Skocz do zawartości
Maciej Koper

LG OLED B7 (OLED55B7V) Test modelu 2017 z Ultra HD i HDR

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Wacek_Z napisał:

Witam, ja i znajomy nabyliśmy 55B7V, oba nasze modele na szczęście nie mają wad tu ewypisywanych. Obraz rewelacja. 

Plansza z szarym kolorem równomierna, to co widać na zdjęciu jest niemal niewidoczne w rzeczywistości:

3CPOfDw5PWw068H6y9YBGX8xrwAwVtqfC08roASj

Czy ktoś znalazł jakiekolwiek informacje w instrukcji mówiące że ewentualne wypalenie się matrycy jest normalnym zjawiskiem, oraz czy są jakiekolwiek instrukcje co i jak długo można oglądać by wypalenia nie wystąpiły? Jeśłi takich nie ma to prawnik łatwo powinien załatwić wymianę.

PS.

Ten TV ma jedną wielką wadę - powoduję że ma innych typach telewizorów przestaje się podobać obraz.

Witam mam pytanie odnośnie planszy koloru szarego pobrałem plik z obrazami testowymi z tego działu kilkanascie postów wcześniej  jest tam sporo folderów  w którym dokładnie znajdę własnie tą szarą plansze  ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis przesuwalem delikatnie szafke, na której stoi tv, niestety [beeep]ne....ły nogi tylnie i takie są efekty ze tv położył sie na ścianie...

Tv ucierpial z tylu na bokach, testowalem i narazie wszystko działa. Myslicie, że coś można  z nim robić nawet odpłatnie?

20180202_115409.jpg

20180202_105210.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest obtarcie? czy zabrudzenie? Nic bym z tym nie robił... :-) działa? Działa... nie drążyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to tylna obudowa, oglądasz ja częściej niż raz w tygodniu? Bo ja swoją ostatni raz widziałem 7 miesięcy temu.

• Lubię 1
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie Panowie ale jak widac po otarciach  tv troche przy[beeep]...al w sciane działać działa, ale raczej nie dojdę czy wszystko w pełni  jest ok...

Dzięki za odpowiedzi.Pozdr.

Edytowane przez Mariusz Politowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosba czy któryś z posiadaczy oleda c7 lub b7 może przetestować filmik demo z Youtube nazwa LG OLED 4K (ultra hd) Demo *Direct hdr demo. Chodzi głównieo czerwien w filmiku gdzie pływa ryba czy rowniez macie efekt takich pasków na czerwonym kolorze. 

Zdj do konca nie oddaje.

20180203_113538.jpg

20180203_114120.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj.

Obejrzałem, z 2 m. ten filmik i nic niepokojącego nie zauważyłem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, tracer10 napisał:

3 Tv kosztuje ok 1650 e i nie liczę, ze spadnie już ta cena. Jakie macie zdanie na ten temat?

To aż takie opłacalne? W MM jest obecnie za 6999. To niewielka dopłata za uniknięcie ewentualnych problemów ze zwrotem / wymianą.

Edytowane przez Mierzwiak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda jak aliasing. W jakiej rozdzielczości jest to wideo? Inaczej: jaka jest rozdzielczość w momencie gdy to jest widoczne? (Zgaduję że to z you tube)

• Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytam o rozdzielczość w momencie odtwarzania, gdy widoczne są te linie. Tylko na tym filmiku występuje problem? Na każdym innym też?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież to jest wina tego video. Gdyby z TV było coś na tak wszędzie by to widział.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia ‎27‎.‎01‎.‎2018 o 10:31, D_S napisał:

No właśnie mam takie wrażenie, że ten dźwięk jakiś taki "blady" się zrobił. Ciszej, mniej basu. W poniedziałek dzwonię po serwisanta niech zerknie.

Witam. 

Problem z dźwiękiem rozwiązany ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wina wysokiej kompresji you tuba.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Mariusz Politowski napisał:

@kKadajo na yt widzialem tez na innych filmikach typu oled test gdzie byly czerwone sceny w ruchu (ryba kwiaty itp.).. i tylko w czerwonych..

Tak jak napisał kkadajo - nie testuje się OLEDa na youtubie, bo masz tam wysoką kompresję, a po drugie aplikacja dynamicznie zmienia rozdzielczość w zależności od szybkości Twojego łącza. Dema UHD LG w wysokiej jakości masz na stronie http://4kmedia.org/tag/lg/

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie, wiem, że obecnie bezsensowne ;), ale wie ktoś może, ile mniej więcej będzie kosztował LG 55C8 ?

Na B8 chyba nie ma sensu czekać. Oczywiście warto zobaczyć testy, gdy się pojawią, ale na papierze nie wygląda to jakoś super dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy u was też został skrócony czas czyszczenia matrycy z 4godzin do ~2godzin?? Czy tylko u mnie się coś poprzestawiało?? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 3.02.2018 o 18:50, skierman5 napisał:

Witam. 

Problem z dźwiękiem rozwiązany ?

Hej,

Nie miałem czasu w poprzednim tygodniu. Zadzwoniłem dziś do serwisanta i jest szansa, że jutro wpadnie. Dam znać co wyszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 4.02.2018 o 14:54, panedek napisał:

Aż się trochę dziwię, że jeszcze nikt tego info nie podchwycił. W wąskim spojrzeniu na to, niby nic wielkiego (bo aktualizacja raczej za duża nie jest), ale to może oznaczać, że LG zrywa z polityką nieaktualizowania systemu operacyjnego w swoich przynajmniej ubiegłorocznych Smart TV. Chyba, że tegoroczne modele będą mieć WebOS''a np. o numeracji 4.5(?). 

Tak czy inaczej to, że dochodzą do pełnej numeracji 4.0 na rocznych TV, które miały początkowe oznaczenie oprogramowania 3.5 jest prawie na pewno większą pozytywną zmianą w polityce aktualizowania systemu niż miało to miejsce dotychczas, z wyjątkiem  oczywiście TV z 2014 roku z pierwszą wersją WebOS'a, które to dostały znaczącą aktualizację, bliską WebOS'a 2.0. No ale to się wówczas szczególnie mocno klientom LG należało, bo dostali niedopracowany system zainstalowany na TV z bardzo słabymi podzespołami, typu procesor i pamięć. 

Jak na razie optymistycznie zakładam (ale tylko na podstawie powyższego wstawionego przez Panedeka), że ubiegłoroczne TV dostaną aktualizację do tej samej wersji tegorocznego WebOS'a z wyjątkiem funkcji poleceń głosowych. Zresztą one i tak nie będą w j. polskim, a poza tym i tak akurat mnie nie widzą się takie funkcjonalności poleceń głosowych. To jest raczej tylko zabawa i ciekawostka, a nie poważne i praktyczne używanie tego.

Ciekawy jestem czy Samsung też zaktualizuje Tizena 3.0 do chyba tegorocznego 4.0, oczywiście również bez funkcji poleceń głosowych. 

Jakby ktoś, za jakiś czas, coś więcej się dowiedział albo dostanie i pobierze aktualizację do 4.0, to proszę tutaj o tym napisać.

Edytowane przez WPPP
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi