misiaczekmarek 2 Napisano 22 Października 2023 Na początku lat 2000 jak kupowałem plazmę Panasonica to oferowany był sam ekran bez podstawy i głośników co było zrozumiałe bo większość wieszała na ścianie i podłączała do zestawu kina domowego. Ja akurat nie wieszałem na ścianie to dokupiłem od razu podstawę (w zasadzie wynegocjowałem jako dodatek w cenie TV). Teraz, jak w 2019 kupiłem 65C9 i powiesiłem na ścianie to nie mam co zrobić z tą cholerną podstawką a mogłem zapłacić mniej za TV bez niej (przynajmniej teoretycznie bo pewnie by i tak skroili). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Mizgalski 0 Napisano 29 Października 2023 Czy ktoś połączył TV C9 ze zdalnym kompem w tej samej sieci tak żeby zarządzać PC pilotem TV? macie jakiś pomysł jak sprawnie korzystać z mediów z WIN11 Pro za pomocą pilota? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janla 0 Napisano 1 Listopada 2023 W dniu 29.10.2023 o 08:04, Maciej Mizgalski napisał: Czy ktoś połączył TV C9 ze zdalnym kompem w tej samej sieci tak żeby zarządzać PC pilotem TV? macie jakiś pomysł jak sprawnie korzystać z mediów z WIN11 Pro za pomocą pilota? U mnie PLEXzałatwia sprawę. Na PC (PLEX serwer) mam content głównie 4k HDR PLEX (apka ze sklepu LG) na TV natywnie obsługuje wszystko - lepszej jakości nie wyciągnąłem na PC (przez hdmi), Napisy jeśli trzeba TV dobiera sam z neta albo wczytuje z pliku na PC. Czasami jest problem z DV, wtedy używam rednerowania na PC. PC musi być włączony i tyle. Resztę przy odtwarzaniu ogarniam pilotem. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Mizgalski 0 Napisano 2 Listopada 2023 18 godzin temu, janla napisał: U mnie PLEXzałatwia sprawę. ...no dobra - ale to tylko PLEX. Z powodów oczywistych szukam patentu na oglądanie STREMINGU przez WWW. Na TV nie działa - działa przez kompa - ale nie ma tym jak sensownie zarządzać bez dodawania kolejnego kontrolera (AUDIO+TV+PC...). Nowe wersje mają "remote PC".. ale stare są w lesie Jakieś inne patenty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Donsego 5 Napisano 16 Stycznia Czy przesiadał się ktoś z Was z C9 na któryś z tegorocznych OLED-ów? Jak wrażenia? Warto było? Pytam, bo zaczynam się zastanawiać nad wymianą telewizora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Mizgalski 0 Napisano 17 Stycznia 12 godzin temu, Donsego napisał: Czy przesiadał się ktoś z Was z C9 na któryś z tegorocznych OLED-ów? Jak wrażenia? Warto było? Pytam, bo zaczynam się zastanawiać nad wymianą telewizora. Chcesz się pozbyć C9? Jaka wielkość? Za ile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Donsego 5 Napisano 17 Stycznia 8 godzin temu, Maciej Mizgalski napisał: Chcesz się pozbyć C9? Jaka wielkość? Za ile C9 w 55". Pójdzie do szwagra za butelkę dobrej szkockiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Donsego 5 Napisano 24 Stycznia No i stało się. Jutro przyjeżdża do mnie C3. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Mizgalski 0 Napisano 24 Stycznia 5 minut temu, Donsego napisał: No i stało się. Jutro przyjeżdża do mnie C3. I niby ma być zauważalnie lepszy? Co zdecydowało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
007marc 7 Napisano 11 Kwietnia Nareszcie prosty i działający sposób na YT bez Reklam YouTube bez reklam na telewizorach LG (webOS) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebciof11 5 Napisano 6 Października Tak z ciekawości to też macie problem z HDR Dolby Vision w aplikacji MAX? TZN. prawdopodobnie LG C9 przestał być już wspierany 🤣 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maniak84 3 Napisano 6 Października 6 godzin temu, sebciof11 napisał: Tak z ciekawości to też macie problem z HDR Dolby Vision w aplikacji MAX? TZN. prawdopodobnie LG C9 przestał być już wspierany 🤣 Zgadza się pisałem do supportu Max 3 tygodnie temu. Po ostatniej aktualizacji aplikacji brak wsparcia dla starszych systemów WebOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebciof11 5 Napisano 6 Października 17 godzin temu, maniak84 napisał: Zgadza się pisałem do supportu Max 3 tygodnie temu. Po ostatniej aktualizacji aplikacji brak wsparcia dla starszych systemów WebOS. To tak definitywne zakończenie wsparcia dla LG C9 ? Mi pozostaje jedynie PlayStation 5 i tam odpalam MAX ale w zwykłym HDR 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maniak84 3 Napisano 7 Października Godzinę temu, sebciof11 napisał: To tak definitywne zakończenie wsparcia dla LG C9 ? Mi pozostaje jedynie PlayStation 5 i tam odpalam MAX ale w zwykłym HDR 10. Oto co napisali: "Informujemy, że z przesłanych przez Pana informacji wynika, iż posiada Pan telewizor, w którym wersja oprogramowania to: webOS 4.8. Platforma Max wspiera telewizory LG Smart TV z najnowszym aktualnym systemem webOS lub jego dwoma poprzednimi wersjami. Obecnie najnowsza wersja oprogramowania to: webOS TV 24, i jego dwie poprzednie wersje to: webOS TV 23 i webOS TV 22. Bardzo nam przykro, natomiast w związku z tym, że korzysta Pan z niewspieranego urządzenia, nie ma gwarancji, że aplikacja będzie działać prawidłowo". Najlepiej było by dokupić jakąś przystawkę smart tv np. Chromcasta lub fire tv. Obecnie też oglądam na Canal plus box też zwykły HDR. Na konsoli trzeba by za każdym razem ustawienia obrazu zmieniać z trybu gry na tryby filmowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 173 Napisano 8 Października 23 hours ago, maniak84 said: Na konsoli trzeba by za każdym razem ustawienia obrazu zmieniać z trybu gry na tryby filmowe. Zależy od apki, Vudu wspiera metadane Filmmaker Mode więc na Xbox SeX telewizor automatycznie przestawia się w odpowiedni tryb jeśli włączysz w menu telewizora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiaczekmarek 2 Napisano 8 Października @maniak84 W moim C9 wersja oprogramowania to 05.40.45 pokazywane w menu Ogólne->O telewizorze, nie tak dawno była aktualizacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maniak84 3 Napisano 8 Października 4 minuty temu, misiaczekmarek napisał: @maniak84 W moim C9 wersja oprogramowania to 05.40.45 pokazywane w menu Ogólne->O telewizorze, nie tak dawno była aktualizacja. Tak zgadza się mam to samo i to jest wersja oprogramowania. A wersja webOS to dokładnie 4.10.0-17. Masz poniżej Informacje o telewizorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiaczekmarek 2 Napisano 9 Października OK. wersja webOS TV to 4.10.0-17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebciof11 5 Napisano 22 Października (edytowane) Wczoraj zainstalowałem wersję oprogramowania 05.40.61(wersja webOS TV 4.10.0-2001)do LG C9,ale różnicy nie zauważyłem 🤣 Edytowane 22 Października przez sebciof11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach