Eleonor 280 Napisano 30 Listopada 2022 No tak ... W Polsce można mieć nówkę za 1020 zł brutto z wysyłką. Ale brawo za wytrwałość ... kupowałeś to chyba kilka ładnych miesięcy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 30 Listopada 2022 Lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 067 Napisano 30 Listopada 2022 Mogliście odnieść takie wrażenie, bo trochę marudziłem na forum. Wynikało to jednak głównie z braku odpowiedzi na moje dość konkretne pytania No i postanowiłem poczekać na sławny piąteczek. Opłaciło się - zawsze to 200 zł akurat na 2 paczki kawy. Jednak "proces" trwał nieco krócej i pewnie już nie pamiętacie, że już raz w tym roku kupiłem z9x Był u mnie aż 1 (jeden) dzień i poleciał do zwrotu po rozjechaniu się synchronizacji AV na pierwszym filmie z Dolby Vision. Z moich pytań i waszych enigmatycznych wypowiedzi wynika, że problem raczej nie zniknął, ale postanowiłem sprawdzić sam jeszcze raz. Tym bardziej, że mam inne niszowe zagadnienia związane z tym pudełeczkiem. Być może pozostanie ze mną jako ciekawe uzupełnienie klona oppo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Groszek 537 Napisano 30 Listopada 2022 2 godziny temu, Barnaba napisał: Z moich pytań i waszych enigmatycznych wypowiedzi wynika, że problem raczej nie zniknął, ale postanowiłem sprawdzić sam jeszcze raz. No popatrz, popatrz. A mi się wydawało, że konkretnie odpowiadam, tylko do Ciebie to nie dociera..... W dniu 29.04.2022 o 23:47, Groszek napisał: @Barnaba, osobiście nigdy ich nie miałem więc nie pomogę w tym temacie. Jedyne co u mnie nie działa (lub zacina się w trakcie) od wersji firmware 3.50 (gdzie było idealnie) to trailery internetowe. W dniu 5.05.2022 o 00:17, Groszek napisał: Ja się mogę tylko powtórzyć. U mnie na Z9X ani razu nie miałem problemu z offsetem. A używam Z9X już naprawdę długo. Bezproblemowo i z dużym zadowoleniem dodam przy okazji W dniu 29.09.2022 o 05:34, Groszek napisał: Już Ci kiedyś mówiłem - mnie wszystko działa Ja tam nie narzekam Fajnie, że kupiłeś. Wyhaczyłeś go w dobrej cenie 👍 Niebawem sam sprawdzisz jak w Twoim konfigu będzie działał. Nowy soft (v6.4.42 ) jest ok. Nie mam z nim problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 280 Napisano 1 Grudnia 2022 @Barnaba No z tą kawą to zaszalałeś - ciekawe ile ona kosztuje gdy jest nie przeceniona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 067 Napisano 1 Grudnia 2022 14 godzin temu, Groszek napisał: No popatrz, popatrz. A mi się wydawało, że konkretnie odpowiadam, tylko do Ciebie to nie dociera..... Pozostaje mi się tylko cieszyć twoim szczęściem 4 godziny temu, Eleonor napisał: No z tą kawą to zaszalałeś - ciekawe ile ona kosztuje gdy jest nie przeceniona 100 zł to raczej niska cena za kg przyzwoitej, codziennej kawy. Masz jakieś ciekawe namiary? Proszę, podziel się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 280 Napisano 1 Grudnia 2022 2 godziny temu, Barnaba napisał: 100 zł to raczej niska cena za kg przyzwoitej, codziennej kawy. Masz jakieś ciekawe namiary? Proszę, podziel się. Ja akurat nie jestem jakimś smakoszem kawy, ale za to mój szwagier to jest miłośnikiem i zapaleńcem Kupił sobie ręczny młynek za kilka tys. złotych ale jaką kawę piją to nie wiem, nie interesuje mnie jego świat Mogę zapytać jeśli chcesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 1 Grudnia 2022 Jak wydał kilka tys za młynek ręczny, to taniej kawy nie pije .Ja sam wypalam kawę. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 067 Napisano 1 Grudnia 2022 Godzinę temu, raf7705 napisał: Ja sam wypalam kawę. No wiem, kiedyś mnie zainspirowałeś, ale nie poszedłem w to ... na razie Jednak pamiętam i w głowie mi siedzi. 3 godziny temu, Eleonor napisał: Kupił sobie ręczny młynek za kilka tys. złotych ale jaką kawę piją to nie wiem, nie interesuje mnie jego świat Mogę zapytać jeśli chcesz Ja, póki co, mam sprzęt nieco tańszy od projektora, więc nie szaleję Chętnie przyjmę namiary i rekomendację, ale to może na PW, bo już dość zaśmieciłem ten wątek. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 2 Grudnia 2022 (edytowane) W dniu 1.12.2022 o 12:53, Barnaba napisał: Pozostaje mi się tylko cieszyć twoim szczęściem 100 zł to raczej niska cena za kg przyzwoitej, codziennej kawy. Masz jakieś ciekawe namiary? Proszę, podziel się. Offtopic ale czasem fajnie pogadać na inne tematy. Mi smakują arabiki z regionów Ameryki południowej np Espiritu Santo Do Pinhal. Lubie tez kawy kubańskie. Ciężko się zawieść na smaku tych kaw - oczywiście nie mówimy o najtańszych kawach. Przygotowanie ziaren, szczególnie jeśli mówimy o metodach tradycyjnych do najtańszych nie należy. Najlepiej właśnie jak mamy selekcjonowane, tradycyjne suszone i wypalane ziarna. To ma przełożenie na smak. Kawy takie są przeważnie delikatne, ale wystarczajaco mocne i dobrze zbilansowane, dużo fajnych nut smakowych da się z nich wydobyć odpowiednim parzeniem. Sama kawa, sposób palenia ziaren, czas transportu od momentu wypalenia, ustawienia ekspresu, rodzaj młynka, metoda parzenia - to wszystko ma znaczenie dla smaku kawy @raf7705 załóż watek o wypalaniu kawy Edytowane 2 Grudnia 2022 przez szewi 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 2 Grudnia 2022 Ja zacząłem się tym interesować w 2009 bodajże. Na początku miałem dużo pasji do tego. Dziś robię to trochę machinalnie, no ale kawa w domu musi być .Kupuję zieloną w worach jutowych, po 20-30kg. Wypalam po 2-3kg na jednej sesji palenia. Do wypalarki mi wchodzi 500-600g. Kiedyś próbowałem robić mieszkanki ale najlepsze dla mnie są single arabika, różne.90% piję espresso, 10% praska francuska, czasem kafetierka, czasem wietnamski phin. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 067 Napisano 2 Grudnia 2022 5 godzin temu, szewi napisał: Lubie tez kawy kubańskie. Ciężko się zawieść na smaku tych kaw Doszedłem do podobnego wniosku Robię wiele eksperymentów z róznych palarni/sklepów i jednak Kuba jest najstabilniejsza, jeśli chodzi o smak i parzenie. Z parzeniem to się (nieświadomie) lekko "wkopałem", ponieważ zakupiłem kiedyś Lelita Bianca i "trochę" wojuję z tą kapryśnicą 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deusexe 1 Napisano 3 Grudnia 2022 To jeszcze wątek o Zidoo czy kącik Baristy? Admin proponuję usunąć ostatnie posty, łącznie z moim. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotralski 0 Napisano 23 Grudnia 2022 Witam, właśnie kupiłem Z9X :) Czy da się podłączyć zew. napęd Bluray po USB i oglądać sobie film z płyty, czy trzeba ripować i jedyna możliwość to odtwarzanie z pliku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 280 Napisano 23 Grudnia 2022 Pewnie nie... Ja mam zasadę - płyta na półce najlepiej w folii Oglądanie tylko z dysku USB lub z sieci A najlepiej to pytaj u źródła czyli na forum Zidoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotralski 0 Napisano 23 Grudnia 2022 2 godziny temu, Eleonor napisał: Pewnie nie... Ja mam zasadę - płyta na półce najlepiej w folii Oglądanie tylko z dysku USB lub z sieci A najlepiej to pytaj u źródła czyli na forum Zidoo Dziękuję, tak myślałem ale chciałem się upewnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 23 Grudnia 2022 10 godzin temu, piotralski napisał: Witam, właśnie kupiłem Z9X Czy da się podłączyć zew. napęd Bluray po USB i oglądać sobie film z płyty, czy trzeba ripować i jedyna możliwość to odtwarzanie z pliku? Żeby jakikolwiek napęd przeczytał film BD-UHD musi mieć odpowiedni firmware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 24 Grudnia 2022 Witam, właśnie kupiłem Z9X Czy da się podłączyć zew. napęd Bluray po USB i oglądać sobie film z płyty, czy trzeba ripować i jedyna możliwość to odtwarzanie z pliku?Można podłączyć. Widziałem że kolega na innym forum podłączał po kablu sata. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterD23337 0 Napisano 30 Stycznia 2023 W dniu 23.12.2022 o 10:08, piotralski napisał: Witam, właśnie kupiłem Z9X Czy da się podłączyć zew. napęd Bluray po USB i oglądać sobie film z płyty, czy trzeba ripować i jedyna możliwość to odtwarzanie z pliku? Tutaj ktoś wspomniał, że podłączył napęd do Z9X post #270 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 8 Lutego 2023 Nie wiem czemu ale od paru dni oglądając przez zidoo filmy na projektorze, nie przełącza mi się proj automatycznie na hdr. I na odwrót. Przy HDR nie wraca na Sdr. Tylko ręcznie w menu muszę. Na zidoo mam ustawione cały czas Dolby Vision VS10 dla sdr, hdr, DV. Jak przestawię na Auto to jest ok. Ale wcześniej miałem cały czas na VS10 Dolby Vision. Kurcze nie wiem co jest grane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 067 Napisano 8 Lutego 2023 Ooo, przypomniałeś mi, że kupiłem to cudo. Tylko gdzie to leży? A może lepiej nie otwierać i póki w folii, opylić? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterD23337 0 Napisano 16 Lutego 2023 W dniu 8.02.2023 o 23:06, Barnaba napisał: Ooo, przypomniałeś mi, że kupiłem to cudo. Tylko gdzie to leży? A może lepiej nie otwierać i póki w folii, opylić? Czy posiadasz Zidoo Z9X, którego nie używasz? Ja właśnie planuję zakup tego odtwarzacza. Do tej pory mam Mede8er MED800x3D, który nigdy mnie nie zawiódł. Ale po kupnie TV 4k czas na zmianę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterD23337 0 Napisano 27 Lutego 2023 Hejka. Właśnie stałem się posiadaczem odtwarzacza Zidoo Z1000 Pro. Trafiła się dobra okazja. Czy ktoś ma już sprawdzone ustawienia co do obrazu i innych przydatnych funkcji? Posiadam LG 65C11 oraz amplituner TX-NR709 Onkyo. Z racji, że nie mam amplitunera 4k, to puszczam obraz z Zidoo przez takie cudo HDV-MB08 Deembedder ekstraktor audio HDMI 2.0 eARC/ARC HDR Dolby Vision (c4i.com.pl) Czy dane do filmu i okładki można pobierać języku polski? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 27 Lutego 2023 Tak. Sam pobiera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterD23337 0 Napisano 28 Lutego 2023 16 godzin temu, raf7705 napisał: Tak. Sam pobiera. Dzięki. Wiem, że pobiera. Tylko czy informacje o filmie może pobierać w języku polskim? Bo mi pobiera tylko w angielskim. Pozdrawiam. Darek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach