Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, meksykanin napisał:

Ale,  który sezon bo na pierwszym nie ma tego problemu ponieważ nie jest w Dolby Vision tylko samo 4k , natomiast 2 sezon już jest w Dolby Vision i tam jakoś od 4 odcinka zauważyłem ten problem . Nie wiem wydaje mi się,  że to musi być coś skopane z filmem ponieważ oglądałem już wiele filmów na netflixie  w DV i  nigdzie się nic takiego nie działo. 

Prawdopodobnie jakiś problem po stronie metadanych w Dolby Vision. Mogę sprawdzić wieczorem czy problem leży po stronie formatu tylko napisz w którym odcinku i kiedy obraz się ściemnia. 

7 godzin temu, Somebody101 napisał:

Na 1 sezonie jestem ;) za kilka dni jak dojdę do odcinków o których mowisz to dam znać

U Ciebie tego problemu może nie być jeśli Twój TV nie wspiera Dolby Vision tylko jedziesz na standardowym HDR 10

Edytowane przez Damiano85
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Damiano85 napisał:

Prawdopodobnie jakiś problem po stronie metadanych w Dolby Vision. Mogę sprawdzić wieczorem czy problem leży po stronie formatu tylko napisz w którym odcinku i kiedy obraz się ściemnia. 

Spoko jak wrócę z pracy to dam znać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@meksykanin Ozark oglądałem kilka miesięcy temu i wydawało mi się, że był "tylko" w 4k. Wczoraj odpaliłem jeden odcinek 1ego sezonu i jest w DV. Czyżby zmienili wersję czy tylko mi się wydawało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, leszekgd napisał:

@meksykanin Ozark oglądałem kilka miesięcy temu i wydawało mi się, że był "tylko" w 4k. Wczoraj odpaliłem jeden odcinek 1ego sezonu i jest w DV. Czyżby zmienili wersję czy tylko mi się wydawało?

No ja też oglądałem z pół roku temu i było tylko 4k więc musieli zrobić jakąś aktualizację. 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Damiano85 napisał:

Niestety to się nie uda , właśnie sprawdzałem i podczas oglądania tylko krótkiego fragmentu efekt sciemniania i rozjaśniania nie występuje,  jest wszystko ok. Dzieje się to tylko podczas oglądania całego odcinka.  Potwierdzam,  że musiała być w między czasie jakaś aktualizacja bo pierwszy sezon Ozark jest teraz w DV a był na 100% tylko w 4k , swoją drogą to  mega dobry serial więc polecam .

Edytowane przez meksykanin
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dalej swoje. Jak wcześniej miałem najwyższy model Philipsa serii 9 wszyscy mi zazdrościli obrazu, kontrastu, ostrości. Wymienili tv na lepsze. Teraz zadowoleni przychodzą do mnie i widzą że mam znowu lepiej. Bo co? Bo mam Oleda. Ha ha. Kocham tą technologię.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• Lubię 1
  • Zmieszany 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

W Media Markt/Saturn wydania płytowe filmów 4K są zwykle po 149 zł

W iTunes są często promocje na zakup filmów 

Na dzisiaj (wszystkie z polskim lektorem, 4K, Dolby Vision, niektóre w Dolby Atmos w języku angielskim)

Blade Runner 2049   20 zl

Interstellar   28 zl

Pasażerowie   20 zl

Chappie   18 zl

Incepcja   28 zl

Nowy Poczatek   20 zl

Piąta Fala   18 zl

Lego Przygoda   20 zl

Kryptonim UNCLE   28 zl

Life   20 zl

Księgowy  28 zl

Sprzymierzeni  30 zl

Mroczny Rycerz Powstaje  28 zl

Rekiny Wojny  28 zl

Focus  28 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, JAC_ZAR napisał:

Na dzisiaj (wszystkie z polskim lektorem, 4K, Dolby Vision, niektóre w Dolby Atmos w języku angielskim)

Interstellar   28 zl

Pasażerowie   20 zl

Chappie   18 zl

Incepcja   28 zl

Nowy Poczatek   20 zl

Piąta Fala   18 zl

Lego Przygoda   20 zl

Kryptonim UNCLE   28 zl

Life   20 zl

Księgowy  28 zl

Sprzymierzeni  30 zl

Rekiny Wojny  28 zl

Focus  28 zl

Z tego co doczytałem to na apple tv nie można pobrać tych filmów . Można je tylko strumieniować , jakie łącze potrzebne do tego aby w pełni cieszyć się jakością tych filmów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, JAC_ZAR napisał:

Interstellar   28 zl

Pasażerowie   20 zl

Chappie   18 zl

Incepcja   28 zl

Nowy Poczatek   20 zl

Piąta Fala   18 zl

Lego Przygoda   20 zl

Kryptonim UNCLE   28 zl

Life   20 zl

Księgowy  28 zl

Sprzymierzeni  30 zl

Rekiny Wojny  28 zl

Focus  28 zl

A niby jak mam to oglądać na moim wypasionym  tv ?

Edytowane przez meksykanin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, meksykanin napisał:

Czyli muszę kupić dodatkowy klocek za 8 paczek i jeszcze potem kupować filmy? Dziękuję postoje .

No wiesz, za darmo to filmów nikt nie rozdaje. 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, Damiano85 napisał:

No wiesz, za darmo to filmów nikt nie rozdaje. 

Nie no jasna sprawa chodziło mi o to głównie, że trzeba dokupić dodatkową skrzynkę a w zasadzie póki co Netflix mi wystarczy. 

A nie można do tego użyć PC zamiast kupować dodatkowej skrzynki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

To jest alternatywa dla odtwarzacza blu ray i płyt, a nie dla ściągania filmów z torrentow 

Nie trzeba kupować filmów, można wypożyczać

Jakosc jest lepsza niż na netflix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, JAC_ZAR napisał:

Nie trzeba kupować filmów, można wypożyczać

Ile kosztuje wypożyczenie, bo rozumiem, że powyżej to ceny zakupu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, fio2 napisał:

Ile kosztuje wypożyczenie, bo rozumiem, że powyżej to ceny zakupu?

Z tego co sprawdzałem to nie wiele filmów a zwłaszcza 4k hdr ma opcję wypożycz ale te , które taką opcję posiadają to widziałem od 9,99 do chyba 19,99 jakoś tak . Możesz sobie pobrać aplikację na win 10  iTunes i tam  sobie sam obadać natomiast do odtwarzania materiału 4k hdr jest potrzebne dedykowane urządzenie zwane Apple tv 4k. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wypożyczenie filmu od 5 zl do 15 zł za nowosci

wiekszosc można wypożyczyć 

cenz zakupu nowości 55 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apple TV 4K jest jeszcze o tyle spoko, że np. taki Netflix działa dużo lepiej i szybciej niż aplikacja wbudowana w telewizor LG. No i nawigacja jest wygodniejsza dzięki pilotowi do skrzynki Apple. Polecam, choć cena dość zaporowa. 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, Marcossik napisał:

Apple TV 4K jest jeszcze o tyle spoko, że np. taki Netflix działa dużo lepiej i szybciej niż aplikacja wbudowana w telewizor LG. No i nawigacja jest wygodniejsza dzięki pilotowi do skrzynki Apple. Polecam, choć cena dość zaporowa. 

Mam Apple TV 4k, ale szczerze mówiąc dla mnie Netflixa i na Apple i na WebOS działają wystarczająco szybko. W tym elemencie nie widzę tu przewagi Apple TV. Wprost przeciwnie - we wbudowanej aplikacji Netflixa na WebOS przymateriałach DV nie ma problemów z podniesionym poziomem czerni. Nie wiem czy coś poprawili w wersji 12 IOS, ale do tej pory był tu problem właśnie na Apple TV 4k. Czy nawigacja wygodniejsza ? Czy ja wiem - to bardziej kwestia gustu i przyzwyczajenia :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy po zakupie oleda LG trzeba od razu zarejestrować go na stronie czy to nie jest ważne? Bo już minęło tyle miesięcy a ja tego nie zrobiłem. I dalej mi się nie chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, STELVIO napisał:

Czy po zakupie oleda LG trzeba od razu zarejestrować go na stronie czy to nie jest ważne? Bo już minęło tyle miesięcy a ja tego nie zrobiłem. I dalej mi się nie chce.

W sumie to nie ma takiej konieczności,  ja rejestrowałem od razu bo miałem w promocji kasę do zwrotu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W sumie to nie ma takiej konieczności,  ja rejestrowałem od razu bo miałem w promocji kasę do zwrotu .
Aha. To dzięki.

Aha. To dzięki.

Ja mogłem dostać chyba coś z butów NB i jeszcze coś tam było przed mistrzostwami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Subman napisał:

Mam Apple TV 4k, ale szczerze mówiąc dla mnie Netflixa i na Apple i na WebOS działają wystarczająco szybko. W tym elemencie nie widzę tu przewagi Apple TV. Wprost przeciwnie - we wbudowanej aplikacji Netflixa na WebOS przymateriałach DV nie ma problemów z podniesionym poziomem czerni. Nie wiem czy coś poprawili w wersji 12 IOS, ale do tej pory był tu problem właśnie na Apple TV 4k. Czy nawigacja wygodniejsza ? Czy ja wiem - to bardziej kwestia gustu i przyzwyczajenia :) 

To ale kaszanka ,tak się trochę zainteresowałem tym urządzeniem po tym jak kolega wcześniej je zachwalał . Dziś czytałem jakąś recenzję tego sprzętu  a pod nią komentarze użytkowników i ktoś tam wspomniał właśnie o problemach z Dolby Vision,  że właśnie rozjaśnia dziwnie czerń w ciemnych scenach,  te komentarze były z lutego a oni do dziś tego nie naprawili,  brak słów już mnie to nie interesuje, wystarczy mi Netflix. 

11 minut temu, STELVIO napisał:

Aha. To dzięki.

Ja mogłem dostać chyba coś z butów NB i jeszcze coś tam było przed mistrzostwami.

No to przegapiłeś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi