Dariusz Zuj 1 Napisano 19 Kwietnia 2020 Witam Serdecznie , Zamierzam kupić TV 55 ,65 cali Mój budżet to 5500 zł max . Wymagania Moje to 4K , dostęp do neta dobra jakość obraz I dźwięku. Telewizor będę używał do oglądanie platformy Canal + 4K głownie , Ale także do You tuba Netflix . Znalazłem kilka modeli jakie mnie interesują . Teraz tak Proszę mi wytłumaczyć różnice miedzy Oled,quled,led czym to się rożni ? , Jakich marek telewizorów lepiej unikać , a na jakie zwraca uwagę ? , Może jeszcze coś innego polecicie prócz tego co jest niżej . Panasonic TX-55FZ800E Sony Bravia KD-65XF9005 Telewizor Panasonic TX-65FZ800E Telewizor Sony Bravia KD-55XF9005 TELEWIZOR LG OLED55C9 4K ULTRA HD OLED TV HDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldo94 482 Napisano 19 Kwietnia 2020 Najbardziej uniwersalny z nich to Sony 55XF9005. Jak strikte do kina domowego to Panasonic lub LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raus 145 Napisano 19 Kwietnia 2020 Wszystkie te marki są dobre, OLED mają najlepszą jakość obrazu ale są droższe niż Sony, plus mogą się wypalić na statycznych treściach (jeśli chcesz używać regularnie TV jako monitora albo często oglądasz kanały informacyjne to lepiej odpuść). Jeśli nie - to de facto wybór między większym TV z trochę gorszym obrazem (ale chyba wciąż b. dobrym) a mniejszym z topowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FrankyGoes 80 Napisano 19 Kwietnia 2020 W tym budżecie to już możesz sobie pozwolić na Philips 55oled804, z zastrzeżeniem takim jak napisał raus. Ale chyba jednak większość to będzie po prostu telewizja i platformy VOD. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dariusz Zuj 1 Napisano 27 Kwietnia 2020 Witam telewizor już kupiony zdecydowałem się na Sony Bravia KD-55XF9005 . Ale teraz mam kolejny kłopot ponieważ w tv nie ma wejścia typu RCA (Czincze) ,A Ja Posiadam kino domowe ze złączem tego typu to teraz Moje pytanie jest takie , Czy złącze (RCA) mogę zastąpić kablem Sat , Czy gdy podłącze to w ten sposób że przy kinie domowym wcisnę kabel we wtyczkę typu (Sat) , a w tv dam kabel pod wtyczkę typu (Optical digital audio out ) , Kino domowe zagra ? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianos19932 208 Napisano 27 Kwietnia 2020 12 minut temu, Dariusz Zuj napisał: Witam telewizor już kupiony zdecydowałem się na Sony Bravia KD-55XF9005 . Ale teraz mam kolejny kłopot ponieważ w tv nie ma wejścia typu RCA (Czincze) ,A Ja Posiadam kino domowe ze złączem tego typu to teraz Moje pytanie jest takie , Czy złącze (RCA) mogę zastąpić kablem Sat , Czy gdy podłącze to w ten sposób że przy kinie domowym wcisnę kabel we wtyczkę typu (Sat) , a w tv dam kabel pod wtyczkę typu (Optical digital audio out ) , Kino domowe zagra ? . Tv ma wejście na słuchawki może przez te złącze uda Ci się podłączyć Twoje kino . Ja tak zrobiłem z moim w twoim zestawie powinno być to oznaczone napisem LINE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dariusz Zuj 1 Napisano 27 Kwietnia 2020 10 minut temu, Damianos19932 napisał: Tv ma wejście na słuchawki może przez te złącze uda Ci się podłączyć Twoje kino . Ja tak zrobiłem z moim w twoim zestawie powinno być to oznaczone napisem LINE 4 minuty temu, Dariusz Zuj napisał: 4 minuty temu, Dariusz Zuj napisał: Tv ma wejście na słuchawki może przez te złącze uda Ci się podłączyć Twoje kino . Ja tak zrobiłem z moim w twoim zestawie powinno być to oznaczone napisem LINE U Mnie w kinie jest tak : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 971 Napisano 27 Kwietnia 2020 Witam telewizor już kupiony zdecydowałem się na Sony Bravia KD-55XF9005 . Ale teraz mam kolejny kłopot ponieważ w tv nie ma wejścia typu RCA (Czincze) ,A Ja Posiadam kino domowe ze złączem tego typu to teraz Moje pytanie jest takie , Czy złącze (RCA) mogę zastąpić kablem Sat , Czy gdy podłącze to w ten sposób że przy kinie domowym wcisnę kabel we wtyczkę typu (Sat) , a w tv dam kabel pod wtyczkę typu (Optical digital audio out ) , Kino domowe zagra ? . Źle to opisujesz ale dobrze kombinujesz .Do połączenia jest ci potrzebny kabel optyczny i nim łączysz telewizor z kinem domowym.To wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Damianos19932 208 Napisano 27 Kwietnia 2020 16 minut temu, Dariusz Zuj napisał: U Mnie w kinie jest tak : Wejścia Line tutaj nie widzę , także spróbuj faktycznie pomajstrować z Sat i zobacz efekt . Tak by the way sporo tam tych kabelków 😆 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dariusz Zuj 1 Napisano 27 Kwietnia 2020 3 minuty temu, raf7705 napisał: Źle to odpisujesz ale dobrze kombinujesz . Do połączenia jest ci potrzebny kabel optyczny i nim łączysz telewizor z kinem domowym. To wszystko. https://allegro.pl/oferta/kabel-przewod-optyczny-toslink-t-t-3m-digital-hq-6632171671?utm_source=notification&utm_medium=buyerCart&utm_campaign=transaction-notifications-buyercart&snapshot=MjAyMC0wNC0yNlQwOTo0NjoyMS4zMjNaO2J1eWVyOzU5OTczZTRkYzBkZjAwYTFjYmJiMWRjZTA2MDJlZWRiYWIyM2RiOWQyNjhiYWM4MDAyZWMzYmU1MmMzOWVjOTE%3D Coś takiego jak tu tak ? . W jaki sposób to prawidłowo podłączyć , To znaczy co do czego żeby było poprawnie podłączone , Tak aby zagrało ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 971 Napisano 27 Kwietnia 2020 Tak, ten kabel.Połączenie tak jak opisałeś.Wyjście optyczne z telewizora, w kinie wejście optyczne, (masz tam dwa wejścia optyczne).Wszystko jedno które wybierzesz, może być to "optical in TV/SAT" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dariusz Zuj 1 Napisano 27 Kwietnia 2020 9 godzin temu, raf7705 napisał: Tak, ten kabel. Połączenie tak jak opisałeś. Wyjście optyczne z telewizora, w kinie wejście optyczne, (masz tam dwa wejścia optyczne). Wszystko jedno które wybierzesz, może być to "optical in TV/SAT" Dzięki , Jutro paczka przyjdzie to po kombinuje . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dariusz Zuj 1 Napisano 1 Maja 2020 Kino odżyło , Znowu gra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 971 Napisano 1 Maja 2020 Super Cieszę się że wszystko dobrze działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach