Dany Zienc 0 Napisano 26 Maja 2022 Witam. Posiadam OLED LGC9 55 . Tv kupiłem ponad 2 lata temu i posiadam do niego dodatkowe ubezpieczenie w Energy Hestia.Jakiś czas temu zauważyłam plamy na matrycy. Według mnie to wypalenie więc zgłosiłem usterkę do ubezpieczyciela . Po wysłaniu dokumentacji zdjęciowej do Energy Hestia dostałem odpowiedź że te plamy to uszkodzenie estetyczne i ubezpieczenie tego nie obejmuje. Pytanie moje jak fachowo określić takie uszkodzenie? Można się jakoś odwołać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marciniozo 64 Napisano 26 Maja 2022 Podstawową funkcją telewizora jest wyświetlanie obrazu. Tutaj jest on wyświetlany nieprawidłowo, gdy są widoczne przebarwienia. Także jest on uszkodzony. Se wymyślili uszkodzenie estetyczne! Skoro zapłaciłeś to dodatkowe ubezpieczenie to nie odpuszczaj. Odwołaj się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarekdepeche 3 Napisano 26 Maja 2022 kurde, a gdyby ten telewizor oczywiście przez przypadek wypadł przez balkon? wtedy chyba muszą wypłacić. Oczywiście trzeba dokładnie czytać zapisy w umowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boban61 3 Napisano 14 Lutego 2023 W dniu 26.05.2022 o 11:37, Dany Zienc napisał: Witam. Posiadam OLED LGC9 55 . Tv kupiłem ponad 2 lata temu i posiadam do niego dodatkowe ubezpieczenie w Energy Hestia.Jakiś czas temu zauważyłam plamy na matrycy. Według mnie to wypalenie więc zgłosiłem usterkę do ubezpieczyciela . Po wysłaniu dokumentacji zdjęciowej do Energy Hestia dostałem odpowiedź że te plamy to uszkodzenie estetyczne i ubezpieczenie tego nie obejmuje. Pytanie moje jak fachowo określić takie uszkodzenie? Można się jakoś odwołać . Jak to się dalej potoczyło? Właśnie wymieniam starego OLEDa na nowy i na pewno wypalenia będą. Namawiają mnie na to ubezpieczenie i nie jestem pewny czy uwzględni ono wypalenie ekranu jak np. u Ciebie. Daj znać jak się sprawa rozwineła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mxmxm 47 Napisano 23 Listopada 2023 I jak sprawa się zakończyła ? Warto brać ubezpieczenie dodatkowe za 2200zl do tv 65 caliwy LG c3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati_luk 45 Napisano 23 Listopada 2023 Na ile lat takie ubezpieczenie za tą kwotę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 498 Napisano 23 Listopada 2023 (edytowane) 4 godziny temu, mxmxm napisał: I jak sprawa się zakończyła ? Warto brać ubezpieczenie dodatkowe za 2200zl do tv 65 caliwy LG c3 Osoba która założyła ten watek zarejestrowała się 25 maja 2022 roku.Ostania wizyta na forum 26 maja 2022 .Raczej nie dowiemy się jak sprawa się zakończyła. Plamy na telewizorze to wypalanie z kanału tvn- dzień dobry tvn.Jeśli telewizor był na gwarancji to jest szansa że panel został wymieniony ale nie w każdym przypadku tak jest bo w instrukcji telewizora jest informacja które ostrzega aby nie wyświetlać statycznych obrazów czyli jaskrawej oprawy graficznej lub jaskrawego logo. Po gwarancji każda taka naprawa jest płatna. Co powinien zrobić właściciel telewizora.Powinien poinformować stacje telewizyjną czyli w tym przypadku tvn, czyli wysłać wiadomość. Wysłać wiadomość do KRRiT i UOKiK.Takie działanie może zapobiec kolejnym uszkodzeniom. Każdy posiadacz telewizora OLED i nie tylko może wysyłać skargi na oznaczenia wiekowe do KRRiT.Przy okazji można też napisać że jaskrawa oprawa graficzna i logo niszczy telewizory np tvn 24, tvp info, tvp 2 -pytanie na śniadanie , tvn -dzien dobry tvn. Wzór wiadomości do KRRiT w linku niżej. https://hdtvpolska.com/forum/topic/71001-niebezpieczne-logo-grafiki-programów-informacyjnych/page/4/#comments Nikt nie będzie zgłaszał problemu to poprawy nie będzie.Pisanie tylko postów na forum nic nie zmieni.Można coś zrobić tzn aby nie było więcej takich przypadków. Edytowane 23 Listopada 2023 przez grundig 1 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach