Skocz do zawartości
Gmeru

Samsung KS8000 SUHD TEST Ultra HD Premium

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety, ale w tym roku Samsung bardzo mocno pojechał po kosztach skoro tak dużo "odpadów" trafiło do sprzedaży. Odpadów, ponieważ dla mnie TV za 10k z bad pixelami czy rozłażącymi się ramkami nie powinien trafić w ogóle do sprzedaży i to w tak dużych ilościach. Kontrola jakości produkcji leży i kwiczy :)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ale w tym roku baaa nawet w zeszlym roku obniżył loty i to znacznie. Jaki byl tego cel.........objizenie kosztów to jedno,ale moim zdaniem to też chęć gonienia konkutencji za pomoca starej technologii. Ekran ma byc mega cienki z najmniejsza mozliwie ramką. Jedną wtope już zaliczyli z note 7 i jego genialną niewymienialną baterią, teraz przyszedl czas na mega cienkie telewizory LCD ktore maja wyglądać jak oledy. O bad pixelach pisalem juz jakis czas temu jak pojawily sie poerwsze sztuki serii KS w brand store. Wtedy tlumaczono to pierwszym wypustem itp. Ale jak widać to nie szybkość wypustu modelu to totalna ignorancja jakosciowa i trzymanie sie za wszelką cene technologii ktora jest juz pod murem doprowadzila do tego co mamy. Jeszcze nie tak dawno producenci scigali sie na jakosc, slawetne akcje 100%satysfakcji, zero martwych pikseli itp byly powszechne,teraz mamy wyscig na grubość obudowy,szerokosc ramki itp. Do czego to doprowadzi moim zdaniem tylko do tego ze producenci z za wielkiego muru zdominuja rynek swoimi produktami a przyświecać im bedzie zasada ze skoro nie widać różnicy to po co przepłacać. Podam przyklad ,ostatnio bylem w Egipcie i na hotelu 100% tv to firma Hisense. Zarowno 32 calowe odbiorniki w pokojach jak i 75 calowe w lobby restauracjach. O ile co do jakosci firmwaru mozna by bylo dyskutowac6 to jakość wykonania brak wad obrazu to najwyzsza półka premium.Jesli na 75 calach nie widac grama cloudingu,brak jest dse i matryca jest wolna od bad czy hot pikseli a koszt takiego monstrum na tamtejsze warunki to ok 90% ceny "markowego" telewizora 55 cali to ja w to wchodzę, nawet mimo ewidentnych wad oprogramowania
Reasumujac obecnie producenci "markowi"robia wszystko aby markowac swoje wpadki czy niedociągnięcia, a to rozbudowanym smartem a to technologiami ktore na tą chwile sa niszowe a zapominaja o najwazniejszym

Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka

• Lubię 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie wtykam kij w mrowisko, ale skąd w ogóle pomysł, że elektronika Samsung kiedykolwiek była dobrej jakości? Myślę, że nie ma co generalizować, że cała branża się stacza, to Samsung jest w coraz większych tarapatach i to bardzo wyraźnie widać po jakości ich produktów. Panasonic jakoś nie ma żadnych problemów z obudową, pikselami itp. - dostajesz to, za co płacisz.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie jako sam TV bardzo mogę pochwalić Samsunga. Wszystko chodzi bardzo płynnie, bardzo dobra ostrość obrazu, duże możliwości konfiguracji iii najważniejsza sprawa to kolory... nie wiem, czy trafiłem na taką sztukę czy coś, ale są po prostu świetne! Szkoda, że trafiły się bad pixele chociaż z 2 strony wgl to nie przeszkadza przy oglądaniu filmów. Są plusy i minusy tego tv. Dla mnie zdecydowanie więcej plusów. Jeżeli powiedzą mi, że na magazynie nie mają nowych to z pewnością go nie oddam.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wsadziles żadnego kija. Masz poniekąd rację. Samsung dopuki byl postrzegany jako marka tania a na pewno mniej prestiżowa produkował sprzet ktory dziala i nie chce sie popsuć (mam mikrofale kupowana jeszcze za dewizy) teraz jak wszedl na wyższy level produkjje sprzet masowy ktorego glownym priorytetem jest dobry marketing. Sam jestem userem kilku klockow Samsunga i widze co sie dzieje jak wprowadzaja nowe modele. Przyklad note 3 byl przełomowy, note 4 byl telefonem przemyslanym ,ale juz note 5 a szczegolnie 7note 7 to porazka, dalej tab s bardzo fajny ale juz tab s2............wystarczy poczytac inne forum

Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 18.11.2016 o 00:54, luk112 napisał:

Pytanie do użytkowników ks8000, jak wygląda sprawa z obudową czy ta sama historia co w ks7000 ? Pytam bo jestem nim zainteresowany a zauważyłem w markecie rtv lekko odstającą obudowę przy ks8000 tak jak by się odlepiała. Czy ktoś zauważył taki problem ?

Jak już wcześniej pisałem nie mam nawet najmniejszego problemu z obudową. Wręcz jestem mile zaskoczony jakością wykonania ks8000.

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam Samsunga 75KS8000...jak macie pytania walcie smiało...

Witam sprawdzałeś u siebie Bad Pixele
Ja sprawdzałem na 3 sztukach i każdy miał wady matrycy rekordowo doszukałem się w jednym nawet 7 martwych pikseli

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mam Samsunga 75KS8000...jak macie pytania walcie smiało...

Ja sprawdzałem na 3 sztukach i każdy miał wady matrycy rekordowo doszukałem się w jednym nawet 7 martwych pikseli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 16.12.2016 o 16:38, dasior10 napisał:

Nie sprawdzałem ..nie wiem jak,ale mam inny problem...oddalem juz 1 szt bo lipa z wygaszaniem strefowym.Jutro ma przyjechać Maciek i zrobic kalibracje bo pofobno to pomoze ...oby...bo jak nie to w srode oddam do sklepu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać ze problem tej serii to nie tylko bad pixele ale tez inne bolączki
To jest nie do pomyślenia telewizor za +- 17 tys i taka lipa przecież to się można rozpie.... lic
Napisz co to wyszło po kalibracji ale tak prawdę powiem ze chyba kalibracja na te wady chyba nic nie pomoże choć jestem kibicem aby pomogło
Jak nie to bier go do sklepu i niech oddaje kasę bo to jest żywcem śmiech ze strony Samsunga
Pozdrawiam

Widać ze problem tej serii to nie tylko bad pixele ale tez inne bolączki
To jest nie do pomyślenia telewizor za +- 17 tys i taka lipa przecież to się można rozpie.... lic
Napisz co to wyszło po kalibracji ale tak prawdę powiem ze chyba kalibracja na te wady chyba nic nie pomoże choć jestem kibicem aby pomogło
Jak nie to bier go do sklepu i niech oddaje kasę bo to jest żywcem śmiech ze strony Samsunga
Pozdrawiam

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, elmlynio napisał:

Nie sprawdzałem ..nie wiem jak,ale mam inny problem...oddalem juz 1 szt bo lipa z wygaszaniem strefowym.Jutro ma przyjechać Maciek i zrobic kalibracje bo pofobno to pomoze ...oby...bo jak nie to w srode oddam do sklepu

Dobrze zrozumiałem?

Chcesz przeprowadzić kalibrację, jeżeli ona nie sprosta Twoim wymaganiom oddasz TV do sklepu?

:huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsze jest to ze za te pieniądze nie ma alternatywy...

1 godzinę temu, Robert_1988_KrK napisał:

Dobrze zrozumiałem?

Chcesz przeprowadzić kalibrację, jeżeli ona nie sprosta Twoim wymaganiom oddasz TV do sklepu?

1 godzinę temu, Robert_1988_KrK napisał:

Dobrze zrozumiałem?

tak...nie mam wyjscia z tym sie nie da filmow ogladac...ale nie ma za taką kasę co kupic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie racja 75" to już duża kasa za każdy tv
Ale alternatywa to z tego co opiniują ludzie jest Panasonic DX900 tylko ze ma on 65" ale podobno obraz wymiata
To napewno inny telewizor ma 512 stref a Samsung ks 8000 tylko 10 i i pionowych tak wiec z samych parametrów technicznych panasonic tym samsungiem mocno zamiata a i HDR podobno nie porównywalnie lepszy ale trzeba by to samemu zobaczyć

Ale alternatywa to z tego co opiniują ludzie jest Panasonic DX900 tylko ze ma on 65" ale podobno obraz wymiata
To napewno inny telewizor ma 512 stref a Samsung ks 8000 tylko 10 i i pionowych tak wiec z samych parametrów technicznych panasonic tym samsungiem mocno zamiata a i HDR podobno nie porównywalnie lepszy ale trzeba by to samemu zobaczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, dasior10 napisał:

Brałem wszystkie opcje pod uwage do 20000 zl i jakbym mial juz kupic  Panasa to raczej poszedl bym juz w oleda ...i wszystko sie zgadza oprocz rozmiaru...Mam do czynienia na co dzien z Sonym 65 i75cali  9000 serią A  B i C ....w tej chwili nie mam kasy na Sonego ale 35 bym nie wywalil po raz kolejny...szkoda ze nie ma oledów 75cali

Edytowane przez elmlynio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie wiem jak mogę pomoc ale wyrzucenie 17-18 tys za samsunga i być niezadowolonym to tez mija się z celem
Chyba tak naprawdę wolał bym te 65" i być szczęśliwym niż mieć 75" ale cały czas wkur..... ny
Sprawdź jeszcze te bad pixele czy tez u Ciebie występują bo cholernie mnie to nurtuje
Może jak te wadę zobaczysz tez u siebie to przekona Cię to w 100% co dalej z tym fantem robić,gdzie trzymam kciuki abyś tego u siebie nie zobaczył ale dla świetego spokoju sprawdź
Pozdrawiam

To nie wiem jak mogę pomoc ale wyrzucenie 17-18 tys za samsunga i być niezadowolonym to tez mija się z celem
Chyba tak naprawdę wolał bym te 65" i być szczęśliwym niż mieć 75" ale cały czas wkur..... ny
Sprawdź jeszcze te bad pixele czy tez u Ciebie występują bo cholernie mnie to nurtuje
Może jak te wadę zobaczysz tez u siebie to przekona Cię to w 100% co dalej z tym fantem robić,gdzie trzymam kciuki abyś tego u siebie nie zobaczył ale dla świetego spokoju sprawdź
Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, dasior10 napisał:

Chyba tak naprawdę wolał bym te 65" i być szczęśliwym niż mieć 75" ale cały czas wkur..... nyemoji51.png
Pozdrawiam

Chyba tak naprawdę wolał bym te 65" i być szczęśliwym niż mieć 75" ale cały czas wkur..... nyemoji51.png
Pozdrawiam

Nie wiem jak to sprawdzic ....liczyłem na Macka jak przyjedzie...tylko ze teraz sobie pomyslalem ze juz bedzie za pozno...masz jakiegos linka z instrukcją jak sie to sprawdza?Dodam jeszcze ze z satelity da sie ogladac ale z innych zrodel juz slabo ...na filmach z Canal+ obraz ciemny ale od tego mam Macka

Edytowane przez elmlynio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpisz w YouTube "test bad pixek 4K" ściągnij ten plik na pendrive lub dysk lub bezpośredni odpal na tv z YouTube i po kolei będą jednolite kolorowe plansze
Sprawdź to jak będziesz miał w pokoju bardzo ciemno wtedy najlepiej widać
Aha nie przed tym testem troszkę tv pochodzi żeby matryca była dosyć dobrze nagrzana
Jak coś to pisz ile mogę to pomoge

Wpisz w YouTube "test bad pixek 4K" ściągnij ten plik na pendrive lub dysk lub bezpośredni odpal na tv z YouTube i po kolei będą jednolite kolorowe plansze
Aha nie przed tym testem troszkę tv pochodzi żeby matryca była dosyć dobrze nagrzana
Jak coś to pisz ile mogę to pomoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przed chwilą, dasior10 napisał:

Jak coś to pisz ile mogę to pomogeemoji106.png

Jak coś to pisz ile mogę to pomogeemoji106.png

ok,dzieki...zaraz zrobię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok czekam na wynik

Ok czekam na wynik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, dasior10 napisał:

Ok czekam na wynikemoji106.png

Ok czekam na wynikemoji106.png

Włączyłem jakis test 4k 1,5 godziny miga kosmicznie obraz ...dead stuckpixel screenfix-rgb rainbow UHD 4K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to co włączyłeś jest do "niby" naprawy bad pixeli
Ty potrzebujesz stałe jednolite plansze ten plik nie jest dłuższy niż 1,5 minuty
Są to kolorowe plansze na cała matryce(biała,czarna, czerwona ,zielona,niebieska)
Nic nie miga są to plansze stale

Ty potrzebujesz stałe jednolite plansze ten plik nie jest dłuższy niż 1,5 minuty
Są to kolorowe plansze na cała matryce(biała,czarna, czerwona ,zielona,niebieska)

Np to

Np to

Na każdej planszy(na każdym kolorze)zrób sobie pauzę i praktycznie nos na matryce i sprawdź bardzo dokładnie się przyglądając czy nie ma małych punktow(bad pixeli) np na białej planszy mogą być czarne punkty itp
Na zielonej np czerwone punkty(to będą hot pixele)

Na każdej planszy(na każdym kolorze)zrób sobie pauzę i praktycznie nos na matryce i sprawdź bardzo dokładnie się przyglądając czy nie ma małych punktow(bad pixeli) np na białej planszy mogą być czarne punkty itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, dasior10 napisał:

Np to

Np to

Szkoda ze ciebie tutaj nie ma...hehe...zerknąlbys swoim okiem... wiec jak sa to sie naprawia to co wlaczylem....ale poczekam do konca i zerkne na to co mi zapodałes...dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz ten mrugający obraz wyłączyć nic się nie dzieje ale może i dobrze ze go włączyłeś przed tymi planszami wtedy jest pewność ze matryca będzie odpowiedni nagrzana
Włącz te plansze stałe i obejrz dokładnie matryce tak jak Ci pisałem powyżej

Możesz ten mrugający obraz wyłączyć nic się nie dzieje ale może i dobrze ze go włączyłeś przed tymi planszami wtedy jest pewność ze matryca będzie odpowiedni nagrzana
Włącz te plansze stałe i obejrz dokładnie matryce tak jak Ci pisałem powyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich!!!!! 

Właśnie starałem się wymienić moją starą plazmę na coś nowszego i pomyślałem o firmie samsung. Przeczytałem posty na temat różnych modeli i zdecydowałem się na model 55 " KS8000. NIESTETYYY potwierdzam złą jakość wykonania. Jakaś masakra - człowiek płaci prawie 7 tys a tu przy odbiorze w sklepie na teście planszowym wychodzą 4 bad pixele !!!  Efekt - telewizor nie odebrany !!!!!!! Czekam na kolejny który ma przyjść po świętach. Na etykiecie udało się mi zobaczyć źe wysłany został ze Słowacji. Pozdrawiam wszystkich którzy zamierzają kupić samsunga. 

PS. Dam znać po świętach jaki przyjdzie drugi egzemplarz do sklepu ;-)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam Wszystkich!!!!! 
Właśnie starałem się wymienić moją starą plazmę na coś nowszego i pomyślałem o firmie samsung. Przeczytałem posty na temat różnych modeli i zdecydowałem się na model 55 " KS8000. NIESTETYYY potwierdzam złą jakość wykonania. Jakaś masakra - człowiek płaci prawie 7 tys a tu przy odbiorze w sklepie na teście planszowym wychodzą 4 bad pixele !!!  Efekt - telewizor nie odebrany !!!!!!! Czekam na kolejny który ma przyjść po świętach. Na etykiecie udało się mi zobaczyć źe wysłany został ze Słowacji. Pozdrawiam wszystkich którzy zamierzają kupić samsunga. 
PS. Dam znać po świętach jaki przyjdzie drugi egzemplarz do sklepu ;-)

Gratulacje za wytrwałość.....baboli za takie pieniądze nie można kupować..
Wesolych Świąt

Sent from my SM-N930F using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi