USS-SMAUG 46 Napisano 21 Lipca 2018 BD via PS4 PRO też daje 4:4:4Xbox sprzedany, czytam o ATV Swoją drogą WIELKI MUR na BD, polecam. Fajna jakość, efekty. Jest na co popatrzeć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobbi 53 Napisano 21 Lipca 2018 O. Wielki mur . Tak słabo oceniany film. Ja jednak go lubię . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 21 Lipca 2018 O. Wielki mur . Tak słabo oceniany film. Ja jednak go lubię . mnie się podobał. I za pierwszym razem i teraz hehe. No a teraz to jeszcze efekty się prezentują wreszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobbi 53 Napisano 21 Lipca 2018 No kolego z takim sprzętem to musi być wow!!!!. Ja jeszcze się zastanawiam czy brać 7300 czy 9300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 21 Lipca 2018 No kolego z takim sprzętem to musi być wow!!!!. Ja jeszcze się zastanawiam czy brać 7300 czy 9300. Szczerze to nie wiem jak teraz cena 7300, bo 9300 było za ok 11,5 tyś, Xbox do sprzedania, dorzucili ekran, czyli też może być do sprzedania.. może i tak samo z 7300 w tym sklepie gdzie kupowałem (prono.pl) 7300 jest za 8tyś, czyli powiedzmy że jest ok 2 tyś tańszy niż 9300 (po sprzedaniu promocyjnego xboxa i ekranu). Dużo i nie dużo. Za 2 tyś można kupić fajny amplituner, albo ATV + głośniki do ATMOSa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 3 Sierpnia 2018 Coś przycichło w temacie, to może przerwę milczenie Powoli rozbudowuję dookoła Epsonowy system. Na początek dwa sufitowe Magnaty IC82 do ATMOSa poszły (tak wiem, sufit do malowania, ale nieplanowanie trafiłem w belkę ). Jest teraz 5.1.2 ale muszę to jeszcze dostroić, bo coś tył słabo słychać. Teraz walczę z zamontowaniem windy, i mam nadzieję dziś już podwiesić rzutnik Jak skończę montaż windy będę rozkminiał jak podpiąć ekran pod triggera. W zasadzie windę niby też bym mógł, ale do niej mam pilota, więc aż tak bardzo mi nie zależy. No może kiedyś. Swoją drogą to jakoś szybko godzin przybywa lampie. A przynajmniej tak mi się wydaje bo mam juz ponad 100 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 3 Sierpnia 2018 Tam w tych magnatach możesz zwiększyć db przed zamontowaniem. Ja dałem u siebie na full Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 3 Sierpnia 2018 5 minut temu, user7878 napisał: Tam w tych magnatach możesz zwiększyć db przed zamontowaniem. Ja dałem u siebie na full Tego nie wiedziałem. Widziałem ustawienie NORMAL/SURROUND (do ATMOSA polecono mi ustawienie na NORMAL). A gdzie można zwiększyć db? Zawsze mogę je jeszcze odkręcić Co do samego ATMOSA to trochę pokręcone to jest do ustawienia na amplitunerze (mam MARANTZa 5012). Nie ma prostej opcji wyboru np 5.1.2 tylko ten ATMOS to jakby przy okazji był. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
user7878 376 Napisano 3 Sierpnia 2018 Ja mam model niżej i u mnie są db do zwiększania u Ciebie może to być właśnie ten NormalZawsze możesz w amplitunerze podkręcić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 3 Sierpnia 2018 3 minuty temu, user7878 napisał: Ja mam model niżej i u mnie są db do zwiększania u Ciebie może to być właśnie ten Normal Zawsze możesz w amplitunerze podkręcić W ampli zapodałem na początek ten konfigurator systemowy (audyssey czy jakoś). Niebo a ziemia w porównaniu do domyślnych ustawień, ale te tylne muszę podkręcać, bo są zdecydowanie za cicho. Czaję się na wymianę nagłośnienia, ale to wydatek bedzie ok 70% rzutnika, więc muszę odczekać, bo mnie żona pogoni Ale ogólnie jest ogień. I obraz i dźwięk. Jak ja się cieszę że @szewi założył ten wątek :)) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 11 Sierpnia 2018 Czesc.. mam propozicje na zmiane projektora Epsona TW9300W za JVC x7900 (DEMO). Oddal bych swoj Epson i doplacil coz okolo 10483 PLN. Czi warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 11 Sierpnia 2018 Ja ze swojego obrazu jestem bardzo zadowolony. Jeśli miałbym wydać znów 10k to wpakowałbym to w kolumny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 11 Sierpnia 2018 ehhh ? co to znaci " wpakowałbym to w kolumny " ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 11 Sierpnia 2018 ehhh co to znaci " wpakowałbym to w kolumny " ? Hehe. Z obrazu w 9300 jestem tak zadowolony, że JA wolał bym wydać te pieniądze na dźwięk, na przykład kupić lepsze kolumny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 11 Sierpnia 2018 aha... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 18 Sierpnia 2018 Jak to powiedział kiedyś Mark Twain: "pogłoski o mojej śmierci są mocno przesadzone" Wracam po kilkumiesięcznej przerwie... Przepraszam, że się długo nie odzywałem - miałem głowę zaprzątniętą ważną sprawą. Wyczytałem też w wątku jak i dostałem wiadomość prywatną od szewiego coś o jakiejś sprzedaży. Nie wiem o co chodzi, ale ja projektora nie sprzedawałem i nie mam zamiaru sprzedawać, wręcz przeciwnie - jestem z niego bardzo zadowolony. Praktycznie 95% filmów oglądam już tylko na Epsonie. Z najważniejszych spraw to na szybko - w poniedziałek będę mieć odtwarzacz UHD PANASONIC DP-UB820 (ten z czerwca), który zastąpi mi Samsunga. Napiszę jak współpracuje z Epsonem. Z filmów generalnie taką mam uwagę, że filmy w UHD/HDR, które dotąd oglądałem raz było super, a czasami beznadziejnie. Generalnie starsze filmy wydawane na 4kz HDR (ale nie wszystkie) potrafią bardzo nie miło zaskoczyć. Mam na myśli "Chłopców z Ferajny" gdzie ziarno było nie do zniesienia, a efekty HDR nie istniały... Za duże ziarno było też w 7 wspaniałych mimo, że to nowy film. Za to "Everest" to była uczta dla oczu i uszu (z Atmosem) No i w końcu znalazł się film, który mnie naprawdę "oślepił' efektami HDR... Był to ostatni Resident Evil. Sceny gdzie bohaterka z latarką (pod koniec filmu) chodzi po laboratorium... Było tak oślepiająco, że nie tylko mrużyłem uczy, ale momentami musiałem zamykać. Tu rzeczywiście odczułem po całości HDR. Jeśli chodzi o DVD to w ciągu tej mojej przerwy nie zdarzył się taki film, który musiałbym zmienić na TV. Było i jest nadal super... Napiszę coś po testach Panasonica bo wydaje mi się, że nikt jeszcze nic nie pisał... Nie wiem bo nie obserwowałem rynku projektorów, ale chyba nadal ten nasz ma najlepszy stosunek jakości do ceny... Jeśli bym w przyszłości na coś wymieniał to tylko na podobnego Epsona z jeszcze lepszym kontrastem bo to można by poprawić, ale mimo, że go mam prawie już rok wciąż odkrywam na nowo filmy, które kiedyś oglądałem na TV... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 18 Sierpnia 2018 Fajnie że jesteś@hubio Co do ceny to IMHO, po ostatnich obniżkach cen, to jest naprawdę super wybór Hubio ATOMS wymiata! Dołożyłem u siebie 2 Magnaty i jest mega. Teraz czekam jeszcze na wymianę reszty głośników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 18 Sierpnia 2018 46 minut temu, USS-SMAUG napisał: Fajnie że jesteś@hubio Co do ceny to IMHO, po ostatnich obniżkach cen, to jest naprawdę super wybór Hubio ATOMS wymiata! Dołożyłem u siebie 2 Magnaty i jest mega. Teraz czekam jeszcze na wymianę reszty głośników U mnie niestety to taki udawany Atmos bo nie mam na suficie tylko z przodu na górze i tylko 2, ale momentami słychać. Szczególnie w Evereście jak spadała lawina... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USS-SMAUG 46 Napisano 18 Sierpnia 2018 Ja też mam 2 w suficie. Ogólnie mam 5.1.2Ale jest mega 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 18 Sierpnia 2018 Tak mi się przypominają filmy jakie oglądałem w tym okresie nieobecności i ogromne wrażenie zrobiła na mnie Zjawa z BD. Oglądałem oczywiście wcześniej na TV, ale teraz wielkie wrażenie, szczególnie II plan. No i oglądając takie filmy dziękuję Bogu, że mam ekran matt white, który daje piękną, nieskazitelną biel, a nie biel w odcieniu szarości jak to miałem na matt grey. Z filmu starego remasterowanego do BD wspaniale wypadł "Człowiek z Blizną", ale już "Ojciec Chrzestny" to ziarno... Generalnie filmy na BD wypadają bajecznie... Co do UHD/HDR to jak się trafi - jest albo bosko, albo wiem, że lepiej jednak to mieć na BD więc obecnie będę podchodził ostrożnie do UHD bo głupotą jest płacić więcej niż za BD i mieć ziarnisty obraz. Parę filmów latem oglądałem już od 20 kiedy było dosyć jasno, miałem w tym upale otwarte okno balkonowe z tyłu pokoju (czyli po 2 stronie gdzie jest powierzchnia emisyjna) i znowu nasz Epson 9300 dawał radę mimo braku całkowitego odcięcia światła zewnętrznego. Kontrast był oczywiście gorszy, ale dało się spokojnie znieść... Tak się już przywiązałem do projektora, że nawet mimo tego nie decydowałem się na TV... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
riddle 96 Napisano 18 Sierpnia 2018 Miałem na porównanie w domu JVC x5900 i muszę powiedzieć, że obraz był o nieco lepszy, ale HDR jest nieco ciemniejszy w porównaniu z Epsonem. Zatrzymuję się w TW9300W ... ? Niemam "Bat cave" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 18 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, riddle napisał: Miałem na porównanie w domu JVC x5900 i muszę powiedzieć, że obraz był o nieco lepszy, ale HDR jest nieco ciemniejszy w porównaniu z Epsonem. Zatrzymuję się w TW9300W ... ? Niemam "Bat cave" ? A kontrast gdzie wyższy wg specyfikacji w Epsonie czy tym JVC i czy jeśli był wyższy jakoś widoczne to było na korzyść JVC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szewi 652 Napisano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Witaj Hubio. Nudno tu bylo bez ciebie No coz moze to Twoj sobowtor na allegro wystawial Epsona 9300 Tak czy owak, fajnie, ze wrociles do tematu. Koledzy sie martwili ze tak nagle przestałeś pisać. Nadal widze ze nie znalazles docelowego uhd playera 5900 to inaczej RS440 wiec kontrast ma wyzszy, ale za to ciemniejszy tak jak napisal riddle. Ciesze sie, ze Atmosy Wam dzialaja. Polecam koncert Hansa Zimmera w Dolby Atmos, tam jest naprawde moc non-stop ktos ogladał Mission Impossible w 4K ? Zastanawiam sie czy nie zakupic setu. Przed fallout dobrze by bylo odswiezyc znowu lipa ze nie ma boxa wszystkich filmow wydania polskiego... Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez szewi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hubio 415 Napisano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) 19 minut temu, szewi napisał: Witaj Hubio. Nudno tu bylo bez ciebie No coz moze to Twoj sobowtor na allegro wystawial Epsona 9300 Tak czy owak, fajnie, ze wrociles do tematu. Koledzy sie martwili ze tak nagle przestałeś pisać. Nadal widze ze nie znalazles docelowego uhd playera 5900 to inaczej RS440 wiec kontrast ma wyzszy, ale za to ciemniejszy tak jak napisal riddle. Ciesze sie, ze Atmosy Wam dzialaja. Polecam koncert Hansa Zimmera w Dolby Atmos, tam jest naprawde moc non-stop A dlaczego sobowtór ? O co chodzi w ogóle z tą sprzedażą ? Przecież ja nic tu nie pisałem nigdy o żadnej sprzedaży i nie sprzedawałem Epsona a w wątku ktoś coś pisał że ja sprzedaję ? Nie rozumiem... W każdym razie mniejsza z tym... Co do docelowego UHD to w Panasonicu ma być jakiś super procesor obrazu więc liczę na trochę lepiej w kwestii DVD. Ma też o wiele bardziej rozbudowane funkcje dotyczące obrazu no i jest bardziej przyszłościowy bo ma DV i HDR10+. Zobaczymy... Jeszcze nie przeczytałem postów z czasu mojej nieobecności, ale chyba nikt nie miał jeszcze tego Panasonica i nie pisał jak współpracuje z Epsonem... I Szewi dzięki kiedyś za podpowiedź dotyczącą amplitunera... Faktycznie musiało być za ciasno bo od momentu przestawienia tak żeby nic nie zasłaniało go już się nie wyłączał. Może też być kwestia wiosny/lata czyli, że było cieplej. Zobaczymy zimą... Teraz stoi przed stolikiem na podłodze bo na stoliku nie ma dla niego miejsca żeby było wystarczająco dużo miejsca... Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez hubio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2.0 11 Napisano 19 Sierpnia 2018 Trochę męczy już przełączanie kabelka między PS4 Pro a X700, widzę że switcha do 4k nie trafię więc może ktoś poleciłby jakiś tani wzmacniacz który porozdzielałby dobrze sygnały? Tani bo do audio mam już dobry ale bez obsługi 4k więc dźwięk oddzielnie puszczę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach