DamianRos 20 Napisano 4 Czerwca 2017 Witajcie Po 2 miesiącach intensywnych poszukiwań telewizora wybór padł na Lg B6 J. Biorąc pod uwagę fakt że będę mógł zakupić wspomniany tv w miesiącu lipiec sierpień zastanawiam się jaka będzie dostępność tego Tv na rynku. Już teraz nie można ich dostać w wielu sklepach a i ceny te przystępne są w zaledwie 2-3 sklepach. Jak myślicie czy ten tv będzie dostępny za 2 miesiące? Jest jeszcze Lg C6 z zakrzywionym ekranem i 3d ( chyba wolał bym prosty ekran) i w razie wu pozostał by C6 bo to chyba nowszy model chyba że się mylę ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Ciężko powiedzieć jak długo będzie jeszcze 6tka na rynku. Wiesz trochę to jest jak wróżenie z fusów LG Polska i sklepy na pewno chcą się obecnie pozbyć zeszłorocznego modelu, a 6'tka nie jest już produkowana. Rozumiem, że budżet Ci nie pozwala na zakup tegorocznego B7V ? W sklepach jest już dostępny za 11k PLN model 55". Jeszcze jedno - zarónow B6 jak i C6 to zeszłoroczne modele LG. C6 faktycznie ma 3D, tegoroczny C7 ani żaden inny tegoroczny OLED LG nie posiada 3D. Edytowane 4 Czerwca 2017 przez Subman 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 4 Czerwca 2017 Dziękuję Subman za błyskawiczną odpowiedź. Niestety wydanie 7-8 tyś w przypadku 6-tki to maksymalna kwota jaką mogę przeznaczyć na Tv. Myślę że w tym roku też chyba nie ma co liczyć na aby tv Oled wskoczyły na pułap cenowy 6-6,5 tyś zł bo tak jak mówisz prędzej się wyprzedadzą. Rozumiem że oba modele B6 oraz C6 nie rożnią się jakością obrazu, wykonania? Wykorzystanie tv: Filmy hd, 4k, piłka nożna konsola Ps4 pro a w przyszłości Scorpio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 4 Czerwca 2017 To kupuj 6tkę. 7ka ma ten sam panel, za to nieco lepszą elektronikę, więc dużych różnic w obrazie nie ma. Oba modela mają taką samą jakość obrazu. Pamiętaj jednak że tylko model C6 dysponuje 3D, B6 nie ma 3D. Test B6 znajdziejsz na tym portalu, a porównanie B6 z C6 możesz obejrzeć na: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 4 Czerwca 2017 To mam już ostatnie pytanie. Czy efekt 3 d na lg c6 jest na tyle dobry że warto wybrać go kosztem B6 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommor 70 Napisano 4 Czerwca 2017 Wprawdzie mam E6, ale w C6 jest takie samo 3D - czyli jedno z lepszych na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 4 Czerwca 2017 Nie mam C6 i nie zależy mi na 3D (sam poluję obecnie na C7, które nie ma 3D), ale ten gościu w tym materiale wideo mówi, że efekt 3D jest na prawdę bardzo dobry, ekran nie robi się ciemniejszy (pasywne okulary). Zresztą w teście tego telewizora na http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c6 otrzymał 10 punktów za 3D. Natomiast może ktoś tu na forum posiada C6 i podzieli się praktyczną wiedzą jak to jest z 3D w tym telewizorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianRos 20 Napisano 4 Czerwca 2017 Panowie bardzo Wam dziękuję za poświęcony czas oraz podzielenie się swoją wiedzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KILLER 0 Napisano 4 Czerwca 2017 Witam jestem na kupnie lg 65C6V i teraz mam pytanie czy warto na tę chwile kupować ten model i jaki ma on procesor bo w 55b6j był Realtek, podczas gdy inne miały chip LG i czy ten 65C6V MA TEN CHIP LG czy jest nadal ten słabszy REALTEK ? Czy lepiej kupić w podobnych pieniądzach ten nowy model mniejszy 55b7v ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 500 Napisano 4 Czerwca 2017 C6 ma 3D i jest zakrzywiony. B6 czy B7 nie mają 3D i sa proste. Nas się pytasz co kupić? To są kompletnie inne telewizory. 1 godzinę temu, Subman napisał: Nie mam C6 i nie zależy mi na 3D (sam poluję obecnie na C7, które nie ma 3D), ale ten gościu w tym materiale wideo mówi, że efekt 3D jest na prawdę bardzo dobry, ekran nie robi się ciemniejszy (pasywne okulary). Zresztą w teście tego telewizora na http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c6 otrzymał 10 punktów za 3D. Natomiast może ktoś tu na forum posiada C6 i podzieli się praktyczną wiedzą jak to jest z 3D w tym telewizorze C6 nie mam ale mam E6. Dzisiaj w 3D zrobiłem dwa filmy: xXx i The Great Wall. Jak dla mnie rewelacja. Lepszego 3D nie widziałem, a mam przecież niezłe aktywne 3D w swoim Panasie. 1 godzinę temu, DamianRos napisał: To mam już ostatnie pytanie. Czy efekt 3 d na lg c6 jest na tyle dobry że warto wybrać go kosztem B6 ? Efekt 3D na matrycy 4K w pasywce to jest mistrzostwo świata. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TATAMIMA 2 Napisano 4 Czerwca 2017 Subman mówisz że polujesz na lg c7. Przy jakiej cenie Twoim zdaniem zakup jest opłacalny. Sam zamówiłem w euro AGD za 10800 zł z odbiorem jutro. Jak myślisz przepłaciłem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 4 Czerwca 2017 @TATAMIMA Kupujesz 55C7V ? On widzę teraz jest za 11499 zł w Euro AGD: http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-oled55c7v.bhtml a nie za 10 800 zł ? Jakąś obniżkę dodatkowo dostałeś ? Ta cena generalnie jest już po obniżce, którą zapowiedziało LG i pewnie nie będzie już większych obniżek aż do listopada-grudnia tego roku. Ja poluję na 65", ale C7V jest wciąż w starej, wysokiej cenie. Czekam aż 65" będzie za 17 999 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KILLER 0 Napisano 4 Czerwca 2017 Panowie LG 65C6V jaki miał procesor REALTEK ? Czy ten lepszy chip LG ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 4 Czerwca 2017 @KILLER C6 i E6 mają SOC LG1312, więc teoretycznie jest to trochę lepszy chip niż na B6, który jest oparty o Realteka RTD2999. Natomiast wszystkie tegoroczne OLEDy LG są oparte o SoC M16P, który jest lepszy od obydwu powyższych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KILLER 0 Napisano 4 Czerwca 2017 Dzięki kolego , nie myślałem że kupno telewizora to jest tak wielki problem mając nawet te 10-13 tyś może to głupie pytanie ale lepiej kupić ten zeszło roczny model 65C6V czy kupić mniejszy tego roczny 55b7V bardziej podoba mi się ta stopka aluminiowa cienka niż tak jak jest w modelu 55c7v . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Subman 1 061 Napisano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Wiesz, to jest bardzo trudne pytanie Nie wiem z jakiej odległości będziesz oglądał TV i jakie materiały, ale generalnie do 4K to im większy telewizor tym lepszy, więc raczej bierz 65". Tegoroczne OLEDy różnią się od zeszłorocznych lepszym SoCiem, ale mają ten sam panel. Lepszy SoC objawia się poprawionym algorytmem ditheringu, dekonturyzacji, lepszym ABLem (nie przyciemnia tak szybko obrazu wraz ze zwiększaniem jasności obrazu), odtwarza materiały youtube 4K HDR, ma nieco niższy input lag i wspiera 1080p@120Hz, wsparciem HLG i Active HDR. Edytowane 4 Czerwca 2017 przez Subman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KILLER 0 Napisano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Jeszcze raz wielkie dzięki , wychodzi na to że tego roczny model jest jednak lepszy , dokładnie tak jak napisales kolego jest to trudny temat i trudne pytanie . Za rok o takim czasie nie było by tego problemu A tak jeszcze zapytam a w tym 55b7v są wszystkie tunery wbudowane w telewizorze DVB-C,DVB-S,DVB-S2,DVB-T,DVB-T2,i Tuner analogowy ? Edytowane 4 Czerwca 2017 przez KILLER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TATAMIMA 2 Napisano 4 Czerwca 2017 Tak 55c7. Najpierw telefon na infolinię z pytaniem o rabat, wyszło 11200?, potem do sklepu stacjonarnego po dodatkową obniżkę, wyszło 10800?. W Media Expert jest po 11499, odjąć 500 zł rabatu na kolejny zakupiony sprzęt lub wydłużoną gwarancje, i wychodzi 10999. Powodzenia w polowaniu. Bo tak jak mówisz, to najlepszy na tą chwilę wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach