raf7705 965 Napisano 2 Stycznia 2020 Ja ledwo setkę przekroczyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bipo 199 Napisano 2 Stycznia 2020 Około 170h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 2 Stycznia 2020 @szewi tylko Ty jeszcze mozesz wygrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montas 84 Napisano 2 Stycznia 2020 Ok 500h od lutego 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrado_ 52 Napisano 2 Stycznia 2020 580h od maja na obecnym projektorze. Z reguły około 1000h/rok 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) 56 minut temu, user7878 napisał: @szewi tylko Ty jeszcze mozesz wygrać A co jest do wygrania ? jesli procesor / preamp audio video to lece sprawdzić ostatnio ponownie wiedzmin 3 był grany na ps4 wiec troche sie nabiło przez święta haha. Edytowane 2 Stycznia 2020 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 2 Stycznia 2020 @szewi do wygrania lampa do JVC Konrado niezły wynik. To ja myślałem ze moje ok. 600h na rok to dużo a Ty prawie 2x tyle A propo ile kosztuje nowa lampa do RS540/X7900? Wymieniał już ktos? Może oplaca się sam wkład? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) @user7878 jakiś czas temu jak sie dowiadywałem to lampa coś 2,2k kosztowała. Wkład chyba można choc nie wiem czy warto ryzykować. ja tam przyczajam się na cos takiego - poprawia jeszcze kilka spraw w firmware, doloza Dirac Live i bedą testy - mysle ze wtedy dopiero atmos pokaże na co go stać Edytowane 2 Stycznia 2020 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 2 Stycznia 2020 Bawiłem się kiedyś w rózne DACi, przedwzmacniacze i inne tego typu sprzęty. Studnia bez dna - odpuściłem. Na moją salkę amplituner denona i paradigmy studio + atmosowe i jak narazie jestem bardzo zadowolony. Do stereo mam Focale i Naim'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 2 Stycznia 2020 (edytowane) coś w tym jest. Ja poszedlem w koncowki mocy wiec teraz zostal mi procesor, taki byl plan zeby to wykorzystac. W DACi sie nie bede tez bawić Wiadomo apetyt rosnie aczkolwiek grunt to zlezc punkt rownowagi bo można też łatwo przekombinować. Edytowane 2 Stycznia 2020 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 2 Stycznia 2020 Aaa nie.Nie przekroczyłem setki jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 2 Stycznia 2020 To chyba za dużo czasu na oglądanie nie masz.@raf7705 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 2 Stycznia 2020 Hehehe.Ja na proju, tylko filmy w formacie kinowym oglądam, więc faktycznie bardzo mało go używam w ciągu roku.Całe lato, to wcale, go nie włączałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bipo 199 Napisano 2 Stycznia 2020 Szewi znowu szaleje... 🙂 Ja dzisiaj zaliczyłem Godzilla 2 i bylem mega zaskoczony jakie efekty dźwiękowe są w tym filmie. Nasze JVC mają co robić bo efektów HDR jest cała masa. Ekstra się prezentują pioruny i wystrzały z pyska Godzilli... Mapowanie HDR tego filmu jest do 4000nitow wiec błyski robią wow. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 2 Stycznia 2020 W tym roku to chyba jeden z lepszych filmów jeśli chodzi o dźwięk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bipo 199 Napisano 3 Stycznia 2020 Dokładnie, może fabuła komuś nie pasować ale dźwiękowo to ten film pełna referencja. Szczególnie efekty atmos i niskie zejścia gdzie suby u mnie pracują pełna parą... 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 3 Stycznia 2020 Po wczorajszym oglądaniu, nie składałem wszystkiego (tylko część), tak że dziś jak się ściemni, to jadę dalej z filmami Było Avengers 2, ad Astra (połowę, bo głupie jakieś), Ronin Hood, i jakaś bajka, na której usnąłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 3 Stycznia 2020 Tak się zastanawiam nad kupnem nowego uchwytu do projektora. Bo ten co mam to bardzo męczący w montażu i obsłudze. Wykorzystując remont chyba od razu wymienię. Tylko nie wiem jaka jest różnica między Peerless PRG-UNV (805zł), a Peerless PRGS-UNV (740zł)? Bo chyba firma sprawdzona. Widzę tylko różne mocowania na sufit. Ale tą mikrometryczną regulację mają obydwa uchwyty. Pytam dla pewności. Który Wy macie i czy cena dobra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bipo 199 Napisano 4 Stycznia 2020 Z opisu oba mają mikrometryczną regulację z tym że PRG-UNV ma większą regulację prawo/lewo 10 stopni. PRGS-UNV ma 5 stopni. Ja mam PRG-UNV i założenie plus regulacja to bajka. W 2 min jesteś wstanie wyregulować precyzyjnie zawieszony projektor gdzie przy poprzednim uchwycie trwało to niekiedy godziny i kupe nerwów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 4 Stycznia 2020 A jaki masz uchwyt Stelvio teraz do proja że chcesz go wymieniać? Wysłane z 1+ 7Pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STELVIO 318 Napisano 4 Stycznia 2020 Razem z projektorem dostałem. Regulacji może tak jak wszędzie ale montaż i demontaż to w trzech trzeba robić. Jest niski. Tzn blisko sufitu 5cm chyba. I przez to dojście do śrub montażowych i regulacyjnych jest masakryczny. Firmy kraftmann jeśli się nie mylę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 4 Stycznia 2020 (edytowane) uuuu to wymieniaj mozesz tez rozważyc uchwyt Wize PR3XL z mikroregulacja (mam i spisuje sie dobrze). Demontaż projektora zajmuje 5 sekund. Edytowane 4 Stycznia 2020 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 4 Stycznia 2020 Z pewną nieśmiałością muszę przyznać, że własnie "odkryłem" MYLÈNE FARMER Polecam do przetestowania UHD BD 2019 - LE FILM. Jest dobry Atmos i ogólnie trzyma wysoki poziom obrazu i dźwięku. Świetny pop po francusku. Smaczkiem jest Sting Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 4 Stycznia 2020 (edytowane) @Barnaba Mylene fajna wokalistka. Desenchantee Edytowane 4 Stycznia 2020 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 4 Stycznia 2020 Polecacie jakieś muzyczne wydania UHD BD? Oczywiście nie o gust muzyczny mi chodzi, tylko o spektakularność realizacji/wydania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach