Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

Rzeczywiście ARC nie działał z powodu kabla. Kupiłem przed chwilą kabel HDMI Monster UHD Premium i dźwięk jest poprawnie przesyłany do amplitunera. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. Jutro najprawdopodobniej przyjedzie mój 55 B7 zakupiony od Zuk_Wa-wa. W związku z tym mam dwa pytania.

1. Na forum wiele razy przewijał sie temat bandingu. Czy jest jakaś zasada, aby taki efekt zminimalizować np poprzez wymuszenie czyszczenia tuż po odpaleniu świeżo rozpakowanego TV? Tak czy inaczej przypuszczam, że po latarkach w narożnikach Samsunga MU7000 nawet takowego nie zauważe, jeśli wystąpi (mam dość zwrotów :D). 

2. Jako że temperatury są teraz bliskie 0 C, chyba lepiej nie włączać go przy kurierze w celu sprawdzenia ekranu, a lepiej dać B7-ce zaklimatyzować sie w mieszkaniu i dać mu ze 2 godziny?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, jim1990 napisał:

Hej. Jutro najprawdopodobniej przyjedzie mój 55 B7 zakupiony od Zuk_Wa-wa. W związku z tym mam dwa pytania.

1. Na forum wiele razy przewijał sie temat bandingu. Czy jest jakaś zasada, aby taki efekt zminimalizować np poprzez wymuszenie czyszczenia tuż po odpaleniu świeżo rozpakowanego TV? Tak czy inaczej przypuszczam, że po latarkach w narożnikach Samsunga MU7000 nawet takowego nie zauważe, jeśli wystąpi (mam dość zwrotów :D). 

Nie wymuszaj czyszczenia. Trochę bandingu na ciemnych jednolitych tłach zawsze będzie. Podczas użytkowania tego nie zobaczysz w ogóle lub sporadycznie. Telewizor sam będzie wykonywał czyszczenie i po czasie jej jednorodność powinna się poprawić. Zresztą matryce 55" mają najczęściej znacznie mniej problemów.  Po przesiadce z krawędziaka będziesz na pewno BARDZO zadowolony. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, leszekgd napisał:

Podłączasz kablem HDMI - w TV HDMI2 (ARC) w Denonie HDMI OUT (ARC). Delektujesz się dźwiękiem Dolby Atmos z Netflixa (oczywiście jak ampli posiada dekoder Atmosa). 

ARC prześle dźwięk HD i do tego w Atmos?

Nie wierzyłem i aż sprawdziłem - działa! :)

Netflix: "OKJA"

Dzięki:)

3 godziny temu, ma_ko napisał:

Żadnej selekcji nie ma , dajmy już spokój mitom rodem z tych od proszków od prania...

Dawno udowodnione i prawdziwe w przypadku części żywności i chemii gospodarczej:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie,

Jestem posiadaczem od weekendu 65C7. Wstawię w weekend tablice szarości i białą planszę z prośbą o ocenę. Pytanie na teraz: Jak zmienić ścieżkę dźwiękową w odtwarzaczu telewizora? W filmie mkv mam 2 ścieżki, jedną z lektorem i drugą oryginalną z lepszym dźwiękiem. Nigdzie nie mogę zmienić owej ścieżki. Prośba o pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, basterall napisał:

Jestem posiadaczem od weekendu 65C7. Wstawię w weekend tablice szarości i białą planszę z prośbą o ocenę.

Dla porównania wstawię z mojej b7 55cali mam tylko pod ręką szarą 20%

Co myślicie ?

20171115_173921.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Michadex napisał:

Dla porównania wstawię z mojej b7 55cali mam tylko pod ręką szarą 20%

Co myślicie ?

20171115_173921.jpg

Serio? A jeśli ktoś Ci zaraz napisze że wygląda to fatalnie, to będziesz leciał do sklepu ze zwrotem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jakbyś wrzucił zdjęcie z 5%, wtedy najlepiej wychodzą niedoskonałości.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Damiano85 napisał:

Serio? A jeśli ktoś Ci zaraz napisze że wygląda to fatalnie, to będziesz leciał do sklepu ze zwrotem?

Nie, przyjadę do Ciebie i się zamienimy telewizorami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Michadex napisał:

Nie, przyjadę do Ciebie i się zamienimy telewizorami.

W takim razie wygląda to fatalnie. Jeśli masz wersję 65" to możemy się wymienić, zapraszam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oczekiwaniu na kuriera zapytam się na jakich ustawieniach najlepiej oglądać mecz? Mam nadzieję przetestować dzisiaj wieczorem nowy nabytek

na lidze mistrzów c+ . Jeśli możecie to poradźcie co włączyć a co wyłączyć:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Was motnował 55B7 na ścianie? W instrukcji jest jedynie informacja że chodzi o śruby M6 (nie jest podana ich długość). Posiadam uchwyt FullMotion z firmy Hama i do zestawu dołączone są dwa rodzaje śrub M6: o długości 12 i 20mm. Nie chciałbym wkręcić zbyt krótkich albo przekręcić się przez ekran ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, jim1990 napisał:

Czy ktoś z Was motnował 55B7 na ścianie? W instrukcji jest jedynie informacja że chodzi o śruby M6 (nie jest podana ich długość). Posiadam uchwyt FullMotion z firmy Hama i do zestawu dołączone są dwa rodzaje śrub M6: o długości 12 i 20mm. Nie chciałbym wkręcić zbyt krótkich albo przekręcić się przez ekran ;)

Nie przekrecisz jest zabezpieczenie. Dlugosci niestety juz nie pamietam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki! Znalazłem jeszcze taką infrorcmację na stronie Sam's Club:

Wall Mount Specifications
Mount Pattern: VESA 300x200
Screw Size: M6
Screw Length: 16.4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto brać ten tv za 6 949,00 zł ? - Niestety, tylko przez internet - Allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie warto. Jest to najlepszy TV (mam 55C7) jaki do tej pory posiadałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minutes ago, lis22 said:

Warto brać ten tv za 6 949,00 zł ? - Niestety, tylko przez internet - Allegro.

Większość ludzi kupiła go sporo drożej :) Jeśli 55" to odpowiednia wielkość to nie ma się co zastanawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kusi mnie jednak jeszcze Sony XE 9302 za względu na świetny HDR, a więc byłby idealny do filmów UHDBD. W OLEDach ten HDR nie jest tak dobry.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi