Skocz do zawartości
czp

LG OLED 65C11LB - problem z NETFLIX

Rekomendowane odpowiedzi

Netflix w LG OLED  65C11 chodził od początku jak trzeba. Telewizor  po pierwszym uruchomieniu dokonał aktualizacji i też  Netflix chodził jak należy.

Tymczasem od wczoraj coś mu się stało i przy odtwarzaniu dowolnego filmu z początku wszystko jest ok a po minucie wyskakuje komunikat " Mamy obecnie problem z odtworzeniem tego tytułu. Spróbuj ponownie później  lub wybierz inny tytuł" Później jest tak samo a inne tytułu też tak samo !!!!

1. Na innym telewizorze starej plazmie Panasonic TX-P50ST60E Netflix chodzi i odtwarza filmy chociaż apka Netflixa w Tym TV nie jest już wspierana od 10 lat,

2. Na komputerze i laptopie Netflix chodzi jak trzeba - źródło internetu jest to samo WiFi,

3. Na razie  po wyczytaniu gdzieś w pomocy Netflixa odłączyłem telewizor od prądu, gdzieś na 15 minut, ale to też nie pomogło.

Proszę o pomoc :) co dalej robić z tym problemem. ???

IMG_20211218_083946.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie robimy. To problem Netflixa, a nie telewizora. Np. problem z treściami w HDR, których plazma nie odtwarza i korzysta z innego stramu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym spróbował zmienić połączenie internetowe. Spróbuj dla sprobuj udostępnić neta z komórki do tv i zobacz czy dziala

Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka

Przeinstaluj aplikacje netflixa. Usuń wifi i dodaj raz jeszcze.

Tez to miałem w bx. Nie wiem czy restart routera nie pomogl

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc :

1.  Zrestartowałem routera WiFi - problem pozostał.

2. Zmieniłem połączenie internetowe WiFi na hotspota z komórki i cud Netflix działa poprawnie. :)

3. Ponownie zmieniłem połączenie internetowe telewizora z hotspota na WiFi domowe i cud drugi Netflix działa poprawnie :):)  :)

Tak wić nie wiem o co mojemu TV chodzi z tym WiFi ale zmiana na inne i z powrotem pomaga. Wielkie dzięki za dobre podpowiedzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko

Najważniejsze że metoda prób i błędów się udało :) Czasami trudno ogarnąć w czym problem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, czp napisał:

Tak więc :

1.  Zrestartowałem routera WiFi - problem pozostał.

2. Zmieniłem połączenie internetowe WiFi na hotspota z komórki i cud Netflix działa poprawnie. :)

3. Ponownie zmieniłem połączenie internetowe telewizora z hotspota na WiFi domowe i cud drugi Netflix działa poprawnie :):)  :)

Tak wić nie wiem o co mojemu TV chodzi z tym WiFi ale zmiana na inne i z powrotem pomaga. Wielkie dzięki za dobre podpowiedzi :)

Jeszcze jedna opcja połącz tv z routerem przewodem, kolejna sprawa skoro działa przez połączenie z komórka to może to być problem tv->router, np. Zapisanie ustawie routera i reset, ponowna konfiguracja routera.

Kolejna ważna kwestia, jak jest przydzielane na routerze IP dla tv? Dynamicznie czy na stałe?

Edytowane przez Nygus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, czp napisał:

IP przydzielane dynamicznie

I to może być na 99,99% powodem tego ptoblemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IP przydzielane dynamicznie  - choć jak Netflix nie chciał do końca działać (bo logowanie szło i początek filmu odtwarzał) to włączałem wtedy na telewizorze portal cda.pl i tam filmy odtwarzały się normalnie czyli internet działał poprawnie.

Jak mi się ponownie Netflix wykrzaczy to pomyślę  o ustawieniu dla telewizora stałego IP - ale nie wiem czy to nie będzie problem, bo mam w sieci WiFi dużo różnych urządzeń , a to falownik od paneli, a to sterownik od kotła , laptopy i wiele innych - to nie wiem czy coś innego mi się nie wywali :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, czp napisał:

IP przydzielane dynamicznie  - choć jak Netflix nie chciał do końca działać (bo logowanie szło i początek filmu odtwarzał) to włączałem wtedy na telewizorze portal cda.pl i tam filmy odtwarzały się normalnie czyli internet działał poprawnie.

Jak mi się ponownie Netflix wykrzaczy to pomyślę  o ustawieniu dla telewizora stałego IP - ale nie wiem czy to nie będzie problem, bo mam w sieci WiFi dużo różnych urządzeń , a to falownik od paneli, a to sterownik od kotła , laptopy i wiele innych - to nie wiem czy coś innego mi się nie wywali :(

Skoro wiesz lepiej to po co pytasz o pomoc?

Wystarczy ustawić na routerze IP dl atv np. xxx.xxx.xxx.200 i powinno być po problemie.

Ja mam ??? np. okolo 30 urządzeń w sieci, ale jedna z naważniejszych zasad to IP ustawione na sztywno i tyle, nie miałem i nie mam problemu takiego jak opisałeś…

Z żadnym z urządzeń w sieci.

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Schowaj te nerwy - nigdzie nie napisałem, że wiem lepiej tylko przedstawiłem suche fakty !

Jak się jeszcze wykrzaczy to spróbuję IP na stałe.  Poza tym faktem stałego IP to trochę dziwne , że na Netflix telewizor ma problem z odtwarzaniem filmów, a na cda.pl w tym samym czasie nie ma i działa poprawnie. :)

Temat jak na razie opanowany - zobaczymy co będzie dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, czp napisał:

Schowaj te nerwy - nigdzie nie napisałem, że wiem lepiej tylko przedstawiłem suche fakty !

Jak się jeszcze wykrzaczy to spróbuję IP na stałe.  Poza tym faktem stałego IP to trochę dziwne , że na Netflix telewizor ma problem z odtwarzaniem filmów, a na cda.pl w tym samym czasie nie ma i działa poprawnie. :)

Temat jak na razie opanowany - zobaczymy co będzie dalej :)

:) ja się nie denerwuje, nie mam czym się denerwować :), nie miałem, nie mam i nie szukam problemów w tym obszarze, o którym piszesz... a co Ty dalej zrobisz zrobisz... to już jest Twoja sprawa.

Edytowane przez Nygus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawień WiFi dla Netflixa ciąg dalszy :)

Cały dzień hulało jak trzeba, a dzisiaj rano znowu to samo.

W szczegółach połączenia internetu z WiFi w odbiorniku wszystko ok, strony internetowe chodzą, youtube z filmami chodzi, cda.pl  odtwarza, inne apki też, ale Netflix zaczyna film odtwarzać, a po minucie wyskakuje mu ta plansza  jak w pierwszym poście.

Wniosek taki, że telewizor z internetem łączy się przez WiFi prawidłowo i wszystkie aplikacje działają  dobrze oprócz Netflixa  - czyli wina leży po stronie apki Netflixa.

W tym miejscu skorzystałem z rady kolegi co do stałego adresu  IP, ale nie zmieniałem niczego w routerze, tylko wyświetliłem w LG szczegóły połączenia z WiFi, edytowałem je i jedynie zmieniłem adres IP nadając mu numer (końcowy) 222, a resztę konfiguracji pozostawiłem bez zmian. Zmieniłem połączenie auto na ręczną konfigurację. Zmiany zapisałem, połączyłem z WiFi i działa i jak na razie się nie wywala. 

Dzięki za poradę co do stałego IP i może to już mi wytrzyma.   Myślę, że jak zaktualizują apkę Netflixa to może ten drobny problem naprawią.  

IMG_20211219_212820.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh niestety :(

Jak się telewizor zgasi i ponownie włączy to Netflix  i tak po chwili wywala błąd jak w pierwszym poście i stałe IP nie pomaga. Ogólnie internet, telewizor ma ok  i wszystkie aplikacje i strony internetowe działają. :( Wynika z tego, że to ewidentnie problem, gdzieś po stronie Netflix. Jedynie co pomaga to zmiana sieci na komórkę  i z powrotem na WiFi to wtedy działa aż do wygaszenia telewizora.

W konfiguracji Netflixa widać, że z internetem też wszystko niby ok - ufff: Test sieci Netflixa też przebiega pomyślnie :(

Szukam dalej :)

aaa.jpg

bbbb.jpg

Edytowane przez czp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyłączyłem protokół IPV6  i iiiiii jak na razie działa - normalnie cud gospodarczy :)

Dzięki za dobrą podpowiedź - zobaczymy jeszcze jak długą próbę czasu przejdzie - a może się już nie wykrzaczy :):):) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Netflix działa dobrze i na drugi dzień tak więc problem rozwiązany.

Akurat była też aktualizacja systemu LG OLED do wersji  3.21.05 i dalej wszystko ok. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

No więc  Netflix chodził super przez Święta i Nowy Rok aż do dzisiaj, gdzie nagle bez powodu przypomniał sobie o tym samym błędzie i to przy wyłączonym IPv6.

Znowu próbowałem wym. w tym wątku różnych sposobów i pomaga jedynie:

- zmiana internetu WiFi na udostępniony z komórki,

- następnie przeładowanie Netfliksa,

- po przeładowaniu chodzi na internecie z komórki ( bez przeładowania nie chodzi),

- zmiana internetu z komórkowego na WiFi  i Netfliks śmiga aż do zgaszenie TV.

:) 

Jak coś znajdę jak to całkiem uzdrowić  to się wiedzą podzielę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze po prostu masz uszkodzony port wi-fi w TV? Sprawdz polaczenie kablowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sprawdzę po kablu ale to i tak go muszę podłączyć do routera  WiFi.

Raczej nie port ponieważ jak Netflix woła error to internet w TV jest i zarówno strony jak i inne portale w TV chodzą bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kablu jeszcze nie sprawdziłem.

Ale wyłączyłem TV z prądu, gdzieś na 60 min bo tyle mnie nie było w domu - no i po powrocie teraz Netflix chodzi jak trzeba. Zobaczymy jak długo wytrzyma do kolejnego errora :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mati_luk napisał:

A może w samym routerze leży problem. Jakiego masz usługodawcę internetu i co to za router?

dokładnie, wifi smart Connect czy oddzielne sieci 2,4Ghz i 5Ghz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sieć radiowa i z głównego routera ze strychu leci kablem do routera WiFi TP-LINK model TL-WR842ND  skąd jest rozsiewana po całym domu. Sieć 2,4 GHz.

Jak Netflix nie działa bo ma ten error opisany na początku postu to internet w TV działa i wszystko chodzi i diagnostyka siedzi z Netflix też wykazuje połączenie z 3 serwerami Netflix i że wszystko ok.  Tak, że wydaje się, że to problem po stronie apki Netflixa tylko jaki to problem ? :(

IMG_20220112_092717.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi