- 0
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Witam pisałem w dziale pomocy technicznej ale odpowiedź jaką otrzymałem nie pomogła w rozwiązaniu problemu.
Problem dotyczy oglądania filmów 4k Hdr w kontenerze mkv z dysku Usb 3.0
Testowałem 4 filmy:
Star.Trek.Beyond.2016.MULTi.2160p.UHD.BluRay.HDR.BT2020.DTS-HD.MA.7.1.x265-FARNA (Overall Bitrate 65.8 Mbps)
Arrival.2016.2160p.UHD.BluRay.HDR.DTS-HD.MA7.1.x265-ULTRAHDCLUB ( 25.9 Mbps)
John.Wick.2014.2160p.UHD.BluRay.HDR.Atmos7.1.x265-ULTRAHDCLUB (44.8 Mbps)
Hacksaw.Ridge.2016.2160p.UHD.BluRay.HDR.Atmos7.1.x265-ULTRAHDCLUB (32.9 Mbps)
Wcześniej odpalałem te filmy na dysku samsunga przez usb 3.0 który testowałem programem Disk Speed test ma takie
osiągi read 89.2 mbps write 90.6 mbps
Star Trek przez 10 sekund chodzi płynnie później klatkuje 10 sekund następnie znów wolno pozostałe filmy tylko chodzą płynnie przez 10 do 15 sek, później cały czas klatkują chociaż mają mniejszy bitrate.
Kupiłem nowy dysk Seagate Backup Plus Ultra Slim 2 tb ma takie wyniki read 133mb/s write 137 mbps
Star Trek już prawie chodzi płynnie można czasem zauważyć głos wyprzedza obraz ale nie dużo, a pozostałem filmy z mniejszym bitratem dalej klatkują więc o co tu chodzi ?
Zaznaczam dalej Star Trek nie chodzi w 100 % płynnie ale nie ma już klatkowania pozostałe filmy bez zmian.
Dalej mam zawolny dysk by oglądać filmy ? Muszę aż kupować samsunga t3
Czy może on też nie pomoże ? Telewizor ma najnowszy software i ma problemy z plikami 4k hdr mkv. Pisałem do supportu Panasonica i tak. Kazali mi zainstalować najnowszy update i sprawdzić czy dysk nie potrzebuje dodatkowego zasilania. Gdyby potrzebował to po prostu by nie chodził na telewizorze. Nawet podłączyłem dysk Seagate na kablu który ma 2 wyjścia usb. Jedno do dodatkowego zasilania i [beeep]a blada dalej filmy klatkują. Możecie mi jakoś pomóc. Muszę kupować ten drogi dysk ?
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi