riddle 96 Napisano 2 Lipca 2018 Czesc... dostalem propozicje na DEMO JVC DLA-X7900W za 135k kč (22,702 pln + faktura na VAT) http://uk.jvc.com/projectors/home-cinema/DLA-X7900BE/ do 250hodzin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 2 Lipca 2018 Sprzęt rewelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kendo999 20 Napisano 3 Lipca 2018 szału nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaa 8 Napisano 3 Lipca 2018 Nie ma jak to merytoryczna dyskusja... ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 3 Lipca 2018 To chyba nie ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwasiunia 9 Napisano 4 Lipca 2018 Znalazłam taka ofertę: https://allegro.pl/projektor-epson-eh-tw9300-wyprzedaz-i7429956220.html Powystawowy, ale wyświetlonych godzin 0. Nie mam doświadczenia w kupowaniu elektroniki przez internet. Czy ktoś może już tak kiedyś kupował, albo zna tego sprzedawcę? Myślicie, że warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 4 Lipca 2018 34 minuty temu, Kwasiunia napisał: Znalazłam taka ofertę: https://allegro.pl/projektor-epson-eh-tw9300-wyprzedaz-i7429956220.html Powystawowy, ale wyświetlonych godzin 0. Nie mam doświadczenia w kupowaniu elektroniki przez internet. Czy ktoś może już tak kiedyś kupował, albo zna tego sprzedawcę? Myślicie, że warto? Czesc, cena jest rewalicijna... jak bendzie s gwarancii to jest Ok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bulbalinski 2 Napisano 4 Lipca 2018 Ja kupiłem u nich właśnie 9300W. Przyjechał we wtorek i działa. Ogólnie jestem zdziwiony że 9300 miał być cichszy od poprzedniej generacji (20dB vs. 22dB) a jest jednak trochę głośniejszy od mojego 7200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 4 Lipca 2018 szału nie ma Szalu nie ma z ceną ale sprzęt super.Powoli nasze epsony tanieją. Zarówno 7300 a zwlaszcza 9300 ostatnio poleciały ostro w doł. Dodatkowo do 9300 dodają konsole xbox one s.Kolega@Hubio też dalej ma swojego wystawionego na allegro.Możliwe, że nowe modele pojawią się szybciej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 4 Lipca 2018 Czos czitalem o 9400 modele, taky rebrand 9300 bendzie mial 18Gbps na HDMI ale niebiendzie nativ 4k i pare poprawek... Wiem žie bendzie nowy nativny 4K laser dla domowego kina coz za 2 lata generacja 9500(9600?). JVC tiez zrobil u nas v czecha ponizkie ceny, což bendzie tiez nowego w přigotowienie. Narazie kolega ma w domu demo 4k DLP JVC za cene okolo 50k kč. Což jak by Optoma na steroidach. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 4 Lipca 2018 https://www.heimkino-boutique.de/blog/epson-eh-tw9400-nachfolger-des-tw9300/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fanek 11 Napisano 4 Lipca 2018 Pewnie pełne HDMI i 200 lumenów więcej, czyli nie warto będzie nawet zmieniać jak ktoś już ma 7300/9300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 4 Lipca 2018 Tak narazie nie... Ja poczekam na nastepny model... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobbi 53 Napisano 9 Lipca 2018 Witam. Pytanie do użytkowników 7300 . W cenie 8 tyś. do oglądania filmów z netflixa i z telewizji satelitarnej (w pokoju z czarnymi zasłonami na odległość 2 metry wokół ekranu) wart rozważenia czy może coś od sony w podobnej cenie. No i jak to jest. Na blogu obcojęzycznym spotkałem się z taką opinią " Epson EH-TW7300, read carefully what they say about motion. I didn’t and bought one. The motion is worst that I have seen" co wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 9 Lipca 2018 W cenie 7300 sony nie zaoferuje Ci odtwarzania zrodel 4k z hdr w szerokiej palecie barw wiec zastanow sie nancsym Ci zalezy. Dodatkowo nie bedzoesz mial automatyki sterowania obiektywem tylko pokretla do regulqcji. Jak masz ciemno wkolo ekranu to poprawi kontrast w projekcji.A komentarzami gdzies zaslyszanymi nie zawracalbym sobie glowy tylko sprawdzil gdzies w salonie. Generalnie uplynniacz jest jak ktos lubi teatralne efekty. Wiadomo jak sie przesadzi z ustawieniami czasem sa artefakty. Do filmow jest to wg mnie niepotrzebne, choc osobiscie w FHD mam ustawiona interpolacje na low... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobbi 53 Napisano 10 Lipca 2018 (edytowane) A jeśli będzie nadawany sygnał tylko FHD bo ciężko u mnie z 4K to jak wtedy sprawuje się 7300 ? Upscaling 4K jest coś wtedy wart ?Wygląda to bardzo dobrze czy tylko poprawnie? Porównując np. do eh-tw6700 . Niestety prawdopodobnie będę musiał kupić w ciemno z braku czasu i sporej odległości od miast które dysponują takim sprzętem. Ale biorąc pod uwagę że dotychczas oglądałem na projektorze który nie miał FHD to i tak przeskok będzie kolosalny. Edytowane 10 Lipca 2018 przez lobbi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 10 Lipca 2018 1 godzinę temu, lobbi napisał: A jeśli będzie nadawany sygnał tylko FHD bo ciężko u mnie z 4K to jak wtedy sprawuje się 7300 ? Upscaling 4K jest coś wtedy wart ?Wygląda to bardzo dobrze czy tylko poprawnie? Porównując np. do eh-tw6700 . Niestety prawdopodobnie będę musiał kupić w ciemno z braku czasu i sporej odległości od miast które dysponują takim sprzętem. Ale biorąc pod uwagę że dotychczas oglądałem na projektorze który nie miał FHD to i tak przeskok będzie kolosalny. Cześć, osobiście nie używam upscaling do 4K na 9300. Projektor wydaje mi się zbyt głośny jezeli uziwam upscaling 4K. Przed 7300/9300 miałem model eh-tw66600, i a różnica jest niesamowita. Lubię oglądać filmy 4K w HDR lub filmy 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobbi 53 Napisano 10 Lipca 2018 (edytowane) Ok. Ponieważ czas goni to postanowiłem kupić 7300 . Jestem na etapie montowania sufitu podwieszanego więc muszę teraz rozłożyć wszystkie kable . Mam pytania. Pokój ma wymiary 4,8 m na 4,8 m wysokość 2,55 m .Jako że nie mam jeszcze żadnych mebli mogę spokojnie poustawiać wszystko pod projektor . 1. w jakiej odległości od ekranu najlepiej ustawić projektor - montaż sufitowy (nie ogarniam chyba tego kalkulatora więc chętnie skorzystam z pomocy) 2. Jeśli będę oglądał z odległości około 4 metrów to ekran 110 cali będzie ok? 3. Będę miał odcięte całkowicie światło zewnętrzne i czarne zasłony wokół ekranu to ekran biorę biały. 4. trigger jakiego kabla potrzebuje . To jest zwykły jack z dwóch stron? 5 . Może znacie jakiś dobry sklep gdzie jeśli kupię projektor ,ekran i uchwyć to coś utarguję ? Edytowane 10 Lipca 2018 przez lobbi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikmax 98 Napisano 10 Lipca 2018 Nie lepiej kupić od kolegi Hubio Epsona 9300 za 8000 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 10 Lipca 2018 hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobbi 53 Napisano 10 Lipca 2018 Nie wiem. Zawsze wolałem nowy sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 10 Lipca 2018 Nowe 9300 teraz pptaniały. To samo z 7300 wiec spokojnie znajdziesz w dobrej cenie. Polecam ten projektor oraz dobrze zaadoptowane pomieszczenie. Satysfakcja gwarantowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobbi 53 Napisano 10 Lipca 2018 właśnie dostałem ofertę ze sklepu na 7300 tylko tam też stwierdzono że potrzebny jest do tego projektora kabel optyczny za 1000 zł. a ja już mam na suficie dwa kable hdmi . Naprawdę ten kabel optyczny robi taką różnicę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 10 Lipca 2018 Przestań HDMI w wersji 2.0 wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobbi 53 Napisano 10 Lipca 2018 czyli typowy wkręt sprzedawcy. ? nieznośni czasami są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach