Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED 55" C8 | TEST | Telewizor ThinQ na 2018r z technologią Ultra HD Dolby Vision

Rekomendowane odpowiedzi

Nie. Wszystko było super. Ja już długo przed kupnem zaplanowałam kalibrację profesjonalną. Poprostu . Mój pierwszy Oled za nie małe pieniądze. To zrób wszystko na Maxa.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak to jest. W sklepie Panasonic wygląda najlepiej. Myślę, że to kwestia lepszego ustawienia na starcie. Widziałem trochę postów, że LG tańszy. Teraz różnica przy 65 calach to 1000 zł, więc przy tych kwotach nie jest to wiele. Dalej oczywiście nie wiem co kupić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem jak to jest. W sklepie Panasonic wygląda najlepiej. Myślę, że to kwestia lepszego ustawienia na starcie. Widziałem trochę postów, że LG tańszy. Teraz różnica przy 65 calach to 1000 zł, więc przy tych kwotach nie jest to wiele. Dalej oczywiście nie wiem co kupić
Nikt Ci nie pomoże. Kupuj sercem. Jak samochód.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem jak to jest. W sklepie Panasonic wygląda najlepiej. Myślę, że to kwestia lepszego ustawienia na starcie. Widziałem trochę postów, że LG tańszy. Teraz różnica przy 65 calach to 1000 zł, więc przy tych kwotach nie jest to wiele. Dalej oczywiście nie wiem co kupić
Z tych dwóch wybrałbym Panasonica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, STELVIO napisał:

Nikt Ci nie pomoże. Kupuj sercem. Jak samochód. emoji6.png

Dobre porównanie. Wybór Oled to tak jak wybór samochód w klasie premium :D nie wiadomo, który kupić, każdy ma swoje wady i zalety :)

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dobre porównanie. Wybór Oled to tak jak wybór samochód w klasie premium  nie wiadomo, który kupić, każdy ma swoje wady i zalety
No bo to jest Premium

• Lubię 1
  • Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj z tym kupowaniem z sercem (jak samochód) to myślę o Alfie. A jak z nią jest później to każdy zmotoryzowany wie. Ani mi się ważcie takie porównania dawać względem C8, bo wpadnę w rozterki zanim nadejdzie poniedziałek :D

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Najwięcej pisałem w wątku z B7 bo go mam. 65". Powiem Ci tak. Nie przywiązuj się do marki. Wybierz to co twoim zdaniem jest najlepsze w danym czasie. Ja byłem zakochany w Philipsie z ambilight. Przez chyba 9 lat. To dużo. Ale planując nowy zakup powiedziałem sobie że jak będę miał duży tv to już nie chcę podświetlenia żeby mnie nie rozpraszało podczas seansów filmowych. Ma być ciemno i subtelnie. Jak w kinie. I zrezygnowałem z kochanego Philipsa. Wybrałem najtańszego LG. Jestem ....... Jaki? Wniebowzięty.

• Lubię 1
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oj z tym kupowaniem z sercem (jak samochód) to myślę o Alfie. A jak z nią jest później to każdy zmotoryzowany wie. Ani mi się ważcie takie porównania dawać względem C8, bo wpadnę w rozterki zanim nadejdzie poniedziałek
Dobrze rozumujesz ;)

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oj z tym kupowaniem z sercem (jak samochód) to myślę o Alfie. A jak z nią jest później to każdy zmotoryzowany wie. Ani mi się ważcie takie porównania dawać względem C8, bo wpadnę w rozterki zanim nadejdzie poniedziałek
Żartujemy sobie tu nie raz ale tu się nie zgodzę z kolegą. Z mojego lub znajomych doświadczenia. Jak się dba o daną rzecz to ona tym samym się odpłaca. To tak w skrócie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie wczoraj przyjechal lg c8 i jestem zadowolony.

Jak już dajesz nic nie wnoszące zdjęcie pudełka, to mogłeś podzielić się również kilkoma planszami. Chętnie byśmy ocenili, czy faktycznie jest tak nieźle  
Zamiast na jakis bzdurnych planszach skup sie na algorytmie wygaszania na swoim FALDzie.

:)

• Plusik 2
  • Lubię 3
  • Haha 1
  • Zmieszany 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, STELVIO napisał:

Żartujemy sobie tu nie raz ale tu się nie zgodzę z kolegą. Z mojego lub znajomych doświadczenia. Jak się dba o daną rzecz to ona tym samym się odpłaca. To tak w skrócie. emoji3.png

Oczywiście, że tak jest. Tyczy się to nie tylko rzeczy ?

6 godzin temu, szewi napisał:

Do mnie wczoraj przyjechal lg c8 i jestem zadowolony.

Wybiegając w niedaleką przyszłość, wysoce prawdopodobne jest, że napiszę takiego samego posta we wtorek :D

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, szewi napisał:

Zamiast na jakis bzdurnych planszach skup sie na algorytmie wygaszania na swoim FALDzie.

Ciekawe, że żąda od innych publikowania plansz, a sam się nie pochwalił swoimi z QLEDa - np. taką planszą czerwoną 100%, albo białą 5% i 100%.

• Plusik 3
  • Zmieszany 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mówię że trzeba optymistyczne patrzeć na świat. Jestem wstanie stwierdzić,że kolega fuze jest też równym gościem jak my wszyscy. Ma oleda, cieszy się nim a z wszystkimi na tym forum to się wykłuca, przekomarza poprostu z nudów albo tak lubi. Żeby coś się działo.

• Haha 1
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto przedłużyć gwarancje w Media Markt za 700zł. czy raczej wyrzucenie kasy w błoto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lepiej zaproś za to żonę do Spa default_wink.png
Z tego będzie więcej pożytku.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż tak jest tragicznie z tą gwarancją, nawet pomijając wypalenie matrycy?

Edytowane przez SPYKER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam 100% pewności, ale wydaje mi się, że te wszystkie gwarancje to są zwykłe ubezpieczenia od jakiś tam nieszczęśliwych wypadków. Wypalenie się matrycy na pewno nie będzie takim nieszczęśliwym wypadkiem. Bardziej jakiś meteoryt, który walnie Ci w TV podczas seansu plenerowego w ogródku :)

Tak poważnie już - jak pisali koledzy wcześniej. Lepiej te pieniążki spożytkować na inne cele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie ubezpieczenie. Nazwa "gwarancja" jest tylko dla klienta.

Jak ja kupowałem LG 65B7V to też chcieli mi na siłę wcisnąć to ubezpieczenie ( gwarancja). Bo niby w RTV AGD jest na wszystko. I tylko u nich. Więc powiedziałem że jeśli znajdą mi to zdanie o wypaleniach w tej niby gwarancji to dopłacę te 8 stów chyba. Trzy osoby to szukały, czytały. I znaleźli tylko coś o dużych powierzchniach wypalonych. W sumie tak pięknie to nie wyglądało i tego nie wziąłem.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z moich sąsiadów jest kierownikiem jednego z krakowskich sklepów euro. Drugi - mieszkający kapkę dalej - jest dyrektorem tejże sieci na region południowo-wschodni.

Żaden z nich nigdy mi nie proponował - prywatnie oczywiście - by bawić się w te "gwarancje". Dla sklepu to po prostu extra kaska za namówienie klienta na te ubezpieczenie. A czy klient z tego kiedykolwiek skorzysta ich to już nie interesuje, gdyż stroną jest ubezpieczyciel a on zrobi wszystko by się nie podjąć odpowiedzialności.

Podsumowując - to zwykła ściema.

• Plusik 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 100% się zgadzam.

• Plusik 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądziłem, że takie problemy występują przy tabletach, smartfonach czy laptopach, większe ryzyko. W przypadku telewizorów niestety widzę, że jest jednak identycznie.

• Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, STELVIO napisał:

Nie przywiązuj się do marki. Wybierz to co twoim zdaniem jest najlepsze w danym czasie. Ja byłem zakochany w Philipsie z ambilight. Przez chyba 9 lat. To dużo

Ja też już kiedyś napisałem, że od czasów nastolatka wszystko kupowałem firmy Sony. Pierwszy był radiomagnetofon dwukasetowy MegaBass w Pewexie za 165 dolarów. Obecny C8 jest moim pierwszym sprzętem LG. Dlaczego? Zobaczyłem jak działa android w tv ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@fio2 podobno niektorzy na swoich androidTv potrafia hackowac komputery Pentagonu

• Haha 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi