luk112 3 Napisano 28 Października 2016 Dnia 10/27/2016 o 00:42, boywrc napisał: Ja miałem OLEDA, KS7000 a teraz mam XD93. 55eg910v jest dobrym tv do oglądania filmów, ale mało perspektywicznym. 4K I HDR naprawdę widać. Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Czy Brałeś pod uwagę Samsunga ks8000? W testach wypada sporo lepiej niż Sony xd93, jestem w trakcie wyboru i szukam alternatywy dla tego LG. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lbk2007 5 Napisano 28 Października 2016 19 godzin temu, luk112 napisał: Myślę że każdy jest świadomy kupując oleda, ale że producent mimo oczywistej wady tej technologi nie wspiera gwarancyjnie to już inna historia. Kupując tv za takie pieniądze można już oczekiwać wsparcia ze strony producenta. Pod koniec gwarancji każdy przychodziłby z wypalonym TV i żądał nowego. Szybko poszliby z torbami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk112 3 Napisano 28 Października 2016 35 minut temu, lbk2007 napisał: Pod koniec gwarancji każdy przychodziłby z wypalonym TV i żądał nowego. Szybko poszliby z torbami Pewnie tak by było no ale kupować tv za takie pieniądze na 2lata to słaba perspektywa, to nie telefon :). Kupując tv Sony można mieć 5lat gw po lekkiej dopłacie a Samsung ogłosił 10letnią gw na topowe tv. Ze sprzętem różnie bywa a firma to nie tylko produkty ale też podejście do klienta. LG niestety mnie zniechęciło dając do zrozumienia że na gw nie ma co liczyć, chodź technologia oled magia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boywrc 13 Napisano 28 Października 2016 Czy Brałeś pod uwagę Samsunga ks8000? W testach wypada sporo lepiej niż Sony xd93, jestem w trakcie wyboru i szukam alternatywy dla tego LG. Nie, bo miesiąc temu był droższy, poza tym wszystkie samsungi jakie oglądalrm miały problem z obudową Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk112 3 Napisano 28 Października 2016 3 godziny temu, boywrc napisał: Nie, bo miesiąc temu był droższy, poza tym wszystkie samsungi jakie oglądalrm miały problem z obudową Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka Jeszcze zapytam, testowałeś lg oled i naprawdę po przesiadce na zwykłego lcd nie odczułeś dyskomfortu ? Miałem dziś okazję pobawić się oledem w markecie rtv a potem lcd i nijak się ma zwykły lcd do oleda :/ aż zaczynam ponownie rozważać tego LG. Mętlik mam straszny w głowie a przyznam że jeszcze nie udało mi się znaleźć w internecie powidoków trwałych w 910v a myślę że sporo ludzi już go testuje. Na oficjalnym sklepie allegro sprzedaje się w błyskawicznym tempie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ezils 9 Napisano 28 Października 2016 Co to znaczy zwykly LCD? Podaj model Mając Sony XD93 mogę śmiało napisać, iż nie wróciłbym do EG910v. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk112 3 Napisano 28 Października 2016 1 godzinę temu, ezils napisał: Co to znaczy zwykly LCD? Podaj model Mając Sony XD93 mogę śmiało napisać, iż nie wróciłbym do EG910v. Miałem na myśli xd93/ks8000, przyznam że super świecą ale czerń ciągle nie ta sama co oled. Testy w markecie wiadomo że nie to samo co w domu. Ciężki temat, oled mnie zauroczył ale mam obawy czy nie padnie za szybko , chodź wspomniane lcdki potrafią wydobyć nawet więcej szczegółów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boywrc 13 Napisano 29 Października 2016 Miałem na myśli xd93/ks8000, przyznam że super świecą ale czerń ciągle nie ta sama co oled. Testy w markecie wiadomo że nie to samo co w domu. Ciężki temat, oled mnie zauroczył ale mam obawy czy nie padnie za szybko , chodź wspomniane lcdki potrafią wydobyć nawet więcej szczegółów. Czerń to jest jedyny plus, biały za to jest szary albo różowy, poza tym sam obraz jest o wiele ciemniejszy. Oglądam dużo F1, WRC i płynność ruchu też jest dużo lepsza. Netflix też wygląda dużo lepiej w 4k, Android TV jest dużo bardziej przyjazny i szybszy a szykuje się update do 6.0. Dla mnie 55eg910v to dobry telewizor ale już na starcie przestarzały. Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 29 Października 2016 Android TV jest dużo bardziej przyjazny i szybszy a szykuje się update do 6.0. Dla mnie 55eg910v to dobry telewizor ale już na starcie przestarzały. Gdy patrzę jak się znajomi szarpią z adroidem w swoim Philipsie to mi słabo. A to sie nie chce włączyć, a to wyłączyć, nie odtwarza wszystkiego, zawiesza się... masakra. Raz na kilka dni muszą wyciągać wtyczkę tv ze ściany bo inaczej nie da się go włączyć/wyłączyć/odwiesić. Z WebOSem nie miałem nigdy sytuacji, żeby się zawiesił i dodatkowo dla mnie jest o niebo bardzoej intuicyjny niż android. Andek to system dobry na telefon, ewentualnie, bo też preferuję inny. Co do jakości oglądanego sportu - jakimś fanem nie jestem ale oglądałem ostatnie piłkarskie wyczyny naszej kadry i smużenia ani innych rzeczy nie zauważyłem. Matryca ma 120Hz i spokojnie daje radę. Różnokolorowość bieli jest niewidoczna nawet na filmach przyrodnicYch o antarktydzie, gdzie niemal cały ekran jest biały. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że moja 910 jest tak wybitna i jako jedyna nie sprawia problemów. Z tego co widzę na tym forum to niemal wszyscy, którzy kupili ten tv bardzo go sobie chwalą, za to większość mających androida na pokładzie mocno na niego narzeka. No ale jakby wszysycy lubili to samo to by było nudno i tylko jeden producent na rynku Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 29 Października 2016 Co do "zawieszających się" Philipsów, to problem ten występował jeszcze zanim pojawił się android w TV tej marki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzes07 16 Napisano 29 Października 2016 witam, gdybym sluchal tych pseudo-znafcow z tego lub podobnych forow to nigdy bym Plazmy lub Oleda nie kupil, kazdy TV ma mniejsze lub wieksze wady ale dla mnie jako kinomaniaka Oled jest i pozostanie numerem "1" i zadni "znaFcy" tego nie zmienia, a dla mnie prawdziwym znawcami z "kopalnia wiedzy" to takie osoby jak "Gmeru" lub M.Koper ktorzy maja na co dzien doczynienia z ta tematyka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ezils 9 Napisano 29 Października 2016 (edytowane) Grześ spoko, ale tutaj jest nieco inna sytuacja. Ktoś kto nie ma kasy na OLED za 10-12k stoi przed wyborem TV i pojawia się problem. EG910v czy Sony, Samsung etc. OLED ma bardzo dużo zalet i tego nikt nie neguje. Obawy oficjalnie potwierdzone przed producenta niektórych odstraszają. Dziwisz im sie? Tylko ślepy człowiek nie zauważy zalet OLEDów względem LCD. Ja sam widziałem, ale wolałem kupić mimo wszystko LCD od Sony na wiele lat i miejmy nadzieję, że nie będzie problemów. Jak ktoś planuje zakup na przyszłość to OLED za 5800 zł nie zda egzaminu. Począwszy od systemu (szybkość, responsywność), kończąc na rozdzielczości i technologiach wyświetlania obrazu (4k, HDR itp.). Czerń w OLED, kontrast to nr 1. Reszta - LCDki wcale nie odbiegają i są nawet lepsze flagowe modele. Czekam na konkurencje i moment, gdzie OLED będzie bardziej standardem niż premium + naprawią kilka rzeczy budzących kontrowersje. Poza tym - po co te negatywne komentarze o opiniach innych użytkowników? Forum jest właśnie od tego aby rozmawiać, dyskutować. Trzeba zawsze brać poprawkę na to, że subiektywne odczucia nie zawsze są wyznacznikiem realnego stanu telewizorów. Dla mnie Sony XD93 jest świetny, dla innych bieda bo LCD i EG910v lepszy. Ok, rozumiem to - jego zdanie. Dla kinomaniaka OLED to faktycznie best opcja, a co z ludźmi którzy chca mieć wyświetlacz nie tylko do filmów i seriali? Nazwiesz ich pseudo znawcami jak wybiorą LCD zamiast OLEDa? Gmeru, Maciej - też bardzo cenie sobie ich opinie i pomogły mi w wyborze TV. Tematyka to ich drugie "ja", co nie oznacza że dla każdego użytkownika będzie to wyrocznia przy zakupie. Chill out, rozmawiamy i myślimy głośno Edytowane 29 Października 2016 przez ezils 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 689 Napisano 29 Października 2016 O jak ładnie kolega Ezils napisal. Brawo. Pluralizm jest ważny inaczej każdy by miał dziś w domu tv marki Rubin 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loky 68 Napisano 29 Października 2016 Ja wam tyko przypomnę, że ten LG jest tańszy od Sony o co najmniej 1300zł a to już jest spora różnica. On jest w tej chwili tańszy nawet od Panasonica 58dx750. Porównywać oczywiście możemy co tylko chcemy, ale to są w tej chwili telewizory z różnych półek cenowych. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mike Poznan 0 Napisano 31 Października 2016 Hej, Najnowsze promo z oficjalnego sklepu Allegro 5699zł za eg910.Zastnawiałem się nad ks7000 ale jak zobaczyłem tego OLED-a to nie mogłem się powstrzymać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk112 3 Napisano 31 Października 2016 2 godziny temu, Mike Poznan napisał: Hej, Najnowsze promo z oficjalnego sklepu Allegro 5699zł za eg910.Zastnawiałem się nad ks7000 ale jak zobaczyłem tego OLED-a to nie mogłem się powstrzymać Cena kusi! ale producent jako gwarant zniechęca i umywa ręce odnośnie powidoków trwałych :| 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mike Poznan 0 Napisano 31 Października 2016 no zobaczymy co z tymi powidokami , ale jakoś na forum cisza ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aleksej 16 Napisano 31 Października 2016 Mam tego Oleda od jakiś 4 miesięcy, tv włączone często przez 5-6 godzin dziennie, często TVN24 lub BBC World, powidoków brak. Widziałem je raz jak Polsat Sport 2 podczas euro chodził na okrągło przez około 8 godzin, po przełączeniu na inny kanał z bliska był powidok loga PS2, ale zniknął w ciągu 20 sekund. Aleksej 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk112 3 Napisano 31 Października 2016 (edytowane) 39 minut temu, aleksej napisał: Mam tego Oleda od jakiś 4 miesięcy, tv włączone często przez 5-6 godzin dziennie, często TVN24 lub BBC World, powidoków brak. Widziałem je raz jak Polsat Sport 2 podczas euro chodził na okrągło przez około 8 godzin, po przełączeniu na inny kanał z bliska był powidok loga PS2, ale zniknął w ciągu 20 sekund. Aleksej Fakt, póki co nie ma nigdzie pokazanych powidoków w 910, pytanie czy to kwestia czasu czy zostało to jakoś usprawnione ? Zastanawiające jest to, że jeśli powidoków trwałych już nie mają to czemu LG mówi: "Uprzejmie informujemy, iż gwarancja nie obejmuje wypaleń obrazu, poniewaz wynikają one z nieprawidłowej eksploatacji sprzętu. W przypadku telewizorów OLED dopuszczalne jest wystąpienie maksymalnie 8 martwych pikseli lub subpikseli (czarne, widoczne tylko na tłach RGB). Wystąpienie większej ilości martwych punktów lub conajmniej jednego aktywnego piksela lub subpiksela (świecącego cały czas, równiez na czarnym tle) jest podstawą do reklamacji sprzętu w ramach gwarancji. " Edytowane 31 Października 2016 przez luk112 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aleksej 16 Napisano 31 Października 2016 Tzw. "[beeep]ochron" jeśli ktoś będzie używał Oleda jako panel reklamowy ze statycznym obrazem przez 18 godz. dziennie i będzie go wyłączał z prądu na noc to wypalenia będą. Przy normalnym użytkowaniu raczej nic się nie pojawi. Jeśli masz wątpliwości kup ze sklepu Allegro i sam sprawdź, masz 30 dni na ewentualne odesłanie TV. Aleksej 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk112 3 Napisano 31 Października 2016 Czy ktoś z użytkowników podpina konsolę/pc pod ten tv ? Mimo że wygląda jak bym był hejterem tego tv to sam nad nim myślę . Niestety jest sporo zdjęć trwałych powidoków w starszych rocznikach + brak gw na tą przypadłość mocno mnie wyczuliło. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtekpon 19 Napisano 1 Listopada 2016 Czy ktoś z użytkowników podpina konsolę/pc pod ten tv?Htpc codziennie, konsola raz na jakiś czas, PC sporadycznie. Co chciałbyś się dowiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk112 3 Napisano 1 Listopada 2016 (edytowane) 11 godzin temu, wojtekpon napisał: Htpc codziennie, konsola raz na jakiś czas, PC sporadycznie. Co chciałbyś się dowiedzieć? Wojtek dzięki za czujność, jak najbardziej pamiętam że Bazujesz na htpc. Czy bardzo spada jakość obrazu po przełączeniu w tryb gra ? Edytowane 1 Listopada 2016 przez luk112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mike Poznan 0 Napisano 1 Listopada 2016 Dzisiaj powieszony OLED zakupiony z oficjalnego sklepu allegro.Produkcja wrzesień 2016.Szczęka opada aż chce się obejrzeć wszystkie filmy jeszcze raz.WebOs trochę mozolny ale mam Minixa także przeżyję Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
depioter 1 Napisano 1 Listopada 2016 Cześć. Chciałbym podłączyć moduł cam ci Polsatu i interesuje mnie jak wyglada nagrywanie na nośnik zewnętrzny oraz to, czy w ogóle jakiś port usb jest w standardzie 3.0, gdyż wydaje mi się, że chyba -w przeciwieństwie do tego co stoi w teście -żaden. ps. Użytkuje ten telewizor od pół roku bardzo intensywnie. Głównie ps4, Netflix i w najmniejszym stopniu cyfraplus. Odległość od tv 2,5 metra i różne katy oglądania, co było głównym czynnikiem, który mnie zmobilizował do zmiany mojego leciwego LCD philipsa 42pfl9703 . Z powodu odległości zdecydowałem się na fullhd 55" a z powodu kątów na Oled . Największe obawy byly takie, że zakrzywienie ekranu negatywnie wpłynie na odbiór z boku oraz to że z odległości 2,5 metra jednak dostrzegę pixele. Jak się okazało obawy niepotrzebne. Jak już ktoś pisał zagięcie ekranu nie przeszkadza mimo iż oglądam dużo piłki gdzie ponoć miało to przeszkadzać. Brak cloudingu i srebrzenia, nieskończony kontrast, naturalne kolory, głębia obrazu... szczęka spadła. Jak patrzę w poprzedni tv to człowiek nie wierzy, ze myślał iż ma za[beeep]isty obraz... TV stoi w pokoju z dachowymi oknami i spokojnie starcza mu jasności, chociaż pewnie mogłoby być lepiej jak ktoś lubi ustawienia sklepowe. Tyle na szybko. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach