Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem nowe menu serwis nie mogę znaleźć nigdzie gdzie teraz jest ile telewizor przepracował godzin..
Jest też funkcja White Balance czy zmiana parametrów zmienia ustawienia obrazu tv ktoś podpowie.

Wysłane z Honor 9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Czyżby LG zakończył wsparcie programowe dla tego TV ?

image.thumb.png.5101f519adc4588ad0b1078e9bf84847.png

Edytowane przez Gatar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynie jeszcze na brytyjskiej stronie producenta są dostępne , dziwna sprawa.

image.thumb.png.6243301c5a04138aae3e5291a593d040.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Chyba jakiś "bałagan" się w"wkradł". O ile dobrze pamiętam u nas była ostatnia aktualizacja w maju tego roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jestem nowym użytkownikiem modelu B7, ale mam z nim pewne problemy, którymi chciałbym się podzielić. Otóż po pierwsze telewizor po włączeniu sam się po kilku-kilkunastu sekundach wyłącza tzn. przechodzi w stan czuwania. Trzeba go potem ponownie włączy i wtedy działa już prawidłowo do jego ponownego wyłączenia. Nie ma znaczenia czy jest to jego pierwsze włączenie czy też kolejne, już z trybu czuwania. Nigdy wcześniej w żadnym tv nie miałem takiej przypadłości. Druga sprawa to brak głosu po HDMI przy podłączeniu tunera satelitarnego Octagon 4008. Bluray, konsola czy usb działają poprawnie, dźwięk jest natomiast z tunera nie ma i muszę dźwięk podłączyć przez optyka do amplitunera. Na poprzednim telewizorze nie było takich problemów. Czy rzeczywiście ten telewizor nie toleruje Octagona? Może ktoś miał już podobne problemy i chciałby się podzielić doświadczeniami.  Infolinia na wszysyko ma tylko jedną odpowiedź. Przywrócić ustawienia fabryczne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

SG76 ---> Czy Twój TV jest na gwarancji ?

Jeśli tak to zgłaszaj .

Próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne ?

Jeśli nie to spróbuj. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Gatar napisał:

Witam.

SG76 ---> Czy Twój TV jest na gwarancji ?

Jeśli tak to zgłaszaj .

Próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne ?

Jeśli nie to spróbuj. 

Niestety nie jest na gwarancji i w tym problem, bo nie wiem czy może to być uszkodzenie, tylko ewentualnie czego płyty głównej, zasilacza, a co do ustawień fabrycznych to próbowałem, ale niestety nic to nie daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 14.07.2019 o 22:06, SG76 napisał:

Witam

Jestem nowym użytkownikiem modelu B7, ale mam z nim pewne problemy, którymi chciałbym się podzielić. Otóż po pierwsze telewizor po włączeniu sam się po kilku-kilkunastu sekundach wyłącza tzn. przechodzi w stan czuwania. Trzeba go potem ponownie włączy i wtedy działa już prawidłowo do jego ponownego wyłączenia. Nie ma znaczenia czy jest to jego pierwsze włączenie czy też kolejne, już z trybu czuwania. Nigdy wcześniej w żadnym tv nie miałem takiej przypadłości. Druga sprawa to brak głosu po HDMI przy podłączeniu tunera satelitarnego Octagon 4008. Bluray, konsola czy usb działają poprawnie, dźwięk jest natomiast z tunera nie ma i muszę dźwięk podłączyć przez optyka do amplitunera. Na poprzednim telewizorze nie było takich problemów. Czy rzeczywiście ten telewizor nie toleruje Octagona? Może ktoś miał już podobne problemy i chciałby się podzielić doświadczeniami.  Infolinia na wszysyko ma tylko jedną odpowiedź. Przywrócić ustawienia fabryczne...

Spróbuj jeszcze odłączyć wszystkie urządzenia z portów HDMI telewizora i potestować czy wystąpi problem automatycznego wyłączenia po włączeniu. Dla mnie to wygląda jakby jakieś urządzenie podpięte do TV wysyłało przez HDMI-CEC komunikat że ma się wyłączyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie. Dzisiaj telewizor zainstalował nową aktualizację 05.80.35. Na stronie LG z oprogramowaniem przy moim modelu 65C7V tak jak ostatnio jest widać informację '' nie znaleziono pasujących dopasowań''. Ktoś może wie co ta aktualizacja wnosi i czemu strona LG nie pokazuje wsparcia programowego dla modeli B i C serii 7 ?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dołączam się do pytania.

Przejrzałem kilka europejskich stron i nowego softu brak lub w ogóle nie ma nic.

Zadałem pytanie do LG:

image.thumb.png.d69ac9aace65206174a6a8df57578683.png

Edytowane przez Gatar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za podpowiedź. Głos udało mi sie przywrócić przeinstalowując open atv w tunerze. Natomiast co do wyłączania się to wczoraj tego nie było natomiast dzisiaj ranu znowu tak się stało. Podejrzewam nieprawidłową współpracę z tunerem sat bo nic innego nie było aktywne.

A co do nowego softu to ktoś orientuje sie jakie zmiany on wnosi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie również pojawił się na chwilę problem z wyłączaniem się tv. Dzisiaj małżonka przekazała mi info że tv się wyłącza ale co ciekawe tylko na netflixie. Myślałem, że może karta sieciowa świruje bo zwykła telewizja nie wywołuje takiego cyrku więc poprosiłem aby uruchomiła coś innego np. youtuba. YT problemu nie wywołał ale co ciekawe po YT uruchomiła ponownie netflixa i problem już nie wystąpił. Zobaczymy co będzie dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja, nie mam aktualizacji do 05.80.35 pojawiła się ale zrezygnowałem bo chciałem później no i już jej nie ma :( co zrobić by powróciło?

obecna wersja w tv to: 05.80.25

Edytowane przez mxmxm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj w godzinach popoludniowych umarl moj C 7 55cali. Proba wlaczenia tv skutkuje tylko rozblyskiem niebieskiej plamy na ekranie w jego dolnej czesci. Mam nadzieje, ze jest to nienaprawialne i bede mogl kupic nowszy model?.W poniedzialek zadzwonie do serwisu ,ciekawe co sie zepsulo...

• Smutny 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w B7 65cali wypaliło matrycę.

Czekam na serwisanta z nową matrycą.

Tv nie całe dwa lata w grudniu kończy się dwuletnia gwarancja.

• Smutny 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 20.07.2019 o 10:03, peyo111 napisał:

Wczoraj w godzinach popoludniowych umarl moj C 7 55cali. Proba wlaczenia tv skutkuje tylko rozblyskiem niebieskiej plamy na ekranie w jego dolnej czesci. Mam nadzieje, ze jest to nienaprawialne i bede mogl kupic nowszy model?.W poniedzialek zadzwonie do serwisu ,ciekawe co sie zepsulo...

Wymienią ci płytę główną i po sprawie :) 

• Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oled pojechal do servisu .Thomson ma 20 lat i dziala?

20190723_151759.jpg

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie. Od czego to zależy, że przy dopasowaniu ekranu np. W ps4 zazwyczaj prawa strona nie jest idealnie równa jak lewa ? Chodzi mi o ten ekran, gdzie w rogach są białe kreski.

W niektórych grach też mam lekko grubszą kreskę z jednej strony(w ustawieniach obrazu -dopasowanie ). Mam tak zarówno jak podłącze  konsole do tv i soundbara. Nie to,że to przeszkadza ale zastanawia mnie dlaczego tak jest. 

Mam ustawione radio na oryginalny i skanowanie włączone. 

Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko. Czy ktoś sprawdzał czy tv widzi/czyta napisy srt z dysku zewn? Przez laptopa nie ma problemu, a bezpośrednio dysk do tv i nie ma w bibliotece dysku tego pliku srt. Ktoś to przerabiał?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, STELVIO napisał:

Pytanko. Czy ktoś sprawdzał czy tv widzi/czyta napisy srt z dysku zewn? Przez laptopa nie ma problemu, a bezpośrednio dysk do tv i nie ma w bibliotece dysku tego pliku srt. Ktoś to przerabiał?

Widzi, tylko musi być w tym samym folderze co film i chyba musi mieć tę samą nazwę.

Jako tako nie są widoczne w folderze przez TV, ale gdy włączysz film to można je wyłączyć/włączyć, zmienić kodowanie itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Widzi, tylko musi być w tym samym folderze co film i chyba musi mieć tę samą nazwę.
Jako tako nie są widoczne w folderze przez TV, ale gdy włączysz film to można je wyłączyć/włączyć, zmienić kodowanie itp
W tym samym folderze. To może być klucz. Muszę pokombinować. Dzięki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Pojawiła się aktualizacja 05.80.35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

aktualizacja bezpieczeństwa

aktualizacja profilu DV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi