riddle 96 Napisano 14 Czerwca 2018 18 minut temu, Fanek napisał: Napisz w nocy jak wrażenia z projekcji ściany widze masz raczej jasne, jest troche odblasków? Nie każdy bywa zadowolony z kalibracji bo obraz jednak może też nie pasować dla oka, mimo że jest tak jak chciał reżyser Zprubuje wiecorem, co ja narazie widzialem to wielkie poprawienie kolorow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 15 Czerwca 2018 12 godzin temu, Fanek napisał: Napisz w nocy jak wrażenia z projekcji ściany widze masz raczej jasne, jest troche odblasków? Nie każdy bywa zadowolony z kalibracji bo obraz jednak może też nie pasować dla oka, mimo że jest tak jak chciał reżyser Wczoraj starałem się wydać kilka prubek filmów w HDR do porównania i muszę do tej pory powiedzieć že jest o mnoho lepsie.... ? Od ściany niewidze duzo odblasków. Jest to szara srebrna powierzchnia, która powinna zapobiegać odblaskom i ma funkcje przypominającym powierzchnię ARL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 20 Czerwca 2018 Czesc, czi kdoz juz testowal Nvidia Shield TV s OREO androidem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 21 Czerwca 2018 Mecze w 4k ogląda się rewelacyjnie. C+ 4k UHD leci w HDR, TVP 4k w zwykłym 4k a jeszcze sprawdzam na TRT 4k i tam też zwykłe UHD i super jakość. W pierwszych dniach na TVP coś nie dawali rady z kolorami ale teraz jest już ok. Tak można TV oglądać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fanek 11 Napisano 21 Czerwca 2018 Riddle i jak zadowolony z kalibracji jak oglądasz w nocy czy Twoje ustawienia lepiej się podobały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaa 8 Napisano 21 Czerwca 2018 Riddle i jak zadowolony z kalibracji jak oglądasz w nocy czy Twoje ustawienia lepiej się podobały?No i co powiedział Maciej na Twój ekran DIY? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 21 Czerwca 2018 Pomyłka, w pisaniu posta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 21 Czerwca 2018 Czesc... ? Niebyl u mie Maciej(k), kdoz inny i co do mie to ja jestem bardzo zadolowony. Gralem po kalibracii narazie tylko PS4 GTA V, i myślałem, że mi ktoś zmienił mój projektor ?. Obraz jest znacznie lepszy. Zapytałem sie go, co o DIY ekranie myśli, i powiedział, że to jest lepsia możliwość niż jakiekolwiek drogie originalne płótno. Podczas testowania oglondali jsme film w HDR Justice League, zdjęcie było bardzo dobre, mocny efekt HDR, mówiąc, żie tiez sie mu bardzo podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaa 8 Napisano 22 Czerwca 2018 Zapytałem sie go, co o DIY ekranie myśli, i powiedział, że to jest lepsia możliwość niż jakiekolwiek drogie originalne płótno.Muszę sobie coś takiego wymalować ;-)@riddle masz może jakąś próbkę farby lub namalowany już kawałek płyty tą farbą do testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 22 Czerwca 2018 @sebaa Czesc, aktualnie nie mam. Ale planuję kilka próbek w ciągu miesiąca, i więc jeśli jesteś zainteresowany, mogę wysłać płytye do wypróbowania. dzienky 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaa 8 Napisano 22 Czerwca 2018 [mention=29585]sebaa[/mention] Czesc, aktualnie nie mam. Ale planuję kilka próbek w ciągu miesiąca, i więc jeśli jesteś zainteresowany, mogę wysłać płytye do wypróbowania. dzienkyOk. Jestem zainteresowany. Dogadamy się na PW żeby nie zaśmiecać wątku. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 23 Czerwca 2018 @riddle zainstalowalem dzis upgrade Androida do Oreo na NVS i poza odswiezonym interfejsem nie zauwazylem jakis wiekszych zmian w stosunku do tego co bylo. Posiedze dluzej to moze wieksze roznice wychwyce. Pozdro ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 25 Czerwca 2018 @szewii co zmiana w konverzji FullHD SDR REC.709 do SDR BT.2020 FullHD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Irokez 154 Napisano 26 Czerwca 2018 @riddle ja z kolei nie byłem zadowolony z kalibracji projektora, jest dla mnie za ciemno ? Co innego kalibracja Oled'a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 26 Czerwca 2018 @Irokez U mie jest extra.. možna to tym DIY ekranem co sobie zrobilem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 26 Czerwca 2018 Riddle Irokez taz ma ekran ALR. Zalezy pewnie na czym komu bardziej zalezy czy na jasnosci w hdr czy lepiej oddanym kolorom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fanek 11 Napisano 26 Czerwca 2018 Z nowymi Epsonami na razie cisza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 26 Czerwca 2018 Tak narazie nic... i jak mozna bendou tak to 2018-2019... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 29 Czerwca 2018 Czesc, wcoraj sobie kupile Apple TV 4K... jakies doradzienie co kdzie ustawic u Epsona? dzienky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 29 Czerwca 2018 @riddle gratuluję zakupu.Najważniejsze ustawienia to Format 4k SDR, jak zawartosć: zakres i szybkosc klatek - włączony i dopasuj do szybkosci klatek - włączony. Takie ustawienia powodują, że Apple sam będzie dobierał ustawienia w zależności od materiału. Będzie HDR i 24fps.Do własnych kolekcji polecam apke Infuse. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 29 Czerwca 2018 @user7878 Infuse PRO czi mozna MrMC ? Czi prubowales te versje 12.0 beta 2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 29 Czerwca 2018 Korzystam z InfusePro. Działa super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 1 Lipca 2018 Dnia 29.06.2018 o 22:34, user7878 napisał: Korzystam z InfusePro. Działa super. Wcoraj niego zainstalowalem... narazie jest trocho inaciej jak w kodi czi zdmc... jest tutaj jakas mozliwost instalowania dodatkow? dzienky... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 1 Lipca 2018 @riddle o jakie dodatki Ci chodzi?Infuse to player Twoich zasobów. Pobiera okładki, kataloguje, opisuje Twoje filmy. Dzieli je na katalogi tematyczne, możesz samemu edytowac wszystko. On nie streamuje z Internetu jak kodi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 1 Lipca 2018 @user7878 Infuse Pro wyglonda extra... ale ja to jest z Dolby Atmos i DTS:X? Zprubowalem beta 12.0 i narazie dziwno idzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach