USS-SMAUG 46 Napisano 30 Marca 2018 No i dzięki@riddle jest nowy AV Receiver w dobrej cenie. Jako wielkopolanin jestem bardzo kontent ))Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 30 Marca 2018 10 godzin temu, raf7705 napisał: A tak z innej beczki. Co Wy oglądacie na tym YouTube? Ja tam nie raz jakiś filmik zobaczę, najczęściej typu "jak to zrobić" Ale co tam jest do oglądania na projektorze? Ja to tam nic nie oglądam... Parę teledysków na projektorze, jakiś 3 min. film przyrodniczy pokazałem kuzynce no i głównie testowo - jak wczoraj gdzie wkleiłem fotki. Na komputerze jak Ty - jak coś ustawić w telefonie, albo jak coś nie ogarniam. Kiedyś przed weselem z bratem jak wiązać krawat... 2 godziny temu, Fanek napisał: Dobre pytanie z tym YT przecież tam materiały i tak mają niski bitrate Dokładnie - jak piszesz... Ale testowo można jakieś próbki HDR przez chwilę pooglądać... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 30 Marca 2018 No i dzięki[mention=43407]riddle[/mention] jest nowy AV Receiver w dobrej cenie. Jako wielkopolanin jestem bardzo kontent )) Ladnie. Witamy w klubie D+M Przy okazji innego hobby. Podobno Sandra Bullock laduje w koncu jutro/pojutrze . Teoretycznie macie wieksza szanse ode mnie ( zwiększone prawdopodobieństwo na poludnie Europy i Australii - ostatni diagram). Ja zywie jednak nadzieje ze wejdzie nad Oceanem Indyjskim. Mam P900 i miejscówkę z dobrym widokiem. "A nóż widelec". http://blogs.esa.int/rocketscience/2018/03/26/tiangong-1-reentry-updates/ http://en.cmse.gov.cn/col/col1763/index.html 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 30 Marca 2018 Amerykanie właśnie podali, że ma trochę więcej czasu i walnie w południowy Pacyfik. Ja mam nadzieje na taki scenariusz. UPS. Nie skleilo postow. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 30 Marca 2018 Hej. Ale to już offtop, na potęgę.Może ja zacznę o ekspresach do kawy pisać i o wypalaniu kawy itp itd. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 30 Marca 2018 Ja nie mam nic przeciwko. Lubię dobra kawę. Różnica jest tylko taka, że kawę mamy kilka razy dziennie, a spadająca, 8-to nowa stacje kosmiczna, która stsnowi niebyle gratkę, nie tylko dla amatorów nieba, zdecydowanie rzadziej. Chciałem dokleic do poprzedniego postu ale się nie udało, bo photobucket nie chciał udostępnić linka, a można było to zrobić tylko przy pomocy fotografii. Jak piznie w Barcelonę, czy Kualalumpur, to będziesz oglądał newsy przez tydzień. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 30 Marca 2018 Jak pizdnie, to sobie obejrzę Może nawet na projektorze i wtedy będzie na temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 30 Marca 2018 A wracając do Apple TV to idealnie odtwarza filmy mkv w 4k i hdr lepiej puszcza niz Egreat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 30 Marca 2018 @user7878 i co dzwienk Dolby Atmos czi DTS:X z MKV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 30 Marca 2018 @riddle to odpaliłem na szybko przez vlc. Ja nie korzystałem nigdy z appla. Pewnie atmos nie pojdzie choc czytałem ze w kolejnej wersji oprogramowania maja dodać. Czy mozecie polecic jakies serwisy do odtwarzania katalogowanych filmow z naszych zasobow? Jest jakieś Infuse ale oczywiscie dodatkowo płatne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 30 Marca 2018 A obraz iso lub strukturę UHD z gęstym audio i DV odczyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 30 Marca 2018 Przetestuje go całego Na teraz na szybko odpaliłem 4kHDR i jest git. Epson dostaje pełne info. Muszę trochę się podszkolic z appla ale już widze ze to super sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 30 Marca 2018 (edytowane) Dzisaj je promocja na Geekbuying: ZIDOO X9S for $109 and Other TV Boxes from EU warehouses (Promo) z Niemiec i promo CODE to EUZDX9S Niema narazie 4K HDR Netlixu (jest objecany s nowou wersi androidu ) narazie ale wsistko dziala, 3DMVC, 4K HDR... Edytowane 30 Marca 2018 przez riddle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 30 Marca 2018 Po testach:Apple TV plus aplikacja Infuse i jest niemal idealnie Czyta wszystko. Mkv 265 i bd iso. Menu nie odtwarza ale kataloguje filmy i od razu odpala film glowny. Mozna zmieniac napisy, ustawiac czvionke jej wysokosc i rozmiar. Audio jest odtwarzane przez ATV lub passthrough niestety jeszcze brak Atmosa i DTS X - downmixuje je do DD I DTS. Czytalem ze atmosa mają dodac. Przewijanie, pauzowanie, wyszukiwanie dziala idealnie. Sama apka jest niestety płatna - ok. 44 zl za rok lub ok 240zl dozywotnio.Samo działanie jest jednak genialne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 30 Marca 2018 Nie znam się na zawiłościach przesyłania dźwięku po hdmi, ale dlaczego tryb "passthrough" nie przepuszcza np. Atmosa. Tzn nie przepuszcza w ogóle gęstych formatów Dolby TrueHD i DTS-HD? Skąd taka ułomność, skoro nie ma potrzeby dekodowania strumienia, a tylko podania go do zewnętrznej obróbki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 741 Napisano 30 Marca 2018 Audio jest odtwarzane przez ATV lub passthrough niestety jeszcze brak Atmosa i DTS X - downmixuje je do DD I DTS. Czytalem ze atmosa mają dodac. To wszystko o czym piszesz to akurat jest "normalka". Zestawienie możliwości Kodi i streamow komercyjnych uslugodawcow, oraz możliwość sterowania i inteligentnego wyszukiwania przy użyciu głosu to jest ultimate machine, jak kilka lat temu Roku. Dlatego trzymam to japko w domu w oczekiwaniu na HDaudio / Atmosa i choć na dobrą sprawę nikt go póki co nie używa, jednak jego potencjału nie da się przecenić. Teraz jeszcze konkurencyjny soft dostał doświadczonego deva, wiec coś napewno z tego będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 30 Marca 2018 Nie znam się na zawiłościach przesyłania dźwięku po hdmi, ale dlaczego tryb "passthrough" nie przepuszcza np. Atmosa. Tzn nie przepuszcza w ogóle gęstych formatów Dolby TrueHD i DTS-HD? Skąd taka ułomność, skoro nie ma potrzeby dekodowania strumienia, a tylko podania go do zewnętrznej obróbki? Też myslałem, że passthrough powinien puścić goły sygnal do amplitunera ale tutaj nie idzie. DTS HD i trueHD odtwarza. Reszta smiga super. Jak dodadzą atmosa to Egreat na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 30 Marca 2018 33 minuty temu, user7878 napisał: Też myslałem, że passthrough powinien puścić goły sygnal do amplitunera ale tutaj nie idzie. DTS HD i trueHD odtwarza. Reszta smiga super. Jak dodadzą atmosa to Egreat na allegro Nie chcę zaśmiecać dalej wątku. Czy ktoś mi może podpowiedzieć o co dokładnie chodzi w tym problemie, skoro Atmos to są metadane "zaszyte" w strumieniu TrueHD, a ten jest przesyłany bez problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 30 Marca 2018 Nie na ATV4 nieidze zadna HD audio stopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 30 Marca 2018 (edytowane) 4 godziny temu, raf7705 napisał: Jak pizdnie, to sobie obejrzę Może nawet na projektorze i wtedy będzie na temat na You Tubie Widzę, że musze odkurzyć i odpalić teleskop Edytowane 30 Marca 2018 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 30 Marca 2018 22 minuty temu, riddle napisał: Nie na ATV4 nieidze zadna HD audio stopa No to jak jest w końcu? Bo bez audio HD to urządzenie jest trochę bez sensu. Dla mnie oczywiście;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 30 Marca 2018 4 minuty temu, Barnaba napisał: No to jak jest w końcu? Bo bez audio HD to urządzenie jest trochę bez sensu. Dla mnie oczywiście;) https://www.apple.com/apple-tv-4k/specs/ 'HE-AAC (V1), AAC (up to 320 Kbps), protected AAC (from iTunes Store), MP3 (up to 320 Kbps), MP3 VBR, Apple Lossless, FLAC, AIFF, and WAV; AC-3 (Dolby Digital 5.1) and E-AC-3 (Dolby Digital Plus 7.1 surround sound)' dla porownania NVShield: https://www.nvidia.pl/shield/shield-tv/ "Obsługa formatów audio: AAC, AAC+, eAAC+, MP3, WAVE, AMR, OGG Vorbis, FLAC, PCM, WMA, WMA-Pro, WMA-Lossless, DD+/DTS (pass-through), Dolby Atmos i Dolby TrueHD (pass-through), DTS-X i DTS-HD (pass-through)" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 30 Marca 2018 1 godzinę temu, szewi napisał: https://www.apple.com/apple-tv-4k/specs/ 'HE-AAC (V1), AAC (up to 320 Kbps), protected AAC (from iTunes Store), MP3 (up to 320 Kbps), MP3 VBR, Apple Lossless, FLAC, AIFF, and WAV; AC-3 (Dolby Digital 5.1) and E-AC-3 (Dolby Digital Plus 7.1 surround sound)' dla porownania NVShield: https://www.nvidia.pl/shield/shield-tv/ "Obsługa formatów audio: AAC, AAC+, eAAC+, MP3, WAVE, AMR, OGG Vorbis, FLAC, PCM, WMA, WMA-Pro, WMA-Lossless, DD+/DTS (pass-through), Dolby Atmos i Dolby TrueHD (pass-through), DTS-X i DTS-HD (pass-through)" Tak Apple TV 4 nieumie pass-through i to dla mie wielky problem... :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 30 Marca 2018 Żaden problem. Trzeba 2 playery. Jeden do streamu, drugi do plików. Trzeci do płyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 30 Marca 2018 7 minut temu, raf7705 napisał: Żaden problem. Trzeba 2 playery. Jeden do streamu, drugi do plików. Trzeci do płyt No i przydałby się czwarty co by w międzyczasie podawał kawę...Nie mówię raf o twoim hobby czyli ekspresie do kawy bo on tylko robi, ale jednak nie podaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach