Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

bo sony chce sprzedaż drożej coś co go kosztuje tyle co xf90 

choć może rzeczywiście będzie wyraźnie lepszy (od XF90 ) ze względu na tą powłokę co polepsza kąty 

• Haha 1
  • Smutny 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ulega wątpliwości, że ZF9 będzie lepszy od xf90. Z ulepszoną (jeszcze bardziej) gradacją kolorów, lepszymi kątami i dużą jasnością będzie zapewne świetnym TV. Ale statusu kultowego ZD9 niestety już nie osiągnie. 

• Plusik 2
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale co tu inwestować - FALD zrobiony dla XE93/XE94 po prostu wrzucasz do kolejnych modeli jak XF90,ZF9 i wychodzą naprawdę przyzwoite TV,
XF90 może konkurować ceną z tanimi oled, mimo że jak wiadomo Sony ma sporą marżę na swoim logo, a jego cena co najwyżej dlatego jest dość wysoka bo stosunkowo mało się go pewnie sprzedaje - brak efektu skali produkcji 
może jak świadomość tego jakim dobrodziejstwem jest FALD wzrośnie to klienci przestaną kupować PSEUDO PREMIUM lcd  z kontrastem ansi poniżej 1:10000 na szachownicy
teraz taki badziew schodzi hurtowo to i FALD pozostaje technologią premium - skoro "muchy" lgną do slim shitowego lcd to tylko głupi tego nie wykorzysta

na szczęscie mamy oledy - też "slim shitowe" ale nie kosztem jakości podświetlenia i czerni
niestety nie są idealne i często nie są najtańsze (panasonica i sony) więc solidne lcd z FALDem jako konkurencja są zawsze mile widziane

Nie mogli wrzucić podświetlenia z XE93, bo przecież to krawędziak, tyle że z bardzo dobrym systemem wygaszania. Teraz pytanie — ile stref będzie miał ZF9? Przyznam, że jeszcze nie zdążyłem nadrobić materiałów z IFA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, piter20020 napisał:

Teraz pytanie — ile stref będzie miał ZF9? 

Będzie miał 104 strefy.

• Lubię 1
  • Zmieszany 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, piter20020 napisał:

Nie mogli wrzucić podświetlenia z XE93, bo przecież to krawędziak, tyle że z bardzo dobrym systemem wygaszania. Teraz pytanie — ile stref będzie miał ZF9? Przyznam, że jeszcze nie zdążyłem nadrobić materiałów z IFA.

xe94 miał 100-120 stref

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem że to temat o Oled B7 ale nie coś się zmieniło widocznie. Teraz na temacie o sony piszemy o oledzie??

• Dzięki 1
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, zbycho45 napisał:

Myślałem że to temat o Oled B7 ale nie coś się zmieniło widocznie. Teraz na temacie o sony piszemy o oledzie??

Lepiej poczytać o LCD w dziale Oled niż dostać kolejny 251.... odcinek mody na wypalanie Oledów ;)

• Plusik 1
  • Lubię 2
  • Zmieszany 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie mam problem z oglądaniem stream z Youtube na żywo, chodzi o to że nie które streamy zacinają się tak że nie da się tego oglądać a nie które śmigają jak burza nie wiem jaka jest przyczyna więc czy możecie u siebie sprawdzić czy na Oled B7V działają te co u mnie się zacinają. Internet światłowód więc to nie wina internetu, czy po kablu czy wi-fi i tak tnie na tym co poniżej a na kompie działa bez problemu

Zacinające np:

FAME HOUSE

https://www.youtube.com/watch?v=XFW7ODfreuc

Edytowane przez mxmxm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej to by było trzymać się wątku i skupiać na nim a nie na LCD czy innych nie związanych z tematem. Nie po to wchodzę w watek o oledzie Lg B7 by czytać o inowacjach LCD czy innych pierdołach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podbijam pytanie jak wyżej.

czy mógłby ktoś sprawdzić czy działa normalnie w TV YouTube ten kanał ?

FAME HOUSE

https://www.youtube.com/watch?v=kQWQXjaqcb0

https://www.youtube.com/channel/UCMdg3mNVnelzWoUI3ZFNqhg

szukam przyczyny przycinania na nie których streamów na żywo i nie wiem czy serwisu nie wzywać bo może coś nie tak z kartą sieciową.

Edytowane przez mxmxm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podbijam pytanie jak wyżej.
czy mógłby ktoś sprawdzić czy działa normalnie w TV YouTube ten kanał ?
FAME HOUSE

https://www.youtube.com/channel/UCMdg3mNVnelzWoUI3ZFNqhg
szukam przyczyny przycinania na nie których streamów na żywo i nie wiem czy serwisu nie wzywać bo może coś nie tak z kartą sieciową.

U mnie tnie tak samo na niektórych live. Na tym też. Coś z apką YT ewidentnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, kamileqpl napisał:

U mnie tnie tak samo na niektórych live. Na tym też. Coś z apką YT ewidentnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Czyli karta sieciowa na pewno nie ? 

czy to wi-fi jak i po kablu mam to samo na nie których Live YouTube, a nie da się coś zrobić by działało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście w tym temacie zostało już wszystko powiedziane ale... Piszę oczywiście jako zwykły użytkownik ( żeby było jasne). Mam go już parę miesięcy i nadal przeżywam efekt Wow. I tu zaznaczę że sam jestem zdziwiony ale największą frajdę mam przy oglądaniu filmów na Canal+. Kablówka UPC Horizon czyli 1080p. Nie mam możliwości oglądać Blu Ray 4k. Ale mam Netflix. Tu może być 4k ,DOLBY VISION i tak jest gorszy obraz. To już zauważyłem wiele razy. Jedynie dźwięk DOLBY Atmosa jest lepszy. Jestem zawiedziony obrazem na Netflix. Dobry materiał na Oled to po prostu szał dla oczu. Miód cud. Uwielbiam oglądać filmy na Canal + i kinie domowym. Nie wiem czy będzie coś widać Ale zdjęcia robiłem telefonem po ciemku. Dalej polecam Oled LG B7. A co tam.f2788c0da11f25db2d72bab26943fff7.jpgc0609e9a843cf3491a1749dec4473367.jpg41041615d70d809821762f0af550782b.jpg1c392f95bb606a14eee88c81673a07dd.jpg

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• Plusik 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może masz za słaby internet by Netflix odtwarzał materiały w 4k?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Być może masz za słaby internet by Netflix odtwarzał materiały w 4k?
Ja mam wszystko co najlepsze w Netflix. Dlatego to napisałem.

Netflix nawet w najlepszym wydaniu jest za bardzo ziarnisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to akurat specyfika produkcji netflixa bo z jakiegoś powodu upodobali sobie ziarno. Trzeba jednak pamiętać że można mieć najlepszy pakiet ale jeżeli net nie wyrabia to netflix automatycznie obniża jakość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A to akurat specyfika produkcji netflixa bo z jakiegoś powodu upodobali sobie ziarno. Trzeba jednak pamiętać że można mieć najlepszy pakiet ale jeżeli net nie wyrabia to netflix automatycznie obniża jakość.
A jaka specyfikacja neta potrzebna do dobrego Netflixa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stale łącze przynajmniej 20-30 Mb.

Ziarnistość netflixa może wynikać ze złych ustawień.

U mnie z netflixem nie ma żadnego problemu jeśli chodzi o jakość to jest najlepsza z tego typu usług.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Stale łącze przynajmniej 20-30 Mb.
Ziarnistość netflixa może wynikać ze złych ustawień.
U mnie z netflixem nie ma żadnego problemu jeśli chodzi o jakość to jest najlepsza z tego typu usług.

UPC 250Mbs. Stałe łącze. Zaznaczam na kablu nie wi fi. O jakie złe ustawienia chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te bzdury pt. Netflix = ziarno robią się irytujące.

Gdzie niby jest ziarno w Anihilacji? Okja? Grze Geralda? How It Ends? Bright? Death Note? W serialu Mindhunter czy Sense 8?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Te bzdury pt. Netflix = ziarno robią się irytujące.
Gdzie niby jest ziarno w Anihilacji? Okja? Grze Geralda? How It Ends? Bright? Death Note? W serialu Mindhunter czy Sense 8?
Bright. Anihilacja. OK. Materiałów na Netflix jest milion. Ja mówię o jakimś procencie co mnie interesuje. Mam to porównanie i o nim mówię. Tylko Canal + może tu konkurować. To co oglądam na Netflix było w większości ziarno. Dalej Cię zirytuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj swoje ustawienia obrazu dla netflixa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podaj swoje ustawienia obrazu dla netflixa.

Tzn?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj jaki tryb obrazu masz ustawiony dla netflixa i czy coś w nim zmieniłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi