Skocz do zawartości
szewi

Epson TW9300 / TW7300 w codziennym użytkowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

45 minut temu, USS-SMAUG napisał:

Kto ma doświadczenia z skalibrujtv.pl?

Bo się zastanawiam czy brać rzutnik u nich i mieć rabat na kalibrację, czy brać w innych sklepach gdzie w tej cenie jest zestaw Xboxa z wyposażeniem..

Jakieś opinie? Pomocy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

jeszcze nie kupiles projektora? o matko...

Kupuj tam gdzie sie bardziej opłaca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kupuj tam gdzie sie bardziej opłaca.

No qrde.. tak wyszło.
Ale teraz siedzę przy kompie i sprawdzam gdzie. Kupię w ciągu godziny, obiecuję ;)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz tam gdzie dostaniesz najtaniej. Kalibracje zawsze sobie możesz pozniej zamówic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie widzę, że kalibracja to trochę ponad połowy ceny Xboxa, więc będzie na później :)

OK, za 11900 będzie 9300 z xboxem (z dodatkami) ORAZ z ekranem darmowym :)

Ekranów kilka do wyboru. Mój mam mały (92") więc dla odmiany wezmę duży, żeby sprawdzić z czystej ciekawości jak to będzie wyglądać (elektryczna Optika 300x169 cm - bez napinaczy, ale darowanemu koniowi..)

50 minut temu, szewi napisał:

@szewi no więc już mogę powiedzieć że KUPIŁEM ;) nie wiem czy da się zorganizować tak, żeby epson wysłał bezpośrednio do mnie, ani czy sklep będzie mógł wysłać niekompletny zestaw (raczej nie) bo nie maja xbox'ow na stanie.
Ale najpóźniej w przyszłym tygodniu będzie na stanie hehe ;) (tak jak i ten klamot - nowy ekran do sprawdzenia haha)

Projektor jest, ampli jest, czas poszukać nowych głośników. W kolejce zostaje na później ATV.

EDIT: jeszcze ciekaowstka, ekran który ten sklep ma niby u siebie za 1399,- (http://prono.pl/Ekran-elektryczny-Optika-300x169-cm-p11158) na allegro jest za 469,- (https://allegro.pl/ekran-elektryczny-optika-300x169-matt-white-i7258080198.html) a przynajmniej wygląda na ten sam hehe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no sam się do niego przymierzałem ale między nim a 7300 to jednak 4 tyś. różnicy.  Ale ten czarny kolor by mi pasował ?....  no cóż, życzę bezproblemowej eksploatacji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u sąsiadów zamiast Xboxa  dają apple Tv 4K  dodatkowo 5 lat gwarancji   i to wszystko do wersji 9300W  za jedyne 2880 euro  czyli około 12,500 zł 

https://www.heimkinowelt.at/produkte/projektor/epson-eh-tw9300w-mit-4k-e-shift-technik-inkl-5-jahre-garantie-gratis-apple-4k-tv-weiss-a20848.aspx

a wersja bez W i dodatków jakieś 10900 na polskie.

Edytowane przez lobbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A u sąsiadów zamiast Xboxa  dają apple Tv 4K  dodatkowo 5 lat gwarancji   i to wszystko do wersji 9300W  za jedyne 2880 euro  czyli około 12,500 zł 

https://www.heimkinowelt.at/produkte/projektor/epson-eh-tw9300w-mit-4k-e-shift-technik-inkl-5-jahre-garantie-gratis-apple-4k-tv-weiss-a20848.aspx

a wersja bez W i dodatków jakieś 10900 na polskie.

Ehh, mogłem tego nie wiedzieć. Amplituner przyjechał z DE, mógł i projektor default_wink.png

Choć w sumie za sprzedanego X'sa nastarczy na ATV hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zależało Tobie na cenie , to czemu nie kupiłeś od Hubio 9300 ? A , chłop potrzebuje kasy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak zależało Tobie na cenie , to czemu nie kupiłeś od Hubio 9300 ? A , chłop potrzebuje kasy 

Bo chcę nowego i fv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pis jeszcze nie zabrał się za takie zakupy ?:) 

Ale za jakie, że za granicą? Jeśli tam można zaoszczędzić 1/3 ceny, to dlaczego tego nie zrobić :)
Miałem na oku dwa amplitunery za oba były o mniej więcej tyle tańsze. Pewnie cały czas są.
Z domowego życia też stwierdzam że rzeczy są tam tanie. Co jakiś czas jadę z żoną na zakupy (chemia domowa oto) i opłaca mi się zrobić ok 200km w jedną stronę. Nie dość że tańsze to jeszcze jakościowo dużo lepsze.
Uważam że sprzęt u nas też 4go sortu sprzedają :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie zdążyli z wysyłką na dziś (przez brak tego Xboxa na stanie). Ale spoko, będzie czas na spokojne zamontowanie.

1f04f76d42f15cea16a54b744df37caf.jpg

A na kolejny weekend wrzucam pierwsze mięso do oglądania :)))

8959ec9964ff56f787202f9bd07ffaa1.jpg

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi tańszymi i lepszymi odpowiednikami za granicą to rzeczywiście  jest coś na rzeczy . Mam nadzieję że taki np. Epson nie puszcza na rynek polski wybrakowanego sprzętu a zwłaszcza tego z wyższej półki . Ale za to usługi na zachodzie są nieporównywalnie droższe .  Np taka kalibracja tw9300  kosztuje 590 euro  https://www.heimkinowelt.at/produkte/dienstleistung/isf-video-kalibrierung-a10416.aspx  a w Polsce to pewnie można to zrobić za 590 ale złoty  no może trochę więcej.

Edytowane przez lobbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc... niechial by kdos UHD filmy Jurassic Pak 1 i Harry Potter 2 wsistko w PL dub... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, lobbi napisał:

Mam nadzieję że taki np. Epson nie puszcza na rynek polski wybrakowanego sprzętu a zwłaszcza tego z wyższej półki

no ja też ;)

1 godzinę temu, lobbi napisał:

Np taka kalibracja tw9300  kosztuje 590 euro  https://www.heimkinowelt.at/produkte/dienstleistung/isf-video-kalibrierung-a10416.aspx  a w Polsce to pewnie można to zrobić za 590 ale złoty  no może trochę więcej.

Cennik dla 'naszych' modeli ze strony skalibrujtv.pl:

1028898813_Zrzutekranu2018-07-1323_56_10.thumb.png.84fc39535352947df2eb28e3309e7848.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czesc... niechial by kdos UHD filmy Jurassic Pak 1 i Harry Potter 2 wsistko w PL dub...

Ile byś chciał za nie? (I dlaczego tak drogo? ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, USS-SMAUG napisał:

Ile byś chciał za nie? (I dlaczego tak drogo? ;) )

Propozicje? Jurassic Pak 1 UHD mam 2x i Harry Potter 2 UHD niema czeskiego tylko polsky jenzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tasak, UPS już wczoraj zagiął czasoprzestrzeń i skanował przesyłki w poniedziałek hehebd8aaf4b96e23a5ce356bb9503830fd0.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czesc... niechial by kdos UHD filmy Jurassic Pak 1 i Harry Potter 2 wsistko w PL dub... ?

Cennik dla 'naszych' modeli ze strony skalibrujtv.pl:
1028898813_Zrzutekranu2018-07-1323_56_10.thumb.png.84fc39535352947df2eb28e3309e7848.png

Nie łatwo sprzedać filmy, u mnie z 10 wisi ponad rok.
Aż się zastanawiam czy ich do kosza nie wyrzucić....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie łatwo sprzedać filmy, u mnie z 10 wisi ponad rok.
Aż się zastanawiam czy ich do kosza nie wyrzucić....

Przyjmę wszystkie. Co Ci będą zalegać? ;)

[mention=155330]raf7705[/mention] hehe :-)jak niesprzedam to potem komus dam

No to ja poczekam z tym kupowaniem ;)

Bo z tymi filmami to tak jest, że jak się kupi to bardzo rzadko się do nich wraca. Dużo jednak teraz dostępnych wersji cyfrowych jest. Dlatego podobają mi się te promocje na cyfrowe

W zasadzie tak samo mam z grami. Mało kupuję, więc wolę zapłacić więcej i mieć cyfrową kopię. Nie trzeba zmieniać płyt i zawsze pod ręką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi