Skocz do zawartości
Gmeru

TEST: OLED LG EG910V 55" Full HD

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie czy warto dorzucić około 1500zł do sony XD93 ew. samsung ks8000 względem tego oleda który jest oferowany już za 5700 ? Główne źródło podłączenia to PC/HTPC/konsola czyli do wszelkiej multimedialnej zabawy.

Jak widzę po tym forum jest zdecydowanie więcej ludzi zadowolonych z jego zakupu i póki co cisza o trwałych wypaleniach obrazu czego się najbardziej obawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ci krzywizna nie przeszkadza , to Oled . 1500 PLN-ów przeznaczysz na inne zbytki. ;)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, artomoher napisał:

Jak Ci krzywizna nie przeszkadza , to Oled . 1500 PLN-ów przeznaczysz na inne zbytki. ;)

Krzywizna w tym modelu jest delikatna a więc akceptowalna :) . 

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 01/11/2016 o 13:06, luk112 napisał:

Wojtek dzięki za czujność, jak najbardziej pamiętam że Bazujesz na htpc.

Czy bardzo spada jakość obrazu po przełączeniu w tryb gra ?

W sumie ciężko powiedzieć, na co dzień korzystam z trybu kino (swoją drogą najwyższy czas na kalibrację :)), w trybie gra kolory są znacznie bardziej nasycone. W wolnej chwili skopiuję ustawienia z kino do gra i wtedy porównam. Dam znać co wyszło :)

1 godzinę temu, luk112 napisał:

Krzywizna w tym modelu jest delikatna a więc akceptowalna :) . 

Jeśli było coś, czego obawiałem się przed zakupem, to właśnie krzywizna. Na szczęście jest na tyle mała, że w ogóle nie przeszkadza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , czy ktoś mi może podesłać screena z ustawieniamy z trybu kino ? Wg. testu to najlepszy tryb fabryczny a u mnie na tym trybie i tych dwóch eksperckich obraz jest takielekko żółty a biel jest taka ciepła.

Edytowane przez Mike Poznan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo jesteś przyzwyczajony do zbyt zimnej bieli, wpadajacej w kolor niebieski. W ustawieniach wystarczy zmienić na ciepły 1 lub neutralny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Mike Poznan napisał:

Panowie , czy ktoś mi może podesłać screena z ustawieniamy z trybu kino ? Wg. testu to najlepszy tryb fabryczny a u mnie na tym trybie i tych dwóch eksperckich obraz jest takielekko żółty a biel jest taka ciepła.

Może to Ci coś pomoże ? ;)

https://www.cnet.com/forums/discussions/lg-55eg9100-picture-settings/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie i Panowie! Promocja, Okazja, Wydarzenie Roku!

Gratisa dajo!

A na poważnie: lg rozdaje xboxy one s z grą (majnkraft-dzieciaki szaleją) przy zakupie oledów. Naturalnie nie jest tak hop siup. Wszystkie modele 4k faktycznie otrzymają za darmoszkę rzeczoną konsolkę, ale przy kupnie bohatera tego wątku lg wysyła kupon rabatowy, dzięki któremu można nabyć konsolkę za pisiont procent ceny. 50% !

szał ciał. Ale taki gratis chyba mimo wszystko ucieszy spore gro;)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Promocja spoko, jednak ceny u Sprzedawców biorących udział w promocji już niekoniecznie. Lepiej będzie znaleźć tańszy sklep z TV a za różnicę dokupić konsolę.

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie brać EG910 czy czekać na lepsze ceny B6J ?

Pospiechu ze zmianą nie mam.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, KARTON napisał:

Panowie brać EG910 czy czekać na lepsze ceny B6J ?

To zależy ile chcesz czekać. Ja postanowiłem poczekać na 55EG920V, ale mam coraz mniej wiary w to, że coś z tego będzie.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem 910 w euro rtv za 5699 + ewentualnie konsola za 700 zł,  i nie wiem czy nie wycofać się z tego zamówienia. Być może bliżej świat będą lepsze oferty na ten model - podobno ma być produkowany do końca roku. Ewentualnie czekać jeszcze rok czy dwa na inne modele które na pewno prędko tanie nie będą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zamówiłem 910 w euro rtv za 5699 + ewentualnie konsola za 700 zł,  i nie wiem czy nie wycofać się z tego zamówienia. Być może bliżej świat będą lepsze oferty na ten model - podobno ma być produkowany do końca roku. Ewentualnie czekać jeszcze rok czy dwa na inne modele które na pewno prędko tanie nie będą.

czy możesz podać linka do tej oferty w euro rtv za 5699?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Promocja z kodem rabatowym była do 15 listopada euro rtv - 5699 + darmowa dostawa, natomiat saturn po rabacie technologicznym miał po 5800 + 28 zł dostawa. Przy czym saturn przy modelu 910 nie bierze udziału w promocji 50% na konsolę. Myślę że jeszcze będzie kilka takich akcji promcyjnych przed świętami, trzeba śledzić strony albo kupić na znanym portalu aukcjnym, rabat w euro z kodem naliczał się dopiero po dodaniu tv do koszyka. Tylko czy 910 jest warty tej kasy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do posiadaczy:

Czy ktoś posiada problem z wypaleniem? Pytanie głónie do osób które już trochę posiadają ten telewizor. Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam go ok 7 miesięcy i zero problemów. Co prawda głównie oglądam filmy z bluray i netflixa. Więc nie wiem jak to jest podczas oglądania zwykłej telewizji.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że jak cały czas nie będzie u Ciebie leciał jakiś kanał informacyjny to nie ma się czego obawiać:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponad 7 miesięcy oglądania, brzęczy od rana do wieczora! w soboty i niedziele niekiedy od gwizdka do gwizdka po 16 godz, w dni powszednie do południa głównie programy informacyjne, póżniej różnie!  zero powidoków a wiem w czym problem bo kilka ładnych lat w stecz na plazmie Panasonic PV80 takowe były i to głównie TVN24, zresztą od tamtego czasu mam awersje do tego kanału i nie tylko z tego względu :- ))))

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już pisałem w tym wątku, obecnie mam 910V od jakiś 6 miesięcy, miałem jeden powidok po 8 godz. maratonie na kanale Polsat Sport 2 podczas Euro, powidok loga trwał z 5 s. po przełączeniu na inny kanał i zniknął. Do tego zero wypalonych pikseli. W porównaniu z moją plazmą to dzień do nocy, na plazmie robi się powidok od paska informacyjnego z OSD tunera po kilkukrotnym przełączaniu kanałów, w OLED nic takiego nie ma.

Pozdrawiam,

Aleksej

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Chciałem zapytać użytkowników w jaki sposób przyczepili swoje telewizory do ściany?
Na YouTube widziałem film w którym polecano uchwyt "Samsung WMN450M Mini TV Wall Mount". Kosztuje on jakieś 300 zł.

Dodatkowo czy może ktoś brał telewizor z morele.net z rozszerzoną gwarancją?

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Ziku71 napisał:

Każdy ze standardem VESA.

Na Cnet (https://www.cnet.com/products/lg-55eg9100/) przeczytałem coś takiego:

"That extra thickness, plus the curved screen, means the EG9100 won't hang as flush to the wall as you might like. You'll also need to buy a special bracket, model OTW150 ($150 list), to wall-mount the TV. It won't work with standard VESA wall mounts, which are typically much less expensive."

Wydaje mi się ze 910v to jest to samo co 9100 - na rynek USA. Stąd moje pytanie czy na pewno każdy uchwyt z VESA podoła czy jednak nie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi