Skocz do zawartości
szewi

Epson TW9300 / TW7300 w codziennym użytkowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Kształt Wody UHD/4K

fotka.jpg

Jakiś oślepiających efektów HDR nie ma. Są "dyskretne". Oczywiście już na Panasonicu z ustawieniem HDR - naturalne otoczenie.

Zdjęcie robione telefonem, który podbija kontrast więc obraz nie jest aż tak żywy jak na zdjęciu, ale celowo wybrałem to ujęcie bo nadaje się do ANSII - mała część jasna, reszta ciemna... Szczerze mówiąc to właśnie ujęcie rzuciło mnie na kolana i dlatego pobiegłem po komórkę zrobić fotkę. W rzeczywistości wygląda naprawdę super. Generalnie duży plus, że film jest w pełnym 16:9 co się nie często zdarza...

Edytowane przez hubio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 7.09.2018 o 16:46, raf7705 napisał:

Co do jakości, to Ozark 2, na Netflix ma strasznie złą jakość.

Badziewny ten ich HDR.

Jack Ryan na Amazonie jest w o wiele, wiele lepszej jakości.

Zależy jaka pozycja z netflixa i amazona :)
Ozark s2 z netflixa w 4K ma 25mb/s bitrate, 1080p niecałe 6mb, nie wiem czy na początku nie wrzucili właśnie 1080p a dopiero później był dostępny 4K.
Choć wydaje mi się, że wyświetlał się znaczek UHD jak oglądałem w okolicach premiery hmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, hubio napisał:

Kształt Wody UHD/4K

fotka.jpg

Jakiś oślepiających efektów HDR nie ma. Są "dyskretne". Oczywiście już na Panasonicu z ustawieniem HDR - naturalne otoczenie.

Zdjęcie robione telefonem, który podbija kontrast więc obraz nie jest aż tak żywy jak na zdjęciu, ale celowo wybrałem to ujęcie bo nadaje się do ANSII - mała część jasna, reszta ciemna... Szczerze mówiąc to właśnie ujęcie rzuciło mnie na kolana i dlatego pobiegłem po komórkę zrobić fotkę. W rzeczywistości wygląda naprawdę super. Generalnie duży plus, że film jest w pełnym 16:9 co się nie często zdarza...

film ogladalem i mocno sie zawiodłem. 

@raf7705 obejrzyj sobie Dunkierke w 4K jesli jeszcze nie ogladales to zmienisz zdanie co do 16:9 ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem w kinie na tym.
16:9 zwyke oglądam na TV 79".
Może sobie obejrzę kiedyś jeszcze raz w domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie prezentuje się dobrze na projektorze bo jest dużo ciemnych scen i ładna gra świateł w tych ich bunkrach, ale właściwie to żadnych efektów HDR to ja nie zauważyłem. Jednak po wcześniejszych przeżyciach z ziarnem na Chłopach z Ferajny to teraz każdy film UHD będzie dla mnie ok :) bo poniżej tamtego "poziomu" nie sposób spaść...

Apropos filmów czekam aż wydadzą całą antologię Matrixa na UHD... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W Dunkierce sceny na plaży mają świetny HDR. Bajka.
Dokladnie. Poza tym odbicia slonca w wodzie: HDR oraz jakosc 4k rewelka. Jeden z lepszych filnow. Ale nie ma sie co dziwic jak kamerami IMAX operuje Nolan.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ od czasu piszecie o fatalnej jakości DVD, Szewi ne dawno oglądał "Minecrafta" to postanowiłem wkleić fotki z filmu z 1999 r. i wydanie z podobnego okresu - totalnie archaiczne, dwustronne, bez menu (!), zero jakiejkolwiek remasteringu i pełne 16:9. Film to "Żołnierze Kosmosu"

Jakość oceńcie sobie sami, szczególnie osoby, które się tutaj ze mnie wyśmiewały, że oglądam DVD. Przypominam - to jest film z 1999r, wydanie gdzieś z początku wieku więc w przypadku nowszych  filmów jakość jest jeszcze lepsza...

fotka 1.jpg

Panasonic jeśli chodzi o jakość obrazu jest bezapelacyjnie lepszy niż Samsung co widać gołym okiem :) Jak znajdę chwilę czasu napiszę całościowo o tym sprzęcie... Jeśli ktoś chce coś kupować polecam.

fotka 2.jpg

fotka 3.jpg

Edytowane przez hubio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez urazy, ale zdjęcia jakości obrazu wyświetlanego z projektora czy telewizora nie są warte funta kłaków. Było o tym wielokrotnie, a nawet powstał na ten temat obszerny artykuł. :)

• Plusik 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rok temu wyszedł remaster Starship Troopers, tylko na UHD, i tenże remaster niszczy niemiłosiernie wszystkie dotychczasowe wydania BD tego filmu (o DVD nie wspominając). Do tego ma świetny HDR.
Ale hubio się nie spodoba bo ziarno :P

Edytowane przez misfit
  • Lubię 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, MarianPaz napisał:

Bez urazy, ale zdjęcia jakości obrazu wyświetlanego z projektora czy telewizora nie są warte funta kłaków. Było o tym wielokrotnie, a nawet powstał na ten temat obszerny artykuł. :)

Kolego jeśli mówimy o różnicy w HDR, niuansach w luminacji itd to masz rację, ale ja tu wrzuciłem fotki z filmu DVD z 1999 r (!) więc nawet wziąwszy pod uwagę niedoskonałości zdjęć to takie rzeczy jak PIKSELE o których wspominał Szewi byłyby widoczne ! Jeśli obraz miałby być koszmarny to by był i nawet "niedoskonałe" zdjęcia by to pokazały. Dla odmiany mogę Ci wrzucić fotki z ripa 320x240 gdzie zobaczysz różnicę, a najlepiej jak Cię zaproszę do siebie żebyś na własne oczy zobaczył :) Komórka podnosi kontrast i daje żywe barwy, ale cała reszta jest bez zmian tzn. wyobraź sobie ten sam obraz tylko bardziej matowy i to będzie to co jest naprawdę...

3 godziny temu, misfit napisał:

Rok temu wyszedł remaster Starship Troopers, tylko na UHD, i tenże remaster niszczy niemiłosiernie wszystkie dotychczasowe wydania BD tego filmu (o DVD nie wspominając). Do tego ma świetny HDR.
Ale hubio się nie spodoba bo ziarno :P

No właśnie z tobą to jest tak, że wyjmujesz jakieś słowa z kontekstu użyte przy zupełnie innej okazji, dodajesz dwa + dwa i piszesz androny. Dlatego z takimi hejterami ciężko dyskutować, a do tego w każdej chwili cię mogą obrazić. O ziarnie pisałem wyłącznie w kontekście DWÓCH filmów, a już zapomniałeś, że Człowieka z Blizną na BD bardzo chwaliłem ! Kiedy mi zależy na filmie zawsze wybieram najlepszą dostępną jakość jaka istnieje (bez względu na ziarno) i tak było w tym wypadku. Niestety wydanie o którym piszesz NIE POSIADA polskich napisów  i nie żadne ziarno tylko to zdecydowało o takim wyborze. Więc idiotyczna i niemerytoryczna złośliwość z Twojej strony.

Edytowane przez hubio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz, wiem jak wygląda ziarno w remasterze 4K Goodfellas czy w świetnie odrestaurowanym swoją drogą Ojcu Chrzestnym na BD na które wcześniej narzekałeś i piszę Ci, że skoro w tych filmach przeszkadza Ci ziarno to nie inaczej będzie w Starship Troopers na UHD jak i z większością wydań katalogowych od Sony. Uwierz mi - mam je prawie wszystkie.
Nie wnikam w to dlaczego nie kupisz Starship Troopers na UHD - na BD to jest zwykły przeciętniak ze starym transferem, na dzień dzisiejszy dostałby ode mnie ocenę co najwyżej 2 na 5.

Poza tym chyba mnie z kimś pomyliłeś bo nie przypominam sobie abym wcześniej z Tobą prowadził jakieś wojenki, itp. ;) więc nie wiem po co się tak unosisz.
Ale w tym momencie po prostu nie mogę skomentować poniższego:

2 godziny temu, hubio napisał:

Kiedy mi zależy na filmie zawsze wybieram najlepszą dostępną jakość jaka istnieje (bez względu na ziarno) i tak było w tym wypadku.

Kupiłeś projektor za ponad 10 tysiaków, który ma całkiem niezłą obsługę UHD, jeśli czegoś nie pokręciłem to masz już trzeci odtwarzacz UHD Blu-ray, a raz po raz wystukujesz posty jak to filmy z DVD fajnie na nim wyglądają.  Do tego dopiero co pochwaliłeś się pakiecikiem Wajdy na DVD, pomimo tego, że część filmów jego twórczości jest dostępna również na BD.
Wygląda na to, że jednak nieczęsto zależy Ci na jakości obrazu lub też jesteś kolejną ofiarą mocno ograniczonej dostępności polskiej dystrybucji jeśli chodzi o filmy na (UHD) BD z polską wersją językową. Jeśli to drugie to było się szarpnąć na OPPO ;)

Edytowane przez misfit
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, misfit napisał:

Widzisz, wiem jak wygląda ziarno w remasterze 4K Goodfellas czy w świetnie odrestaurowanym swoją drogą Ojcu Chrzestnym na BD na które wcześniej narzekałeś i piszę Ci, że skoro w tych filmach przeszkadza Ci ziarno to nie inaczej będzie w Starship Troopers na UHD jak i z większością wydań katalogowych od Sony. Uwierz mi - mam je prawie wszystkie.
Nie wnikam w to dlaczego nie kupisz Starship Troopers na UHD - na BD to jest zwykły przeciętniak ze starym transferem, na dzień dzisiejszy dostałby ode mnie ocenę co najwyżej 2 na 5.

Poza tym chyba mnie z kimś pomyliłeś bo nie przypominam sobie abym wcześniej z Tobą prowadził jakieś wojenki, itp. ;) więc nie wiem po co się tak unosisz.
Ale w tym momencie po prostu nie mogę skomentować poniższego:

Kupiłeś projektor za ponad 10 tysiaków, który ma całkiem niezłą obsługę UHD, jeśli czegoś nie pokręciłem to masz już trzeci odtwarzacz UHD Blu-ray, a raz po raz wystukujesz posty jak to filmy z DVD fajnie na nim wyglądają.  Do tego dopiero co pochwaliłeś się pakiecikiem Wajdy na DVD, pomimo tego, że część filmów jego twórczości jest dostępna również na BD.
Wygląda na to, że jednak nieczęsto zależy Ci na jakości obrazu lub też jesteś kolejną ofiarą mocno ograniczonej dostępności polskiej dystrybucji jeśli chodzi o filmy na (UHD) BD z polską wersją językową. Jeśli to drugie to było się szarpnąć na OPPO ;)

Tak - w Ojcu Chrzestnym było dla mnie za duże ziarno, ale już w "Człowieku z Blizną" było idealnie. Jednakże jeśli tylko mam wybór to nie patrzę na żadne ziarno tylko kupuję na BD lub UHD. W przypadku Wajdy część filmów jest na BD, ale to nie są polskie wydania więc naprawdę nie miałem ochoty się bawić w sprowadzanie pojedynczych filmów z Japonii tak z powodów finansowych jak i organizacyjnych :)

I świetnie to ująłeś - jestem ofiarą dostępności polskiej dystrybucji :) Piękny zwrot i dlatego kupuję DVD... Jednakże tak jak często tu pisałem i wkleiłem fotki, a widać, że to i mało więc chyba trzeba będzie zaprosić większą ilość osób niż tylko MarianaPaz na osobiste pokazy :) - filmy na DVD naprawdę wyglądają całkiem akceptowalnie tzn w stosunku np. do telewizora bo to wątek o projektorach, a nie o porównywaniu DVD do BD... Wiadomo, zawsze BD będzie lepiej wyglądało, będzie więcej szczegółów itd choć czasami w przypadku starych remasterowanych filmów wraz z szczegółami i lepiej widać ziarno...

Co do Oppo to z Szewim o tym pisaliśmy pod koniec zeszłego roku w tym wątku... Zastanawiałem się i wciąż zastanawiam nad tym rozwiązaniem, ale jednak szukanie i dopasowywanie napisów do oryginalnych filmów z zagranicy jakoś mnie nie przekonuje... Mimo wszystko ten co płaci nie powinien mieć trudniej niż ten co ściąga... :)

Panasonic jest moim 3 playerem i wszystkie materiały na nim od DVD po UHD wyglądają lepiej niż na Samsungu i Sony i to jest naprawdę różnica...

I jeszcze taka sprawa. Wiem, że może znowu narażę się na hejt i śmieszność, ale ja całkowicie nie znam się na technice więc wybaczcie pytanie/sugestię jeśli jest idiotyczna. Jak wczoraj i już wcześniej robiłem te fotki to tak sobie pomyślałem, że oglądając obraz rzucany przez projektor przez komórkę (jak by się robiło zdjęcia) wygląda on za[beeep]iście jak na telewizorze więc czy np. jak by stworzyć jakiś materiał na ekranie projekcyjnym, który umiałby przepuścić wiązkę z projektora, a drugiej strony byłby powleczony jakimś minimalnym szkłem jak z LCD to by nie było takiego efektu ? A może magic screeny są tak robione ? Czy takie coś jest w ogóle możliwe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, hubio napisał:

przypadku Wajdy część filmów jest na BD, ale to nie są polskie wydania więc naprawdę nie miałem ochoty się bawić w sprowadzanie pojedynczych filmów z Japonii tak z powodów finansowych jak i organizacyjnych :)

Może o tym nie wiesz, ale w Polsce wydano na BD następujące filmy Wajdy:
- Popiół i diament
- Wesele (z tym, że jest on dostępny wyłącznie w pakiecie Martin Scorsese Presents #3, a nie jako pojedyncze wydanie).
- Ziemia obiecana
- Człowiek z marmuru
- Człowiek z żelaza
- Katyń (kaszana, m.in. przekadrowany obraz do 1.78:1 z obciętym obrazem po bokach, do tego dźwięk to zwykły DD 5.1 - lepiej kupić ten film za granicą).
- Powidoki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dyskusje z fanami filmów na DVD są dla mnie zawsze kuriozalne. Każdy ogląda sobie co chce, ale niezależne porównywarki wydań są szeroko dostępne i dyskusje o zadowoleniu z poszczególnych wydań są jedynie subiektywne. Jeżeli ktoś nie jest pewien różnic między wydaniami to odwiedza https://www.caps-a-holic.com/ lub http://www.dvdbeaver.com/ i na właśne oczy ocenia między DVD a Blu-Rayem. UHD można też podglądać ale jednak recenzje powiedzą nam więcej bo dużo efektu zostanie zabrane przy screenshocie bez HDR.

Tutaj ładne porównanie Starship Troopers 2 na Blu i DVD:

https://www.caps-a-holic.com/c.php?go=1&a=0&d1=2964&d2=2965&s1=27320&s2=27328&i=3&l=0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasem zdarzy się dobre wydanie DVD ale porownywac to do BD czy tym bardziej UHD to powinno być karane banem na 2 tygodnie na forum @hubio już oststnio nie było Cię z 2 miechy - uważaj bo admin znów da Ci bana

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, misfit napisał:

Może o tym nie wiesz, ale w Polsce wydano na BD następujące filmy Wajdy:
- Popiół i diament
- Wesele (z tym, że jest on dostępny wyłącznie w pakiecie Martin Scorsese Presents #3, a nie jako pojedyncze wydanie).
- Ziemia obiecana
- Człowiek z marmuru
- Człowiek z żelaza
- Katyń (kaszana, m.in. przekadrowany obraz do 1.78:1 z obciętym obrazem po bokach, do tego dźwięk to zwykły DD 5.1 - lepiej kupić ten film za granicą).
- Powidoki

Wiedziałem... Jak by poszukać zagranicą to by pewno było by jeszcze więcej, ale... wciąż nawet nie połowa z 26 filmów jakie są w tym co kupiłem... Gdyby to było też na BD nawet droższe to bym wybrał BD, ale takiego wyboru nie było...

6 minut temu, 2.0 napisał:

Dyskusje z fanami filmów na DVD są dla mnie zawsze kuriozalne. Każdy ogląda sobie co chce

Raczej to co musi... Z 500 filmów jakie miałem pod koniec zeszłego roku na DVD udało mi się wymienić 50 na BD/UHD, a szukałem i w Polsce i na Świecie...

2 minuty temu, user7878 napisał:

Czasem zdarzy się dobre wydanie DVD ale porownywac to do BD czy tym bardziej UHD to powinno być karane banem na 2 tygodnie na forum emoji16.pngemoji16.pngemoji16.png@hubio już oststnio nie było Cię z 2 miechy - uważaj bo admin znów da Ci bana emoji23.pngemoji23.pngemoji23.png

Hmm no ja nie miałem bana tylko rzekomo sprzedawałem projektor :) Czy ja gdzieś wklejałem fotki i porównywałem DVD do BD i pisałem, że DVD lepiej wygląda ?  Ja tylko po prostu piszę wam i wklejam fotki, że DVD nie wygląda u mnie na projektorze tak źle jak piszecie... Jak dla mnie i myślę, że również dla innych osób jest to całkowicie akceptowalne... - patrz fotki...

Kiedy film jest nowszy i do tego anamorficzny to już jest całkiem dobrze, ale nigdy nie będzie tak dobrze jak na BD/UHD - co do tego nie ma żadnych wątpliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, hubio napisał:

Wiedziałem... Jak by poszukać zagranicą to by pewno było by jeszcze więcej, ale... wciąż nawet nie połowa z 26 filmów jakie są w tym co kupiłem... Gdyby to było też na BD nawet droższe to bym wybrał BD, ale takiego wyboru nie było...

Z zacytowanego przeze mnie fragmentu odniosłem wrażenie, ze nie wiedziałeś, ale mniejsza z tym. Co do dostępności filmów - lepszy rydz niż nic.
Jeśli o mnie chodzi to mam taki głupi zwyczaj, że nie wydam choćby złotówki na coś co mogę obejrzeć w podobnej/lepszej jakości w telewizji czy na VOD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, misfit napisał:

Z zacytowanego przeze mnie fragmentu odniosłem wrażenie, ze nie wiedziałeś, ale mniejsza z tym. Co do dostępności filmów - lepszy rydz niż nic.
Jeśli o mnie chodzi to mam taki głupi zwyczaj, że nie wydam choćby złotówki na coś co mogę obejrzeć w podobnej/lepszej jakości w telewizji czy na VOD.

No cóż dla mnie filmy to nie tylko oglądanie, ale i kolekcjonowanie... Pewnie najracjonalniejsze wyjście to piracenie co robi z 70-80%. Inną przewagą nośnika w porównaniu do VOD czy nawet piracenia jest kwestia czasu... Jak już wcześniej pisałem - wstaję sobie rano i planuję obejrzeć dajmy na to wieczorem Żołnierzy Kosmosu :)  więc kiedy nie mam nośnika to:

1. Szukam czy jest może dzisiaj gdzieś w TV - oczywiście aby mieć najszerszy wybór muszę mieć wykupiony najbogatszy pakiet TV - nie ma

2. Szukam na VOD - znowu powinienem mieć wykupione wszystkie: Netflix, Amazon, ShowMax i całą resztę aby trafić - nie ma

3. Szukam w sieci, ale poświęcam też na trochę czasu, więcej - niż sięgnięcie z półki  - JEST jakiś rip

Więc niestety jak się chce mieć wybór to się jest skazanym w wielu przypadkach albo na DVD albo na piractwo gdzie jest wszystko w każdej dostępnej jakości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apple tv, jest wszystko, jak nie w uslugach abonamentowych to na VoD Appla. Wyszukiwanie wymaga zainwestowania minimum wysilku, i czasu, bo inicjowane przy komendy głosowej , przynajmniej w moim przypadku (US).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, binary napisał:

Apple tv, jest wszystko, jak nie w uslugach abonamentowych to na VoD Appla. Wyszukiwanie wymaga zainwestowania minimum wysilku, i czasu, bo inicjowane przy komendy głosowej , przynajmniej w moim przypadku (US).

Nawet mi się nie chce komentować tej głupoty co napisałeś. Wszystko - wszystko ???? Znasz znaczenie słowa "wszystko" ???? Rozumiem, że wg ciebie są wszystkie filmy wyprodukowane gdziekolwiek, kiedykolwiek na świecie łącznie z polskimi w polskiej wersji bo ja przecież cały czas o tym piszę. Ale ok, załóżmy, że użyłeś skrótu myślowego i to chodzi o te najbardziej znane co jest zresztą pojęciem bardzo względnym, idźmy nawet dalej i załóżmy, że chodziło ci o wszystkie, które kiedykolwiek dostały Oscara za cokolwiek - i wiesz co nie znajdziesz nawet w tej ostatniej grupie WSZYSTKICH, a po ostatniej sieczce Netflixa gdzie zniknęły Star Treki czy Szeregowiec Rayan to nawet nie będzie tych najbardziej topowych !

Apple TV to jest TV box jak i inne jak Nvidia Shield i wielokrotnie tu piszemy o tv boxach, a z tej wypowiedzi można mylnie wywnioskować, że to jakiś "cudowny" serwis z "wszystkim"...

Jaki poziom wiedzy o sprzęcie taki i o filmach. Szkoda słów na taką osobę - dalsze twoje wpisy zostaną bez mojej odpowiedzi bo wiem na co cię stać, ale tu musiałem interweniować bo jeszcze ktoś niedoświadczony by rzeczywiście kupił ten TV BOX i się rozczarował, że nie ma WSZYSTKIEGO jak by np. chciał sobie w sobotni wieczór puścić Felliniego... :)

Edytowane przez hubio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet mi się nie chce komentować tej głupoty co napisałeś. Wszystko - wszystko ???? Znasz znaczenie słowa "wszystko" ???? Rozumiem, że wg ciebie są wszystkie filmy wyprodukowane gdziekolwiek, kiedykolwiek na świecie łącznie z polskimi w polskiej wersji bo ja przecież cały czas o tym piszę. Ale ok, załóżmy, że użyłeś skrótu myślowego i to chodzi o te najbardziej znane co jest zresztą pojęciem bardzo względnym, idźmy nawet dalej i załóżmy, że chodziło ci o wszystkie, które kiedykolwiek dostały Oscara za cokolwiek - i wiesz co nie znajdziesz nawet w tej ostatniej grupie WSZYSTKICH, a po ostatniej sieczce Netflixa gdzie zniknęły Star Treki czy Szeregowiec Rayan to nawet nie będzie tych najbardziej topowych !

Apple TV to jest TV box jak i inne jak Nvidia Shield i wielokrotnie tu piszemy o tv boxach, a z tej wypowiedzi można mylnie wywnioskować, że to jakiś "cudowny" serwis z "wszystkim"...

Jaki poziom wiedzy o sprzęcie taki i o filmach. Szkoda słów na taką osobę - dalsze twoje wpisy zostaną bez mojej odpowiedzi bo wiem na co cię stać, ale tu musiałem interweniować bo jeszcze ktoś niedoświadczony by rzeczywiście kupił ten TV BOX i się rozczarował, że nie ma WSZYSTKIEGO jak by np. chciał sobie w sobotni wieczór puścić Felliniego...

Nie chodzi o to żebyś komentowal, a już zwłaszcza w takim tonie.

Nie musisz zgadywać, ani silic się z założeniami, co oznacza "wszystko" w mojej wypowiedzi. Jest to w miarę proste i nie powinieneś mieć kłopotu z rozszyfrowaniem zakresu znaczeniowego tego sformułowania, bo wynika on bezpośrednio z kontekstu wymiany zdań pomiędzy Tobą, a Kolegą misfitem. W miare watpliwosci mógłbyś poprosić o mnie o jednoznaczną doprecyzowanie, a darować sobie blazenade..

Chodzi oczywiście o filmy dostępne w dystrybucji cyfrowej ( w zachodnim swiecie).

Nie powiedziałem tego bez powodu, ponieważ tak się składa, że dzięki ATV można mieć dostęp do oferty praktycznie wszystkich (znanych mi) liczących się dystrybutorów. Czego nie znajdziesz w ofercie Imovies, znajdziesz w aplikacjach producentów oryginalnych tresci takich jak Netflix, Amazon, Hulu, czy wiodących stacji telewizyjnych, produkujących znane i lubiane seriale czy programy kulturalne i edukacyjne o ok t3go iptv i body wszelkiej maści i proweniencji.

Najwyrazniej wogole nie zdajesz sobie sprawy z tego, wiec zanim zaczniesz ponownie mnie lajac i pouczać, odrob lekcje. Nie namawiam Cię do kupna ATV, bo tam niczego za darmo nie znajdziesz, a taka zdaje się myśl usiłowałes mi przypisac. Uzytkowanie ATV zacząłem od urządzeń 2 generacji (to bedzie juz chyba z 6czy 7 lat temu?), a pudełko obecnej generacji uzytkuje od grudnia ubiegłego roku, co nie jest na tym forum tajemnica. default_smile.png

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi