Skocz do zawartości
Gmeru

TEST: OLED LG EG910V 55" Full HD

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam 910 zawieszony na uchwycie Vogels W52080. Zamawiałem bezpośrednio od producenta podając model TV do jakiego będę go używał. Vogels razem z uchwytem przysłał mi "OLED Service Kit" - zestaw dodatkowych dystansów i podkładek do zamontowanie tego TV. Ale z tego co rozmawiałem z monterem to da się i bez, po prostu montaż jest wtedy mniej wygodny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, 1mike napisał:

Drogi ten uchwyt Vogels W52080, ale dzięki za informację.

Tani nie był, ale wart każdej złotówki. Jakość jego wykonania jest mistrzowska, zawiasy chodzą super płynnie i zupełnie bezgłośnie. Inna sprawa, że jak kupowałem to akurat była promocja z darmowym montażem, więc łatwiej było się zdecydować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, KARTON napisał:

W wielu miejscach je ta cena. Według mnie warto się kierować dodatkową gwarancją (jej ceną) i w jaki sposób jest realizowana. Wydaje mi się, że właśnie w morele jest najciekawsza opcja gwarancyjna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Czy do telewizor można podłączyć pendrive z filmem z rozszerzeniem *.mkv z dźwiękiem z formacie 5.1 i telewizor da radę obsłużyć taki materiał czy możne filmy udostępniacie do telewizora w inny sposób?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest możliwość i działa bez zarzutów. Hevc również odpala

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ezils dzięki za odpowiedz.

Jako "dźwięk 5.1" rozumiem film z DTS. W necie oznaczają to tak jak niżej.
Audio #1          : DTS at 1 510 Kbps
Infos             : 6 channels, 48.0 KHz
Language          : en

Takie najczęściej stosowane 5.1 to chyba takie:
Audio #0          : AC-3 at 640 Kbps
Infos             : 6 channels, 48.0 KHz
Language          : pl

Jeśli *.mkv ma dwie ścieżki dźwiękowe to jak przypuszczam po odpowiedzi ezils jest możliwość wyboru z której chciałbym skorzystać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich od jutra będę szczęśliwym posiadaczem tego oleda. Udało mi się go kupić w dość ciekawej cenie bo 5999 w RTV EURO AGD po negocjacjach w sklepie stacjonarnym. Udało mi się nawet wynegocjować 10 rat 0% chociaż nie zależało mi na ratach. Jutro telewizor przyjedzie do mnie do domu stąd moje pytanie, mam opcje  z wniesieniem, złożeniem stopki, sprawdzeniem oraz instalacją. Jak to się ma do panujących obecnie minusowych temperatur. Czy powinienem odczekać parę godzin przed uruchomieniem? Z kolei nikt nie będzie czekał tyle czasu. Drugie pytanie to czy miał ktoś do czynienia z przedłużeniem gwarancji w tym sklepie? Chodzi o gwarancję na uszkodzenia mechaniczne przepięcia itp. W zasadzie wszystko prócz umyślnego uszkodzenia? I czy mógłby ktoś podrzucić jakiegoś linka z planszami tego z szarością ponieważ filmy testowe ściągnąłem sobie z poprzednich postów natomiast tych szarych nigdzie nie znalazłem a chciałbym sprawdzić TV pod kątem tych szarych pasów na ile mocno będzie to widoczne na mojej matrycy.  

Edytowane przez mariusz85x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli telewizor będzie bardzo "zimny" to lepiej odczekać aż złapie temperature pomieszczenia. Jeśli chodzi o szare plansze to poszukaj na yt. To najłatwiejszy sposób.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, pacyk121 napisał:

Na tą chwilę w internecie nic nie znalazłem na temat nowej aktualizacji. Jak by ktoś coś znalazł to niech zapoda linka do poczytania :)

Przy każdej nowej aktualizacji czekam na informację jakie nowości lub co poprawia nowa łatka i najważniejsze , że nie "ucegla" naszego TV jak to miało miejsce  jakiś czas temu. 

Warto poczekać te parę dni tak na wszelki wypadek ^^

Same LG w zapytaniu podało ze nowa aktualizacja jest celem ulepszenia poprzedniej i tyle się dowiedziałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dokonałem aktualizacji wczoraj. Problemów nie było, żadnych zmian nie zauważyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem tego TVka. Tak - szczęśliwym, ponieważ sprzęt miażdży wszystkie LCD przy seansach filmowych w nocy. Do niezdecydowanych - naprawdę polecam jeśli oglądacie TV głównie wieczorową porą. Przesiadłem się z Samsunga 55JU7000 i różnicę widać od pierwszych chwil użytkowania OLEDa, gdzie z jakości obrazu i poziomu czerni Samsunga byłem bardzo zadowolony. Nie zauważyłem żadnych niepokojących artefaktów, pasków czy innych mankamentów obrazu. Szara plansza wygląda naprawdę bardzo dobrze i nie ma tu mowy o jakichś niepożądanych efektach, na które jestem bardzo uczulony. Brak bandingu, cloudingu i innych tego typu upośledzeń LCD. Polecam rozważenie zakupu wszystkim nie do końca zdecydowanym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem tego TVka. Tak - szczęśliwym, ponieważ sprzęt miażdży wszystkie LCD przy seansach filmowych w nocy. Do niezdecydowanych - naprawdę polecam jeśli oglądacie TV głównie wieczorową porą. Przesiadłem się z Samsunga 55JU7000 i różnicę widać od pierwszych chwil użytkowania OLEDa, gdzie z jakości obrazu i poziomu czerni Samsunga byłem bardzo zadowolony. Nie zauważyłem żadnych niepokojących artefaktów, pasków czy innych mankamentów obrazu. Szara plansza wygląda naprawdę bardzo dobrze i nie ma tu mowy o jakichś niepożądanych efektach, na które jestem bardzo uczulony. Brak bandingu, cloudingu i innych tego typu upośledzeń LCD. Polecam rozważenie zakupu wszystkim nie do końca zdecydowanym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem tego TVka. Tak - szczęśliwym, ponieważ sprzęt miażdży wszystkie LCD przy seansach filmowych w nocy. Do niezdecydowanych - naprawdę polecam jeśli oglądacie TV głównie wieczorową porą. Przesiadłem się z Samsunga 55JU7000 i różnicę widać od pierwszych chwil użytkowania OLEDa, gdzie z jakości obrazu i poziomu czerni Samsunga byłem bardzo zadowolony. Nie zauważyłem żadnych niepokojących artefaktów, pasków czy innych mankamentów obrazu. Szara plansza wygląda naprawdę bardzo dobrze i nie ma tu mowy o jakichś niepożądanych efektach, na które jestem bardzo uczulony. Brak bandingu, cloudingu i innych tego typu upośledzeń LCD. Battlefield 1 na PS4 chodzi świetnie :) Polecam rozważenie zakupu wszystkim nie do końca zdecydowanym :)
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matipol to bardzo fajnie, że przesiadka dała Ci tyle radości, ale nie ma potrzeby wysyłanie tego samego postu pięciokrotnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się trafił średni panel jeśli chodzi o rownomiernosc. Zastanawiam się czy wymieniać na nowy.
946874f0c554eec44fa092b337fe5b91.jpg5960474ad748ffe0b226048cfeca2ac4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 5 postów to wynik jakiegoś błędu forum - wyskakiwał komunikat, że nie można zamieścić komentarza, a jak widać - jednak się zamieścił po jakimś czasie. Proszę adminów o pozostawienie tylko 1 posta. Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, matipol napisał:

Witam. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem tego TVka. Tak - szczęśliwym, ponieważ sprzęt miażdży wszystkie LCD przy seansach filmowych w nocy. Do niezdecydowanych - naprawdę polecam jeśli oglądacie TV głównie wieczorową porą. Przesiadłem się z Samsunga 55JU7000 i różnicę widać od pierwszych chwil użytkowania OLEDa, gdzie z jakości obrazu i poziomu czerni Samsunga byłem bardzo zadowolony. Nie zauważyłem żadnych niepokojących artefaktów, pasków czy innych mankamentów obrazu. Szara plansza wygląda naprawdę bardzo dobrze i nie ma tu mowy o jakichś niepożądanych efektach, na które jestem bardzo uczulony. Brak bandingu, cloudingu i innych tego typu upośledzeń LCD. Battlefield 1 na PS4 chodzi świetnie :) Polecam rozważenie zakupu wszystkim nie do końca zdecydowanym :)

A gdzie kupiłeś ?

Jaką cenę Ci się udało wyrwać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 14.12.2016 o 13:59, KARTON napisał:

A gdzie kupiłeś ?

Jaką cenę Ci się udało wyrwać?

Nie kombinowałem i kupiłem na Alle.. w ich sklepie.

Czy ktoś próbował parować pilota AN-MR650 z tym TV? Zależy mi na fizycznych przyciskach PLAY i PAUZA. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam też jestem szczęśliwym posiadaczem tego TV od kilku dni i szczerze mówiąc jest lepiej niż się spodziewałem i ta czerń w nocy nie widać czy tv jest włączony poprostu bajka. Dajcie jeszcze jakieś najlepsze ustawienia po kalibracji dla tego modelu. Ustawiłem według zagranicznych porad jest super ale może możnaby lepiej. Cena 5300 plus xbox one 1399 mediamarkt.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi