USS-SMAUG 46 Napisano 26 Lutego 2018 [mention=21953]USS-SMAUG[/mention] to są dwa osobne tematy: 1. ZONE2 - do tego powinieneś podłączyć kabel audio od tego głośnika który masz zabudowany w innym pomieszczeniu (tyle, że od strony Denona nie może to być "goły drut" a musza być cinche (L+R)). Wtedy (i tylko wtedy) możesz korzystać z drugiej strefy z innym źródłem dźwięku.Dziękuję@zibi1974. Z tego będę musiał skorzystać. Zostaje tylko uzbroić przewód głośnikowyWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 26 Lutego 2018 A żeby ich powaliło w tym amazonie! 3 razy przechodziłem procedurę kupna, bo przerzucało mnie na siłę do sprawdzania danych wysyłki (nie wiem po co, bo zrobiłem to na początku sam). A jak już mnie tak porzucało, to na końcu zmieniła się cena i ^$#^#$&^&... i już. Poczekam do kolejnej promocji. Z ciekawostek zakupowych: 1) raz miałem tak: 2) innym razem pokazywało tak: 3) widziałem tam DZIŚ w sumie 3 różne ceny, więc może jeszcze dzisiaj kupię, bo do końca dnia jeszcze trochę czasu zostało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 26 Lutego 2018 Spokojnie obserwuj. Zazwyczaj zmniejszają jak Saturn.de zmienia. 597eur to jak dotąd najnizsza cena w historii. Tam widać jak kształtowała się cena. Ja całą procedure wykonałem w max 2 minuty i zakup miałem potwierdzony na mailu. Dostawa też standardową wybrałem. Zamawiałem w niedzielę a w czwartek miałem ampli w domu. Mozna też było wybrać za dopłatą na wtorek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 28 Lutego 2018 (edytowane) Sprawdzam dodaną sygnaturkę Nic więcej - wyświetla się I jeszcze mały update Edytowane 28 Lutego 2018 przez hubio 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 28 Lutego 2018 Sprawdzam dodaną sygnaturkę Nic więcej - wyświetla się I jeszcze mały update Ja tam nie widzę żadnej.. widać mam zepsute coś w telefonie..Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 28 Lutego 2018 2 minuty temu, USS-SMAUG napisał: Ja tam nie widzę żadnej.. widać mam zepsute coś w telefonie.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk odśwież stronę, powinno być ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 28 Lutego 2018 Hubio jest git motywujesz leniwców (w tym mnie do uzupelnienia stopki, ale mi sie nie chce bo za dużo pisania... Tymczasem czekam na zamowione gadżety do kina... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 28 Lutego 2018 @hubio jak wchodzę przez stronę to wszystko ładnie widać. Jak czytam przez tapatalka, to tam nie pokazuje mi stopek. Może to się gdzieś ustawia i ja mam wyłączone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 28 Lutego 2018 7 minut temu, USS-SMAUG napisał: @hubio jak wchodzę przez stronę to wszystko ładnie widać. Jak czytam przez tapatalka, to tam nie pokazuje mi stopek. Może to się gdzieś ustawia i ja mam wyłączone Wiesz to już pytanie typowo techniczne związane z działaniem całego forum. Zakładam, że w ogóle stopki Ci się nie pokazują, nie tylko moja.. Może to być tak ustawione na całym forum, albo jakiś błąd w działaniu forum. Nie sądzę aby wina była po Twojej stronie. W każdym razie nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 28 Lutego 2018 Przed chwilą, hubio napisał: Wiesz to już pytanie typowo techniczne związane z działaniem całego forum. Zakładam, że w ogóle stopki Ci się nie pokazują, nie tylko moja. @hubio no właśnie tak napisałem, że via tapatalk nie pokazuje mi stopek (chodziło mi o wszystkie). W sumie, to byłoby nawet logiczne, bo szkoda miejsca na urządzeniach mobilnych z małymi ekranami. Tylko ja na to nie wpadłem wcześniej ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 28 Lutego 2018 EH-TW9300W czy EH-TW9300? W zasadzie różnią się bezprzewodowym przesyłem obrazu. Różnica w cenie jakaś jest. Ten przesył bezprzewodowy, to.. dobre to jest?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 28 Lutego 2018 Widzialem i jest OK na 60GHz sieci wireless Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 28 Lutego 2018 47 minut temu, USS-SMAUG napisał: EH-TW9300W czy EH-TW9300? W zasadzie różnią się bezprzewodowym przesyłem obrazu. Różnica w cenie jakaś jest. Ten przesył bezprzewodowy, to.. dobre to jest? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Myślę, że jak kupisz amplituner z 2 wyjściami hdmi to nie ma kompletnie sensu dopłacać do wersji W. Kiedy ja kupowałem różnica wynosiła ok 1200zł. Onkyo kupiłem za 2200zł osiągając ten sam cel, a dodatkowo mam fajny amplituner Różnica więc była 1000zł drożej. Jedyne co to trzeba przeprowadzić było 15m kabla hdmi i taki kupiony za ok 120zł też daje radę - bez problemu idzie 4k/HDR. Właśnie kiedy kupowałem projektor już wtedy zdecydowałem o amplitunerze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 28 Lutego 2018 1 godzinę temu, USS-SMAUG napisał: EH-TW9300W czy EH-TW9300? W zasadzie różnią się bezprzewodowym przesyłem obrazu. Różnica w cenie jakaś jest. Ten przesył bezprzewodowy, to.. dobre to jest? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Bardzo dobre. Ja bardzo miło wspominam tę funkcjonalność Epsona. Choć oczywiście nie każdemu się przyda. Jak wszystko...;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 28 Lutego 2018 1 godzinę temu, hubio napisał: Myślę, że jak kupisz amplituner z 2 wyjściami hdmi to nie ma kompletnie sensu dopłacać do wersji W. Kiedy ja kupowałem różnica wynosiła ok 1200zł. Onkyo kupiłem za 2200zł osiągając ten sam cel, a dodatkowo mam fajny amplituner Różnica więc była 1000zł drożej. Jedyne co to trzeba przeprowadzić było 15m kabla hdmi i taki kupiony za ok 120zł też daje radę - bez problemu idzie 4k/HDR. Właśnie kiedy kupowałem projektor już wtedy zdecydowałem o amplitunerze... @hubio no więc ja byłem nastawiony na 9300, ale jakoś tak mi dziś sprzedawca zamięszał że postanowiłem zapytać Was o opinie Ja przewód już mam przygotowany, więc to raczej zaspokojenie ciekawości i ewentualne uspokojenie dla mnie miało być 1 minutę temu, Barnaba napisał: Bardzo dobre. Ja bardzo miło wspominam tę funkcjonalność Epsona. Choć oczywiście nie każdemu się przyda. Jak wszystko...;) ale używałes tego zamiast kabla, tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 28 Lutego 2018 Tak, tyle że w modelu 9000W. Fajne, bo długi kabel jest gruby, brzydki i sztywny;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 28 Lutego 2018 (edytowane) @USS-SMAUG dolicz sobie dobry kabel i roznica w cenie stopnieje. Ja bym nie skreslał totalnie W. Tutaj nie chodzi o dod wyjscie HDMi, bo i tak kupuje sie amplituner. Tylko o to ze jak nie masz gdzie przeciagnac kabla, nie chcesz kuc scian, nie wiesz czy on bedzie dzialal w 4k itp to czasem jest to opcja pt wygoda i estetyka. Moze niech sie wypowiedza osoby ktore maja wersje W. To ma oczywiscie swoje ograniczenia nie pamietam ile epson podaje max dystans, ale bodajze do 10 metrow powinno byc ok trzbea zweryfikowac, ale sygnal jest stabilny i raczej nie slychac narzekan na forach). Gdybym mial ponownie sie zastanawiac czy kuc sciany czy nie i szukalbym sprzetu do salonu (kolor bialy Epsona pod sufit) to niewykluczone ze poszedlbym w strone W. Kupilem wersje czarna nie sugerujc sie mniejsza cena, tylko faktem ze do ciemnego pokoju lepiej pasuje no i mialem w planach wkucie wszystkich kabli glosnikowych HDMI itp w sciany i tak, zeby mi sie nie walaly i zeby ich nie ogladac, bo mam alergie na kable Rozgalezienie HDMI to inna kwestia ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby zastosowac amplituner jak dodatkowe wyjscie HDMi nie starczy. chyba nie uspokoilem ? chociaz jak masz juz wsyzstko przygotowane i planujesz winde pod prjektor to raczej kolor czarny w salonie na tle jasnego sufitu nie powinien przeszkadzac. Edytowane 28 Lutego 2018 przez szewi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 28 Lutego 2018 [mention=21953]USS-SMAUG[/mention] chyba nie uspokoilem ? chociaz jak masz juz wsyzstko przygotowane i planujesz winde pod prjektor to raczej kolor czarny w salonie na tle jasnego sufitu nie powinien przeszkadzac. Jeśli chodzi o kolor urządzenia to faktycznie jest mi to obojętne (choć gdyby winda miała się nie sprawdzić, to lepiej żeby był biały.. albo będę malował )Kabel nad sufitem już czeka. Do głośników też są, nawet 4 do atmosa (na zaś, bo teraz planuje x.x.2).Ogólnie to ja lubię kable właśnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 073 Napisano 28 Lutego 2018 takie rozterki...typowo męskie...;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 28 Lutego 2018 (edytowane) 4 godziny temu, USS-SMAUG napisał: EH-TW9300W czy EH-TW9300? W zasadzie różnią się bezprzewodowym przesyłem obrazu. Różnica w cenie jakaś jest. Ten przesył bezprzewodowy, to.. dobre to jest? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Napisze tak no nie jest zupełnie idealnie czasami zdarzy się że jak ktoś przychodzi to jest lekkie zachwianie obrazu w no generalnie czasami wydaje mi się ze łapie sygnał długo ale ogólnie jest ok a sam musisz zdecydować ja jestem zadowolony mam odległość od projektora 3,5 m jest jeden problem który zauważyłem jak grasz na konsoli to często zrywa sygnał wszystkie tv boxy czy odtwarzacz blu ray działają bezproblemowo ale konsole mają jakiś problem mam Ps4 Pro i XboxaX jedna i druga gubi sygnał Edytowane 28 Lutego 2018 przez DawidŁ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 28 Lutego 2018 (edytowane) 2 godziny temu, szewi napisał: @USS-SMAUG dolicz sobie dobry kabel i roznica w cenie stopnieje. Ja bym nie skreslał totalnie W. Tutaj nie chodzi o dod wyjscie HDMi, bo i tak kupuje sie amplituner. Tylko o to ze jak nie masz gdzie przeciagnac kabla, nie chcesz kuc scian, nie wiesz czy on bedzie dzialal w 4k itp to czasem jest to opcja pt wygoda i estetyka. Ja się bałem, że będzie jakiś problem z kabelkiem, ale kupiłem taki za jakieś 120zł - 15m i wszystko jest idealnie. Wcześniej miałem 7m który gubił sygnał i sprzedawca mi oddał kasę. Jak się kupi przez net zawsze jest prawo zwrotu 14dni więc spokojnie można dopasować. Rzeczywiście jednak należy dodać te 120łz więc różnica razem z kablem wynosiła 1120zł. Kabelek HDMI idzie u mnie pod dywanem i za meblami więc kompletnie jest nie widoczny. Pewnie, że jak w grę wchodzą aspekty wizualne i sprawy typu kucie ścian to pewno lepiej kupić wersję W. Jak rozumiem - i wtedy można podłączyć amplituner... U mnie zadecydowała sprawa opłacalności - wolałem kupić amplituner zamiast wersji W... Po za tym bardzo podoba mi się ten czarny kolor projektora, który czyni go pełnoprawnym sprzętem RTV Cały sprzęt jest w tonacji czarnej. 3 godziny temu, USS-SMAUG napisał: @hubio no więc ja byłem nastawiony na 9300, ale jakoś tak mi dziś sprzedawca zamięszał że postanowiłem zapytać Was o opinie Wersja W jest droższa więc i prowizja dla sprzedawcy wyższa więc to normalne, że większość sprzedawców będzie zachwalało coś co nie schodzi albo ma mniej korzystny stosunek jakości do ceny albo wyższą cenę. Dla mnie kuriozalne jest wciskanie przez sprzedawców Epsonów 6800, które nie są na tyle lepsze od 6700 aby dopłacać 2tyś i na tyle gorsze od 7300, że lepiej dołożyć te 2 tyś do 7300 Edytowane 28 Lutego 2018 przez hubio 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 1 Marca 2018 Z tymi zakupami to jest tak że w przy takiej cenie 1000 w tą czy w tą według mnie nie robi dużej różnicy to tak jakby kupić Auto dobrej klasy i zastanawiać się czy jeździć na Stalówkach Bo będzie taniej czy na Alufelgi Tak czy tak pojedziesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 1 Marca 2018 (edytowane) Hubio za wygode i brak kabli sie placi, kazdy ma inne potrzeby. To taki uproszcozny connect box jaki masz w samsungu tylko bez kabla do tv. MOzna sie bez tego obejsc, ale generalnie jest to wygodne. Dla jednych nie bedzie to mialo uzasadnienia w posiadanych setupach, dla kogos innego bedzie mieć uzasdnienie i nie ma co tego sprowadzac do roznicy w cenie. Prowizje na normalnej wersji za pewne tez istnieja wersja W jesli dobrze pamietam ma obsluge jednego trybu obrazu wiecej (przynajmniej z teog co pamietam) w porownaniu normalna (oczywiscie robi downscale, ale tryb odbiera), musze sprawdzic bo nie moge tego teraz na szybko znalezc. faktem jest tez, ze Epson nie potrzebuje jakichs b drogich kosmicznych kabli zeby przeslac te 10gbs sprawa pewnie by sie skomplikowala przy 18gbs. Ja sie zastanawiam jak bede wymieniał prjektor w przyszlosci czy ten moj kabel w scianie pociagnie 4k/60p (niby w specyfikacji ma tak napisane, zobaczymy). Jak nie to bedzie zonk i kucie na nowo taki motyw mi sie przypomniał a poopos kucia: https://www.youtube.com/watch?v=_hir3L5nhuQ Edytowane 1 Marca 2018 przez szewi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidŁ 12 Napisano 1 Marca 2018 (edytowane) Szewi O jakim trybie obrazu piszesz ? Edytowane 1 Marca 2018 przez DawidŁ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 1 Marca 2018 (edytowane) uspokoje, ze nie o 4K/60 4:4:4 bo HDMI / ograinczenia sa takie same. musze znależć stosowne info / potwierdzenie, pamietam ze jak skanowalem watek na AVS to znalazlem tam takie info. Edytowane 1 Marca 2018 przez szewi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach