Mr_Sq 0 Napisano 15 Października 2021 (edytowane) Cześć, proszę o pomoc w wyborze tv 65 cali do 5000zł. Po zapoznaniu się z opiniami wytypowałem kilka sztuk (mogą być z 2020, byle obraz cieszył pańskie oko): Hisense 65U8QF - podobno jest sztuka w sklepie stacjonarnym. Wiem, że matryca jest dobra ale mam obawy co do aplikacji, czy uda się połączyć z komputerem. Obecnie łączę się z wykorzystaniem steam na moim tv samsunga. Jest w cenie 3999zł. Wersja GQ odpada ze względu na matrycę ADS. Sony 65XH9505 - podobna sytuacja, niby jest jakaś sztuka w markecie. 4990zł. Jak nie ten to który inny sony z dostępnych na rynku, gubię się w ich oznaczeniach? Sony 65XH9005 - też już widzę braki na rynku TCL 65C825 - chętnie ale cena jest spora, może na black friday będzie lepsza TCL 65C815 - nie wiem czy warto Samsung QE65Q80AAT - proszę o opinię względem powyższych telewizorów. A może jakiś OLED ?? 1. pokój 20m^22. odległość od tv 4 metra3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 24. Pozycja na wprost5. Tv będzie na ścianie6. Jak słońce świeci w pokoju ? mam zasłony7. Jaki masz obecnie telewizor ? samsung 65nu42 (matryca VA)8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? dobra czerń, żywe barwy, łączyć się z komputerem stacjonarnym bezprzewodowo lub z telefonem9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: 4k10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? - obecnie tylko dekoder polsatu. Zależy mi aby łączyć stacjonarny PC z tv bezprzewodowo. Obecnie używam do tego aplikacji steam po BT, dostępna w tv samsunga.11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? do 4h - 8h12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? mat13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? netflix, programy informacyjne, YT14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak, korzystam z przeglądarki15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? PC16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczór17. Preferencje co do wielkości? 6518. Co Cię denerwuje w telewizorach ? lagi aplikacji, kiepska jakość podświetlenia, matryce ips (ads) odpadają19. Preferencje co do marki ? brak, jestem otwarty na nowości20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? + /- 5k22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? nie wiem, to zależy Edytowane 15 Października 2021 przez Mr_Sq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 614 Napisano 15 Października 2021 Witam. Jesli mozesz przeznaczyc na telewizor 5000 zl to warto kupic najlepszy odbiornik.LCD to nie jest najlepszy wybor.Lepiej zrezygnowac z ekranu o rozmiarze 65 cali i kupic najlepszy mozliwy telewizor ale o rozmiarze 55 cali czyli Telewizor PANASONIC TX-55HZ1000E .Rozczarowanie z jakosci obrazu wykluczone. https://www.tvtest.pl/panasonic-55hz1000-test/ https://www.avforums.com/reviews/panasonic-hz1000-tx-55hz1000-oled-tv-review.17917 Telewizor PANASONIC TX-55HZ1000E w sklepach MM kosztuje 4499 zl. 65 calowy OLED Panasonic kosztuje 6799 zl czyli zdecydowanie powyzej 5000zl 2 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Sq 0 Napisano 15 Października 2021 (edytowane) Cześć @grundig chyba nie dam rady przestawić się ponownie na 55. Głównie oglądam tv z dekodera, ewentualnie filmy na netflix. Najlepszy odbiornik zostawię dla fana blue-ray. A co nie najlepszego, ale przyzwoitego mogę kupić w rozmiarze 65 cali ?? Edytowane 15 Października 2021 przez Mr_Sq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
burz 84 Napisano 15 Października 2021 Cztery metry od telewizora i chcesz tylko 65 cali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 16 Października 2021 (edytowane) Żadne TCL czy Hisensy w tym budżecie. Najlepiej Sony XH95 jeśli gdzieś dostaniesz /następca XJ95 to dziś koło 9 tys./ lub Samsung serii 80 wzwyż. Jeżeli materiały HDR nie są szczególnie istotne a liczy się obraz w FHD to bardzo dobra i tania opcja jest Panasonic HX8.. 👍 Edytowane 16 Października 2021 przez Xisiek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Sq 0 Napisano 18 Października 2021 cześć @Xisiek XH95 już nie widzę w necie. Są jeszcze XH9005 no i ten samsung QE65Q80AAT. Jaka jest Twoja opinia o tych modelach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raus 145 Napisano 18 Października 2021 Do programów informacyjnych i internetu Oled raczej nie wydaje się najlepszym pomysłem bo wypalenia. Ale jeśli jednak byś chciał, to LG 65A1 jest w okolicy twojego budżetu. Jego główną wadą jest gorsze odświeżanie, ale nie wiem czy przy filmach i "zwykłych" grach to realny problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 19 Października 2021 21 godzin temu, Mr_Sq napisał: cześć @Xisiek XH95 już nie widzę w necie. Są jeszcze XH9005 no i ten samsung QE65Q80AAT. Jaka jest Twoja opinia o tych modelach ? Oba dobre, kwestia gustu przy wyborze. Polecam ocenę własnym okiem w sklepie. Od siebie mogę podpowiedzieć tak - do HDR raczej Samsung, do zwykłego FHD raczej Sony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakosz3 0 Napisano 5 Listopada 2021 KD-65XH9505 Czy coś innego polecacie w podobnej kwocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 62 Napisano 6 Listopada 2021 KD-65XH9505 Czy coś innego polecacie w podobnej kwocieTo bardzo dobry tv. Nie wiem czy jeszcze gdzieś znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach