hitech 0 Napisano 25 Lutego 2017 W MM mają teraz promocję - oddają 10% w bonach na paliwo. Łącznie ze zwrotem od LG - 65" wychodzi za 14kpln a 55" za ok 10,3kpln. Pytanie do Was: czy kupowaliście w innych sklepach niż "partnerskich"? Tam np. 55" można kupić za 9kpln. Zastanawiam się gdzie jest haczyk?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudiduu 3 Napisano 25 Lutego 2017 nie ma haczyka czytaj poprzednie wpisy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudiduu 3 Napisano 25 Lutego 2017 nie ma haczyka czytaj poprzednie wpisy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxkorzen 48 Napisano 26 Lutego 2017 Czy macie pomysł jak sprawić, by po pojawieniu sie sygnału na wejściu HDMI B6J od razu sie przełączał na to wejście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 26 Lutego 2017 Owszem. Włączyc funkcję HDMI CEC. Po włączeniu danego urządzenie TV sie na nie przełączy. Oczywiście włączyc w obu urządzeniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxkorzen 48 Napisano 26 Lutego 2017 to mnie nie urządza. Ani Bose ani Xbox nie sprawiają, ze tv przełącza sie na ich sygnał. a stary VT20E to potrafi ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 55 Napisano 27 Lutego 2017 Nie wiem jak B6, ale w EG910 też wogóle to nie działa. Oczywiście hdmi-cec jest włączona w obu urządzeniach (odtwarzacz Bluray i konsola) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 27 Lutego 2017 U nie na E6V podłaczone mam cztery urządzenia i wszystkie działają z HDMI CEC: - dekoder nc+ Mediabox - Dune HD Smart H1 - mede8er (600) - Android Box (S905X). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 384 Napisano 27 Lutego 2017 A ja z E6V mam problem, bo po kilku dniach CEC przestał działać i nie mogę tego przywrócić :| Mam całośc podłączona do marantz 7010 do tego idzie -> mede8er, ps4 pro, xbox one s, PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 27 Lutego 2017 Myęlę, że cos przestawiłeś. Niechcący i innego co może mieć wpływ na CEC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 384 Napisano 27 Lutego 2017 No właśnie wszystko przywróciłem do ustawień wyjściowych, całe [beeep] zaczęło się od ps4 pro, które samo się włączało nie ważne jakie źródło na marantz wybrałem. BTW pmcomp jesteś zadowolony z wyboru? Ja już po kalibracji i muszę odszczekać moje psioczenie na HDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 27 Lutego 2017 (edytowane) Jestem. U mnie kalibracja dzisiaj . Tak więc dopiero dzisiaj bede całkowicie zadowolony. Tylko nie moge sie przyzwyczaić do tego menu. W Panasach to było jakoś prościej. I obsługa tunera SAT to jakaś masakra. Za to ten żyroskopowy pilot jest OK. Ale mój znajomy zakupił 65B6 i ... jeden pixel świeci mu na czerwono. Ciągle. Ciekawe ile jest prawdy w spekulacji, że E6 maja lepiej selekcjonowane matryce niż B6. Miałem jeszcze przygodę z dekoderem Mediabox nc+. Nie było dźwieku. Ani w PCM ani w DD. Zadziałało dopiero jak wyłaczyłem w menu TV opcję UHD Deep Color. Choć nie mam zielonego pojęcia jaki wpływ na dźwiek ma jej włączenie. Edytowane 27 Lutego 2017 przez pmcomp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxkorzen 48 Napisano 27 Lutego 2017 1 godzinę temu, pmcomp napisał: Miałem jeszcze przygodę z dekoderem Mediabox nc+. Nie było dźwieku. Ani w PCM ani w DD. Zadziałało dopiero jak wyłaczyłem w menu TV opcję UHD Deep Color. Choć nie mam zielonego pojęcia jaki wpływ na dźwiek ma jej włączenie. A podłączyłeś przez hdmi ? Moze kabel/wyjście w dekoderze "przeciążone"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzes07 16 Napisano 27 Lutego 2017 2 godziny temu, qazar napisał: A ja z E6V mam problem, bo po kilku dniach CEC przestał działać i nie mogę tego przywrócić :| Mam całośc podłączona do marantz 7010 do tego idzie -> mede8er, ps4 pro, xbox one s, PC u mnie jest podobnie jak w Twoim wypadku, wszystko mam podlaczone pod Denon AVR-X4000 a HDMI-CEC zyje swoim zyciem raz dziala wszystko bez zarzutu innym razem nie, zrobilem wszystkie mozliwe kombinacje ale zadna z tych zmian nie przyniosla 100% efektu, od pewnego czasu wszystko "gra" jak powinno i dalsze majstrowanie sobie odpuscilem, mnie w sumie najwiecej zalezalo na tym aby przy wlaczaniu mojego tunera satelitarnego VU+ Solo... wlaczal sie tylko i wylacznie TV a nie dodatkowo moj Denon i nie wiem jak to sie stalo ale teraz tak mam a wczesniej to byla loteria a chce zaznaczyc ze zadnych zmian nie robilem..to cos podobnego co mowil w serialu Ferdek Kiepski "Są takie rzeczy na świecie, które się nawet fizjologom nie śniły." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek Prywatnie 12 Napisano 27 Lutego 2017 (edytowane) 3 godziny temu, grzes07 napisał: a HDMI-CEC zyje swoim zyciem Bo chyba ten standard chyba tak wlasnie ma... Nie trafisz za tym:) - cos sie wlacza, cos sie wylacza - w zaleznosci co do czego jest podlaczone... Ale koniec koncow (nie wiem jak) udalo mi sie osiagnac taki blogostan: a) wlaczenie B6 wlacza: kino domowe (marantz) w trybie TV audio i dekoder (netia), wylaczenie wylacza. Pilot tv obsluguje dekoder (cudne!) b ) przelaczenie B6 na wejscie z appletv wlacza appletv, pilot obsluguje appletv c) przelaczenie B6 na ARC kina domowego EWENTUALNIE przestaje przelaczac kino na wejscie TV audio i mozna ogladac rzeczy podlaczone do kina (u mnie: oppo blu-ray i jeszcze kilka innych rzeczy). Pilot tv SZCZATKOWO obsluguje marantza, ale juz nie rzeczy do niego podlaczone... d) wlaczenie XBOXa... nie robi nic. Wiec jak widzicie: nie dziala to idealnie, ale: per saldo jest ok (zwlaszcza opcja a)). Per powyzej - to chyba nie tyle kwestia LG, co w ogole balaganu w tym CEC? Pozdrawiam DP Edytowane 27 Lutego 2017 przez Darek Prywatnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 27 Lutego 2017 6 godzin temu, pmcomp napisał: Jestem. U mnie kalibracja dzisiaj . Tak więc dopiero dzisiaj bede całkowicie zadowolony. Po kalibracji je bajka. Kupienie tego TV i niezrobienie kalibracji to największy błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 55 Napisano 27 Lutego 2017 Per powyzej - to chyba nie tyle kwestia LG, co w ogole balaganu w tym CEC? Pozdrawiam DPMoim zdaniem to jest kwestia LG. Z sony, samsungiem i philipsem zawsze działało to bdb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PadrePioo 8 Napisano 27 Lutego 2017 6 minut temu, pmcomp napisał: Po kalibracji je bajka. Kupienie tego TV i niezrobienie kalibracji to największy błąd. Kto Ci kalibrował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 384 Napisano 27 Lutego 2017 Tak, kalibracja oledów to obowiązkowa kwestia(ale to samo jest w przypadku każdego tv) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek Prywatnie 12 Napisano 27 Lutego 2017 45 minut temu, pmcomp napisał: Po kalibracji je bajka @pmcomp jak juz sie troche pobawisz to napisz prosze wrazenia w zakresie: a) detale w czerniach / szarosciach - przy ustawieniu czarnego tak, zeby nie swiecilo? bo nie wiem czy to musi byc takie jak u mnie (czy cos sie nie powiodlo z kalibracja - obawiam sie ze to moze byc ten przypadek...) jednorodnosc szarosci (mrowienie) i (w szczegolnosci) czerni - czy jak odpalisz plansze startowa netflixa to tez masz takie dziwne jasno-ciemno-jasno-ciemno po bokach (to akurat moze byc wada mojej matrycy) Daj znac! DP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxkorzen 48 Napisano 27 Lutego 2017 Ja zgłaszam mojego w ramach rekojmi z uwagi na nierównomierne podświetlenie matrycy, wiec kalibracja na razie odpada. piszecie o cec a przecież mój stary panas tego nie ma a potrafi przełączyć sie na nowopojawiajace sie źródło sygnału. Nie potrzebuje sterować innymi urządzeniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snookerman 38 Napisano 2 Marca 2017 (edytowane) Dnia 27.02.2017 o 20:55, mataman napisał: Moim zdaniem to jest kwestia LG. Z sony, samsungiem i philipsem zawsze działało to bdb. Nieprawda. Identyczne problemy miałem z Samsungiem. Wydaje mi się, że generalnie technologia ARC / CEC jest niedopracowana i nie zależy to od producenta TV. Edytowane 2 Marca 2017 przez Snookerman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 55 Napisano 2 Marca 2017 Nie wiem, ja pierwszy raz spotkałem się z tym, że nie działa cec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach