Skocz do zawartości
Gmeru

Test przełomowego Samsung OLED S95B. Najlepszy telewizor OLED na rynku!

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie twierdze ze obrazowo jest zle, ale TV do gier dedykowane to LG i Samsung i tyle 🙂 Mając obie konsole i PC, dla mnie były tylko 2 opcje 

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Co jest nie tak z ta matryca ze trzeba obchodzić się z nią jak z jajkiem podczas czyszczenia a i to nie gwarantuje sukcesu. Zgłosiłem swoją do serwisu zobaczymy jaka będzie odpowiedz. Matryca czyszczona na mokro ze 2 razy. Pojawiła się plama widoczna pod światło. Nie idzie tego usunąć. Nie szarpie się z tym bo przebije się do sąsiada. Poprzednio miałem LG ale tam takich cudów nie było. Macie z tym problem. Jak czyścicie. Ja używam mikrofibry i demineralizowanej wody. Czyszczę tak cały sprzęt i nigdy nie miałem z problemów. Nawet 10 letnia toshiba (laptop) wyglada idealnie. Dużo lepiej niż ten kilku miesięczny Samsung. 

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj miałem to samo. Pomny waszych wcześniejszych ostrzeżeń wziąłem mięciutką szmatkę i na początku lekko użyłem letniej wody z mydłem. Potem odsączyłem wodę i leciutko jakbym tarł pupcie nimowlaka dotarłem na sucho. Iiiiiii. Patrząc pod światło na to miejsce dookoła jest fioletowy kolor, a w wytartym miejscu lekko niebieski. Wygląda jakby zlazła jakaś powłoka.

To jest maskara !!!

Mam LG, miałem LG i takich cudów nie ma. Taka sama procedura czyści wszystko i njic na powłoce się nie odbarwia.

Daj znać co powie na to serwis.

Edytowane przez pmcomp
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chryste co oni za telewizory sprzedają. Żebym nie mógł normalnie użytkować matrycy. W LG 66b7v czyściłem z 1000x i matryca była idealna. 
podejrzewam ze będą mieli opory nad wymiana. Nawet jeśli wymienia to i tak problem się powtórzy. Bo skoro problem występuje w szerszym gronie, to pewnie bubel w produkcji. Najchętniej oddał bym ten tv w pizdu i wziął jakiegoś normalnego LG oled. Samsung śmiał się z LG. Teraz LG powinno się odwdzięczyć. O kupić takiego samsunga i pokazać jak to się czyści. Czytaliście instrukcje obsługi. Tam wprost jest napisane ze ekran może się rysować. Chryste to tak jakby producent samochodów pisał ze lakier może się rysować od myjni. Kto to dopuścił do sprzedaży. 

W dniu 18.03.2023 o 23:08, Miki1213 napisał:

Zachęcam do kalibracji, jestem po i jest to zupełnie inny obraz, jakość jest niesamowita i różnice bardzo ogromne pomimo mojej kalibracji na oko. 

Po co mu kalibracja. Jak po jednym wytarciu ekranu na mokro. Kalibrację szlag trafi. 

16 godzin temu, maty5ek napisał:

Ja mam A95K pod konsolę PS5 i złego słowa nie powiem. Ale nie mam porównania do innych tv z podobnej półki więc może dlatego :)

A ten qd oled nie ma problemów z czyszczeniem. Czy też jak w samsungu pojawiają się plamy. 

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Gregory-86 napisał:

A ten qd oled nie ma problemów z czyszczeniem. Czy też jak w samsungu pojawiają się plamy. 

Niestety ma te same problemy. Przy montażu TV na ścianie niechcący odbiła się dłoń. Delikatnie chciałem wyczyścić miękką szmatką. Oczywiście się tylko rozmazało. Przy próbie wyczyszczenia wilgotną szmatką jest teraz jakby fioletowo-niebieska plama... Gdy tv jest włączony, to tego nie widać ale gdy jest wyłączony to razi w ch**. A serio nie czyściłem tego na chama tylko baaardzo delikatnie.

• Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, maty5ek napisał:

Niestety ma te same problemy. Przy montażu TV na ścianie niechcący odbiła się dłoń. Delikatnie chciałem wyczyścić miękką szmatką. Oczywiście się tylko rozmazało. Przy próbie wyczyszczenia wilgotną szmatką jest teraz jakby fioletowo-niebieska plama... Gdy tv jest włączony, to tego nie widać ale gdy jest wyłączony to razi w ch**. A serio nie czyściłem tego na chama tylko baaardzo delikatnie.

Nic koledzy trzeba reklamować jak ja i nie odpuszczać. Dam znać. Jeśli będzie trzeba  pójdę do sądu. Wiem ze nie czyściłeś bo sam czyściłem bardzo delikatnie. Zreszta mam wprawę w tego typu rzeczach. Bo 1 raz nie czyszczę. Ciekawe czy problem dotyczy tylko oleda czy również qledow. Jeśli tak to problem na większa skale niż nam sie wydaje. 

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Folia ochronna nie miała żadnego kleju.
Ja w kilku miejscach miałem drobne kropki na matrycy, stawiam , że od kichnięć bo u mnie wszyscy chorzy byli.
Do czyszczenia użyłem szmatkę z czystym izopropanolem. Nie widzę plam ani odbarwień.

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś podeśle ofertę cenową na QE65S95B ???
Chciałem kupić coś 65 cali i chyba będzie to najlepszy wybór (głównie TV codzienna, troszkę filmów, troszkę konsoli)

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Miki1213 napisał:

Jestem ciekaw czy tegoroczne modele wyeliminują wszystkie wady w tym ta powłokę…

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/samsung-qe55qn91aat-powłoka-antyrefleksyjna/td-p/4524887
poczytajcie sobie. Wychodzi na to ze problem dotyczy również qled. O kur… brawo Samsung. Teraz stańcie na wysokości zadania i zachowajcie się jak należy. A nie nabierać wody w usta jak przy okazji foldow i flipow. 

17 minut temu, ebola1972 napisał:

Folia ochronna nie miała żadnego kleju.
Ja w kilku miejscach miałem drobne kropki na matrycy, stawiam , że od kichnięć bo u mnie wszyscy chorzy byli.
Do czyszczenia użyłem szmatkę z czystym izopropanolem. Nie widzę plam ani odbarwień.

Widzisz a w instrukcji jest napisane ze stosowanie alkoholi jest zabronione. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Izo samo odparuje z matrycy w ciągu sekundy. A wodę trzeba wytrzeć do sucha.
Ale fakt jaja z tą matrycą jak berety, że plamy wychodzą. Strach przenosić bo kruche i strach wycierać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, ebola1972 napisał:

Izo samo odparuje z matrycy w ciągu sekundy. A wodę trzeba wytrzeć do sucha.
Ale fakt jaja z tą matrycą jak berety, że plamy wychodzą. Strach przenosić bo kruche i strach wycierać.

Być może odparuje momentalnie. Z tym nie dyskutuje tylko pomysl skoro wilgotna szmatka z mikro sieje takie spustoszenie to co zrobi alko.

Kur. Ze ja po wypaleniu 65b7v mie wziąłem LG. Tam nie było żadnych powłok i innych tego typu pipi. A tutaj istny dramat.

Co z tego ze obraz z tego oleda jest genialny. Skoro trzeba chuchać i dmuchać a i tak nie gwarantuje to sukcesu. 
Wydaje się ze w cenie powinna być usługa czyszczenia przez serwis żeby nie uszkodzić bo przecież użytkownik sobie z tak skomplikowana czynnością nie poradzi. 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dzisiaj w salonie sprawdzić qd oled od Sony pracownik przeczyścił i to samo, niebieskie przebarwienia się zrobiły, pytałem go czy podlega to gwarancji wiec przesłał na serwis i czekamy na odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy panele QD-OLED tak mają.

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Miki1213 napisał:

Byłem dzisiaj w salonie sprawdzić qd oled od Sony pracownik przeczyścił i to samo, niebieskie przebarwienia się zrobiły, pytałem go czy podlega to gwarancji wiec przesłał na serwis i czekamy na odpowiedz.

Pomysl logicznie. Jak może taki bubel nie podlegać reklamacji i wymianie. Przecież każdy sędzia w Polsce zabiłby ich śmiechem. 

1 godzinę temu, ebola1972 napisał:

A czym czyścił?

Czym by nie czyścił. Ja czyściłem zgodnie z zalecaniami samsunga i pojawił się problem. O macie. W załączniku wskazówki samsunga odnośnie czyszczenia szmata i H2O

Wskazówki dotyczące czyszczenia ekranu telewizora Samsung PL.pdf

1 godzinę temu, pmcomp napisał:

Znaczy panele QD-OLED tak mają.

Wychodzi na to ze tak. A jak przeglądniesz forum samsunga które cytowałem wyżej, to dojdziesz do wniosku ze qled maja ten sam problem. 

Edytowane przez Gregory-86
Dopisek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekajcie, ale ja np. przecierałem "na sucho" i nic takiego się nie stało. Może tu jest problem ?

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie chuchać i delikatnie czyścic Na angielskim forum wszyscy o tym piszą nawet Sony A95K to ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej zapewne wiecie,że na  rtings jest długodystansowy test 100 różnych tv? Między innymi tv z matrycami qd-oled. I powiem szczerze duże rozczarowanie po 4 miesiącach ( a nawet już przy aktualizacji przy 3 m-ce) były/ są już widoczne wypalenia. 

Naprawdę kibicowałem tym nowym QD- oled, aczkolwiek właśnie kupiłem C2😀.

Edytowane przez Marian Kowalski
  • Plusik 2
  • Lubię 1
  • Dzięki 1
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Marian Kowalski napisał:

Między innymi tv z matrycami qd-oled. I powiem szczerze duże rozczarowanie po 4 miesiącach ( a nawet już przy aktualizacji przy 3 m-ce) były/ są już widoczne wypalenia.

a miało być tak pięknie :(

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, klaus71 napisał:

a miało być tak pięknie :(

To co lepsze: sprawdzone matrycw LG czy nowe nieznane od Samsunga?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, pmcomp napisał:

Teraz brałbym LG. Z samsungiem za duże problemy. Zwłaszcza z tym czyszczeniem. To jakieś jaja

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, pmcomp napisał:

w obecnej sytuacji jak qd-oled wypala się jak zwykły oled to ja wybieram to co ma rozsądną cenę  

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przez przypadek dotknąłem drugi koniec kabla hdmi włożonego do gniazda w telewizorze. Kabel ten nie jest używany przez żadne urządzenie a zdrowo mnie kopnął, tak więc chyba z uziemieniem też jest słabo. Biorąc pod uwagę moje problemy z trzaskającymi kolumnami podłączonymi do KD (a to już mój drugi S95b)chyba  jest coś na rzeczy. 

• Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi