Skocz do zawartości
bandit1978

TV do 3000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chcę kupić tv w cenie ok 3 tys..Przeglądam komentarze i opinie i tak na razie jestem za Panasonic dx700.Ma matrycę VA i pochlebne opinie.Martwi mnie tylko to że Firefox Os już nie jest rozwijany i ciekawe jak będzie z aktualizacją aplikacji np.Youtube.

Najbardziej pasował by mi tv z androidem żebym miał Kodi ale za te pieniądze raczej nic dobrego z androidem nie dostanę.

Proszę o wsparcie komentarzami.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2

2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5 - 3,0 m

3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2 - 3

4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Również bokiem ale rzadko.

5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać.

6. Jak słońce świeci w pokoju ? Półmrok.Jest połączony z kuchnią.

7. Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung 32cale (już nawet nie pamiętam modelu)

8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? 4K, HDR, obsługę aplikacji

9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K,HD i SD

10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Android Box Minix X7,dekoder Optimum HD

11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5–10

12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie wiem

13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Kanały satelitarne HD,YouTube, filmy na Kodi w 720 lub 1080

14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak - Youtube,Kodi

15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - raczej nie ale kto to wie

16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorem ja, dzieci rano

17. Preferencje co do wielkości? 50 cali maximum

18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Zawieszanie się systemu,słaby dźwięk

19. Preferencje co do marki ? Panasonic,Sony,Lg,Samsung

20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? obojętnie

21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? Jak na początku

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Jesli  chodzi o youtube  to nie ma sie czym przejmowac , youtube dziala  nawet w   starszych telewizorach czyli np w plazmie panasonica st50 z 2012 roku. To jeden  z telewizorow  panasonica kore posiadam, W pozostalych     telewizorach czyli panasonicu  tx-p42cx3e z 2011 roku i  tx-p42x60e z 2013  roku  nie ma aplikacji  internetowych ale jakosc i trwalosc   telewizorow  jest  bardzo dobra. Telewizory dzialaja bez usterki.Jesli jakosc obrazu  jest najwazniejsza to najlepszy jest panasonic.

Na kanadyjskiej internetowej stronie ochrony konsumenta panasonic i pioneer  zajmowal  dwa czolowe miejsca czyli pierwsze i drugie pod wzgledem niskiej awaryjnosci.Na ostatnim miejscu byl samsung, wyzej notowana  firma niz samsung  to daewoo.Telewizor   plazmowy daewoo tez posiadam, dziala od  2008 roku bez usterki.Firma  daewoo nie produkuje juz telewizorow.

Brak wsparcia   dla Firefoxa  to wymyslona bajka mozna przeczytac o tym na  hdforum.To  odpowiedz na podobne pytanie od panasonica.

Dziękujemy za kontakt z Biurem Obsługi Klienta Panasonic Polska. Uprzejmie informujemy, że zgodnie z informacjami przekazanymi przez siedzibę główną Panasonic Polska, nasze telewizory nie ucierpią z powodu wszelkich zmian spowodowanych zaprzestaniem działania na systemie Firefox OS. Inteligentny interfejs pozostanie taki sam, a palety z aplikacjami mogą być jeszcze większe ze względu na naszą własną działalność deweloperską.

Klienci, którzy są w posiadaniu naszych telewizorów z w/w systemem operacyjnym w dalszym ciągu mogą liczyć na pełne wsparcie systemu.

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. No to markę już mam. Myślałem o Panasonic od samego początku bo marka ta od zawsze kojarzy mi się z made in japan.
Teraz mam dylemat czy brać 50dx700 czy Tx50ds630e.Nie wiem czy 4k i 60 Hz podbijane do 120hz będzie lepsze od Fhd i prawdziwe 120hz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, 4K z HDR w grach wypada świetnie, ale taki HDR na Netflixie to porażka totalna niezależnie od kwoty za telewizor, po prostu nie da się tego dobrze z obecnego streamingu odwzorować. Z 4K też jest różnie, aczkolwiek na pewno z bliskiej odległości jest to opcja świetna. Jeśli nie będziesz faktycznie grać, to ja bym jednak DS630 brał. Pytanie też czy planujesz kupować odtwarzacz UHD i kupować filmy tak drogie.

Jakoś nawet na 4K 120Hz moim zdaniem nie wygląda to tak płynnie jak na dobrym FHD 120Hz, chociaż badań na ten temat Ci nie wrzucę. Może ktoś też ma takie spostrzeżenia, albo przeciwne.

Skalowanie do UHD to też taki 'bajer', bo w istocie wcale to nie wygląda tak dobrze jak to firmy reklamują, kabłowka HD na FHD i UHD wygląda tak samo, a SD na FHD lepiej.

Powiem Ci, że na Netflixie HDR jest tak beznadziejny, że wolałbym bez HDRa normalnie oglądać i na AVForums też tak wiele osób postrzega sytuację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem też za te same pieniądze co dx700 model dx720. Czym on się różnią?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo podobne telewizory.Roznica   w dzwieku w dx 700  VR-Audio True Surround. W DXE720  VR-Audio Master Surround.Inne roznice ktore mozna przeczytac w specyfikacji telewizora  to  w DXE720     typ  panelu 4K 1600 Hz BMR. W dx700   typ panelu  4K 1400 Hz BMR 

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli matryca też 60hz i do dx720 jest dołączony pilot Remote 2.
Jeszcze dla pewności ds630 też jest na Firefox OS taki samym jak w dx700?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, grundig napisał:

Brak wsparcia   dla Firefoxa  to wymyslona bajka mozna przeczytac o tym na  hdforum.To  odpowiedz na podobne pytanie od panasonica.

Dziękujemy za kontakt z Biurem Obsługi Klienta Panasonic Polska. Uprzejmie informujemy, że zgodnie z informacjami przekazanymi przez siedzibę główną Panasonic Polska, nasze telewizory nie ucierpią z powodu wszelkich zmian spowodowanych zaprzestaniem działania na systemie Firefox OS. Inteligentny interfejs pozostanie taki sam, a palety z aplikacjami mogą być jeszcze większe ze względu na naszą własną działalność deweloperską.

Klienci, którzy są w posiadaniu naszych telewizorów z w/w systemem operacyjnym w dalszym ciągu mogą liczyć na pełne wsparcie systemu.

Najprostszy test prawdziwości tej tezy - ostatnio mocno hype'owany serwis showmax.com - wszystkie systemy już od miesiąca mają działającą aplikację, a Panasonic? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To takie wazne ten  showmax ?Z aplikacji   internetowych w  st50  wcale nie korzystam.Najciekawszy jest  netfilix.

wracajac do pytania  to w  ds630 nie  ma   systemu  operacyjnego firefox   jest My Home Screen Panasonic.

w dxe 720 i dx700  jest panel  60 hz

http://www.displayspecifications.com/en/model/87f38d6

http://www.displayspecifications.com/en/model/14b3493

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale on chyba nie jest dostępny, może jakieś pojedyncze sztuki z ekspozycji/zwrotów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pewnie łykne Tx50dx720 bo jest w Mediaexpert za 3000 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zdecydowany na Panasonic z serii DX700 i chcę go kupić w EuroRtvAgd w sprzedaży ratalnej bo tam raty są 0%.Ale jest jeden ból bo np. 50dx700 jest dostępny tylko praktycznie z ekspozycji.
Czy polecacie jeszcze jakiś inny tv spełniające podobne kryteria?
Widziałem jakieś nowe Thompson CX na androidzie ale to pewnie IPS i bardacha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna kwestia. Czy do telewizora warto kupować dodatkową gwarancję od wszystkiego na 5 lat za 1000zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Euro RTV AGD ma kosmicznej drogie przedłużenie gwarancji, wiec imho płacić 1/3 wartości produktu za 3 lata extra gwarancji bez sensu, ale co kto lubi.

PS. Kiedyś robilem porownanie i wyszło mi, ze w tej kiepskiej sieci ubezp. było prawie 100% droższe niż w MM/Saturn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi