hubio 415 Napisano 12 Listopada 2017 (edytowane) Podłączyłem wczoraj oba playery tj: Sony UHD X800 oraz Samsung UBD-M9500 i posprawdzałem to i owo... I Współpraca z projektorami Epson TW 7300/9300 Oba odtwarzacze współpracują z naszymi projektorami, ale nie do końca ta współpraca przebiega idealnie. W Sony trzeba wybrać tryb AUTO, w Samsungu ręcznie tryb 4:2:2. Wszystkie filmy DVD, bluray, UHD bluray z dysku nagrane w 24/25/30 fps działają z 12bitowym kolorem, tak samo filmy z dysku zewnętrznego. Filmy nagrane w 60fps nawet w niskich rozdzielczościach skalowane są domyślnie do 4k i wyświetlane są w 8bitowym trybie. Czyli inaczej mówiąc - skalowanie do 4k przebiega tak, że to co w 60fps jest skalowane do 4k/60fps, a to co w 24/25/30 fps do 4k/30 i ma 12 bitowy kolor. Taka jest ogólna zasada. Wyjątek stanowi odtwarzacz Sony w którym można wymusić podawanie 4k/30fps, ale tylko w przypadku filmów na płytach - bluray i UHD bluray (nawet jak są nagrane w 60fps). Niestety w obu odtwarzaczach nie udało mi się uzyskać 12 bitowego koloru z aplikacji internetowych, mimo, że są takie ustawienia do włączenia. Może robiłem coś źle - wybierałem z youtuba filmy UHD 4k/25 fps, ale były odtwarzane w 60. Oczywiście pobawię się z Neetflixem i innymi i może coś się zmieni Obalam mit jako by 2 wejście hdmi było okrojone do 1.4 i nie przepuszczało treści 4k/30fpsów/12 bit. Działa dokładnie tak samo jak pierwsze w przypadku filmów nie zabezpieczonych hdcp 2.2, a więc UHD. Reszta - czyli filmy bluray, DVD, z dysków działają prawidłowo podając pełne 4k/60/8bitów lub 4k/30/12 bitów II Porówanie - Oba playery prawidłowo obsługują dyski zewnętrzne 5tb. Można podłączyć także przez zewnętrzny hub - ja podłączyłem naraz 4 dyski o różnych pojemnościach i wszystkie były prawidłowo rozpoznane - Obsługa plików - niespodziewanie Samsung nie umie rozpoznać jednego z formatów mp4 (dokładnie sprawdzę kodeki i napiszę jakie w późniejszym czasie). Po za tym wszystko działa łącznie ze starymi egzotycznymi avi, wmv itd . Sony nie obsługuje formatu avi (divixy: 3,4,5) tylko xivid, ale za to rozpoznaje to mp4 nie widziane w Samsungu - piloty - myślałem, że to pilot Samsunga będzie o wiele lepszy, a jest na odwrót - przyciski chodzą ciężko, jest ich o wiele mniej i np żeby zobaczyć jaki idzie plik lub info o płycie trzeba wejść w Samsungu w menu. Sony ma znacznie lepszego pilota - multimedia - to co już było opisywane - Samsung ma o wiele lepszy system. Każdy film na dysku ma generowaną miniaturę, można skakać do generowanych miniatur już w trakcie odtwarzania, a także korzystając z przycisków right/left skakać co kilka min.. W Sony działa wyłącznie przewijanie, nie ma generowanych żadnych miniatur ani na dysku, ani w trakcie odtwarzania - jakość - zastrzegam się od razu, że za mało jeszcze sprawdziłem aby cokolwiek wiążącego napisać. Więc mogę jeszcze zmienić tutaj zdanie. Ale na to co już widziałem w przypadku filmów DVD i treści SD Samsung prezentuje znacznie lepszy, ostrzejszy obraz, nawet w trybie standardowym bez włączania jakichkolwiek własnych ustawień poprawy jakości obrazu. Zdumiewające jest dla mnie jak w tych treściach podniosła się jakość czerni. W przypadku filmów bluray oraz w rozdzielczościach 1080p, 4k, nie zauważyłem żadnych różnic. Czekam na zamówioną z Anglii za 149zł Planetę Ziemię II UHD HDR i jak dojdzie posprawdzam jak działa HDR... Jak coś jeszcze dojdzie oczywiście napiszę... ( o tej cenie filmu napisałem dlatego, że w Polsce zaczynają się do ok 200zł Ja kupiłem na ebay.uk Edytowane 12 Listopada 2017 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 12 Listopada 2017 Czyli ktory bys wybrał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 12 Listopada 2017 1 minutę temu, szewi napisał: Czyli ktory bys wybrał? Szewi na dzisiaj za mało jeszcze wiem... Czeka mnie sprawdzenie UHD/HDR i dalsze testowanie. Oba to znakomite produkty. Bardziej się skłaniam ku Samsungowi, który już w przedbiegach w HDR może mieć przewagę bo ma podobno ustawianie jasności HDR, ale jeszcze nic nie przesądzone... Może nawet zostaną dwa po burżujsku I tak taniej za te dwa niż za jedno Oppo 203 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 12 Listopada 2017 (edytowane) Update informacji: Po pierwsze niestety współpraca z naszymi projektorami nie przebiega tak bezproblemowo jak wcześniej pisałem. Nie wiem czy tak trafiałem, ale ze sprawdzonych dotąd 5 filmów DVD, żaden nie szedł w 4k/25fps/12 bit tylko 4k/50fps/8 bit mimo chromy 4:2:2. Albo ciągle trafiałem na zapisane w 50Hz albo po prostu nie działa to. Dotyczy to obu playerów. Po drugie - Samsung pliki 720p/25fps skaluje do 4k/60fps co oczywiście oznacza 8bitowy kolor. Co ciekawe 1080p i wyżej działają prawidłowo w 4k/25-30fps/12 bit. Sony nie ma z tym problemu i wszystkie pliki które mają do 30 fpsów idą po skalowaniu w 12 bitowym kolorze. Po trzecie - w Sony jest tylko kilka aplikacji (najważniejsza to Netflix i Ipla), w Samsungu kilkadziesiąt (!) łącznie z Amazon prime, który mam darmowy więc mi zależy. Porównywałem jeszcze raz obraz na 2 playerach i dochodzę do takiej konkluzji, że treści od 720p w górę trochę lepiej wyglądają na Sony, od 720p w dół łącznie z DVD na Samsungu. Porównywałem tryb "standard" w Samsungu i "auto" w Sony. Tym nie mniej wszystko wygląda znacznie, znacznie lepiej niż miałem wcześniej na starym bluray Samsungu H6500. Od poziomu 720p obraz na projektorze jest naprawdę bardzo dobry. Fajnie jest zaczynać przygodę z projektorami od DVD bo potem może być już tylko lepiej... Edytowane 12 Listopada 2017 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofikmax 98 Napisano 12 Listopada 2017 Ja pi.... , ale gość! :):):) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 13 Listopada 2017 12 godzin temu, Tofikmax napisał: Ja pi.... , ale gość! :):):) Nie wiem czy to miało być pozytywnie, czy ironicznie... Mniejsza z tym Piszę wszystko szczegółowo bo niestety ja kiedy stanąłem przed koniecznością kupna odtwarzacza nie byłem w stanie zdobyć tych informacji więc liczę, że przydadzą się innym i dlatego poświęcam swój czas. Pytanie o obsługę dysków 4TB w Panasonicu UDP700 zadane w kilku miejscach w necie do dzisiaj pozostaje bez odpowiedzi. Obsługa 4k/12 bitów też nie jest oczywista na naszych projektorach więc myślę, że te informacje są przydatne. Żeby nie było samego spamowania doszły nowe informacje. Na Samsungu puściłem z Youtuba i serwisu (darmowego) Portugal UHD parę filmów i działały z 4k/30fps/12 bitów. Oznacza to, że także tutaj działa to prawidłowo. Na Portugal były oczywiście natywne 4k, z Youtuba skalowane z 1080p. Więc jak widać co do zasady to co wyprodukowane do 30fps jest skalowane do 30fps i przepuszcza nam 12bitowy kolor. Myślę, że nie będzie problemu z Netflixem. Co do niewygodnego pilota do Samsunga działa też poprzedni od H6500 który ma już wszystkie przyciski i chodzi lepiej... Co do tego kodeka co pisałem wcześniej to sprawdziłem i nie mam pojęcia dlaczego akurat te pliki nie działają bo są w H.264/MPEG-4 AVC i oczywiście są obsługiwane. Inne identyczne działają... 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Petron 3 Napisano 13 Listopada 2017 13 minut temu, hubio napisał: Nie wiem czy to miało być pozytywnie, czy ironicznie... Mniejsza z tym Piszę wszystko szczegółowo bo niestety ja kiedy stanąłem przed koniecznością kupna odtwarzacza nie byłem w stanie zdobyć tych informacji więc liczę, że przydadzą się innym i dlatego poświęcam swój czas. Pytanie o obsługę dysków 4TB w Panasonicu UDP700 zadane w kilku miejscach w necie do dzisiaj pozostaje bez odpowiedzi. Obsługa 4k/12 bitów też nie jest oczywista na naszych projektorach więc myślę, że te informacje są przydatne. Żeby nie było samego spamowania doszły nowe informacje. Na Samsungu puściłem z Youtuba i serwisu (darmowego) Portugal UHD parę filmów i działały z 4k/30fps/12 bitów. Oznacza to, że także tutaj działa to prawidłowo. Na Portugal były oczywiście natywne 4k, z Youtuba skalowane z 1080p. Więc jak widać co do zasady to co wyprodukowane do 30fps jest skalowane do 30fps i przepuszcza nam 12bitowy kolor. Myślę, że nie będzie problemu z Netflixem. Co do niewygodnego pilota do Samsunga działa też poprzedni od H6500 który ma już wszystkie przyciski i chodzi lepiej... Co do tego kodeka co pisałem wcześniej to sprawdziłem i nie mam pojęcia dlaczego akurat te pliki nie działają bo są w H.264/MPEG-4 AVC i oczywiście są obsługiwane. Inne identyczne działają... Brawo hubio! Po to są takie fora żeby również zwykli użytkownicy wymieniali się spostrzeżeniami, to jest cenne co najmniej tak samo jak testy ludzi z branży, którzy często biorą kasę za "konkretne" testy . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 13 Listopada 2017 Będzie problem z Netflix, bo on tylko w 60hz działa, na wszystkim oprócz NVIDIA i xiaomi chyba. Btw.Szewi, miałeś sprawdzić Netflix na innym materiale 4k po remoncie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 13 Listopada 2017 58 minut temu, raf7705 napisał: Będzie problem z Netflix, bo on tylko w 60hz działa, na wszystkim oprócz NVIDIA i xiaomi chyba. Btw. Szewi, miałeś sprawdzić Netflix na innym materiale 4k po remoncie Może się uda. W Sony jest opcja wymuszająca podawanie sygnału 4k/25 dla źródeł UHD i bluray. Jest też opcja wyłącz i AUTO dla sygnału 4k/25 dla każdej z grup z osobna czyli: BD ROM, DVD ROM, dyski i streaming. Nie rozumiem tylko jak działa opcja AUTO w DVD skoro czy wyłącz czy auto i tak podaje 4k/60. Co ciekawe nawet jak ustawię 4:4:4 to i tak w DVD zawsze będzie 4:2:2 w 8 bitowym kolorze. Na H6500 akurat DVD było skalowane do 1080p i było 4:4:4 w 12 bitowym kolorze. Tutaj jak nawet wymusiłem 1080p to i tak było 4:2:2 w 8 bitowym. Dopiero tryb bezpośredni 570i dał 12 bitowy kolor. Sprawdzałem to jednak tylko na Sony z tym 1080p. Zobaczę jeszcze na Samsungu. Wracając do Netflixa jest spora nadzieja bo ten serwis co pisałem Portugal UHD działa w 4k/30/12 bitów, a tam są natywne 4k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 13 Listopada 2017 (edytowane) przy ustawieniu boxa na 4K/24: netflix display info: 1080p/HDR -> nvidia skaluje do 4K -> info z menu projektora o zrodle: 4K+HDR Edytowane 13 Listopada 2017 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 13 Listopada 2017 Czyli jednak nie puszcza box 4k.Hubio nie będzie działać i już.Ja ci to mówię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 13 Listopada 2017 (edytowane) zeby to sprawdzic trzeba miec klawiature blutooth (klawisz F4 - display/info pokazuje zrodlo sygnalu w netflixie - to co innego niz pokazuje projektor w info screen. Edytowane 13 Listopada 2017 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 13 Listopada 2017 Ja to doskonale wiem.Miałeś sprawdzić, co pokazuje Nvidia przy materiale 4k HDR z netflixa?Przy ustawieniu na 24 klatki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 14 Listopada 2017 No przecież napisałem 1080. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 14 Listopada 2017 No tak zrozumiałem pierwszą odpowiedź.Drugim postem tylko zamieszałeś, bo zacząłeś tłumaczyć sprawy oczywiste i już zgłupiałem, czy w końcu robiłeś ten pomiar, czy nie.Drugi post był zbędny.Teraz znowu wszystko jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 14 Listopada 2017 Panowie mam takie pytanie. Chcę zobaczyć jaka będzie poprawa jak zaciemnię ściany i sufit przynajmniej w pobliżu ekranu, ale nie chcę na razie malować. W ogóle nie chcę malować całego pokoju na czarno bo to jednocześnie duży pokój, ale po pierwsze żeby sprawdzić co to da w praktyce, po drugie choć trochę coś poprawić myślałem o takiej próbie, mianowicie żeby przykleić w pobliżu ekranu na suficie i z jednej strony od drzwi/ściany (bo po drugiej nie mam nic białego) jakiś czarny papier, żeby w razie konieczności łatwo go usunąć. Nie znam się na takich sprawach za bardzo to się nie śmiejcie Moje pytanie brzmi - jaki rodzaj papieru i gdzie ewentualnie można by kupić aby był dobry. Czy jak poszukam czarnego matowego to będzie ok ? Wymyśliłem, żeby na drzwiach powiesić plakaty ciemne, a sufit tym papierem. Czy to w ogóle ma jakiś sens ? Pokój mam mały, ekran 100'' czyli też nie jest wielki i przestrzeni białych do zaciemnienia w pobliżu ekranu jest ok 2m szerokości i ok 4 m długości na suficie, na ścianie/drzwiach wypełnią ze 2 plakaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 14 Listopada 2017 Papier to chyba za bardzo odbija światło.Czarne prześcieradła lub czarny materiał bawełniany na metry w rolce. Kolega bipo swego czasu używał jeszcze czarną włókninę ogrodową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 14 Listopada 2017 (edytowane) Dawno nie wklejałem żadnych fotek więc żeby tak wszystko razem połączyć czyli jakość z Samsunga w UHD i DVD i jak to u mnie wygląda poniżej fotki: Obrazy 4k/25/12 bit: oraz DVD: Robiłem je przed chwilą wiec światło z zewn. wpada mimo rolet bo trochę przepuszczają. Jak widzicie jest czarny pas rozbiegowy, sufit na górze biały. I wciąż nie mogę zobaczyć jak ten sufit może wpływać na obraz. Ekran jest zwijany z sufitu, ok 10 cm do ściany z prawej i ok 1m z lewej. Może te odbicia są jak ekran jest umieszczony na ścianie i bardzo blisko niego - wokoło jest wszystko białe ? Następna sprawa: w scenach jak to 2 zdjęcie DVD gdzie np. ktoś stoi i wpada ostre światło słoneczne obraz nie jest za dobry. Im gorszy projektor tym to gorzej wygląda, ale wszędzie jest taki efekt. Czy to może być właśnie przez białe ściany ? Generalnie aparat robi trochę lepsze zdjęcia niż w rzeczywistości bo naprawdę są mniej jaskrawe/wyraziste. Do mnie to by idealnie przydał się magic screen i pewno bym był mega zadowolony, ale kompletnie nie mam jak go umieścić nawet z opcja bez TV. Myślę, że jak by chłopaki od ekranów wpadli na pomysł żeby można je było rozwijać to sprzedaż by im wzrosła o 200%. Edytowane 14 Listopada 2017 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 14 Listopada 2017 (edytowane) Ile masz rozbiegowki? wysun ja najdalej jak sie da. Przy jasnych scenach odbicia bedziesz mial zawsze nawet na czarnej scianie, tylko ze ciemna sciana spowoduje ze sa one mniejsze/mniej widoczne, wiec obraz sie troche poprawi (nawazniejszy jest ok 1,5m woklo ekranu). Grunt zeby ekran nie byl za blisko sufitu. Ja ostatnio zakupilem czarny dywan/wykladzine do pokoju kinowego, mimo ze nienawidze dywanow i pomimo ze mam ciemna podloge to lakier na niej odbijal obraz z ekranu... Teraz jest lepiej. Kaloryfer tez zmienił kolor jakie konkluzje po tescie playerów ? Edytowane 14 Listopada 2017 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 14 Listopada 2017 26 minut temu, szewi napisał: Ile masz rozbiegowki? wysun ja najdalej jak sie da. Przy jasnych scenach odbicia bedziesz mial zawsze nawet na czarnej scianie, tylko ze ciemna sciana spowoduje ze sa one mniejsze/mniej widoczne, wiec obraz sie troche poprawi (nawazniejszy jest ok 1,5m woklo ekranu). Grunt zeby ekran nie byl za blisko sufitu. Ja ostatnio zakupilem czarny dywan/wykladzine do pokoju kinowego, mimo ze nienawidze dywanow i pomimo ze mam ciemna podloge to lakier na niej odbijal obraz z ekranu... Teraz jest lepiej. Kaloryfer tez zmienił kolor jakie konkluzje po tescie playerów ? Ekran wysunięty na maxa. Dalej nie mogę bo mam biurko, ale i tak było by z 2cm. Wysokość rozbiegówki to 40cm (ekran 10cm) więc górna część powierzchni projekcyjnej zaczyna się 50cm pod sufitem. Jak mam obraz anamorficzny to przesuwam go jak najniżej więc jest jakiś 1m pod sufitem. Z lewej strony do ściany jest 110cm, z prawej 50cm. (Ok 4cm ma czarna ramka wokół ekranu). Mam szarą dywanową wykładzinę. Szczerze mówiąc nigdy nie widziałem żadnych odbić na ekranie... Generalnie cały czas jestem bardzo zadowolony z tego projektora i w ogóle projekcji jako technologii, ale do ideału brakuje poprawienie intensywności obrazu, a przede wszystkim poprawy w jasnych scenach. Ciemne i mieszane sceny bija na głowę telewizory. Myślę, że magic screen wiele by dał, ale nie mam jak zamontować. Co do playerów to ostatnio oglądałem z Samsunga. Najważniejsze konkluzje pisałem wyżej. Na pewno DVD dzięki wyostrzaniu wygląda lepiej na Samsungu. Tutaj Sony popełniło błąd bo co prawda odtwarzacz UHD, ale nie wyłączyli w nim funkcji DVD więc muszą mieć świadomość, że ludzie mają filmy w różnych formatach... Generalnie konkluzje mam podobne jak te , które były podawane na tym portalu. Jakość obrazu wydaje się lepsza na Sony, ale od 720p w górę, na Samsungu dzięki wyostrzaniu poniżej 720p. No i Sony nie ma tak fajnej obsługi multimediów i tylu aplikacji co Samsung. Ściągnąłem sobie np na Samusngu kamerki HD z miast, gór itd z Polski i wygląda to nieźle.. Generalnie wydaje się, że mając te 2 playery nie trzeba kupować żadnego TV boxu. Samsung może pełnić spokojnie jego rolę. Na minixie (co prawda bez 12bitowego koloru) nie miałem nigdzie tak fajnego generowania miniaturek i takiej jakości filmów z dysku. Nie ma np. w TV boxach nigdy regulacji: jasności/kontrastu/koloru/wyostrzania, a to daje bardzo dużo. Samym projektorem i jego ustawieniami we współpracy z minixem nie byłem w stanie osiągnąć tak świetnej jakości jak na tych odtwarzaczach. Jednak sygnał wypuszczany ze źródła ma duże znaczenie.. Do pełni szczęścia brakuje Netflixa z 4k/12 bit, ale generalnie ja się specjalnie nie nastawiam na płatny streaming. Wolę mieć filmy UHD na półeczce więc nie będzie dla mnie to wielki problem brak tego 4k/12 bit jak się jednak tak okaże. Nie wiem czy dobrze zrobiłem z tymi odtwarzaczami zamiast Oppo 203. Jak sobie zostawię obydwa to by wyglądało, że raczej źle bo Oppo ma to wszystko co te dwa i trochę więcej i zajmuje jedno miejsce, a nie dwa :). Jak będę miał trochę więcej czasu i kasy - czyli na początku przyszłego roku nie wykluczam, że jeszcze się skuszę na Oppo i podejmę ostateczną decyzję co sprzedaję, a co zostawiam. Ta chora cena 3800 może spadnie w końcu. Gdyby kosztował do max 3000zł to nawet bym nie kombinował obecnie z tym Sony i Samsungiem. Ok ciągle zapominam, że Oppo nie ma streamingu więc do 3800 trzeba dodać i tak jakiś 1000zł na jakiś tv box czyli tak czy inaczej wychodzi prawie 5000zł, a tu mam wszystko za 2800zł :). No właśnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 14 Listopada 2017 Mój tv box ma te regulacje.Nawet ma coś tam, jak jasność HDR, taki suwak, jak się nie mylę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 14 Listopada 2017 Roku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7705 965 Napisano 15 Listopada 2017 Egreat A5. Roku3 używam do Netflix i Amazon.Egreat A5 do plików. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 15 Listopada 2017 (edytowane) 12 godzin temu, raf7705 napisał: Mój tv box ma te regulacje. Nawet ma coś tam, jak jasność HDR, taki suwak, jak się nie mylę. Masz możliwość ustawienia jasności, kontrastu, koloru, wyostrzania ? A może chodzi Ci o funkcje KODI ? Bo wiem, że kontrast i jasność są w KODI i na minixie i wszędzie bo są wbudowane w Kodi, ale nie o to mi chodziło. Te w Kodi nie dawały mi takiej jakości jak w tych odtwarzaczach. Po za tym jedna sprawa. Boxy oparte na androidzie niby są szybkie, mają szybkie procesory, ale nie działa to tak dobrze jak playerach. Sam Android dłużej się wgrywa. Kodi to jest dodatkowa nakładka. Mnie minix od czasu do czasu potrafi się zawiesić na trudnym pliku. Po prostu to wszystko chodzi dość topornie... Wiem co mówię bo od jakiś 5 lat używam różnych TV boxów i na tych playerach jest znacznie lepiej. Edytowane 15 Listopada 2017 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 15 Listopada 2017 Nvidia dziala bardzo szybko, nigdy sie nie zawiesila, filmy dzialaja tak jakbys je odpalal na playerze, ma wszyskto zoptymalizowane i siedzi w niej tegra - najszybszy procek, wiec daje rade. Cenia się za to. @raf7705masz jakis hub do sterowania tymi boxami ? ja mysle nad takim wynalazkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach