Skocz do zawartości
DamianRos

Wciskanie kitu przez sprzedawce Rtv Euro Agd ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dziś w  Rtv Euro Agd mieszczącym się w Gliwickim Forum odbyłem burzliwą dyskusję z pracownikami tego sklepu na temat 2 telewizorów. 

Jakiś miesiąc temu zamówiłem pochopnie bez wpłaty pieniążków Tv Samsung Ks 7000. Pochopnie gdyż nie odrobiłem zadania domowego i nie spędziłem odpowiedniej ilości godzin na forach  w celu wyłapaniu wszystkich najważniejszych informacji na temat  wspomnianego Tv. Po 1,5 tyg odmówiłem tv przeprosiłem zapytałem o cene Lg b6 j i odeszłem gdyz cena 11 tys to chyba w tamtym roku była. Dziś wstąpiłem do sklepu po chwili słyszę od sprzedawcy- i jak kupił Pan już telewizor ? No i się zaczęło... 2 panów stwierdziło że jedynie czerń jest lepsza w lg B6. Ze bieli brak że słabsze kolory i że ze demo na lg jest podkręcone (mieli na sklepie oleda full hd). Jeden z Panów (nie ten który sprzedał  mi ks 7000) stwierdził wręcz że ks 7000 jest lepszy od ks 9500 a gdy zapytałem czy jest lepszy również od panasonica xd 900 stwierdził że nie można stwierdzić że jest lepszy xd 900 tylko z innej technologii. Co o tym sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że sam sobie już odpowiedziałeś na zadane pytanie !!!

Nie napiszę czemu nie ..... 

Walcz czytaj fora ;( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DamianRos
W takich sklepach nie uświadczysz fachowej porady. Nie ma takich możliwości. Ja dawno przestałem zadawać pytania w takich sieciówkach, bo to tylko strata czasu. Czytaj profesjonalne testy i sam oglądaj telewizory, ale bez pomocy pseudo ekspertów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abstrahując od tego co sprzedawca powinien wiedzieć, a czego nie, to jeśli delikwent sypie takimi bzdurami z rękawa, to nie wdawałbym się nawet w minutową dyskusję ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Panowie za wypowiedź.

Nie chciał bym uprawiać wazeliny ale w odróżnieniu od pewnego fora muzycznego ( nazwy nie będę przytaczał) jestem zaskoczony tym że odpowiedź uzyskuję się tak szybko i czuć że jesteście tu po to aby Pomagać... Dziękuję i pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy obok tv ktory Ci sprzedali nie stal taki duzy czerwony numerek? Albo nie bylo wielkiego napisu promocja? :P

Dobra, nie doczytalem ze zamowiles ten tv :)

ale dla innych takie info. W euro rtv Agd jesli obo produktu stoi duzy czerwony numerek to znaczy ze sprzedaz danego produktu jest premiowana dla sprzedawcy :)

Edytowane przez MasterBialy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, MasterBialy napisał:

A czy obok tv ktory Ci sprzedali nie stal taki duzy czerwony numerek? Albo nie bylo wielkiego napisu promocja? :P

Dobra, nie doczytalem ze zamowiles ten tv :)

ale dla innych takie info. W euro rtv Agd jesli obo produktu stoi duzy czerwony numerek to znaczy ze sprzedaz danego produktu jest premiowana dla sprzedawcy :)

W Media Expert dla odmiany jest wkładka przy cenie "gwarancja satysfakcji". A jeżeli cena jest wydrukowana na żółtym papierze to jest to towar zalegający :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi