jokers 22 Napisano 13 Września 2018 (edytowane) Witam Od paru dni jestem użytkownikiem laserowego projektora XIAOMI WEMAX ONE Czy jest tutaj ktoś kto posiada też taki projektor ? Jak by ktoś go jeszcze nie znał to TUTAJ JEST OPIS (nie wiem czy mogę wstawić linka do opisu, jeżeli nie to proszę o info to wykasuję) Od siebie mogę napisać że obraz jest cudowny w porównaniu do posiadanej OPTOMA HD28DSE z systemem polepszania obrazu DARBEE, nowością dla mnie to to, że można chodzić po pokoju i nie widać cienia z powodu sposobu wyświetlania obrazu typu krótki rzut. Po włączeniu projektora obraz pojawia się prawie od razu, po jakiś 3 sek bez efektu rozgrzewania lampy przez kolejne 30 sek, tutaj obraz w pełni ostry i jasny jest od razu. Ogromnym zaskoczeniem jest jakość dźwięku, często przez producentów projektorów jakość wbudowanych głośników jest kiepski a wydobywający się dźwięk jest ledwo słyszalny w większym pokoju. Tutaj mamy istne monstrum, jakość dobrego soundbara. Menu ekranowe po pierwszym włączeniu jest tylko po chińsku, jednak nie trudno znaleść w menu odpowiednie ikonki (system operacyjny to Android) aby metodą prób i błędów zmienić język na angielski. Menu systemowe przetłumaczone jest w około 90% programy tupu IPTV czy do obsługi domu inteligentnego Xiaomi jest już tylko po chińsku. Mi osobiście nie robi to większego problemu bo głównym odtwarzaczem jest przystawka z AndroidTV Na dzień dzisiejszy obraz wyświetlam na rozwijanym ekranie Adeo Motorized Professional 243x137 cm (16:9) pow. robocza z ramkami 233x131 cm wymiar całkowity 250x150 cm materiał do kina domowego Reference White BE, jednak przymierzam się do sprowadzenia z chin odpowiednika ekranu Magicscreen czy inScreen dla krótkiego rzutu. Jest ktoś kto już sprawdzał takie ekrany i może podzielić się doświadczeniami ? Mam pytanie dla ewentualnych posiadaczy takiego projektora - jak rozpoznać, że projektor przetwarza i odtwarza sygnał HDR ? jedyne na tą chwilę źródło takiego sygnału to Youtube i Netflix ale przy odtwarzaniu nie ma żadnej informacji ze strony projektora. - jak ustawić strefę czasową dla Polski ? Chętnie wymienię się doświadczeniami Edytowane 13 Września 2018 przez jokers 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pupil 23 Napisano 13 Września 2018 O ten ekran Ci chodzi? cena 5,500zł,trochę dużo jak za 90",ile dałeś za projektor,gdzie kupiłeś?Zaryzykowałeś w ciemno,czy gdzieś go wcześniej widziałeś? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokers 22 Napisano 13 Września 2018 Tak, dokładnie to ten ekran który wymieniłem. Ekran jest zbudowany w technologi która nie przyjmuje światła odbitego od sufitów i ścian, tylko obraz rzucany z dołu pod ekranem, dlatego daje znakomite rezultaty w jasnych pomieszczeniach oraz w pokoju do którego wpada światło dzienne z zewnątrz. Połączenie takiego ekranu oraz projektora z krótkim rzutem może zastąpić telewizor i właśnie do takiego efektu dążę. Ja chcę zakupić ekran o wielkości 110-120 cali i cena takiego ekranu w Polsce to około 9000 zł, znalazłem takie same ekrany w chinach i ich cena wraz z dostawą to około 4000-4500 zł Projektor kupiłem w ciemno w Gearbeast za równowartość około 7500 zł, dzisiaj można kupić o około 200 zł taniej a jest to spowodowane wartością dolara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pupil 23 Napisano 13 Września 2018 Bez cła i vatu?Wybrałeś przesyłkę "Priority Line "? Ciekawe,czy wieczorem nie byłby lepszy magic screen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokers 22 Napisano 13 Września 2018 Tak, wybrałem Priority Line, przesyłka szła 15 dni, dostarczona była przez DHL i wyglądało jak by była wysłana z niemiec, końcówka listu przesyłowego było DE Nie było żadnego cła ani vatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokers 22 Napisano 28 Września 2018 Właśnie zakupiłem w chinach ekran dla projektorów krótkiego rzutu typu magicscreen czy inscreen. Przewidywany termin dostawy 10-15 wrzesień. Jeżeli było by zainteresowanie mogę przedstawić wrażenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz_K 18 Napisano 28 Września 2018 Właśnie zakupiłem w chinach ekran dla projektorów krótkiego rzutu typu magicscreen czy inscreen. Przewidywany termin dostawy 10-15 wrzesień. Jeżeli było by zainteresowanie mogę przedstawić wrażenia. No pewnie Chyba październik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokers 22 Napisano 28 Września 2018 No oczywiście, chodziło o październik a nie wrzesień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszNow 1 Napisano 15 Października 2018 Możesz napisać jaki ekran kupiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokers 22 Napisano 15 Października 2018 Prawdopodobnie taki sam ekran jak sprzedawany w Polsce inScreen CLR dla projekcji dolnej z projektora krótkiego rzutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszNow 1 Napisano 15 Października 2018 A mogę prosicbo link do Ali... jest tańszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokers 22 Napisano 15 Października 2018 Kupiłem od producenta bezpośrednio. Cena jest o połowę mniejsza niż w Polsce. Za ekran z wysyłką wychodzi 4500 zł a w Polsce 9000 złEkran na YoutubeDrugi film Nie wiem czy mogę podawać tutaj linki do sklepu, gdyby ktoś był zainteresowany to proszę o kontakt w wiadomości prywatnej. Mam zamiar zrobić test tego ekranu ale na razie przeciąga dostawa bo leży na cle od kilku dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszNow 1 Napisano 15 Października 2018 Ok. A masz może porównanie projektora: Wemaxa do Laser Projector? Szczególnie interesuje mnie oglądanie wydarzeń sportowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokers 22 Napisano 16 Października 2018 Nie za bardzo rozumie twoje pytanie bo projektor Wemax one to właśnie projektor laserowyWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
randri 2 Napisano 16 Października 2018 Witam - mógłbyś napisać coś więcej o jakości obrazu? - mógłbyś wkleić jakieś foto - z jakich rejonów jesteś? - pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokers 22 Napisano 16 Października 2018 Jestem z Wrocławia. Jakość obrazu (projektora Wemax One) rewelacyjna. Do tej pory miałem projektor lampowy Optoma, również byłem z niego zadowolony ale ten to powala z nóg. Bardzo jasny, posiada obsługę HDR oraz 4K, chociaż nie wyświetla w 4K ale chyba transkoduje w locie, jednak obraz jest żyleta. Podoba mi się to że w projektorach krótkiego rzutu nie masz cienia osób przechodzących koło obrazu, mogę podejść około 50 cm od ekranu i nie ma żadnego cienia. Jeżeli chodzi o testy, postaram się zrobić za około dwa tygodnie. Dzisiaj przyszedł ekran (zapłaciłem 650 zł cła) ale muszę go złożyć i powiesić a będzie wisiał w mieszkaniu w którym jeszcze nie mieszkam. Wrzucam zdjęcia z produkcji mojego ekranu jakie dostałem od majfrenda Kupując ekran byłem cały czas na bierząco informowany o wszystkim a instrukcję składania to dostałem na filmiku. Ciekawy jestem czy jest zainteresowanie takim testem, czy w ogóle jesteście zainteresowani sprzętem typu projektor od Xiaomi i ekranu CLR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
randri 2 Napisano 16 Października 2018 Jestem jak najbardziej zainteresowany - mógłbyś dać namiary na ten projektor i ekran? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz_K 18 Napisano 16 Października 2018 Również poproszę i czekam na test Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszNow 1 Napisano 16 Października 2018 (edytowane) Chodzi mi o porównanie do Xiaomi Mi laser Edytowane 16 Października 2018 przez TomaszNow litery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek Kruk 0 Napisano 19 Października 2018 jasne ,czekam z niecierpliwośćia na test, fajnie jakby była taka możliwość porównania obrazy na ekranie z tym na ścianie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokers 22 Napisano 19 Października 2018 Jutro (w sobotę) przymierzam się do częściowego złożenia ramy. Chodzi o to, że należy wyliczyć wysokość zawieszenia a nie wiem czy uchwyty z tyłu ekranu są na stałej wysokości czy można wysokość regulować. Jeżeli są na stałe to trochę opóźni mi montaż się, bo będę musiał dokładniej przygotować się do montażu (laser, wyliczenia itp) Oto (zdjęcie ) przedsmak tego co będzie Pierwsze rozpakowanie opakowania ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszNow 1 Napisano 20 Października 2018 (edytowane) 16 godzin temu, Przemek Kruk napisał: jasne ,czekam z niecierpliwośćia na test, fajnie jakby była taka możliwość porównania obrazy na ekranie z tym na ścianie Zgadzam fajnie jakby była możliwość porównania obrazu na ekranie z tym na ścianie Edytowane 20 Października 2018 przez TomaszNow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jokers 22 Napisano 21 Października 2018 Ekran już złożony, jeszcze nie powieszony na ścianie. Na wstępie mogę powiedzieć dwie rzeczy: - mega porządnie wykonany ekran, jestem w szoku. Ramka wokół ekranu poniżej 1cm i pokryta jest czarnym welurem. Liczyłem na czarne aluminium a tutaj jest welur, który pięknie pochłania obraz, który z powodu złego skalibrowania wchodzi na ramkę. - obraz o pięknych, żywych kolorach a czerń bardzo głęboka. Zdjęcie zrobione około godziny 17, przy w pełni otwartych oknach, okna mam bardzo duże, bez parapetu, od sufitu do podłogi co komplikuje trochę ale o tym w teście. Jak widać obraz jest idealny, wg mojej oceny jak z TV LCD. Jutro robię testy i we wtorek lub środę przedstawiam swoje wyniki. Do tego czasu proszę was o zadawanie pytań, co was interesuje. Od razu powiem, że nie mam możliwości porównania do innego ekranu w tym samym pomieszczeniu, wprawdzie mam dostęp do ekranu dobrej klasy 130" ale jest na innym mieszkaniu i nie mam możliwości go przewiezienia. Mogę tylko porównać swoje odczucia bo na co dzień oglądałem go na tym samym projektorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwo 0 Napisano 22 Października 2018 Dzięki za fotkę - robi wrażenie. Też rozważam podobny zestaw. Ekran zamówiony od dostawcy z podpisów na filmach z youtube? Kontakt tylko mailowy? Jaki rozmiar można zamówić, albo inaczej: jaki maksymalny sprawdza się z tym projektorem? Pozdrawiam i raz jeszcze dzięki za opisy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszNow 1 Napisano 24 Października 2018 I jak testy? Zobaczymy porównanie obrazu na ekranie z tym na ścianie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach