Skocz do zawartości
szewi

Epson TW9300 / TW7300 w codziennym użytkowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

W wypadku polskich rekonstrukcji nie trzeba za nic płacić, bo na vod.pl i kanale YT Studia TOR jest sporo rekonstrukcji w HD. Listę filmów masz na stronie z mojego podpisu. :)

9 godzin temu, hubio napisał:

można by sobie przekopiować jakoś ale to coś jak ściągnięcie z netu...

Od kiedy nagrywanie programów i ich kopiowanie jest czymś w stylu piractwa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, MarianPaz napisał:

W wypadku polskich rekonstrukcji nie trzeba za nic płacić, bo na vod.pl i kanale YT Studia TOR jest sporo rekonstrukcji w HD. Listę filmów masz na stronie z mojego podpisu. :)

Na vod.pl jak i w każdym innym serwisie jest tylko jeden problem - ograniczenia czasowe :) Na Netflixie odeszło dziesiątki dobrych filmów w tym roku, a na vod.pl filmy Wajdy zaczną znikać pod koniec tego roku i w połowie następnego... Oczywiście przy obecnej technice to skopiować można wszystko i z każdego źródła tylko czy wtedy po prostu nie lepiej ściągnąć z sieci ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko nigdy nie wydałbym takich pieniędzy na box DVD gdy w tej cenie powinno być Blu-ray. W 2008 owszem ale nie w 2018 roku.

• Plusik 2
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, MarianPaz napisał:

Mimo wszystko nigdy nie wydałbym takich pieniędzy na box DVD gdy w tej cenie powinno być Blu-ray. W 2008 owszem ale nie w 2018 roku.

W 2008 to zarobki były takie, że ja z kolei bym nie wywalił pół pensji na filmy... W ogóle kupowanie filmów na nośnikach to jest idiotyzm skoro można wszystko ściągnąć za free... :) Dobrze jednak, że są tacy idioci jak my bo by w ogóle nie było niczego jak na Białorusi...

Kończę ten wątek w wątku. Jak zacznę oglądać to napiszę wam jak to wygląda na projektorze, jak na TV i w ogóle jaka jest jakość...

Edytowane przez hubio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do jakości, to Ozark 2, na Netflix ma strasznie złą jakość.

Badziewny ten ich HDR.

Jack Ryan na Amazonie jest w o wiele, wiele lepszej jakości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpal sobie np. Altered Carbon. Tam HDR jest miodzio
Ja uważam, że HDR jest lepszy na Natflixie niż na Amazoon Prime Video.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc.... ?

Wcoraj zpredalem Marantz SR5012 i kupilem dzisaj sobie 6012 ve snižce... i narazie extra... ? Jak jest kdoz zadolowony zakupem na 5.1.4/7.1.2 to Marantz SR6012 to super AVR.

Marantz SR6012 9.2 Kanal AV-Receiver, Full 4K Ultra HD, HEOS, schwarz

https://www.elektroshopwagner.de/product_info.php?info=p219236&utm_campaign=idealo_219236&utm_source=idealo&utm_medium=CPC&utm_content=textanzeige&campaign=idealo

I jutro zpredaje možna Epsona TW9300  ?

I zobacie na JVC... ? bendzie znižka cen to coz mozna bendzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było by super jak byś używał polskiego słownika w telefonie, on sam podpowiada pisownię słów.
Ciężko się czyta tą Twoją mieszankę.

Odpal sobie np. Altered Carbon. Tam HDR jest miodzio
Ja uważam, że HDR jest lepszy na Natflixie niż na Amazoon Prime Video.
Masz rację Altered Carbon wygląda super.
Ten Ozark tak spieprzyli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, raf7705 napisał:

Było by super jak byś używał polskiego słownika w telefonie, on sam podpowiada pisownię słów.
Ciężko się czyta tą Twoją mieszankę.

Hehehe :) W Czechach nie mają tak fajnego forum i tak fajnego wątku... W końcu to 1/4 Polski.... Chyba coś jak województwo mazowieckie....

Pozdrowienia riddle i jak sprzedasz Epsona i kupisz JVC napisz koniecznie jakie zauważyłeś różnice na korzyść lub niekorzyść w JVC. Mnie najbardziej jak zwykle interesuje kontrast w jasnych scenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście Ridley jest bardzo mile widziany, tylko mógł by używać słownika w telefonie, przecież on sam podpowiada słowa. Ja tak piszę po angielsku, na forach anglojęzycznych, bo każdego słowa pisowni nie pamiętam. Jak bym pisał tak On tutaj, to by mnie wyśmiali.
Lepiej napisać mniej a wyraźniej, niż klepać jakimś, nikomu nie znanym miksem językowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc, nie jestem jeszcze w pełni zdecydowany o jakim modelem jestem zainteresowany. Obecnie w US znizka ceny projektorów JVC i to wynosi do 1000 USD w modelu x7900 / RS540.

Wiem, że bendzie nawet dalsze obniżenie cen na JVC DEMO o 1000-2000  według modelu. I co korzyśći kontrastu to juž na avforums było napisano, że x5900 / RS440 jest znacznie lepszy niż TW9300 i jest ale o nieco droższy.

W tej chwili staram się pchnąć cenę JVC i tak zorganizować najlepszą możliwą cenę dla fanów kina domowego, jestem rozczarowanym z TW9400 gdy jest w podobnej cenie jak JVC.

Tak, to pisanie mi sprawia trochę problemów, to nie to samo, co kiedy mówię po polsku ?

• Plusik 1
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak z jasnością w tych JVC ? chyba niższa niż w Epsonie. Nie ma też elektronicznej przesłony i sterowania położeniem. Model referencyjny z hdtv czyli RS540 to 29tyś zł, a RS440 to 19tyś więc właściwie to co było z wcześniejszymi modelami... I zmiany w tym JVC analogiczne do "zmian" w Epsonach więc nie rozumiem do końca czym Ty się tak zachwycasz riddle... :)

To już w momencie premiery Epsona 9300 cenowo wyglądało to podobnie - jak pamiętam bo poprzednik tego JVC RS440 też kosztował 19 tyś, a Epson 14 tyś. Sytuacja na rynku bez zmian... Jak by RS540 był za 14 tyś, RS440 za 10 tyś to by była rewolucja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czesc, nie jestem jeszcze w pełni zdecydowany o jakim modelem jestem zainteresowany. Obecnie w US znizka ceny projektorów JVC i to wynosi do 1000 USD w modelu x7900 / RS540.
Wiem, że bendzie nawet dalsze obniżenie cen na JVC DEMO o 1000-2000  według modelu. I co korzyśći kontrastu to juž na avforums było napisano, że x5900 / RS440 jest znacznie lepszy niż TW9300 i jest ale o nieco droższy.
W tej chwili staram się pchnąć cenę JVC i tak zorganizować najlepszą możliwą cenę dla fanów kina domowego, jestem rozczarowanym z TW9400 gdy jest w podobnej cenie jak JVC.

Tak, to pisanie mi sprawia trochę problemów, to nie to samo, co kiedy mówię po polsku
No widzisz, jak się trochę postarasz, to już jest dużo lepiej z tym pisaniem.

To wygląda na to, że JVC sprzedaż wzrośnie a Epsona sprzedaż spadnie w najbliższym czasie. No cóż...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widziałem w bezpośrednim porównaniu RS440, TW7300 i TW9300. JVC był najlepszy. Kosztował jednak wtedy 2x wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, hubio napisał:

A jak z jasnością w tych JVC ? chyba niższa niż w Epsonie. Nie ma też elektronicznej przesłony i sterowania położeniem. Model referencyjny z hdtv czyli RS540 to 29tyś zł, a RS440 to 19tyś więc właściwie to co było z wcześniejszymi modelami... I zmiany w tym JVC analogiczne do "zmian" w Epsonach więc nie rozumiem do końca czym Ty się tak zachwycasz riddle... :)

To już w momencie premiery Epsona 9300 cenowo wyglądało to podobnie - jak pamiętam bo poprzednik tego JVC RS440 też kosztował 19 tyś, a Epson 14 tyś. Sytuacja na rynku bez zmian... Jak by RS540 był za 14 tyś, RS440 za 10 tyś to by była rewolucja...

To bardzo podobne, JVC używa troche nieco innej technologii lamp,  różnica jest rzędu 8-10 procent u RS440. Tak w momencie premiery Epsona 9300 kosztował  14 tyś i tezar znowu  9400 bendzie kosztował 14 tyś ale za podobne pieniądze można też znaleźć JVC.  Różnica między 9400 i RS440 jest nadal bardzo wysoka i są one takie same cene lub albo będą.

Rozumiem, że Epson 9300 na sprzedaż to świetny zakup, ale 9400 już nie. Po rabacie mogę mieć DEMO RS540 za około 18,3 tyś i RS440 za 14,5 tyś.

9 godzin temu, user7878 napisał:

Ja widziałem w bezpośrednim porównaniu RS440, TW7300 i TW9300. JVC był najlepszy. Kosztował jednak wtedy 2x wiecej.

Tak, w każdym  w kraju JVC ma inną politykę cenową, w Wielkiej Brytanii jest droższa o 20% niż w PL, a w CZ można ją kupić o 20% mniej niż w PL.

Tak to jest ...

Kupiłem w przeszłości Marantzę SR5012 w Niemczech i sprzedałem ją w Czechach za więcej niż ją kupił i znowu kupiłem ponownie Marantz SR6012 w Niemczech za mniej niż bych kupiłem tutaj w Czechach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli. , jak po JVC, to tylko do Czech. Najlepsze ceny na JVC.

Dobrze wiedzieć na przyszłość.

Bo jak jadę autem do Polski, to mogę jechać przez Czechy, jak będzie potrzeba.

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marantz 6012 jest teraz za okolo 775 eur wiec cena super. RS440 za 14,5 tys to tez super cena.
Ja poczekam jeszcze chwilke i powaznie sie zastanowie nad JVC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wahaj się Marantz pak juz nie będzie... ?

Daj mi znać kiedy będziesz chtial JVC , zrobię dla ciebie specjalną VIP cene...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile w Czechach kosztuje MARANTZ SR8012?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupuję MARANTZ w Niemczech... i tam jest  SR8012  za cenę 2.999,00 € i w Czechach 3250€

Edytowane przez riddle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak, w każdym  w kraju JVC ma inną politykę cenową, w Wielkiej Brytanii jest droższa o 20% niż w PL, a w CZ można ją kupić o 20% mniej niż w PL.
Tak to jest ...
Kupiłem w przeszłości Marantzę SR5012 w Niemczech i sprzedałem ją w Czechach za więcej niż ją kupił i znowu kupiłem ponownie Marantz SR6012 w Niemczech za mniej niż bych kupiłem tutaj w Czechach.

Dawno tak dobrze sxhandlowałeś tego 5012? Bo może też bym zrobił takiego biznesa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, USS-SMAUG napisał:

Dawno tak dobrze sxhandlowałeś tego 5012? Bo może też bym zrobił takiego biznesa ;)

około 3 dni temu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis obejrzalem sobie jednen z moich ulubionych filmow tj Dracule wydanie 4K i naprawde fajnie sie to oglada na duzym ekranie w 4K. Polecam.

Edytowane przez szewi
  • Plusik 1
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest ktoś zainteresowany?

1x 3D Glasses (Active, RF) - ELPGS03? ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 9.09.2018 o 20:25, riddle napisał:

Ja kupuję MARANTZ w Niemczech... i tam jest  SR8012  za cenę 2.999,00 € i w Czechach 3250€

To w Polsce taniej:)

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi