Skocz do zawartości
TomekGV

TV 55-65 do filmów w nocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Zadałem podobne pytanie na forum gdzie w odpowiedzi dostałem tylko jakieś oferty handlowe, a chyba nawet nikt nie przeczytał dokładnie o co mi chodzi.

W wielkim skrócie. Potrzebuje 55-65" budżet około 5tys zł
Oglądam tylko filmy i tylko w nocy między 0-5 rano więc czy lato czy zima... jasny ten TV nie musi być.
Ze względu na czerń podobaja mi sie oledy, ale to co widziałem w media itp, to było albo jakieś dziwne demo (brak szczegółów w cieniach) LG 910V.
Czy nie bać sie tego OLEDa, czy moze jest coś ciekawego dla mnie nie-OLED ?

Będę wdzięczny za jakieś typy - dodam że kalibracja mnie nie interesuje (byłem zawodowym fotografem, dam sobie radę).

Pozdrawiam.
Tomek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG 910v da w nocy bardzo dobre efekty przy filmach. To chyba najlepszy FHD jaki powstał.

Mi sie bardzo dobrze filmy oglądało na Sony XD93. (Idealna plynnosc 24p) No ale cena 6,4k pln aktualnie.

Tanszy jest Samsung KS7000 - tez sprawdzi sie bardzo dobrze. Czesc testerow (np Rtings) uwaza go za bardziej uniwersalny model od XD93.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki.... te modele wyglądają znacznie ciekawej niż te propozycje handlowe z innego forum. Szukam więc dobrej ceny na 910V, albo dołoże pare zł na Sony lub KS7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do oglądania TV i filmów nic w lepszej relacji cena/czerń/jakość obrazu od Panasonica dx700 w 58 calach ni ma, myślę ze niedługo realnie będzie za 3.5 tys PLN. Całkiem fajny jest tez Samsung 60 ku6000 lub ku6400. 

PS. Gratulacje dobrego oka odnośnie oleda :)

PS2. Do Twoich zastosowań sadze, ze szkoda kasy na ks7000, Sony nie jest zle ale bardzo wysoko się ceni i niewspółmiernie do tego co oferuje.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę jednak że na dzień dzisiejszy do oglądania wieczorem/nocą Panasonic będzie lepszy. Projektanci/producenci Samsunga tworzą/produkują w takim regionie świata gdzie zawsze jest dzień (potwierdzona wiadomość ) Piszę to jako były posiadacz plazmy 11Panasonica a teraz tv z serii 6000 Samsunga. Obraz na Samsungu w dzień jest zaje....sty, ale wieczorem średnio( clouding). Jednak że idzie lato( dzień dłuższy/ bardzo długi) jestem dobrej myśli, i ogólnie zadowolony, nawet bardzo. Do PS4 ( do tego słuźy) jest bardzo OK, do sportu( piłka) też bardzo fajny, nie potwierdzam złych opinii w tej materii, ja oglądam mecz a nie śledzę duchów i innych pierdół.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam.

DXM710 to telewizor z panelem 60hz a DX750 z panelem  120hz . DX750  to lepszy telewizor niz  np samsung ks7000.Dlaczego lepszy? bo ma lepsze wyniki w testach .Samsung ks7000  ma duzo negatywnych  komentarzy.Komentarz z forum  ktory dotyczy dx750.

Witam, posiadam Panasonica 58dx750, kupiony w media markt za 5099. Telewizor kupiłem pod ps4 pro i filmy, miałem obawy czy poziom czerni będzie wystarczający, czy input lag nie będzie za wysoki w 4k HDR itd. Piszę moje subiektywne odczucia ale telewizor przerósł moje oczekiwania, czerń jest super a input lag nie odczuwalny, szczerze polecam ten tv. Miałem zamówiony sony 55xd93 ale dopłata 1400 zł nie wydawała mi się rozsądna..nie żałuje, ten Panasonic jest rewelacyjny. sprawdź, na pewno będziesz zadowolony. 

Komentarz  ktory dotyczy dxm710 w linku nizej.

https://hdtvpolska.com/forum/topic/39023-tv-z-dobrym-dzwiękiem-50/

OLED to bardzo dobry telewizor ale trzeba uwazac na statyczne obrazy czyli np na paski informacyjne na kanalach informacyjnych czyli np tvp info hd ,tvn24 hd bo beda powidoki.Co to takiego powidok? to slad na ekranie po statycznym obrazie.W instrukcji telewizora jest ostrzezenie na ten temat.Jesli nie planujesz ogladac  kanalow z jaskrawym logo to na pewno warto kupic telewizor OLED

Edytowane przez grundig
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem do filmów spokojnie 60 hz spokojnie wystarczy, ale autor przeznacza 5 tyś. więc dx 750 jak najbardziej.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi