Skocz do zawartości
Gmeru

Samsung KS8000 SUHD TEST Ultra HD Premium

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ta seria KS to jakaś porażka
Ja jak miałem kupić KS800 to oglądałem w sklepie 3 sztuki i wszystkie miały wady a s dwóch jeszcze plus bad pixeli na dodatek ramki wokół matrycy odstawały tak wiec po trzecim egzemplarzu zrezygnowałem i zwrócono mi pieniądza
Potwierdzam wszystkie egzemplarze SLOVAKIA
Pozdrawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu się tu dziwić skoro sami je tam składamy i do tego jeszcze nadzorujemy linię do produkcji ekranów LCD :)

Edytowane przez miruna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 24.12.2016 o 13:22, Bubulnik napisał:

Witam Wszystkich!!!!! 

Właśnie starałem się wymienić moją starą plazmę na coś nowszego i pomyślałem o firmie samsung. Przeczytałem posty na temat różnych modeli i zdecydowałem się na model 55 " KS8000. NIESTETYYY potwierdzam złą jakość wykonania. Jakaś masakra - człowiek płaci prawie 7 tys a tu przy odbiorze w sklepie na teście planszowym wychodzą 4 bad pixele !!!  Efekt - telewizor nie odebrany !!!!!!! Czekam na kolejny który ma przyjść po świętach. Na etykiecie udało się mi zobaczyć źe wysłany został ze Słowacji. Pozdrawiam wszystkich którzy zamierzają kupić samsunga. 

PS. Dam znać po świętach jaki przyjdzie drugi egzemplarz do sklepu ;-)

Witam podobnie Wszystkich,

Nadzieja matką głupich. Drugi egzemplarz po świętach i znowu bad pixele. Mam numery seryjne do obu egzemplarzy jeśli ktoś chce porównać, czy czasem nie wysyłają do ludzi tych samych reklamowanych modeli !!!!  Możecie do mnie pisać !!!!! Drugi model  też Made in Slovakia. Czekam na trzeci. Prześlę informację w piątek.

Pozdrawiam wszystkich zdesperowanych :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez sprawdzałem 3 sztuki ale 65" i tez kicha bad pixele
Pozdrawiam
Napisz czy trafiłeś dobry egzemplarz ale po wpisach i własnym doświadczeniu to szczerze w to wątpię

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie no i jak udało się trafić dobrą sztukę??

Wysłane z mojego XT1052 przy użyciu Tapatalka

Dodam jeszcze jeden film. Minuta 4.40. Czy ten problem występuje też u Was??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich ponownie,

Dzisiaj w sklepie oglądałem trzecią sztukę i niestety rozczarowania dalszy krok.

3 bad pixele i dodatkowo na ekranie na dole jasna plama wielkości ok 2 cm.

Niestety potwierdza się po raz kolejny czarna seria samsunga serii KS!!!!!!!

Porażka technologi i kontroli jakości. Na internecie znajdujemy mnóstwo pochwał, testów itd.... a mamy do czynienia poprostu z szajsungiem..

...... Kasy jeszcze nie wpłaciłem za ten telewizor ale warto się przekonać dalej czy czwarta sztuka okażę się ta dobra????

Wzorcowy przykład jak odstraszyć klientów od swojej marki.

Dla zainteresowanych mam numery seryjne tych egzemplarzy.     08TA3SAHB00094 / 08TA3SAHB00101 / 08TA3SAHB00104

pozdrawiam

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie no i jak udało się trafić dobrą sztukę??

Dodam jeszcze jeden film. Minuta 4.40. Czy ten problem występuje też u Was??

Już 40- 55 sekunda - sceny "wodospad" i "morze" widać jak górna krawędź tv "świeci".

-->>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, dzieki za info :), powiedzcie mi jeszcze jak wyłączyć dźwięk poruszania się po menu, zauważyłem to w sklepie na egzemplarzu i nie udało mi się znaleźć opcji wyłączenia, da się??

jeszcze jedno pytanie: czy da się wyłączyć dźwięk przechodzenia po MENU, zauważyłem, że tv 'brzęczy' przy każdym kliknięciu.

Jeszcze jedno pytanie-przy obrazie z meczu obraz wydaje się rwać. Czy jest to kwestia konfiguracji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do filmiku wyżej 5.20-5.40 "krawędz świeci" problem taki występuje również u mnie, ale posiadam model poprzedni JS 8500

Pojawia się czasami w czasie filmu, ale chyba nie jest aż tak widoczny jak na filmiku.

Myślałem że na KS9500 z direct led takich cyrków nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 30.12.2016 o 21:00, Bubulnik napisał:

Witam Wszystkich ponownie,

Dzisiaj w sklepie oglądałem trzecią sztukę i niestety rozczarowania dalszy krok.

3 bad pixele i dodatkowo na ekranie na dole jasna plama wielkości ok 2 cm.

Niestety potwierdza się po raz kolejny czarna seria samsunga serii KS!!!!!!!

Porażka technologi i kontroli jakości. Na internecie znajdujemy mnóstwo pochwał, testów itd.... a mamy do czynienia poprostu z szajsungiem..

...... Kasy jeszcze nie wpłaciłem za ten telewizor ale warto się przekonać dalej czy czwarta sztuka okażę się ta dobra????

Wzorcowy przykład jak odstraszyć klientów od swojej marki.

Dla zainteresowanych mam numery seryjne tych egzemplarzy.     08TA3SAHB00094 / 08TA3SAHB00101 / 08TA3SAHB00104

pozdrawiam

Ja pierdziele. To co ty za kare masz kupować tego szrota. Wybierz sony, lg albo inne przednie marki

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mały problem, który polega na tym, że aplikacja Smart View nie widzi tv. ALE gdy zrobiłem kompletny reset ustawień TV to wszystko było dobrze. Tyle tylko że działało to jakieś 1-3 dni.
Zrobiłem tak już 2-3 restarty, ale ile można... i chciałbym się dowiedzieć, gdzie leży problem. Bo nawet przesyłanie obrazu z yt nie działa.
Myślę, że coś jest nie tak 'w sieci' którą tworzy router (Model TP-LINK TD-8951ND). Ponieważ Screen Mirroring działa bez problemów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 9.11.2016 o 16:06, MRCOCOset napisał:

minusy:

- brak wyjścia na słuchawki ( ale mam cyfrowo podpiętego ks8000 pod kompa i tam słuchawki )

- szkoda że nie full led.

- brak możliwości całkowitego wygaszenia obrazu ( tylko audio np. do radia/spania. )

plusy:

- bardzo dobra jakość wykonania

- świetnie nadaje się do mało wymagających gier w 4k ( fifa 17, symulator farmy 2017, itp. typowo na pada). Jeżeli mamy sprzęt potrafiący wygenerować 60 fps w 4k bez obniżania detali obraz robi wrażenie (większe niż oryginalne filmy BDUHD). Z odległości 1m - 1,3m przy 65' można spokojnie grać i obraz jest podobny a nawet lepszy niż monitor full hd 24' z 40cm. Filmy ze względu na bitrate najlepiej wypadają od 1,5 m w zwyż ( ja siedzę zazwyczaj 2m ).

- procesor wyrabia bez problemu po ustawieniu motion plus 10/10. Nie przycina co jakiś czas itd.

- plus za funkcję wyraźny ruch led, który redukuje smużenie w trybie motion plus 10/10. Wstawiana jest czarna klatka pomiędzy klatkę z obrazem. Obraz nieco ciemniejszy ale przy podświetleniu 20 jest okej. Funkcja ta redukuje w znacznym stopniu artefakty powstające podczas wysokich ustawień upłynniania obrazu np. 10/10

- system tizen działa płynnie kilka sekund od włączenia się tv ( musi sobie widocznie załadować do "RAM" co trzeba potem już jest dobrze. )

- równomierność podświetlenia ( na białym tle nie mam rażących/ciemniejszych plam itd, itp)

- one conect

Europejskie KS8000 zamiata jakością wykonania amerykańskie KS 8000. :)

PS. Minus za PIP. Odeszli od tego co było w modelach JS czyli do 4 dowolnych źródeł na ekranie ( Multi-Link Screen ). Nie mogę np. grać w grę i oglądać obrazu w okienku z dekodera sat (zewnętrznego). Tylko PC + tuner wbudowany.

- dodałbym dwa tunery czego nie ma KS7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie do użytkowników KS7000/8000 - czy da się na tym oglądać sport, w szczególności piłkę nożną? Wczoraj byłem w salonie samsunga i przy sprawdzaniu na każdym z tych TV mecze wyglądały fatalnie - jakieś rwanie, przeskoki, dziwne artefakty itp. Ponieważ występowało to w mniejszym lub większym stopniu na każdym z dostępnych tam modeli, nawet KS9500 i nowym QLED, to podejrzewam, że może to być kwestia ustawień, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że jest to aż tak zepsute w nowych TV. A może to kwestia wielkości ekranu? Sprawdzałem tylko 65", bo na taki mam chęć. Najdziwniejsze jest to, że po powrocie do domu, stary, średniej jakości soniak 40" nie miał tych problemów na dowolnym ustawianym trybie.

Pozdrawiam

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, gosky napisał:

Witam

Mam pytanie do użytkowników KS7000/8000 - czy da się na tym oglądać sport, w szczególności piłkę nożną? Wczoraj byłem w salonie samsunga i przy sprawdzaniu na każdym z tych TV mecze wyglądały fatalnie - jakieś rwanie, przeskoki, dziwne artefakty itp. Ponieważ występowało to w mniejszym lub większym stopniu na każdym z dostępnych tam modeli, nawet KS9500 i nowym QLED, to podejrzewam, że może to być kwestia ustawień, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że jest to aż tak zepsute w nowych TV. A może to kwestia wielkości ekranu? Sprawdzałem tylko 65", bo na taki mam chęć. Najdziwniejsze jest to, że po powrocie do domu, stary, średniej jakości soniak 40" nie miał tych problemów na dowolnym ustawianym trybie.

Pozdrawiam

Wejdź w sklepie z pilota w Menu i zobacz co tam jest ustawione przy 'Auto Motion Plus' przede wszystkim.

Blur ustaw na 10, a Judder na 3.

Może jest jakieś 10/10 domyślnie ustawione albo 'Auto', które się nie sprawdza w rzeczywistości, bo akurat inny klient przed Tobą chciał się pobawić ustawieniami.

Mało meczy oglądam, w zasadzie tylko nasza reprezentację, więc z własnych obserwacji moja opinia mało tu może wnieść nawet jeśli KSa mam.

Natomiast na Philips 6561 przy ruchach kamerą jakieś pasy prześwitywały i psuły kompletnie widowisko, tzw. banding, a w KSie tego efektu brak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzalismy "nówkę sztukę" z kartonu, którego już miałem kupić (ostatecznie wyszedłem bez :(), więc nikt przedtem nie grzebał. Sprzedawcy nie potrafili zmienić ustawień tak, żeby było dobrze, na KS9500 było najlepiej, ale i tak lipa. Na nieszczęście było to tuż przed zamknięciem, więc nie mogłem sprawdzić w pobliskim MM na innym modelu, tym niemniej na domowym soniaku było nieporównywalnie lepiej. Dodatkowo, był problem z filmikiem nagrywanym z telefonu (fullHD) - przy ruchu kamery/obrazu wieżyczki z zamku były zwielokrotnione i trzęsły się jak galareta. W domu oczywiście wszystko jak trzeba. A juz tak mi się spodobał, obraz zdecydowanie lepszy, czerń nieporównywalna do starego. No i rozmiar...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
29 minut temu, gosky napisał:

Sprawdzalismy "nówkę sztukę" z kartonu, którego już miałem kupić (ostatecznie wyszedłem bez :(), więc nikt przedtem nie grzebał. Sprzedawcy nie potrafili zmienić ustawień tak, żeby było dobrze, na KS9500 było najlepiej, ale i tak lipa. Na nieszczęście było to tuż przed zamknięciem, więc nie mogłem sprawdzić w pobliskim MM na innym modelu, tym niemniej na domowym soniaku było nieporównywalnie lepiej. Dodatkowo, był problem z filmikiem nagrywanym z telefonu (fullHD) - przy ruchu kamery/obrazu wieżyczki z zamku były zwielokrotnione i trzęsły się jak galareta. W domu oczywiście wszystko jak trzeba. A juz tak mi się spodobał, obraz zdecydowanie lepszy, czerń nieporównywalna do starego. No i rozmiar...

Spróbuj w wolnej chwili podejść jeszcze i pilotem zmienić tryb obrazu na 'Film', bo będzie najmniej przestawiania, podbić jak na warunki sklepowe podświetlenie z 8 na 10, Jasność tak jak była 45, Kontrast 95 też.

KS8000 jak i inne TV ma też tryb sportowy w 'Special Viewing Mode', ale takie tryby są beznadziejne ustawione i nigdy nie są zalecane.

W 'Film' dalej:

Digital Clean View na Off.

Tint, Colour itd. tak jak w standzie czyli 50 oraz 50/50.

Auto Motion Plus -> Włącz lub jeśli jest włączone wejdź do środka, Blur 10, Judder 3.

Tonację kolorów możesz zmienić z Warm2 na Warm1. Smart LED Low. Gamma niech będzie domyślnie. Colour Space: Auto.

Daj znać czy lepiej czy tak samo. Istnieje prawdopodobieństwo, że faktycznie mecze najlepiej na KSach nie wypadają, ale warto sprawdzić jak przy tych ustawieniach to wyjdzie. Tak jak jednak nie oglądam zbytnio meczy, to ciężko z mojej perspektywy się wypowiedzieć.

Edytowane przez Fjubens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ks9500 65 cali sygnał nc i nie mam problemu z meczami. Jedyny problem tego tv to kąty widzenia. Po zejściu trochę z osi tv robi się blado.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za porady.

Jakoś udało się ustawić parametry i było znośnie, a na jakimś materiale sportowym z BBC było już OK. Okazało się, że głównym problemem jest plik źródłowy, na współczesnych telewizorach innych producentów też były problemy z jakością. Nie wiem skąd to wynika, że stary soniak daje radę - może to kwestia rozmiaru (40" vs 65") albo tego, że jest tylko FHD, a nie 4K? Ostatecznie, TV wisi na ścianie, a Planet earth z blu ray robi wow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

myślicie, że problemy z hdr w tym modelu da się naprawić aktualizacją oprogramowania? Czy raczej takie cuda się nie zdarzają? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio (zeszły tydzień??) była jakaś aktualizacja oprogramowania systemowego, możesz sprawdzić czy coś się zmieniło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie o Miracast w KS8000, czy inaczej nazywając Screen Mirroring.

Mam Samunga UE32H5500 i laptopa z windows 10. Laptop połączony z internetem po WiFi, TV może być połączone z tą samą siecią, ale też nie musi być połączony do niczego po WiFi. Na laptopie wciskam logo windows+P wybieram "Połącz z ekranem bezprzewodowym", wybieram z listy "[TV] Samsung" i mam z[beeep]likowany obraz z laptopa na TV. Mogę zmieniać tryby obrazu na rozszerzony lub tylko drugi ekran. Mogę odtwarzać filmiki z np. YouTube i również głos mam na TV.

Jak to jest w KS8000? Działa tak samo, czy tylko kabel HDMI pozostaje do wyboru?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No do czegoś ten TV musi jednak być podłączony, żeby był widoczny, najpewniej jest w sieci lokalnej. Z laptopem nie sprawdzałem, ale bez najmniejszego problemu da się oglądać na tym TV filmiki z youtube czy po prostu z albumu wysyłane wprost z telefonu. Myślę, że z laptopem powinno też pójść. Dodam tylko, że youtube działa wyśmienicie wprost z telewizora, więc nie ma potrzeby odpalać lapka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myślę że gosky nie mów że powinno pójść z laptopem bo nie pójdzie :))).  Jest programik do zdalnego wrzucania do programu to się to pojawi na ekranie. jakiś filmik czy coś. Mi przy FHD już szarpało więc można zapomnieć o tej funkcji. TYm bardziej nie ma tu mowy o jakimś mirror ekranie.   Lepiej puszczać po DLNA a najlepiej po USB z dysku.

A co do wysyłania obrazów i filmików z telefonu to jakaś porażka. Przynajmniej na IPHONIE łączy to się raz na 100 prób. Ja już się poddałem i nie używam tego programu na telefonie. Szkoda że coś reklamują a później to nie działa. Już było kilka aktualizacji tego programu ale nadal ma niebotyczne problemy z połaczeniem z TV.  (widać że idą po bandzie i chcą abym używał telefonu samsunga ale nie tędy droga )

Edytowane przez laminat2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc teraz nie mówię, że powinno - mówię, że na 100% pójdzie, bo sprawdziłem. Windows 10 na laptopie, TV w sieci lokalnej. Wybierasz Otwórz centrum akcji -> Wyświetlaj na innym ekranie i potem masz do wyboru czy chcesz [beeep]likować, rozszerzać itp,, dalej wybierasz Połącz z ekranem bezprzewodowym i masz widoczny Samsung TV 8 Series, na ekranie telewizora pojawia się zapytanie czy połączyć i po sprawie. Łatwo, szybko i bez problemów.

Tylko przy transmisji treści wysokiej jakości mogą być problemy, bo proste routery z AP nie mają aż tak dużych transferów danych, zwłaszcza gdy w sieci są aktywni inni użytkownicy do obsłużenia.

Schowek02.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 10.07.2017 o 16:37, gosky napisał:

No więc teraz nie mówię, że powinno - mówię, że na 100% pójdzie, ....

gosky dzięki,  u mnie też poszło na KS9500 z win8. Dzięki bo nie wiedziałem że tak można. Tylko czy można jeszcze włączyć przesyłanie obrazu z dźwiękiem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi