omar123 3 Napisano 31 Stycznia 2017 Witam, proszę o pomoc w wyborze telewizora do salonu. To mój pierwszy 'płaski' TV 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 40m2 2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok. 3m 3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-3 4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Głównie na wprost ale gotując chciałbym zerkać z kuchni a tam kąt spory. 5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć 6. Jak słońce świeci w pokoju ? Latem po południu słońce za plecami, ale da się przysłonić. Ogólnie pokój dość jasny. 7. Jaki masz obecnie telewizor ? - 8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Odświeżanie 120hz 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? HD (N-ka), może okazjonalnie 4K z komputera 10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? dekoder, z czasem soundbar 11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 4-6 12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? brak preferencji 13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? głównie sport i filmy, pozostałe to wiadomości i bajki (chociaż ostatnio to chyba jedna kategoria ) 14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? tak 15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? granie sporadyczne 16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami 17. Preferencje co do wielkości? skłaniam się na 55 cali 18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? - 19. Preferencje co do marki ? - 20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie musi 21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3300 zł.22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Raczej nie Jakiś czas temu skłonny byłem kupić Samsunga UE55J6200 bądź 6300 (nawet bardziej spodobał mi się zakrzywiony). Dziś wybrałem się do sklepu żeby obejrzeć, dotknąć...niestety model nie jest już dostępny. Sprzedawca zachwalał super następcę jakim jest model 6370 (cena w EURO 2990 zł) jednak na słowo nie uwierzyłem Przeszukuję dziś internet żeby znaleźć jakieś informacje na temat tego modelu lecz nie mogę nic znaleźć. Po przestudiowaniu forum na tapecie mam też Panasonica TX-55CS630. A może coś zupełnie innego niż wymienione przeze mnie? Sprzedawca polecał też model Samsunga 6072, ale czy warto kupić telewizor 4K za te pieniądze? Bardzo proszę o poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 498 Napisano 1 Lutego 2017 (edytowane) Witam. Telewizor CS630 to dobry wybor ale to model z 2015 roku. W holenderskim tescie ten model telewizora uzyskal najwyzsze oceny ze wszyszystkich testowanych telewizorow lcd roznych marek.Informacje na ten temat byly juz na forum.Jesli telewizor jest nowy to na pewno warto go kupic .Jedyny minus to input lag jest troche wysoki. Bardzo dobrym wyborem jest tez panasonic tx-50dx700 lub podobny model czyli tx50dxm710.Mozna kupic ten telewizor za okolo 3400zl Informacje o tym telewizorze w linku nizej. Jesli chodzi o gry to bedziesz mogl grac bez problemu w tym telewizorze i uzykasz dobre wrazenia wizulane.Potwierdzenie z avforums.Kliknij na link nizej https://hdtvpolska.com/forum/topic/39023-tv-z-dobrym-dzwiękiem-50/ Edytowane 1 Lutego 2017 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nazan 4 Napisano 1 Lutego 2017 W euro Panasonic 50dxu701 za 2990zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Domelo20 42 Napisano 1 Lutego 2017 Jak chcesz koniecznie mieć matrycę 120Hz to w tym budżecie chyba tylko Sony 50w755c - pytanie, czy jeszcze go znajdziesz. Napisane Tablet Z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omar123 3 Napisano 1 Lutego 2017 (edytowane) Dziękuję za zainteresowanie tematem. Sony wszędzie tylko z ekspozycji więc odpada. Podjadę dziś zobaczyć w sklepie CS630 bo widzę, że u mnie w mieście jest dostępny w Euro. Tylko teraz się zacząłem zastanawiać czy wybrać tego 55CS630, czy może iść w 4K i brać DXU701. Co prawda 5 cali różnicy za te same pieniądze ale technologia nowsza... Edytowane 1 Lutego 2017 przez omar123 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 1 Lutego 2017 Jeżeli ogranicza Cie budżet to ciężka sprawa. Ale ok, tez można cos znaleźć z dobrym obrazem tylko bez 120Hz uplynniacza. Mój prywatny faworyt jakość obrazu/cena 58cali dx700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rgomez 36 Napisano 1 Lutego 2017 A czym się różni dx700 od dxu701? Jeżeli można oczywiście.Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Domelo20 42 Napisano 1 Lutego 2017 A czym się różni dx700 od dxu701? Jeżeli można oczywiście.Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu TapatalkaObrazowo to te same telewizory. Napisane Z3c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omar123 3 Napisano 1 Lutego 2017 Budżet maksymalnie do 3500, ale to już górna, nieprzekraczalna granica. Najwyżej uchwyt dokupię później Te Panasy będą cieszyły oko przy dynamicznych transmisjach sportowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 1 Lutego 2017 39 minut temu, omar123 napisał: Najwyżej uchwyt dokupię później Te Panasy będą cieszyły oko przy dynamicznych transmisjach sportowych? Zależy co jest ta dynamiczna transmisja. Kieszeń ucieszą natomiast na bank. 120Hz uplynniacz jest w dx750. PS. Ja na futbolu dużej różnicy 120hz uplynniaczu nie widzialem. Dla porządku sprawdź sobie w sklepie - niech decyduje Twoje oko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rgomez 36 Napisano 2 Lutego 2017 (edytowane) Jakie różnice występują w dx700 a dxu701? Widziałem dzisiaj w media expert dxu701 i spodobał mi się. Cena taka jak w euro czyli 2.999 zł. Bo jakieś różnice chyba są patrząc tylko na oznaczenie. widziałem parę opinii tych którzy kupili do ps4 i generalnie zadowoleni byli. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Lutego 2017 przez rgomez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 498 Napisano 2 Lutego 2017 (edytowane) To prawie takie same telewizory roznica tylko w dzwieku. DXU701 VR-Audio Master Surround . DX700 VR-Audio True Surround . Jescze jedna roznica o ktorej wspomniano w linku dotyczy dx700 i dxm710 ,..cytat... W odróżnieniu do DX700, w DXM710 stopy są plastikowe ale wg. mnie wyglądają lepiej. Edytowane 2 Lutego 2017 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omar123 3 Napisano 2 Lutego 2017 Kupiony Wybór padł na DXU701 z promocji w Euro. Już podłączony i śmiga. Pierwsze wrażenie bardzo dobre. Dziękuję wszystkim za opinie, zdecydowanie pomogly! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rgomez 36 Napisano 4 Lutego 2017 Daj znać jak się sprawuje,jeśli możesz.Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johnny2015 1 Napisano 5 Lutego 2017 (edytowane) a jak z lagiem - DXU701- 53 ms - czy pod ps4 nie ma zawiechy ?? na 60hz odswierzania?? Edytowane 5 Lutego 2017 przez Johnny2015 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Onufrykor[beeep]ała 18 Napisano 5 Lutego 2017 (edytowane) Dnia 1.02.2017 o 19:45, Domelo20 napisał: Obrazowo to te same telewizory. Napisane Z3c. Obrazowo też nie, 701 odświeżanie 1600HZ, a 700 1400Hz, zobacz w specyfikacji Edytowane 5 Lutego 2017 przez Onufrykor[beeep]ała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 5 Lutego 2017 13 minut temu, Onufrykor[beeep]ała napisał: Obrazowo też nie, 701 odświeżanie 1600HZ, a 700 1400Hz, zobacz w specyfikacji Kolego to jest czysty marketing te oznaczenia nie znaczą zupełnie nic. 701 jest modele najprawdopodobniej marketowym/sieciowym więc aby zrobić w balona klienta pisze się takie bajki w specyfikację, na które jak widać niektórzy się łapią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Domelo20 42 Napisano 6 Lutego 2017 Kolego to jest czysty marketing te oznaczenia nie znaczą zupełnie nic. 701 jest modele najprawdopodobniej marketowym/sieciowym więc aby zrobić w balona klienta pisze się takie bajki w specyfikację, na które jak widać niektórzy się łapią Też tak uważam. Napisane Tablet Z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Onufrykor[beeep]ała 18 Napisano 6 Lutego 2017 Możliwe, nie przeczę ze tak nie jest, ale w marketach, np. E-RTV stoją obok siebie 700 i 701, i też ta różnica jest podawana. W ME przy modelu 720 też jest 1600, ale może tak być jak piszesz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 6 Lutego 2017 Tak to działa. U wszystkich producentów. Zupełnie nie należy na to zwracać uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johnny2015 1 Napisano 7 Lutego 2017 a jak z lagiem - DXU701- 53 ms - czy pod ps4 nie ma zawiechy ?? na 60hz odswierzania?? odpowiem mi ktos na pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 8 Lutego 2017 Poczytaj opinie ludzi co grają, na szybko można powiedzieć, że dla dobrego gracza jest różnica w lagu 50 a 25, tym większa im bardziej ma na to wpływ typ gry. OdświeŻanie w każdym LCD w trybie gra wynosi natywne 60Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johnny2015 1 Napisano 10 Lutego 2017 ale kiedy grasz w sieci wtedy bedzie widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
omar123 3 Napisano 13 Lutego 2017 Dnia 4.02.2017 o 12:24, rgomez napisał: Daj znać jak się sprawuje,jeśli możesz. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Po kilku dniach użytkowania muszę powiedzieć, że jestem zadowolony. Myślę, że za tą cenę mam fajny TV. Jedyne co mi przeszkadza to słabe kąty. Zerkając z dużej odległości i dość ostrego kąta kiepsko to wygląda. Natomiast na wieczorny seans filmowy czy mecz NBA jest naprawdę super Obraz żyleta. Jak ktoś się waha, to mogę polecić 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach