djzwierzak 1 Napisano 22 Lipca 2020 Tak ogolnie to mysle aby wywalic to dziadostkie cyfrowe polsaty i kupic jakis box z chin i miec jakies kanaly. Bo i tak w tej tv nic nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ewaldus 32 Napisano 22 Lipca 2020 Ponieważ korci mnie zamiana softu w KD-55XG9505 na XH proszę wrzuć kawałek filmu, zdjęć jak wygląda i co się zmienia w ustawieniach wiem że w XH 9096 są rozbudowane i łatwiejsze ustawienia regulacyjne można poradzić sobie bez profesjonalnej kalibracji.Będę wdzięczny za poradę i jeszcze co z gwarancją????.Podobno jest nowy soft na xg. Wygraj soft z xh, a jak nie podpasuje, to nowy z xg( który podobno blokuje następne wgrywanie softu z xh). Jak do mnie to xh jest ok.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 23 Lipca 2020 Po XH 6.4770 nie wgrasz softu z XG 6.3632 bo jest nowszy numeracja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djzwierzak 1 Napisano 24 Lipca 2020 No i znowu to samo. 2 - 3 dni działało normalnie i na dzień dobry pierwsze odpalenie dnia i dłuuugiieee włączanie telewizora napis sony 4 kolorowe kropki i znowu całą lista z kanałami radiowymi i inne pierdoły.... W poniedziałek pisze kolejnego maila do sony. Ciekawe co powiedzą. Zaczyna mnie denerwować ta sytuacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
feroman 1 Napisano 26 Lipca 2020 Proszę o pomoc,jak macie ustawione motionflow?Dla mnie najlepsze było ustawienie fabryczne czyli gładkość 2,czystość 1,ale po pewnym czasie zaczeły boleć mnie oczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian Kołodziejczyk 0 Napisano 26 Lipca 2020 Wersja softu G czy H? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 26 Lipca 2020 H Wymieniam moduł na dekoder i po problemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djzwierzak 1 Napisano 27 Lipca 2020 (edytowane) A umnie spieprzyło sie wifi... Nie mogę w ogole tego właczyć .... Przytrzymanie power 10 sekund, uruchom ponownie i juz jest wifi.... Piszę do serwisu aby coś z tym zrobili bo to już żart. Edytowane 27 Lipca 2020 przez djzwierzak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
feroman 1 Napisano 27 Lipca 2020 Nikt mi nie pomoże z tym motionflow, jak macie ustawiony? TV znakomity, tylko oczy bolą(:.Może udałoby się wgrać soft od xh,bo tam podobno motionflow jest O.K? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 27 Lipca 2020 A jak masz ustawiony? Na sofcie miałem motion na 2 czystość na 1. Na sofcie XH mam tak samo i wydaje mi się ze jest lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
feroman 1 Napisano 27 Lipca 2020 Bardzo dziękuję za pomoc i dobrą nowinę.Mam ustawione tak samo i niestety obraz szczególnie na meczach tak jakby rozmyty. Bardzo chciałbym wgrać soft od XH,czy to jest bardzo trudne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 27 Lipca 2020 Żadna filozofia. Pendrive do tv i samo się robi. Uzywasz modułu czy dekoder ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
feroman 1 Napisano 27 Lipca 2020 zwykła antena tv i kodi Jakby się udało to super sprawa i stawiam dobre pifko. Chciałbym sie dokładnie wszystkiego doiwiedzieć ,żeby coś tam nie sknocić😀.Pendrive sformatowany ntfs,moze być? Skąd mam ściągnąć soft do XH i który? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 27 Lipca 2020 Ze strony Sony 49 albo 55 XH Nie wiem jaki masz tv Zwykła antena mówisz o naziemnej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
feroman 1 Napisano 27 Lipca 2020 tak zwykła antena naziemna. mam wersje 55 soft-PKG 6,4758,061 stan aktualizacji-1 grudnia 2019 wersja jądra-4,9,125 czy tutaj nie ma żadnych przeciwskazań? Który dokładnie soft mam ściągnąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 27 Lipca 2020 https://www.sony.pl/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/kd-55xh9505/downloads Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian Kołodziejczyk 0 Napisano 27 Lipca 2020 44 minutes ago, feroman said: tak zwykła antena naziemna. mam wersje 55 soft-PKG 6,4758,061 stan aktualizacji-1 grudnia 2019 wersja jądra-4,9,125 czy tutaj nie ma żadnych przeciwskazań? Który dokładnie soft mam ściągnąć? Masz już wersje H. U mnie również ustawienia motion na 2 czystość na 1 i dla mnie jest ok. Dużo więcej nie zrobisz, możesz podnieść te wartości kosztem jasności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
feroman 1 Napisano 27 Lipca 2020 ciekawe rozpakowałem plik zip i dalej jest zip🙂następnie go na pena (ntfs może być?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 27 Lipca 2020 Tak ten drugi plik ma być zipem i tak wgrywasz na pena 28 minut temu, Sebastian Kołodziejczyk napisał: Masz już wersje H. U mnie również ustawienia motion na 2 czystość na 1 i dla mnie jest ok. Dużo więcej nie zrobisz, możesz podnieść te wartości kosztem jasności. Nie ma wersji H. Ostatnia wersja dla XG to własne 6.4758 4.6770 to wersja H Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
feroman 1 Napisano 27 Lipca 2020 Jutro na spokojnie wgram, bo cała rodzina mi się kręci🙂jakie odczuliście różnice miedzy G i H ? Po wgraniu softu czy mogę przyjąć, że mam H z ciut gorszymi kątami,w starej obudowie,2 tysiaki taniej i może ciut lepszym kontrastem?😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian Kołodziejczyk 0 Napisano 27 Lipca 2020 3 hours ago, mikoko said: Tak ten drugi plik ma być zipem i tak wgrywasz na pena Nie ma wersji H. Ostatnia wersja dla XG to własne 6.4758 4.6770 to wersja H Ostatnia wersja dla XG to nie jest 6.3632? Możesz podesłać źródło? Mam ten soft i menu jest jak w H. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 27 Lipca 2020 To zależy. Jak produkcja 5/2020 i później to już ma 6.4758 fabrycznie. Wcześniejsza produkcja 6.3632 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
feroman 1 Napisano 28 Lipca 2020 Jak to jest z tym softem,bo się pogubiłem? Poprawcie mnie jeśli,żle zrozumiałem. 6.4758-ulepszony soft do G,niestety raczej tylko kosmetyka np.nowe menu,stare problemy pozostły,np motionflow. 4.6770-soft tylko wyłacznie do H,który pólki co, można bez problemu wgrać do G,gdzie ulepszone zostało wszystko np. motionflow i wygaszanie strefowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikoko 60 Napisano 28 Lipca 2020 Jak piszesz 6.4758 XG 6.4770 XH roznic nie znam bo nie miałem okazji porównać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
feroman 1 Napisano 28 Lipca 2020 16 minut temu, mikoko napisał: Jak piszesz 6.4758 XG 6.4770 XH roznic nie znam bo nie miałem okazji porównać Jak to,to nie wgrałeś 6,4770 ? Mam pytanie ,czy XG z softem 6.4770,chodzi tak samo jak oryginalny XH? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach