu nagrać na kamerze przed i po "operacji" Otóż to i zamknąć niewiarka usta. Najlepiej wyjmując z opakowania nowiutka mikrofibrę. I otwierając nowa butelkę z woda demineralizowana. Aby nie było wątpliwości. ze np. woda za twarda. Godzinę temu, Groszek napisał: Wyluzuj Napisałem jak wycieram ekrany i tyle. Jak chuchnę i przetrę to nie jest na sucho (po chuchnięciu osadza się para wodna). Po co mam zmieniać coś co działa i nie szkodzi? Jak dziecko ubrudzi matryce palcami, żona powie to tam i dotknie matrycy albo nawet sam kichniesz to przecierasz na sucho. Chciałbym to zobaczyć. Godzinę temu, qazar napisał: Chrystusie! ściana tekstu sprowadzająca się do… a kiedyś panie to były czasy i sprzęty a teraz nie ma ani czasów, ani sprzętów. Kolego zrozum, że czasy i elektronika się zmieniają, to ze kiedyś myłeś kineskopowy tv wodą po myciu podłogi, dziś nie znaczy nic… Ale cóż lepiej stworzyć kółko narzekających i potępiających w czambuł, używając abstrakcyjnych porównań i odwołań. TV mam swoje poważne problemy, ale jak się go dodatkowo traktuje w taki sposób, to ja się nie dziwie 🤷🏼♂️ Ja nie porównuje qd oleda do trynitrona tylko do oleda od LG a naświetliłem tylko to ze zacząłem czyszczenie od trynitrona. Wiec nie wmawiaj mi czegoś czego nie powiedziałem. Tylko czytaj ze zrozumieniem jeśli ktoś raz przetrze wyświetlacz i dzwoni do serwisu to chyba coś jest nie tak. Koedy kupisz nowe nike i wyjdziesz pobiegać i ci się rozlecą to co przyjmiesz na klatę i powiesz. No ok może za szybko biegłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach