STELVIO 318 Napisano 7 Października 2020 Dlatego nie wiem czy w ogóle brać to sobie na głowę? Zobaczę dokładnie na filmach. Mam 131" bez napinaczy i takiego falowania nie mam a jestem na to wyczulony. Ja bym reklamował bez dwóch zdań.A jednak. Czyli powinienem coś z tym zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montas 84 Napisano 7 Października 2020 (edytowane) Nie sugeruj się opiniami innych tylko Ty sam musisz być zadowolony. U mnie by to nie przeszło. ps. Zresztą widzę że jesteś z Trójmiasta to zapraszam;) Edytowane 7 Października 2020 przez montas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 7 Października 2020 W pełni zadowolony to będę jak zrobię salkę dedykowaną, dwa rzędy siedzeń i ekran 150'. Kiedyś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bipo 199 Napisano 7 Października 2020 Jeśli fala wchodzi na powierzchnie aktywną reklamacja obowiązkowo. Masz mieć idealnie płaski ekran, on nie kosztował 100zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 89 Napisano 8 Października 2020 W dniu 5.10.2020 o 20:34, opus napisał: dziękuję bardzo. Czekam na kolejne zdjęcia:) u mnie po lewej stronie pionowych lini widać dość spore przebarwienie ,czy konwergencja paneli to wyeliminuje czy taki egzemplarz mi się trafił 🤔z lewej strony ekranu jest niemal idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bipo 199 Napisano 8 Października 2020 Możesz spróbować ustawić jeden i drugi panel aby ta zielona linia z dwóch stron wychodziła tak samo... wejdź w ustawienia zbieżności zobacz sobie w tym samym miejscu czy w panelach masz coś rozjechane tj.wystajace tylko z jednej strony. Jeśli tak to spróbuj wypośrodkować. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 8 Października 2020 Wiecie co...Założyłem tą kurtynę z Black Velvet, na tylną ścianę (robiłem próbę montażu) i zostawiłem do oglądania telewizji.Kurcze, na telewizorze też obraz ładniejszy, jeszcze bardziej kontrastowy się wydaje, z tą kurtyną, na tylnej ścianie. Bipo, Szewi, polecam zainwestować w Black Velvet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opus 10 Napisano 8 Października 2020 Możecie polecić kabel HDMI 15 m do JVC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 8 Października 2020 ATZEBE fibre optic.Na Amazon. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bipo 199 Napisano 8 Października 2020 Od 10 lat mam moje kurtynki, które jeszcze się trzymają... 🙂 Jak się rozsypią będzie Black Velvet..:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 8 Października 2020 Twoje też dają radę ale jednak warto zmienić.Ja też byłem z moich zadowolony....Ale jest różnica. Na plus oczywiście.Jakieś 250 EUR, na Twój pokój.(Jak Kupisz tam gdzie podawałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 8 Października 2020 Odbijane światło to jedno. A jak z przepuszczaniem słońca z okna? Czy po prostu światła dziennego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 8 Października 2020 Eeee, do tego one nie są .Ja nie włączam projektora, dopóki jest jasno za oknem. Na odcinkę światła z zewnątrz, to są inne sposoby.Rolety, okiennice.... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 8 Października 2020 Ok. Ale dobrze, że mówisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montas 84 Napisano 11 Października 2020 Znalazłem okazję, tv 130 cali za jedyne 60k funciaków. W związku z tym rozważam sprzedaż JVC i zakup tego kloca. Pytanie czy ktoś może polecić dobrą ekipę remontową która wywali mi drzwi z framugą na potrzeby wniesienia. Przydadzą się też namiary na transport wielkogabarytowy (np. śmigła do elektrowni wiatrowych).Ktoś coś?https://www.jp-uk.co.uk/digital-signage-displays/lg/lg-laa015f-130-inch-all-in-one-led-display.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 11 Października 2020 Może Hubio ma już coś obcykane, bo on się na takie telewizory szykuje 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 89 Napisano 11 Października 2020 Ja wczoraj w końcu po paru miesiącach wziąłem pod lupę niestandardowe krzywe Neo xp i fer 15 czyli komputer 1080ti madvr i jvc .Efekt przeszedł moje oczekiwania ,narazie testowałem hdr do sdr i nocne sceny wgniatają w fotel,są mega doswietlone i kontrastowe czyste i mega widoczne.Wyglądaja lepiej niz opcja ,,passtrough,, tam z reguły deko brakuje mi szczegółów w nocnych w opcji 16-235 a 0-255 sa deko przyszarzałe ale to w niektórych filmach.Polecam jesli ktoś ma dość silną karte graficzną aha i madvr versja 113 ,inna mi nie działała.dam znać jak przeprowadzę wiecej testów,stety niestety zidoo 9x chyba pojdzie w odstawkę.Pozdrawiam ustawienia znalezione w sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bipo 199 Napisano 11 Października 2020 2 godziny temu, montas napisał: Znalazłem okazję, tv 130 cali za jedyne 60k funciaków. W związku z tym rozważam sprzedaż JVC i zakup tego kloca. Pytanie czy ktoś może polecić dobrą ekipę remontową która wywali mi drzwi z framugą na potrzeby wniesienia. Przydadzą się też namiary na transport wielkogabarytowy (np. śmigła do elektrowni wiatrowych). Ktoś coś?https://www.jp-uk.co.uk/digital-signage-displays/lg/lg-laa015f-130-inch-all-in-one-led-display.html Kupiłbym tylko problem bo 4 piętro bez windy i trochę słabo bo to tylko full HD 50hz plus 3000W pobór prądu.. 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarianPaz 96 Napisano 11 Października 2020 Zamówicie tragarzy i po sprawie. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrado_ 52 Napisano 11 Października 2020 3 godziny temu, Darulok napisał: Ja wczoraj w końcu po paru miesiącach wziąłem pod lupę niestandardowe krzywe Neo xp i fer 15 czyli komputer 1080ti madvr i jvc .Efekt przeszedł moje oczekiwania ,narazie testowałem hdr do sdr i nocne sceny wgniatają w fotel,są mega doswietlone i kontrastowe czyste i mega widoczne.Wyglądaja lepiej niz opcja ,,passtrough,, tam z reguły deko brakuje mi szczegółów w nocnych w opcji 16-235 a 0-255 sa deko przyszarzałe ale to w niektórych filmach.Polecam jesli ktoś ma dość silną karte graficzną aha i madvr versja 113 ,inna mi nie działała.dam znać jak przeprowadzę wiecej testów,stety niestety zidoo 9x chyba pojdzie w odstawkę.Pozdrawiam ustawienia znalezione w sieci Daj znać jak to wszystko poustawiasz. Ja od wielu lat używam MAdVR, od pół roku oczywiście wersja 113 beta. ZObaczymy co Ci wyjdzie i czy vs passtrough będzie lepiej )od razu mówię że nie jest to oczywiste dla mnie chociaż znam wielu fanatyków Tone mapingu w madvr i oni nie widzą innej opcji . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 89 Napisano 11 Października 2020 9 minut temu, Konrado_ napisał: Daj znać jak to wszystko poustawiasz. Ja od wielu lat używam MAdVR, od pół roku oczywiście wersja 113 beta. ZObaczymy co Ci wyjdzie i czy vs passtrough będzie lepiej )od razu mówię że nie jest to oczywiste dla mnie chociaż znam wielu fanatyków Tone mapingu w madvr i oni nie widzą innej opcji . Muszę obejrzeć trochę filmów i dam znać ,ale myślę że jest to dobra alternatywa również dla filmów kodowanych do np 10000tyś nitów czyli netflix z dolby vision które w HDR wyglądają zbyt ciemno .Mam również skakibrowany projektor do DCi p3 i muszę tą opcję wypróbować z Madvr , wczoraj nie zdążyłem .Natomiast nie podobała mi się opcja ,,output video in HDR format,, było za ciemno lecz niby HDR do sdr jest najlepsze według autorów pomysłu. Filmy które robiły wrażenie to Alladyn , Gemini Man, Transformers the last knight , Scary Stories to Tell in the Dark, Revenant , i parę innych. Najlepsze jest to że po plaźmie i OLEDzie twierdziłem że idę na kompromis czyli wielkość na rzecz jakości , nic z tych rzeczy obraz często czaruje dosłownie kolorami i głębią , wiem też że po części to zasługa kalibracji bo standardowe tryby trochę odbiegają a może AŻ trochę , obraz jest bardziej przygaszony,mniej nasycony jakby, niby nie dużo a jednak. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 89 Napisano 12 Października 2020 Ustawiłem w JVC profil skakibrowany madvr czyli do DCI P3 i w komputerze na Madvr i również opcja do DCI P3 czyli natywne możliwości projektora jeśli chodzi o pokrycie barw i nie moge wyjść z podziwu jak to odbiera , przysłona -15:, gdyż obecnie wyświetlam to dzień nie na pełnym ekranie (około 82cale ) przebija światło nawet z tyłu widoczne na zdjęciu . Miazga w barwach i kontraście , ciężko stwierdzić czy to się zgrywa wszystko na sto procent tak jak powinno,ale po twarzach nie widzę przekłamań itd . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 89 Napisano 12 Października 2020 napiszę w przenośni ,,,można jeść z ekranu ,, dosłownie,a krzywe w madvr robią robotę ,dlatego niektórzy twierdzą że działa jak lumagen za 3000tyś euro w połączeniu z JVC . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrado_ 52 Napisano 12 Października 2020 Jak masz ustawioną kartę graficzną? 4:4:4 8 bit? no bo niestety na RGB extended JVC ma magenta bug i nie przyjmuje Niestety 4:4:4 12 bit jest możliwe przy 23 Hz ale nie przy 60 Hz, które są do gamingu i kilku filmów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darulok 89 Napisano 12 Października 2020 4:4:4 12bit mam w panelu nvidii ,aha i doczytałem ze starych wiadomosci że tryb Madvr w JVC mam skakibrowany DCI P3 na wysoką luminację dlatego daje taki ,,pop,, w niektórych filmach,i szczególnie nocnych scenach. i 24hz na sztywno w karcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach