Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, cureman napisał:

Sorry ale piszesz bzdury bo 55 cali b7d było za 1499euro Saturn, amazon ,media Markt. Normalna cena 1799e.

65 cali było za 2299e.Mieszkam w Niemczech ,nie ładnie kłamać! 

Nieładnie to jest zarzucić komuś kłamstwo nie mając po temu dowodów. Kolega nie napisał w jakim sklepie były takie ceny. Zresztą niewiele niższe niż Ty podałeś więc tym bardziej prawdopodobne. 

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, pawelll napisał:

Nieładnie to jest zarzucić komuś kłamstwo nie mając po temu dowodów. Kolega nie napisał w jakim sklepie były takie ceny. Zresztą niewiele niższe niż Ty podałeś więc tym bardziej prawdopodobne. 

Ta cena była w sierpniu a dokładnie 2399€. We wrześniu Saturn Ingolstadt przecenił na 2005€ bacznie sliedzilem ten model,tydzień temu mediamarkt z 1799 z szedł na 1499€ i już więcej nie mogłem czekać , pozdrawiam

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, MarcinC napisał:

Macie takie za[beeep]iste telewizory o których marzy nie jeden a ..... nad planszą zamiast oglądać filmy i cieszyć się jakością. Masakra. To chyba trzeba iść już do lekarza. 

Właśnie dokończyłem miniserial Bezbożnicy (Godless) w Dolby Vision 4k na Netflixie. Jakościowo podobnie jak Okja, czy też Stranger Things 2, czyli bardzo dobrze. Efekty HDR w pełnej krasie. Żadnego bandingu nie uświadczyłem ;) 

• Lubię 1
  • Haha 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, zbycho45 napisał:

Próbowałem praktycznie każde i na żadnym nie mam dźwięku. Myślę że jednak problem to dekoder.

mediabox nc+ nie wspiera funkcji ultra hd deep colour. To nie jest problem z dekoderem. Miałem z tym doświadczenie.

Zmieniłem dekoder na 4K UltraBox+ i działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, pawelll napisał:

Na bieżąco siedzę oferty sklepów w Niemczech więc takiej oferty za nowy b7 nie bylo ,jeśli dla Ciebie  prawie 300 euro to mala roznica w cenie to nie mam pytan .Czekam na linka do oferty za 1250 e.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Subman napisał:

Właśnie dokończyłem miniserial Bezbożnicy (Godless) w Dolby Vision 4k na Netflixie. Jakościowo podobnie jak Okja, czy też Stranger Things 2, czyli bardzo dobrze. Efekty HDR w pełnej krasie. Żadnego bandingu nie uświadczyłem ;) 

?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, skierman5 napisał:

mediabox nc+ nie wspiera funkcji ultra hd deep colour. To nie jest problem z dekoderem. Miałem z tym doświadczenie.

Zmieniłem dekoder na 4K UltraBox+ i działa.

Ogólnie jak z obrazem na nowym dekoderze lepiej niż na media, warto wymieniać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy kupował DWIE sztuki 65 b7 i kupił je za 4444 euro czyli 2222 za szt.

Dostał też propozycję za DWIE SZTUKI 55b7  za 2500 tys.

Nie wiem jaki to był sklep ale na pewno nie była to duża sieciówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe co robią sprzedawcy dużych sieci handlowych że sztukami które były reklamowane przez ludzi, chodzi mi o te plamy nb a matrycy oddają je do lg czy sprzedają z nadzieją że inna osoba nie zareklamuje tego.

Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka

• Dzięki 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Maciej Gudalewicz napisał:

Ciekawe co robią sprzedawcy dużych sieci handlowych że sztukami które były reklamowane przez ludzi, chodzi mi o te plamy nb a matrycy oddają je do lg czy sprzedają z nadzieją że inna osoba nie zareklamuje tego.

Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka

Byłem świadkiem jak moje telewizory która zwracałem wędrowały do działu reklamacje/serwis .

Niemiecki Media Markt .Nic nie szło na sklep .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Subman napisał:

No u mnie pierwsze 15 minut 1 odcinka to wymiana między bandingiem w ciemnych scenach widocznym mocno a w jasnych scenach żółtymi plamami...tak więc nieciekawie.

Cały czas czekam na odp. z LG....

• Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Yoszek
No to w takim razie trafiłeś na fatalny egzemplarz. Skorzystaj z rękojmii w sklepie jeśli LG odmówiło naprawy.

• Zmieszany 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Subman napisał:

@Yoszek
No to w takim razie trafiłeś na fatalny egzemplarz. Skorzystaj z rękojmii w sklepie jeśli LG odmówiło naprawy.

Sklep umywa ręce-nie mam produktu który oni mi sprzedali. Zabrało go LG.

• Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklep nie może umyć ręce. Są odpowiedzialni prawnie za produkt, który Ci sprzedali. Zwróć w takim razie OLEDa i żądaj zwrotu pieniędzy.

• Haha 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Subman napisał:

Sklep nie może umyć ręce. Są odpowiedzialni prawnie za produkt, który Ci sprzedali. Zwróć w takim razie OLEDa i żądaj zwrotu pieniędzy.

Ale ja nie mam produktu który oni mi sprzedali. Na rachunku mam B6kę a teraz mam B7kę. Więc nie mogą być odpowiedzialni za to.

Edytowane przez Yoszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to co ? Masz przecież na pewno jakiś papier, że zgłosiłeś reklamację B6, i że wydali Ci nowy telewizor B7, bo starego nie dało się naprawić. 2 letnia rękojmia wciąż obowiązuje sprzedawcę.

A - i wykonywanie uprawnień z gwarancji nie wpływa na odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu rękojmii: https://www.prawokonsumenckie.pl/pl/a/rekojmia-niezalezna-od-gwarancji

Cytat

Wymiana rzeczy w ramach gwarancji nie wyłącza odpowiedzialności sprzedawcy za wady, które mogą wystąpić w przyszłości w rzeczy wymienionej.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Yoszek napisał:

No u mnie pierwsze 15 minut 1 odcinka to wymiana między bandingiem w ciemnych scenach widocznym mocno a w jasnych scenach żółtymi plamami...tak więc nieciekawie.

Cały czas czekam na odp. z LG....

U mnie bandingu w tej scenie nie widać w ogóle. Pytanie do osób,  które mają skalibrowany tryb Dolby Vision. Jak macie ustawioną jasność? Chodzi mi o poziom czerni. Ja kalibracji jeszcze nie robiłem a wydaje mi się,  że lepiej jest na 49 niż 50. Szkoda że nie ma żadnych plansz do ustaienia podstawowych parametrów w HDR. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Kalibruje już ktoś DOLBY ? Bo jak kalibrowałem 2 miesiące temu Oled LG u Macieja to nie było jeszcze szans..

Edytowane przez ma_ko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, ma_ko napisał:

A Kalibruje już ktoś DOLBY ? Bo jak kalibrowałem 2 miesiące temu Oled LG u Macieja to nie było jeszcze szans..

Tego to nie wiem... Byłem przekonany że można sprawdzić takie podstawy jak jasność w DV podczas kalibracji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, ma_ko napisał:

A Kalibruje już ktoś DOLBY ? Bo jak kalibrowałem 2 miesiące temu Oled u Macieja to nie było jeszcze szans..

Najnowsza wersja calmana już umożliwia kalibrację DV na 7 serii LG:

http://www.avsforum.com/forum/40-oled-technology-flat-panels-general/2784185-2017-lg-c7-b7-owners-thread-no-price-talk-393.html#post55037420

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyciskiem Info... którego w modelach B7/C7 brakuje na pilocie, więc musisz sobie dokupić uniwersalnego pilota - np. Logitech Harmony (mam takowego).

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie tam też jest :) Ale nie ma wejścia do menu serwisowego ;) 

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi