piotr751 0 Napisano 22 Października 2017 Kupiłem philips 55pus6561 przy szybszym ruchu postaci obraz smuży strasznie przy oglądaniu dekodera nc+, blu-ray, nie mówiąc już nawet o 4k. Postać rusza szybciej ręką czy nogą i kontury są podwójne. Nie mówiąc o walce, bieganiu itp. Zrobienie update oprogramowania jeszcze pogarsza sprawę, tak jakby przy zwiększeniu zainstalowanych aplikacji z 22 do 76 zamulało to system jeszcze bardziej. Zmiana ustawień obrazu czy ustawień ruchu Perfect Natural Motion na MAX niewiele zmienia. Redukcja szumów ustawiona na MIN. Redukcja MPEG też na MIN. Opcja CLEAR LCD włączona czy wyłączona prawie nic nie wnosi, tylko pogarsza. Czy można wgrać jakieś sterowniki żeby to poprawić ? Czy ten model ma ruch obrazu na tak słabym poziomie i nic nie da się zrobić ? 55PUS7502 patrzyłem w sklepie na tym samym pendr. i to samo smużenie. Obraz i kolory bajka. Chciałem Ambilight, ale ten ruch to dramat. Czy można coś z tym zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 22 Października 2017 Ten telewizor jest na matrycy IPS, która jest bardzo wolna, więc nic z tym nie zrobisz. Możesz zmniejszyć jasność to trochę powinno się poprawić. Ambilight to dodatek na który powinieneś patrzeć na samym końcu. Na pierwszym miejscu zawsze powinieneś patrzeć na jakość obrazu Lepsze są tu matryce VA, choć tu też bywają duże różnice , a rewelacyjne pod tym względem są OLEDy - zero jakiegokolwiek ghostingu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 22 Października 2017 38 minut temu, piotr751 napisał: (...)Czy ten model ma ruch obrazu na tak słabym poziomie i nic nie da się zrobić ? Nic z tym nie zrobisz, to jest typowa bolączka Philipsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr751 0 Napisano 22 Października 2017 dzieki za odpowiedz czyli drozsze 55PUS8602/12 55PUS7502/12 tez smużą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 22 Października 2017 Do tej pory tak było. Na 100% dopiero po testach, ale znając TPV to nie zawiodą i będzie pewnie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader_4747 790 Napisano 22 Października 2017 Najlepiej w ogóle nie wybierać spośród telewizorów lcd tej marki. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr751 0 Napisano 22 Października 2017 Trochę się zmartwiłem bo zależało mi na efekcie ambilight'u. Głównie oglądam mecze i filmy wieczorem, a te smużenie jest nie do zniesienia. Netu, androida, mało używam. Co polecacie zamiast philipsa z dobrą dynamiką ruchu ? Na oledy chyba mnie nie stać Potrzebuję 55 cali, myślę nad wymianą smużącego philipsa na sony 55kd-xe9005. Patrzyłem w sklepie i nie było widać smużenia. Sprawdzałem tak na szybko na filmach z pendriva. To dobry wybór czy jest coś lepszego tak do 5-6 tyś ? ... i ostatnie pytanie philips 55POS9002/12 jest oled i nie będzie smużył ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vader_4747 790 Napisano 23 Października 2017 Akurat OLED Philipsa jest udany, bo to matrycą LG i można brać. A z lcd to Sony xe90, Samsung mu7000 i panasonic ex780 we wskazanym zakresie cenowym. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 23 Października 2017 15 godzin temu, piotr751 napisał: Opcja CLEAR LCD włączona czy wyłączona prawie nic nie wnosi, tylko pogarsza. Weź pendrajwa z nagranym sportem i idź do sklepu obadać 50 Hz Panasonica ex700 z załączonym clear motion i IFC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach