Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w naszym TV sprawdzić prędkość połączenia sieciowego/internetowego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam przed chwilą się zastanawiałem jak to sprawdzić.

U mnie tv chodzi na wi-fi

Materiały w 4k na YouTube rwie niesamowicie ciężko się to ogląda.

Netflix chodzi bardzo Dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co kojarzę to Wi-Fi ma większą prędkość ale się zawiesza i coś tam coś tam. Ja mam drugi rok po kablu z routera i nie narzekam.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Na kablu u mnie wszystko działa płynnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie może czy jest możliwość zmienić kolor napisów w amazonprime?? Białe strasznie walą po oczach przy HDR :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Netflix dało się zmienić z poziomu zarządzania kontem z komputera. Może z Amazon prime jest tak samo?

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co się dziej z tym TV, ale ostatnio coraz bardziej laguje WEB OS. Czasami, system tak się blokuje, że nie działa w ogóle sterowanie z pilota, pozostaje jedynie wyłączyć i włączyć TV. Problemy zaczęły się po jednej z ostatnich aktualizacji. Generalnie im dłużej się bawię w tym systemem i otwieram rożnych programów, tym bardziej staje się ociężały. Przez pierwsze półtora roku wszystko było idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem co się dziej z tym TV, ale ostatnio coraz bardziej laguje WEB OS. Czasami, system tak się blokuje, że nie działa w ogóle sterowanie z pilota, pozostaje jedynie wyłączyć i włączyć TV. Problemy zaczęły się po jednej z ostatnich aktualizacji. Generalnie im dłużej się bawię w tym systemem i otwieram rożnych programów, tym bardziej staje się ociężały. Przez pierwsze półtora roku wszystko było idealnie.
1,5 roku i jesteś zdziwiony, że jakaś dystrybucja Linuxa troszkę przymula...? Serio?

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale tak jak pisałem, przez półtora roku wszystko działało super a teraz czasami jest wręcz tragicznie. I to stało się nagle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób reset do fabryki i wróci pewnie wszystko do normy. Sprawdził bym też czy nie ma problemów z połączeniem internetowym.

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No ale tak jak pisałem, przez półtora roku wszystko działało super a teraz czasami jest wręcz tragicznie. I to stało się nagle
Odpowiedź w stylu: panie ale te klocki jeszcze wczoraj hamowały i co dziś już do wymiany? Ale jak to? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 25.07.2019 o 21:17, klf napisał:

Jak w naszym TV sprawdzić prędkość połączenia sieciowego/internetowego?

Włącz przeglądarkę internetową i wejdź na stronę fast.com (netflixowa)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, szybkie pytanie . Czy u was też ekran nie jest idealnie dopasowany? Mam wrażenie że  minimalnie pasek z prawej strony jest szerszy... może to ma związek z przesuwanie pikseli?

Edytowane przez Migot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 20.07.2019 o 09:03, peyo111 napisał:

Wczoraj w godzinach popoludniowych umarl moj C 7 55cali. Proba wlaczenia tv skutkuje tylko rozblyskiem niebieskiej plamy na ekranie w jego dolnej czesci. Mam nadzieje, ze jest to nienaprawialne i bede mogl kupic nowszy model?.W poniedzialek zadzwonie do serwisu ,ciekawe co sie zepsulo...

Wczoraj wrocil tv z naprawy. Dostal nowa matryce i nowy panel sterowania. Ale cos jest jakby nie tak...

20190730_203707.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie, szybkie pytanie . Czy u was też ekran nie jest idealnie dopasowany? Mam wrażenie że  minimalnie pasek z prawej strony jest szerszy... może to ma związek z przesuwanie pikseli?
Geniuszu Ty, jak na to wpadłeś? :)

Wczoraj wrocil tv z naprawy. Dostal nowa matryce i nowy panel sterowania. Ale cos jest jakby nie tak...
20190730_203707.thumb.jpg.3d96323476cd839ae25ff9f9fa2c84e7.jpg
Masz na myśli dwa białe punkty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, JohnnyCash napisał:

Masz na myśli dwa białe punkty?

Dokladnie, o to chodzi. W trakcie ogladania nagle zaczely swiecic na bialo.Przez caly prawie dzien.Pieknie , mysle sobie, znowu matryca do wymiany. Ale dzis rano wlaczam tv, a tu po swiecacych pikselach ani sladu. I teraz nie wiem czy zglaszac do serwisu czy nie, bo jak raz sie zaswiecily to pewnie moga to powtorzyc znowu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dokladnie, o to chodzi. W trakcie ogladania nagle zaczely swiecic na bialo.Przez caly prawie dzien.Pieknie , mysle sobie, znowu matryca do wymiany. Ale dzis rano wlaczam tv, a tu po swiecacych pikselach ani sladu. I teraz nie wiem czy zglaszac do serwisu czy nie, bo jak raz sie zaswiecily to pewnie moga to powtorzyc znowu...
A do C7 wsadził Ci matrycę od C9?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a miałeś to na jakimś konkretnym filmie czy po uruchomieniu tv? pytam bo jak mam coś podobnego ale tylko i wyłącznie na Daredevilu na Netflixie a dokładniej w dolnym prawym narożniku w ciemnych scenach, mruga mi jeden piksel.... tylko i wyłącznie na tym serialu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, STELVIO napisał:

A do C7 wsadził Ci matrycę od C9?

Jak to sprawdzic?

9 minut temu, marecki6 napisał:

a miałeś to na jakimś konkretnym filmie czy po uruchomieniu tv? pytam bo jak mam coś podobnego ale tylko i wyłącznie na Daredevilu na Netflixie a dokładniej w dolnym prawym narożniku w ciemnych scenach, mruga mi jeden piksel.... tylko i wyłącznie na tym serialu

Na kazdym zrodle to samo, tv sat, naziemna czy yt. Nawet po wygaszeniu ekranu sie swiecily. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam zielonego pojęcia jak to sprawdzić. Myślałem że ty coś wiesz. Czy gdzieś na papierze pisze czy na gwarancji? Czy może serwis coś mówił?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dowiedzialem sie tylko, ze zostala wymieniona matryca i nic wiecej. Fabrycznie nowa z folia z przodu i z tylu,ale rok produkcji nieznany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dowiedzialem sie tylko, ze zostala wymieniona matryca i nic wiecej. Fabrycznie nowa z folia z przodu i z tylu,ale rok produkcji nieznany.
Aha. Ciekawe jak to jest w praktyce? Może ktoś wie.

Czy C8 czy C9. Bo B/C7 już nie ma chyba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, peyo111 napisał:

Witam.

Jeśli było i nie jest to co zgłosisz ?

Przecież teraz jest dobrze.

Obserwuj, tylko nich ta obserwacja nie zepsuje Ci przyjemności z oglądania 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwietniu serwisant wymieniał u mnie w domu matrycę w B7 55"była z produkcji 2019r. Przyglądałem się całej operacji i tabliczka znamionowa matrycy w moim modelu jest za klapką od kabla sieciowego.

Odniosłem wrażenie razem z synem że ta nowa matryca jest całkiem inna  tzn jest na niej lepszy obraz.Ustawienia trochę inne bo z podświetlenia z 80 zszedłem 60 w trybie standart .Serwisant stwierdził że za mocno świeci.zalecił uczciwie przeprowadzać kompensację tą 10 minutowa co cztery godziny.Z wyliczanki mu wyszło że na poprzedniej matrycy była robiona co 6-8 godzin.

Edytowane przez Marcin Łuksza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi