- 0
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Mam od paru dni TV 4K i ogarniam go gorzej jak moja babcia nowy telefon. Są tam po prostu opcje, ktorych nie rozumiem i albo nie potrzfie szukac w google albo jestem slepy, ale tez probowalem w e-manualu na ich temat czegokolwiek sie dowiedziec ale na marne...
Pierwsza z nich jest w opcjach Ogolne -> Menedżer urządzeń wejściowych -> HDMI UHD Color i w tej opcji są do zaznaczania/odznaczania wszystkie 4 wejścia HDMI. Co ta opcja robi? Czy ona automatycznie włącza w urzadzeniu wejściowym tryb UDH jesli dane wejscie HDMI jest wlaczone a pod nie wlasnie to urzadzenie podpiete?
Druga to opcja contrast enhancer w ustawieniach eksperckich obrazu... Kiedy jest wyłączona lub ustawiona na nisko to obraz nie jest az tak nasycony kolorami szczegolnie ogladajac zwyczajna TV HD, kiedy ustawie na wysokie to wyglada to bardzo ladnie. Gdzies przeczytalem jednak ze niby powinna byc wylaczona (w jakims gotowym ustawieniu kalibracji, chyba na Rtings), bo niby traci sie szczegoly, ale ja jakos takowych strat nie zauwazam, czy moge miec wadliwy TV jesli ta opcja wyglada najlepiej na wlasnie tym ustawieniu a nie jak jest rekomendowane?
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi