loky 68 Napisano 13 Grudnia 2016 21 minut temu, KARTON napisał: A czy matryca w EG910 też się czyści samoczynnie po każdym wyłączeniu telewizora na noc? Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_1988_KrK 473 Napisano 13 Grudnia 2016 Za 5 lat wprowadzą wycieraczki które będą zainstalowane w odbiornik jak w samochodach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz81 2 Napisano 15 Grudnia 2016 Pytanie do posiadaczy B6 czy aby sygnał hdr został wykryty tv musi być ustawiony w trybie hdr ? Próbowałem odpalić z pendriva kilka dem w hdr ale tv nie wyswietlił informacji o wykrytym źródle hdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boban61 3 Napisano 15 Grudnia 2016 6 minut temu, tomasz81 napisał: Pytanie do posiadaczy B6 czy aby sygnał hdr został wykryty tv musi być ustawiony w trybie hdr ? Próbowałem odpalić z pendriva kilka dem w hdr ale tv nie wyswietlił informacji o wykrytym źródle hdr. Nie musi. Przy sygnale HDR automatycznie w prawym górnym rogu pojawia się znaczek i TV odtwarza HDR. Najwyraźniej nie jest to prawdziwy materiał HDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boban61 3 Napisano 15 Grudnia 2016 W ramach rękojmi zgłosiłem się z moim 55B6J. W tej chwili wniosek jest rozpatrywany, mają dwa tygodnie na odpowiedź. Jeśli przychylą się do mojej prośby o zwrot pieniędzy - dostanę je od razu, jeśli zdecydują się na naprawę - mają 3 tygodnie. Osoba w dziale obsługi klienta powiedziała mi, że jeszcze nigdy nie miała takiej sytuacji. Dowiedziałem się też, że jeśli decyzja będzie pozytywna to wpierw będą próbowali naprawić - koszt takiej matrycy to około 4000 tys zł. Dopiero po drugiej awarii tego typu mogę już sam decydować co dalej (zwrot kasy/nowy TV/rabat na wadliwy egzemplarz). W moim modelu są przebarwienia oraz wypalony znaczek 4K. Chyba przez przypadek, przy zakupie TV, zostawili mi pendrive'a z filmikami promocyjnymi , na końcu każdego z nich widniało takie oto logo. Chyba już nie ma żadnych wątpliwości gdzie to wypalenie nastąpiło. Pokazuje to też, że przy niewłaściwym użytkowaniu, nie tylko stałe obrazy, ale także powtarzające się co jakiś czas, mogą trwale uszkodzić matryce. Pytanie tylko, czy gdyby poprawnie - po całym dniu świecenia - usuwali szumy, to ten znaczek by się nie wypalił, czy też po prostu jest to wada technologii i przy odpowiednim nasyceniu i kolorach nastawionych na maxa, i tak sytuacja by się powtórzyła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz81 2 Napisano 15 Grudnia 2016 Panowie podrzuci ktoś jakiś link do prawdziwego materiału z hdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djgromo 14 Napisano 16 Grudnia 2016 19 godzin temu, tomasz81 napisał: Panowie podrzuci ktoś jakiś link do prawdziwego materiału z hdr http://demo-uhd3d.com/categorie.php?tag=hdr http://demo-uhd3d.com/categorie.php?tag=lg Z tej stronki trzeba ściągać dema pojedynczo bo jest limit na IP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major_ 6 Napisano 17 Grudnia 2016 (edytowane) Oczekiwanie na Xboxa ? długo czekaliście ? trochę to przesada 14 dni weryfikacja a potem mają czas 30 dni na wysyłkę w sumie 44 dni <SZOK> Nie ma jak to Polski marketing - reklamować, że przy zakupie otrzymuje się xboxa a tak naprawdę trzeba czekać 1,5 miesiąca - i w dodatku ograniczona liczba jeśli zabraknie nie dostaniecie... o tym tez nie słyszałem w reklamie... Edytowane 17 Grudnia 2016 przez Major_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz81 2 Napisano 17 Grudnia 2016 Dnia 16.12.2016 o 15:11, djgromo napisał: http://demo-uhd3d.com/categorie.php?tag=hdr http://demo-uhd3d.com/categorie.php?tag=lg Z tej stronki trzeba ściągać dema pojedynczo bo jest limit na IP. Podziękował Podobno darmowych konsol jest 215 nie jest to za dużo i z czasem na wysyłkę Lg też przegieło. 31 minut temu, Major_ napisał: Oczekiwanie na Xboxa ? długo czekaliście ? trochę to przesada 14 dni weryfikacja a potem mają czas 30 dni na wysyłkę w sumie 44 dni <SZOK> Nie ma jak to Polski marketing - reklamować, że przy zakupie otrzymuje się xboxa a tak naprawdę trzeba czekać 1,5 miesiąca - i w dodatku ograniczona liczba jeśli zabraknie nie dostaniecie... o tym tez nie słyszałem w reklamie... Podobno darmowych konsol jest 215 nie jest to za dużo i z czasem na wysyłkę Lg też przegieło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 700 Napisano 17 Grudnia 2016 z tym długim czasem pewnie chodzi o to by pomysłowi Janusze biznesu nie kupowali tv i go zwracali w ciągu 30 dni zachowując sobie konsole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boban61 3 Napisano 17 Grudnia 2016 2 godziny temu, Major_ napisał: Oczekiwanie na Xboxa ? długo czekaliście ? trochę to przesada 14 dni weryfikacja a potem mają czas 30 dni na wysyłkę w sumie 44 dni <SZOK> Nie ma jak to Polski marketing - reklamować, że przy zakupie otrzymuje się xboxa a tak naprawdę trzeba czekać 1,5 miesiąca - i w dodatku ograniczona liczba jeśli zabraknie nie dostaniecie... o tym tez nie słyszałem w reklamie... A ja akurat muszę pochwalić LG w tej kwestii. Kupiłem swój TV 02.11.2016 o 20:50 - dosłownie. Promocja ruszyła 03.11 i po moim zapytaniu, czy mimo to, mogę wziąć udział w promocji - nie wierzyłem, że decyzja może być pozytywną - otrzymałem pozytywną odpowiedź! Xboxa dostałem dwa tygodnie temu. Szacun za wyrozumiałość i podejście pro klient! Brawo LG!! 1 godzinę temu, klaus71 napisał: z tym długim czasem pewnie chodzi o to by pomysłowi Janusze biznesu nie kupowali tv i go zwracali w ciągu 30 dni zachowując sobie konsole W ramach rękojmi zażądałem zwrotu pieniędzy, gość w obsłudze klienta od razu powiedziałem, że jeśli będzie pozytywna decyzja , będę musiał zwrócić konsolę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz81 2 Napisano 18 Grudnia 2016 Jak macie ustawioną ostrość poziomą i pionową ? Według ustawień kalibracyjnych portalu rings ostrość powinna byc ustawiona na 0 ale przy takim ustawieniu obraz wydaje sie nijaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boban61 3 Napisano 18 Grudnia 2016 Ja mam takie ustawienia i wydaje się być nieźle. Ostrość pionowa i pozioma 10 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 18 Grudnia 2016 1 godzinę temu, tomasz81 napisał: Jak macie ustawioną ostrość poziomą i pionową ? Według ustawień kalibracyjnych portalu rings ostrość powinna byc ustawiona na 0 ale przy takim ustawieniu obraz wydaje sie nijaki. Nie przeczytałeś chyba testu, co? " Oczywiście warunkiem tego jest wyłączenie funkcji wyostrzających obraz (znajdują się w menu „opcje obrazu”), oraz wyzerowanie suwaków ostrości. Ten drugi zabieg nie jest jednak tym co zalecam zawsze robić. Z reguły nieznaczne wyostrzenie krawędzi i/lub uwypuklenie detali jest pożądane, szczególnie podczas oglądania gorszych kanałów telewizyjnych. " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PadrePioo 8 Napisano 19 Grudnia 2016 23 godziny temu, boban61 napisał: Ja mam takie ustawienia i wydaje się być nieźle. Ostrość pionowa i pozioma 10 . Hmmm ... ciekawy ten jegomość. Wsparłem go 3euro bo wygląda jakby wiedział co mówi. Wieczorem przetestuję jego ustawienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major_ 6 Napisano 19 Grudnia 2016 Ja również mam ustawioną na 10 i 10. Nie mam pojęcia po co jest opcja prawdziwe kino - w ogólę nie widzę różnicy działania tej opcji.. TV jest naprawdę rewelacyjny ale aby ustawić ten TV trzeba trochę się namęczyć nie mam pojęcia jak ludzie którzy średnio się znają ustawiają ten telewizor.. Wszystkie ustawienia trybu obrazu oprócz kina któremu i tak daleko do ideału są beznadziejne - nie wiem po co w ogóle są nie można na nie patrzeć tragedia.. nie ma jak Panasonic dajesz THX i jesteś zadowolony. A co więcej naczytałem się też na tym forum, że ludzie mieli przez miesiąc Oleda i oddali i wzieli czy to Sony czy Panasonica twierdząc, że tamte są lepsze - śmiem twierdzić, że dlatego ponieważ nie potrafili prawidłowo ustawić Oleda. Jedyna moim zdaniem wada tego telewizora to Input Lag - choć pewnie jak dostane Xboxa to dla mnie nie zrobi to różnicy bo nie gram zawodowo tylko dla przyjemności i to w dodatku bardzo mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PadrePioo 8 Napisano 19 Grudnia 2016 2 godziny temu, PadrePioo napisał: Hmmm ... ciekawy ten jegomość. Wsparłem go 3euro bo wygląda jakby wiedział co mówi. Wieczorem przetestuję jego ustawienia Trochę się namęczylem ale wklepałem te wszystkie ustawienia. Hmmm obejrzałem dwa odcinki Marco Polo i powiem jako laik ze na scenach jasnych i bardzo jasnych widać ze coś to dało. Mam wrażenie ze jest więcej kolorów a obraz bardziej uwypukla szczegóły których przedtem nie zauważałem. Więcej pasteli. Ale na scenach w zmroku lub z przewaga szarych barw jest już na moje oko gorzej niż standartowe ustawienia kinowe. Pędzący w zmroku koń na stepie to jedna wielka szara plama ledwo gościa na nim widać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Major_ 6 Napisano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Też wklepałem te ustawienia, ale jasność dałem na 52 bo w ciemnych scenach mało co widać, ciekaw jestem na ile kalibracja to poprawi.. Dlaczego nie ma fotek w teście przed i po kalibracji tego mi strasznie brakuje oczywiście do najlepszego trybu Kino. Te ustawienia od Darko jak dla mnie są najlepsze - zdecydowanie wygląda to teraz jak na THX w plazmie z tym że tutaj kontrast jest zdecydowanie na lepszym poziomie. Choć jestem przekonany, że różnica będzie taka jak nowy samochód z powłoką ceramiczną i bez czyli duża. Edytowane 19 Grudnia 2016 przez Major_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz81 2 Napisano 20 Grudnia 2016 Panowie polecicie jakiś uchwyt do tego tv żeby ładnie przylegał do ściany ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snookerman 38 Napisano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Dnia 15.12.2016 o 17:22, boban61 napisał: Nie musi. Przy sygnale HDR automatycznie w prawym górnym rogu pojawia się znaczek i TV odtwarza HDR. Najwyraźniej nie jest to prawdziwy materiał HDR. Potwierdzam. Od dwóch dni oglądam The Grand Tour na Amazon Video (już weszło do Polski - pierwsze 7 dni za darmo), który jest w HDR. Trzeba go zainstalować z LG Aplikacje dostępne w telewizorze. Telewizor automatycznie się przełącza w tryb HDR i pojawia się na chwilę napis HDR w prawym górnym rogu. Jeśli więc komuś nie włącza się HDR, to znaczy, że nie ma nagranego materiału w HDR. Jest dużo filmów na You Tube, które są tam oznaczone jako 4K HDR, ale tak naprawdę to nadal wyświetla się tylko wersja HD lub FHD, bo 4K w You Tube jest dostępne tylko na Chromecast Ultra i zdaje się na niektórych TV Samsunga, przynajmniej na razie. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez Snookerman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz81 2 Napisano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Znacie jakiś sposób na czyszczenie ekranu tv z odcisków palców ? Przy montażu podstawy ekran został ubrudzony przez paluchy i za cholere nie moge tego doczyści, marze się strasznie z jednego miejsca w drugie. Jeszcze sie nie spotkałem z tak trudno czyszczącym tv Edytowane 22 Grudnia 2016 przez tomasz81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djgromo 14 Napisano 22 Grudnia 2016 1 godzinę temu, tomasz81 napisał: Znacie jakiś sposób na czyszczenie ekranu tv z odcisków palców ? Przy montażu podstawy ekran został ubrudzony przez paluchy i za cholere nie moge tego doczyści, marze się strasznie z jednego miejsca w drugie. Jeszcze sie nie spotkałem z tak trudno czyszczącym tv Najlepsza będzie microfibra i coś na kształt alkoholu / płynu do szyb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boban61 3 Napisano 22 Grudnia 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, tomasz81 napisał: Znacie jakiś sposób na czyszczenie ekranu tv z odcisków palców ? Przy montażu podoba stawy ekran został ubrudzony przez paluchy i za cholere nie moge tego doczyści, marze się strasznie z jednego miejsca w drugie. Jeszcze sie nie spotkałem z tak trudno czyszczącym tv U mnie wystarczyło papierowy ręcznik lekko zmoczyc płynem do mycia szyb i takim ręcznikiem delikatnie przetrzeć. Pomogło i odciski zeszły. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez boban61 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loky 68 Napisano 22 Grudnia 2016 Alkohol odradzam, 'wybielił' mi kiedyś szybkę w amplitunerze. Woda z odrobiną mydła, dotrzyj mikrofibrą albo jakąś flanelą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert_1988_KrK 473 Napisano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Żadnych chemikaliów!! typu płyn do szyb itp. Absolutnie nic co ma związek z alkoholem! Zamoczyć microfibre w chłodnej wodzie i lekko czyścić, następnie lekko wycierać dobrym ręcznikiem kuchennym papierowym. Jak zostaną smugi to dobry sposób jest lekko polerować rajstopami najlepiej nowymi, pożyczyć od Siostry, Żony, Kochanki... Edytowane 22 Grudnia 2016 przez Robert_1988_KrK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach