luk112 3 Napisano 3 Listopada 2016 Panowie czy warto dorzucić około 1500zł do sony XD93 ew. samsung ks8000 względem tego oleda który jest oferowany już za 5700 ? Główne źródło podłączenia to PC/HTPC/konsola czyli do wszelkiej multimedialnej zabawy. Jak widzę po tym forum jest zdecydowanie więcej ludzi zadowolonych z jego zakupu i póki co cisza o trwałych wypaleniach obrazu czego się najbardziej obawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artomoher 250 Napisano 3 Listopada 2016 Jak Ci krzywizna nie przeszkadza , to Oled . 1500 PLN-ów przeznaczysz na inne zbytki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk112 3 Napisano 3 Listopada 2016 1 godzinę temu, artomoher napisał: Jak Ci krzywizna nie przeszkadza , to Oled . 1500 PLN-ów przeznaczysz na inne zbytki. Krzywizna w tym modelu jest delikatna a więc akceptowalna . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artomoher 250 Napisano 3 Listopada 2016 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtekpon 19 Napisano 3 Listopada 2016 Dnia 01/11/2016 o 13:06, luk112 napisał: Wojtek dzięki za czujność, jak najbardziej pamiętam że Bazujesz na htpc. Czy bardzo spada jakość obrazu po przełączeniu w tryb gra ? W sumie ciężko powiedzieć, na co dzień korzystam z trybu kino (swoją drogą najwyższy czas na kalibrację :)), w trybie gra kolory są znacznie bardziej nasycone. W wolnej chwili skopiuję ustawienia z kino do gra i wtedy porównam. Dam znać co wyszło 1 godzinę temu, luk112 napisał: Krzywizna w tym modelu jest delikatna a więc akceptowalna . Jeśli było coś, czego obawiałem się przed zakupem, to właśnie krzywizna. Na szczęście jest na tyle mała, że w ogóle nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mike Poznan 0 Napisano 4 Listopada 2016 (edytowane) Panowie , czy ktoś mi może podesłać screena z ustawieniamy z trybu kino ? Wg. testu to najlepszy tryb fabryczny a u mnie na tym trybie i tych dwóch eksperckich obraz jest takielekko żółty a biel jest taka ciepła. Edytowane 4 Listopada 2016 przez Mike Poznan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kKadajo 454 Napisano 4 Listopada 2016 Bo jesteś przyzwyczajony do zbyt zimnej bieli, wpadajacej w kolor niebieski. W ustawieniach wystarczy zmienić na ciepły 1 lub neutralny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artomoher 250 Napisano 4 Listopada 2016 1 godzinę temu, Mike Poznan napisał: Panowie , czy ktoś mi może podesłać screena z ustawieniamy z trybu kino ? Wg. testu to najlepszy tryb fabryczny a u mnie na tym trybie i tych dwóch eksperckich obraz jest takielekko żółty a biel jest taka ciepła. Może to Ci coś pomoże ? https://www.cnet.com/forums/discussions/lg-55eg9100-picture-settings/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pyczkens 1 Napisano 9 Listopada 2016 Panie i Panowie! Promocja, Okazja, Wydarzenie Roku! Gratisa dajo! A na poważnie: lg rozdaje xboxy one s z grą (majnkraft-dzieciaki szaleją) przy zakupie oledów. Naturalnie nie jest tak hop siup. Wszystkie modele 4k faktycznie otrzymają za darmoszkę rzeczoną konsolkę, ale przy kupnie bohatera tego wątku lg wysyła kupon rabatowy, dzięki któremu można nabyć konsolkę za pisiont procent ceny. 50% ! szał ciał. Ale taki gratis chyba mimo wszystko ucieszy spore gro;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JeDaj 2 Napisano 10 Listopada 2016 Promocja spoko, jednak ceny u Sprzedawców biorących udział w promocji już niekoniecznie. Lepiej będzie znaleźć tańszy sklep z TV a za różnicę dokupić konsolę. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KARTON 14 Napisano 17 Listopada 2016 Panowie brać EG910 czy czekać na lepsze ceny B6J ? Pospiechu ze zmianą nie mam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 55 Napisano 17 Listopada 2016 Oczywiście że czekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loky 68 Napisano 17 Listopada 2016 1 godzinę temu, KARTON napisał: Panowie brać EG910 czy czekać na lepsze ceny B6J ? To zależy ile chcesz czekać. Ja postanowiłem poczekać na 55EG920V, ale mam coraz mniej wiary w to, że coś z tego będzie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snajper 26 0 Napisano 17 Listopada 2016 Zamówiłem 910 w euro rtv za 5699 + ewentualnie konsola za 700 zł, i nie wiem czy nie wycofać się z tego zamówienia. Być może bliżej świat będą lepsze oferty na ten model - podobno ma być produkowany do końca roku. Ewentualnie czekać jeszcze rok czy dwa na inne modele które na pewno prędko tanie nie będą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nadja6 0 Napisano 17 Listopada 2016 Zamówiłem 910 w euro rtv za 5699 + ewentualnie konsola za 700 zł, i nie wiem czy nie wycofać się z tego zamówienia. Być może bliżej świat będą lepsze oferty na ten model - podobno ma być produkowany do końca roku. Ewentualnie czekać jeszcze rok czy dwa na inne modele które na pewno prędko tanie nie będą.czy możesz podać linka do tej oferty w euro rtv za 5699? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snajper 26 0 Napisano 17 Listopada 2016 Promocja z kodem rabatowym była do 15 listopada euro rtv - 5699 + darmowa dostawa, natomiat saturn po rabacie technologicznym miał po 5800 + 28 zł dostawa. Przy czym saturn przy modelu 910 nie bierze udziału w promocji 50% na konsolę. Myślę że jeszcze będzie kilka takich akcji promcyjnych przed świętami, trzeba śledzić strony albo kupić na znanym portalu aukcjnym, rabat w euro z kodem naliczał się dopiero po dodaniu tv do koszyka. Tylko czy 910 jest warty tej kasy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morasoo 0 Napisano 17 Listopada 2016 Pytanie do posiadaczy: Czy ktoś posiada problem z wypaleniem? Pytanie głónie do osób które już trochę posiadają ten telewizor. Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziku71 11 Napisano 17 Listopada 2016 Używam go ok 7 miesięcy i zero problemów. Co prawda głównie oglądam filmy z bluray i netflixa. Więc nie wiem jak to jest podczas oglądania zwykłej telewizji.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morasoo 0 Napisano 17 Listopada 2016 Własnie u mnie głównie tv leci, stąd moje obawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziku71 11 Napisano 17 Listopada 2016 Myślę że jak cały czas nie będzie u Ciebie leciał jakiś kanał informacyjny to nie ma się czego obawiaćWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Horacyl 6 Napisano 18 Listopada 2016 Ponad 7 miesięcy oglądania, brzęczy od rana do wieczora! w soboty i niedziele niekiedy od gwizdka do gwizdka po 16 godz, w dni powszednie do południa głównie programy informacyjne, póżniej różnie! zero powidoków a wiem w czym problem bo kilka ładnych lat w stecz na plazmie Panasonic PV80 takowe były i to głównie TVN24, zresztą od tamtego czasu mam awersje do tego kanału i nie tylko z tego względu :- )))) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aleksej 16 Napisano 18 Listopada 2016 Jak już pisałem w tym wątku, obecnie mam 910V od jakiś 6 miesięcy, miałem jeden powidok po 8 godz. maratonie na kanale Polsat Sport 2 podczas Euro, powidok loga trwał z 5 s. po przełączeniu na inny kanał i zniknął. Do tego zero wypalonych pikseli. W porównaniu z moją plazmą to dzień do nocy, na plazmie robi się powidok od paska informacyjnego z OSD tunera po kilkukrotnym przełączaniu kanałów, w OLED nic takiego nie ma. Pozdrawiam, Aleksej 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1mike 0 Napisano 22 Listopada 2016 Cześć Chciałem zapytać użytkowników w jaki sposób przyczepili swoje telewizory do ściany? Na YouTube widziałem film w którym polecano uchwyt "Samsung WMN450M Mini TV Wall Mount". Kosztuje on jakieś 300 zł. Dodatkowo czy może ktoś brał telewizor z morele.net z rozszerzoną gwarancją? Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziku71 11 Napisano 22 Listopada 2016 Każdy ze standardem VESA. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1mike 0 Napisano 22 Listopada 2016 4 godziny temu, Ziku71 napisał: Każdy ze standardem VESA. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Na Cnet (https://www.cnet.com/products/lg-55eg9100/) przeczytałem coś takiego: "That extra thickness, plus the curved screen, means the EG9100 won't hang as flush to the wall as you might like. You'll also need to buy a special bracket, model OTW150 ($150 list), to wall-mount the TV. It won't work with standard VESA wall mounts, which are typically much less expensive." Wydaje mi się ze 910v to jest to samo co 9100 - na rynek USA. Stąd moje pytanie czy na pewno każdy uchwyt z VESA podoła czy jednak nie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach