szewi 652 Napisano 21 Stycznia 2018 (edytowane) zapomnialem dodać dosyc wazną uwagę do zdjęć, że to jasne kino nie jest u mnie fabryczne. Edytowane 21 Stycznia 2018 przez szewi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Jak by ktoś nie wiedział - w Gandalfie kolekcja Nolana UHD za 868zł (z dostawą) - cenowo bije inne sklepy. Właśnie kupiłem Edytowane 21 Stycznia 2018 przez hubio 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 22 Stycznia 2018 (edytowane) spoko, ale i tak cena x2 jak wydanie zagr moj planet earth ii z kolei ciagle w drodze... Nolana juz zdazylem obejrzeć Edytowane 22 Stycznia 2018 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 22 Stycznia 2018 23 minuty temu, szewi napisał: spoko, ale i tak cena x2 jak wydanie zagr moj planet earth ii z kolei ciagle w drodze... Nolana juz zdazylem obejrzeć Na amazonie.com w $ + podatek polski wychodzi jakieś 650zł, a w Europie nie widziałem wcale więc 2x droższa to nie jest. Z planet Earth II są problemy. Z Ebay nie przyszło od listopada. Z Amazon.uk nie przyszło całe zamówienie złożone 23.12. Tydzień temu przysłali Bourna bo rozdzielili. Miało być wysłane PE i nie zostało. Jest komunikat, że zabrakło w magazynie i nie wiem co będzie dalej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 22 Stycznia 2018 114 Euro kosztuje wyd zagraniczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 22 Stycznia 2018 (edytowane) 5 minut temu, szewi napisał: 114 Euro kosztuje wyd zagraniczne Gdzie ???? Właśnie sprawdziłem i na Amazon.de z wysyłką 160 Euro co wychodzi ok 700zł. Po za tym nigdzie nie znalazłem info czy są polskie napisy w tych wydaniach. Edytowane 22 Stycznia 2018 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2.0 11 Napisano 22 Stycznia 2018 (edytowane) 40 minut temu, hubio napisał: Gdzie ???? Właśnie sprawdziłem i na Amazon.de z wysyłką 160 Euro co wychodzi ok 700zł. Po za tym nigdzie nie znalazłem info czy są polskie napisy w tych wydaniach. Jak ktoś potrzebuje tylko angielskich napisów to przywiezione ze stanów wychodzi właśnie około tej kwoty, chyba o to chodzi. Wysyłka do Polski wyjdzie około 10$, będzie szła miesiąc i jest szansa że nie wpadnie na cło, ale i tak na razie na amazonie się skończyły. Edytowane 22 Stycznia 2018 przez 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 22 Stycznia 2018 1 godzinę temu, hubio napisał: Gdzie ???? Właśnie sprawdziłem i na Amazon.de z wysyłką 160 Euro co wychodzi ok 700zł. Po za tym nigdzie nie znalazłem info czy są polskie napisy w tych wydaniach. Np. w niemieckim MM, chociaż bywało już tam taniej (100 i 110 EUR). W niemieckim wydaniu pl wersji na płytach UHD nie ma tylko Dunkierka. Jeśli ktoś chce pl wersje we wszystkich filmach na UHD to jeśli chodzi o zagranicę - Włochy lub Francja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 22 Stycznia 2018 6 minut temu, misfit napisał: Jeśli ktoś chce pl wersje we wszystkich filmach na UHD to jeśli chodzi o zagranicę - Włochy lub Francja. Na Amazonie.it z wysyłką ok 600zł. To pewne w 100%, że są PL wersje w tych wydaniach ? I na płytach dodatkowych też ? bo w wydaniu PL jest. Tak czy inaczej rąbią nas na UHD w Polsce nieźle. Nie dość, że wielu nie ma to jak jest to ceny o połowę wyższe. Niestety to zasługa piractwa bo dystrybutorom nie opłaca się sprzedawać taniej bo sprzedaż filmów jest po prostu mała, bo Polacy wolą piracić, a jak jest garstka "idiotów-zapaleńców" jak ja to się ich skubie. Ja staram się kupować UHD do 120zł i kupuję u nas i zagranicą, ale tu już nie chciałem ryzykować, że do jakiegoś filmu nie będzie wersji PL, a w necie nigdzie nie znalazłem info o tych wydaniach zagranicznych. Zresztą TAKĄ KOLEKCJĘ mogę mieć w polskim wydaniu i dopłacić to 250zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 22 Stycznia 2018 1 minutę temu, hubio napisał: Na Amazonie.it z wysyłką ok 600zł. To pewne w 100%, że są PL wersje w tych wydaniach ? I na płytach dodatkowych też ? bo w wydaniu PL jest. Na 1000% - chodzi o płyty UHD. Na dołączonych płytach BD pl wersji nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helicox 43 Napisano 22 Stycznia 2018 ja zakupilem cala serie Nolana w UK i wszystko ma polska wersje na UHD ale nie ma na blu ray.. sam kazdy m,oze sprawdzic co jest aktualmnie i kiedy bedzie w UK na stronie www.hmv.com jak cos to pisac, ja jestem w Uk to tez sam osobiscie czesto zagladam do sklepow HMV.. pozdro, darek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Trzymając się wątku filmów. Przygoda z PE II... Jak wcześniej pisałem, z listopada z Ebay.uk "zaginęło". Był zwrot. Zakupiłem miesiąc temu na amazon.uk razem z Bournem. Znowu "zaginęło". Bourna po mojej interwencji ok 14.01 wysłali, nawet dość szybko i jest, ale PE znowu utknęło i nawet nie było wysłane... Napisałem ponownie wczoraj, że czekam... a oni mi po prostu zrobili zwrot bez pytania... W odpowiedzi na to napisałem, że żądam natychmiast wysyłki zakupionego filmu jeszcze w zeszłym roku i dzisiaj o dziwo patrzę i ma status: wysłane Oby tylko nie "zaginęło" znowu... Pod tym kątem amazon.de spisywał się znacznie lepiej. Była natychmiastowa wysyłka, miałem w okresie przedświątecznym szybciej niż z Polski i nigdy nic nie "zaginęło". Więc jest może szansa, że po moich staraniach od początku listopada 2017 uda mi się w końcu sprowadzić z UK Planet Earth II. Edytowane 23 Stycznia 2018 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 23 Stycznia 2018 Mam w końcu kino 5.1.2. Nad frontowymi są te do atmosa. Mam takie pytanie: jak uważacie - czy ekran zasłaniający w całości przednie głośniki sorround (te do atmosa) - odległość ok 1m między głośnikami i ekranem i zasłaniający trochę górę frontów bardzo negatywnie wpływa na dźwięk ? Na frontach mam ustawione full band i full bass (czyli bass idzie i z frontów i suba). Na tych do atmosa mam 70Hz czy jest sens przez ten ekran dołożyć jeszcze coś ? Oczywiście sam ekran cieniutki - przypominam suprema elegant chyba jakieś kilka mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 23 Stycznia 2018 U mnie niestety ekran, również zasłania głośniki przednie górne.Mierzyłem miernikiem i spadek głośności jest ok 2.5db.To można poprawić, dodając te 2.5db po kalibracji.Pozostaje spadek wyrazistości dźwięku, z tym trzeba jakoś żyć . Są ekrany transparente dla dźwięku ale to drogi gips. Chyba około 5tys kosztuje taki z adeo ale ja uważam że jest on badziewny.Pożądane materiały mają w stanach ale cena, wiadomo, jeszcze wieksza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 23 Stycznia 2018 1 godzinę temu, hubio napisał: Mam w końcu kino 5.1.2. Nad frontowymi są te do atmosa. Mam takie pytanie: jak uważacie - czy ekran zasłaniający w całości przednie głośniki sorround (te do atmosa) - odległość ok 1m między głośnikami i ekranem i zasłaniający trochę górę frontów bardzo negatywnie wpływa na dźwięk ? Na frontach mam ustawione full band i full bass (czyli bass idzie i z frontów i suba). Na tych do atmosa mam 70Hz czy jest sens przez ten ekran dołożyć jeszcze coś ? Oczywiście sam ekran cieniutki - przypominam suprema elegant chyba jakieś kilka mm. Czyli teraz wykorzystasz nowy amplituner :)) Fajnie że zapytałem o tego atmosa Jak wrażenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 23 Stycznia 2018 55 minut temu, USS-SMAUG napisał: Czyli teraz wykorzystasz nowy amplituner :)) Fajnie że zapytałem o tego atmosa Jak wrażenia? Dzięki wszystkim za impuls... Koszt 400zł za te dodatkowe głośniki nie jest wygórowany. W sobotę ustawiłem z tyłu pod sufitem i nie było ok... W trybie emulacji z 5.1 nie dało się słuchać. Dzisiaj dopiero za namową rafa + lektura netu zmieniłem na przód i włączyłem na parę min film z 5.1 w trybie emulacji i to jest to ! Wrażenia bardzo pozytywne... Skoro amplituner daje taką możliwość to grzech było by nie wykorzystać tego atmosa. Wciąż jest mało filmów z atmosem, ale jednak są i to nawet na BD ! No i jeśli emulacja z 5.1 będzie tak dobrze działała jak to dzisiaj usłyszałem to naprawdę będzie sens. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 23 Stycznia 2018 Czesc, kolega sprzedaje niektóre projektory ...1 Sony VPL-VW520ES (może 550)2 Epson TW93003 Panasonic AT6000Zniżka ceny, nowe lub tylko rozpakowane, gwarancja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 23 Stycznia 2018 24 minuty temu, riddle napisał: Zniżka ceny, nowe lub tylko rozpakowane, gwarancja ... po czesku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 24 Stycznia 2018 5 godzin temu, hubio napisał: ... po czesku ? Ok... projektory za levno, jedná se skoro o nove projektory některé byli pouze vybalené včetně záruky. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 24 Stycznia 2018 3 godziny temu, riddle napisał: Ok... projektory za levno, jedná se skoro o nove projektory některé byli pouze vybalené včetně záruky. Ja nie prosiłem o tłumaczenie na czeski Tylko pytałem czy gwarancja po czesku (w jęz. czeskim) ? Nieważne... Apropos moich przygód z PE... Jak się chce to można... Wysłali mi expresem z Madrytu i dzisiaj jest zaplanowane doręczenie. Coś co wcześniej się nie udawało przez 3 miesiące teraz w ciągu 2 dni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 24 Stycznia 2018 2 minuty temu, hubio napisał: Ja nie prosiłem o tłumaczenie na czeski Tylko pytałem czy gwarancja po czesku (w jęz. czeskim) ? Nieważne... Apropos moich przygód z PE... Jak się chce to można... Wysłali mi expresem z Madrytu i dzisiaj jest zaplanowane doręczenie. Coś co wcześniej się nie udawało przez 3 miesiące teraz w ciągu 2 dni... ahh.. :-) tak gwarancja to w czesku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 24 Stycznia 2018 Pewnie znów wystawiam się na publiczny lincz, ale mam takie pytanie: a co myślicie o windzie do rzutnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 24 Stycznia 2018 5 minut temu, USS-SMAUG napisał: Pewnie znów wystawiam się na publiczny lincz, ale mam takie pytanie: a co myślicie o windzie do rzutnika? A dlaczego na lincz ? Ja myślę, że to bardziej pasuje do salek wykładowych... W domu projektor się dobrze prezentuje. Akurat 7300/9300 mają tak duży lens shift, że ja bym nic kupował (w ostateczności uchwyt) i postawił gdzieś na 2 końcu pokoju - gdziekolwiek. Z tak dużym zakresem przesunięcia pionowego i poziomego powinno się znaleźć miejsce. Jak dla mnie ta winda to szkoda kasy i czasu na montaż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 24 Stycznia 2018 (edytowane) 19 godzin temu, hubio napisał: Dzięki wszystkim za impuls... Koszt 400zł za te dodatkowe głośniki nie jest wygórowany. W sobotę ustawiłem z tyłu pod sufitem i nie było ok... W trybie emulacji z 5.1 nie dało się słuchać. Dzisiaj dopiero za namową rafa + lektura netu zmieniłem na przód i włączyłem na parę min film z 5.1 w trybie emulacji i to jest to ! Wrażenia bardzo pozytywne... Skoro amplituner daje taką możliwość to grzech było by nie wykorzystać tego atmosa. Wciąż jest mało filmów z atmosem, ale jednak są i to nawet na BD ! No i jeśli emulacja z 5.1 będzie tak dobrze działała jak to dzisiaj usłyszałem to naprawdę będzie sens. No to teraz powinienes jakis dobry koncert zapuscić w atmosie. Polecam Hans Zimmer live in Prague na blu rayu. Ja ostatnio zamowilem sobie nawet vinyla z jego muzą nie mówiąć o koncercie live na ktory sie wybieram ale ten nagrany na blu rayu jest swietny. 1 godzinę temu, USS-SMAUG napisał: Pewnie znów wystawiam się na publiczny lincz, ale mam takie pytanie: a co myślicie o windzie do rzutnika? jesli masz taki pokoj ze projektor musi byc w polowie np zeby zachowac odpowiednia jasnosc to taka winda jest spoko, np lepiej bedzie wygladala niz uchwyt na srodku sufitu pokoju (chociaz niskoprofilowe uchwyty wg mnie sa ok). Na pewno wyglada "pro" tylko trzeba pomyslec o wiekszej (jakbys kiedys np chcial zmienic prjektor tak zeby pasowała). Edytowane 24 Stycznia 2018 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 24 Stycznia 2018 1 godzinę temu, szewi napisał: jesli masz taki pokoj ze projektor musi byc w polowie np zeby zachowac odpowiednia jasnosc to taka winda jest spoko, np lepiej bedzie wygladala niz uchwyt na srodku sufitu pokoju (chociaz niskoprofilowe uchwyty wg mnie sa ok). Na pewno wyglada "pro" tylko trzeba pomyslec o wiekszej (jakbys kiedys np chcial zmienic prjektor tak zeby pasowała). Ale to by musiał mieć naprawdę ogromny pokój żeby aż przesuwać projektor na środek, ale rzeczywiście... o tym nie pomyślałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach