Tadeusz Koperski 0 Napisano 4 Maja 2020 Witam szukam tv 65, 70, 75, cena jak najżniższa, chyba LG lub Samsung ... 1 . Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 30m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3,5 m i 6 m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 34. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost ekranu, kąty nie ważne5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć6. Jak słońce świeci w pokoju ? popołudniu, z boku, są rolety 7. Jaki masz obecnie telewizor ? Philips 47 cali8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? ze smartem TV gdzie netflix ma śmigać bez problemów, 100 hz, wyszukiwanie głosowe na youtube i wyszukiwarce internetowej9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? kablówka inea światłowód 10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dvd, pendrive divx11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? kilka12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy sport14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? tak światłowód inea15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? sporadycznie to jest nie ważne16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami17. Preferencje co do wielkości? 65-75 cali 18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? szybkość przełączania kanałów i brak yuotube w tv philips z 2012 roku został wyłączony, dzwięk19. Preferencje co do marki ? LG, Samsung20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? jak najniższej ponieważ jeden lcd już się rozleciał i szkoda wydawać nie wiadomo ile. 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? raczej nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan.arnold 45 Napisano 4 Maja 2020 W starych modelach gdzie Youtube było odtwarzane z aplikacji w technologii flash wsparcie zostało wycofane. Czyli dotknęło to każdego producenta czy to Sony, LG czy Samsung jak i Philipsa. Po Twoich wymaganiach wydaje mi się, że ten telewizor byłby najbardziej dla Ciebie odpowiedni : https://tiny.pl/7gcf3Android, obsługa głosowa, płynny obraz dzięki mocnemu procesorowi obrazu, ambilight, metalowa ramka, noga obrotowa (to już rzadkość). No i wsparcie smart TV na o wiele dłużej niż 2 lata przez firmę Google.Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tadeusz Koperski 0 Napisano 5 Maja 2020 Dziękuję za szybką odpowiedź nie brałem pod uwagę znowu philipsa z uwagi na.kiepski smart w obecnym. Cena też dobra jak na 70 cali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
efel 1 395 Napisano 5 Maja 2020 22 minuty temu, Tadeusz Koperski napisał: Dziękuję za szybką odpowiedź nie brałem pod uwagę znowu philipsa z uwagi na.kiepski smart w obecnym. Cena też dobra jak na 70 cali Niech Cię ręka boska broni przed zakupem Philipsa. Od 2014 roku te telewizory produkuje chińska firma TP Vision. Poczytaj w sieci. Jakość i serwis jest skandaliczna, nie ma to nic wspólnego z Philipsem jakiego miałeś. Ten nowy rozleci się dużo, dużo szybciej. Nie idź w za duży rozmiar. Nie chcesz wydawać dużo i chcesz telewizor na lata. TV większe niż 65 maja obecnie największe marże i porządny model to wydatek grubo powyżej 6-7 tys. Z dobrych wartych zakupu modeli można polecić: Samsung RU7172 - budżetowa propozycja, dobry stosunek cena/jakość ale wątpię żeby wytrzymał 'lata'. Samsung RU8002 - też budżetowa propozycja, najtańszy telewizor 100 Hz jaki możesz dostać Panasonic GX830 - ładny, naturalny obraz, dobry do filmów, ale bardzo lustrzana matryca Sony XF9005 - najlepszy stosunek cena/jakość Samsung Q70RA - porządny telewizor dla graczy LG B9 - najtańszy OLED, najlepsza jakość obrazu z wymienionych Ja bym celował w model 65 cali przy takiej odległości z jakiej oglądasz, ale licz się z wydatkiem 4-5 tys jeżeli chcesz coś porządnego (6 tys jeżeli chcesz OLED). Oczywiście można coś kupić taniej, ale trzeba bardzo uważać żeby nie wtopić. To co napisałem to są pewniaki w swoich kategoriach cenowych 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tadeusz Koperski 0 Napisano 5 Maja 2020 Efel dziękuję za podane propozycje i opinie o TV Philipsa poszukam informacji na temat podanych tv. Szkoda że nie mogę wgrać netlixa do swojego starego tv philips 47PFL6007K/12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan.arnold 45 Napisano 5 Maja 2020 Wystarczy słowo chiński i już jest nie tak. To chyba nie jesteś świadomy, że ta firma robiła matryce dla LG i Sony. Android jest wspierany przez Google także tutaj będzie o wiele lepszy smart i responsywniejszy. Matryca pod tego tv co poleciłem jest produkowana w Polsce, serwis i reszta tak samo jest w Polsce. Mój poprzednik jest niedoinformowany.Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
efel 1 395 Napisano 7 Maja 2020 W dniu 5.05.2020 o 11:32, pan.arnold napisał: Matryca pod tego tv co poleciłem jest produkowana w Polsce, serwis i reszta tak samo jest w Polsce. Mój poprzednik jest niedoinformowany. Samemu proszę się doinformować. W Gorzowie Wielkopolskim jest fabryka telewizorów marki Philips. Problem w tym, że to jest tylko montownia - wszystkie części, a na pewno matryce przyjeżdżają z chin. Samo to nie jest niczym złym - inne marki też korzystają z chińskich podzespołów. Problem jest w tym że chińczycy zarządzają tym całym biznesem produkcji TV i dopuszczają na rynek telewizory, które nie powinny na niego trafić. Słynny przypadek to kurz za matrycą który trapił kilka modeli. Philips się bezczelnie tłumaczył że to wina smogu w Polsce. Tak jakby w chinach powietrze było krystalicznie czyste... W dniu 5.05.2020 o 11:32, pan.arnold napisał: Android jest wspierany przez Google także tutaj będzie o wiele lepszy smart i responsywniejszy. Google jest tylko producentem Androida. Nie bierze odpowiedzialności i nie zapewnia żadnego wsparcia dla finalnego użytkownika. Ta odpowiedzialność i to wsparcie leży na barkach producenta sprzętu z Androidem. A tym jest w tym wypadku TP Vision i to wsparcie jest bardzo kiepskie. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pan.arnold 45 Napisano 7 Maja 2020 Rzucacie tymi Chinami na lewo i prawo. Tak samo zły serwis. Kurz za matrycą zdarzał się w niskich modelach z poprzednich lat. Jak tak bardzo boli ta chińska produkcja to proszę się doinformować gdzie jest produkowany Sony Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 746 Napisano 7 Maja 2020 W dniu 5.05.2020 o 11:32, pan.arnold napisał: Mój poprzednik jest niedoinformowany. Hmm, a wiesz, ze wiekszosc tutaj mysli tak wlasnie o TOBIE. Ba, niektorzy nawet zastanawiaja czy trolujesz za darmo czy za kase. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UHD fan 142 Napisano 7 Maja 2020 Efel daje kolejne popisy. Analiza z jednego wpisu: Cytat W Gorzowie Wielkopolskim jest fabryka telewizorów marki Philips. Problem w tym, że to jest tylko montownia - Problem, że fabryka to montownia dotyczy chyba wszystkich fabryk na świecie. Inna sprawa, że Gorzów produkuje TV dla wielu brandów. Cytat wszystkie części, a na pewno matryce przyjeżdżają z chin. Jako "expert" musisz uzupełniać wiedzę przed publikowaniem. Zdecyduj się albo wszystkie albo nie wszystkie części. Przykładowo matryce oled jadą z Korei a nie z Chin. Cytat ... chinczycy dopuszczają na rynek telewizory, które nie powinny na niego trafić Twierdzenie, że w dziale kontroli jakości w Gorzowie pracują obywatele z ChRl jest "mocno" przesadzone. W Gorzowie pracują Polacy. Cytat Słynny przypadek to kurz za matrycą który trapił kilka modeli. Tak, to słynny przypadek. Autor dostał publikowaną ofertę wymiany na nowy TV tylko, że się nie zgłosił. Wybrał kurz. Każda taka opinia bez autoryzacji dowodem zakupu nie jest wiarygodna. To forum odwiedzają osoby, które myślą, że tu jest miejsce na rzeczową pomoc. Niezorientowani wpadają na prymitywny czarny PR w wykonaniu efela ... Wykonujesz od lat gigantyczną robotę nad obniżeniem jakości tego forum. Skutki są bardzo widoczne. Cytat ... niektorzy nawet zastanawiaja czy trolujesz za darmo czy za kase. Złota myśl @Xisiek. Powstaje pytanie czy w ogóle ktoś tu troluje za darmo ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianos19932 208 Napisano 7 Maja 2020 1 godzinę temu, pan.arnold napisał: Rzucacie tymi Chinami na lewo i prawo. Tak samo zły serwis. Kurz za matrycą zdarzał się w niskich modelach z poprzednich lat. Jak tak bardzo boli ta chińska produkcja to proszę się doinformować gdzie jest produkowany Sony Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Dzisiaj cały świat robi sprzęty w Chinach nawet tak renomowana marka jak Apple co mnie śmieszy bo wielu myśli , że mają Hamerykański sprzęt 😂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UHD fan 142 Napisano 7 Maja 2020 Cytat Szkoda że nie mogę wgrać netlixa do swojego starego tv philips 47PFL6007K/12 @Tadeusz Koperski: Dokup ANDROID TV BOX Xiaomi Mi Box S. Dostaniesz NETFLIX a także kultowe KODI. Są w ofercie np. Euro RTV. Twój TV to bardzo dobry model. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tadeusz Koperski 0 Napisano 7 Maja 2020 fajna sprawa z tym tv box xiaomi dzięki za wskazówkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach